Şimdi Ara

Partikül Filtresi İptali Sonrası Uzun Yolda Fazla Yakıt Tüketimi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yakın zamanda partikül filtresi iptal edilmiş bir araç satın aldım ve yaklaşık 1.000 km yol yaptım. Araçta tekleme, çekiş düşüklüğü veya performans eksikliği gibi herhangi bir sorun yaşamamış olmama rağmen sorun hissettiğim kısım, şehir içi yakıt tüketimi normal seviyelerde (5.5 lt civarı) olmasına rağmen şehirler arası yollarda 6.viteste dahi 120 km sabit hızda DCİ motorlu dizel aracım yaptığım hesaplamalara göre 6.7 lt ile 7.2 lt civarı yakıt tüketiyor. DPF iptali ile ilgilenen bir servise sorduğumda şans işi olduğunu, durumun düzeltemeyeceklerini beyan ettiler. Bu konu hakkında bir çözüm üretme şansımız var mı? Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olmanızı rica ederim.

• yazılım yaptır

• Yol bilgisyarı hatalı ölçüm yapıyor olabilir mi? Sonuçta bu sistemler şamamdıraya göre değil başka tür ölçümler ile değer hesaplıyor sanırsam. Şehir içi dışı bir pompa ölçümü yap bence.
  • Ben de dizel otomatik C4 e dpf iptali yaptırmıştım. Önce performans yazılımı yapılıp dpf in içi komple boşaltıldı fiziksel olarak. Ondan sonra o da çok yakmaya başlamıştı. Kara dumanlar falan da başlamıştı. Sonra ne oldu bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.