Şimdi Ara

Passat 1.9 TDİ Motor Ömrü ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
19.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu motorlar kaç bin kmlere dayanır turba arızası kaç bin kmde ortaya çıkar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Passat 1.9 TDI Motor Ömrü

Volkswagen Passat'ın 1.9 TDI motoru, güvenilirliği ve dayanıklılığı ile tanınan ikonik bir güç ünitesidir. Ancak tüm motorlar gibi, 1.9 TDI da belirli kronik sorunlara eğilimlidir.

1.9 TDI motorunun genel ömrü, bakıma, sürüş alışkanlıklarına ve iklim koşullarına bağlı olarak değişir. Uygun bakımla ve iyi sürüş alışkanlıklarıyla, 1.9 TDI motorlarının 300.000 km'den fazla ömür sürmesi beklenebilir.

Ancak, 1.9 TDI motorlarda bilinen bazı kronik sorunlar vardır. Bunlar arasında şunlar bulunur:

• Enjektör Arızaları: 1.9 TDI motorları, özellikle yüksek kilometreli olanlar, enjektör arızalarına eğilimlidir. Arızalı enjektörler, güç kaybına, yakıt tüketiminde artışa ve dumanlı egzoza neden olabilir.
    • Turbo Arızaları: Turboşarjlar, 1.9 TDI motorlarının performansı için çok önemlidir. Ancak yüksek kilometreli motorlarda turbo arızaları yaygındır. Arızalı bir turbo, güç kaybına ve artan yakıt tüketimine neden olabilir.
    • EGR Valfi Sorunları: EGR valfi, egzoz gazlarını motora geri göndererek emisyonları azaltmaya yardımcı olur. Ancak 1.9 TDI motorlarında EGR valfi sorunları yaygındır. Arızalı bir EGR valfi, güç kaybına, dumanlı egzoza ve yakıt tüketiminde artışa neden olabilir.

Bu kronik sorunlara rağmen, 1.9 TDI motoru doğru bakım ve sürüş alışkanlıklarıyla uzun ve güvenilir bir ömür sağlayabilir. Düzenli bakım, kaliteli parçalar kullanmak ve aşırı sürüşten kaçınmak, 1.9 TDI motorunun ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • en uzun kullanılan dizel motor bu zaten 50 sene daha götürür heralde , turbo arızasıda kullanımla alakalı birşey kontagı kapatmadan 30 sn beklesen tamam ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

en uzun kullanılan dizel motor bu zaten 50 sene daha götürür heralde , turbo arızasıda kullanımla alakalı birşey kontagı kapatmadan 30 sn beklesen tamam ..

Piyasada satılan araçlar 200bin km den aşağı bulunmuyo valla ama expertize sokulduğunda motoru yüzde 80in üzerinde çıkıyo burda VW farkı devreye giriyo
  • Yazar burada acik acik vw sempatizaniyim demek istemis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşımda 330.000 km de var. kullanıyor hala. 2001 model.
  • arkadaşımda var 1980 model 600bin km'de kullanıyor hala

daha hiç rektefe olmadı geçen dynoya bağladık hala 300 bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 8 Eylül 2014; 9:04:23 >
  • Audi a4 teki motorla aynı galiba. sattığımızda 400.000'e yakındı 2 yıl oldu hala biniyor sattığımız kişi 500000'i devirmiştir diye tahmin ediyorum. Bizimkinin kmsi düşürülmüştü belki daha fazlaydı. Performans konusunda şaka yapmıyorum harikaydı. Daha sonra 150000 kmde aldık aynı performansa sahipti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2013 Clio 1.5 DCI Motor Ömrü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 234bin mili görmüştüm en yüksek bu araçta, fiat multijet 1.3le bile 600-700binler görülüyorsa bu araçla 500bin bile az, hoş masraf çıkartır mı orası da ayrı...

• uniqlo kullanıcısına yanıt
    taksiler goruyor genellikle 5 senelik araba 700 bin
  • 1989 bmw 3.16 var. 1milyon km yi cok rahat devirmistir :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Yazar burada acik acik vw sempatizaniyim demek istemis

daha önce hiç vw alıp kullanmadım ama renault araçların dizel mağdurlarındanım vw ninde 300 bin kadar sıkıntısız olduğunu duyunca sempatim arttı tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psman

Audi a4 teki motorla aynı galiba. sattığımızda 400.000'e yakındı 2 yıl oldu hala biniyor sattığımız kişi 500000'i devirmiştir diye tahmin ediyorum. Bizimkinin kmsi düşürülmüştü belki daha fazlaydı. Performans konusunda şaka yapmıyorum harikaydı. Daha sonra 150000 kmde aldık aynı performansa sahipti.

hiç turbo arızası çıkardığı oldumu aracınızın
  • Hayret bisey yahu. Adam soru sormus sorada kendince cevap vermis. Biliyordun madem neden actin konu. Hasbinallah

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Hayret bisey yahu. Adam soru sormus sorada kendince cevap vermis. Biliyordun madem neden actin konu. Hasbinallah

hislerinize güvenerekmi yazdınız bu yorumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanusta51

quote:

en uzun kullanılan dizel motor bu zaten 50 sene daha götürür heralde , turbo arızasıda kullanımla alakalı birşey kontagı kapatmadan 30 sn beklesen tamam ..

Piyasada satılan araçlar 200bin km den aşağı bulunmuyo valla ama expertize sokulduğunda motoru yüzde 80in üzerinde çıkıyo burda VW farkı devreye giriyo

Hocam bu laf bu forumda söylenir mi yaw yenisin galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılın Üyesi -- 8 Eylül 2014; 16:35:44 >

• quote:

quote:

Hayret bisey yahu. Adam soru sormus sorada kendince cevap vermis. Biliyordun madem neden actin konu. Hasbinallah

Misal soruyu sormussun. Tdi motorlar nasil diye. Sonrada motorlari cok saglamdir vosvogen iyi motor yapiyor demissin. Celiski yokmu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

quote:

quote:

evet bi kaç sorum vardı onun için açtım üyeliği yeniyim

• quote:

quote:

quote:

Misal soruyu sormussun. Tdi motorlar nasil diye. Sonrada motorlari cok saglamdir vosvogen iyi motor yapiyor demissin. Celiski yokmu arada

bu soruyu sormamın konuyla tamamen alakasız olduğumu gösterdiğini düşünmüyorum , vw fanatikliğyle alakası yok sadece diğer dizeller ile karşılaştırmamdandır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neyse kısa sürede bu forumun beş para etmez bir yer olduğunu anlarsınız zaten. Ben bilgi amaçlı değil, gırgırına giriyorum sadece
    Bu arada vw araçları kadar teneke araçlar görmedim hayatımda. Gelsin artılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neyse kısa sürede bu forumun beş para etmez bir yer olduğunu anlarsınız zaten. Ben bilgi amaçlı değil, gırgırına giriyorum sadece
    Bu arada vw araçları kadar teneke araçlar görmedim hayatımda. Gelsin artılar

herkesin bedava üye olduğu bi yerde bu kadar kasmana gerek yok bence ha

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.