Şimdi Ara

PASSAT 2.0 FSI (giderken gaz kesme)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 passat 2.0 fsi aracım var. uzun bir süredir aşağıda belirttiğim sorunu çözemiyorum.
    Çok çok çok iyi bir volkswagen ustası bileniniz varsa bana iletebilirse çok sevinirim.

SORUNUM ŞU;

yolda giderken yüksek devir vs.. felan değil. düz yolda stabil şartlarda 2000 devirlerde 80 km. hızla giderken falan anlık araba sanki gaz kesip tekrar geliyor.. bu durumda silkeleme ve şanzımanda vuruntuya neden oluyor.
    korkutucu bir durum ve süreklilik arz eden bir şey değil. ancak geçtiğimiz aylarda Artvin Şavşat'a gittim. sürekli rampa çıktım ve arıza süreklilik arz etmeye başladı. bende kenara çekip hararetin düşmesini bekledim.
    durum şanzımandan kaynaklanmıyor.çünkü manuele aldığımdada bu problemi yaşıyorum.
    Bilgisi olanlar başına gelenler ya da iyi bir ustası olan varsa bilgi verebilirse sevinirim.

• Bo$$ kullanıcısına yanıt
    bizde 2007 model jetta fsi 1.6 midline ile bu sorunu yaşıyoruz tam olarak. ist kayseri yolculuğu yaptık bir benzinciden (bp) benzin aldık araç bu deidğiniz durumu yaşadı ve bir süre sonra durdu yeni benzin alana kadar devam etmek zorunda kaldık ve yeni benzin aldıktan sonra sorun cözüldü.. aynı sorun şuanda tekrar başgöstermekte. şehir içinde araç stabil halde giderken birden gaz kesiliyor özellikle rampa cıkarken ve 3-4-5-6 viteslerde yaşıyoruz. 1-2 viteste pek olmuyor.. nedeni nedir anlamadık tamirciye götürdük bi ayar yaptı tekrar olursa gel geri dedi ama tekrar oldu.. en son servise gidecek anlasılan
  • sebebini öğrenirsen yazarsan sevinirim.
    bende bi kaç çözüm var ama boş yere para harcamak istemiyor.
    tüm çözümleri uygularsam 1500 tl felan oluyorum :)
  • Bo$$ kullanıcısına yanıt
    Hocam fsi aracım var aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözdünüz acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @Bo$$ @OttomanEmpire86

Arkadaşlar siz arızalarınızı giderdinizmi ?

@kendal0606

Hocam siz arızayı halletinizmi son durum nedir ?

• BenFero kullanıcısına yanıt
    Öndeki yüksek basınç benzin pompası değişti hocam. Şimdilik bi sıkıntı yok. Ancak arızayı arasıra yaptığı için emin değilim. 1 aydır sıkıntı çıkmadı ama.

• kendal0606 K kullanıcısına yanıt

Hocam bendede 1.6 fsi golf 5 var. 1 seneye yakındır sabahları motor soğukken çalıştığında araba gaz yemez gibi patırtılı çalışıyordu hatta gaz vermeseen stop ediyor motoru sarsıntılı çalıştırıoyrdu. kontrol ettirdim hata kodu yüksek basınç pompasını işaret ediyodu. Pompayı hitachi marka 3 vidalı olan model değiştik araba saat gibi çalışmaya başladı sabahları bile.

Fakat benim aracımda 2.5 sene önce lpg kiti taktırmıştım pompa değişince araç lpg ye alınca gaz yemiyo stop ediyo arıza kodu veriyo yüksek basınç pompasından. Halbuki yüksek basınç pompası yeni değiştiği halde. bende lpg yi düğmeden kapattım sadece benzinle biniyorum ne bi tekleme ne bi patırtı ne sürüş esnasında tut bırak yapma gibi huyları kalmadı.

Lpg yle bu saatten sonra uğraşamam artık büyük ihtimalle lpg yüksek basınç pompamıda bozdu galiba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam benim LPG yok. Sen iyi bir tupcuye yada pompaciya götür bence tekrar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.