|
PASSAT 2.0 FSI (giderken gaz kesme)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bizde 2007 model jetta fsi 1.6 midline ile bu sorunu yaşıyoruz tam olarak. ist kayseri yolculuğu yaptık bir benzinciden (bp) benzin aldık araç bu deidğiniz durumu yaşadı ve bir süre sonra durdu yeni benzin alana kadar devam etmek zorunda kaldık ve yeni benzin aldıktan sonra sorun cözüldü.. aynı sorun şuanda tekrar başgöstermekte. şehir içinde araç stabil halde giderken birden gaz kesiliyor özellikle rampa cıkarken ve 3-4-5-6 viteslerde yaşıyoruz. 1-2 viteste pek olmuyor.. nedeni nedir anlamadık tamirciye götürdük bi ayar yaptı tekrar olursa gel geri dedi ama tekrar oldu.. en son servise gidecek anlasılan -
sebebini öğrenirsen yazarsan sevinirim.
bende bi kaç çözüm var ama boş yere para harcamak istemiyor.
tüm çözümleri uygularsam 1500 tl felan oluyorum :) -
Hocam fsi aracım var aynı sorunu yaşıyorum nasıl çözdünüz acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar siz arızalarınızı giderdinizmi ?
Hocam siz arızayı halletinizmi son durum nedir ?
-
Öndeki yüksek basınç benzin pompası değişti hocam. Şimdilik bi sıkıntı yok. Ancak arızayı arasıra yaptığı için emin değilim. 1 aydır sıkıntı çıkmadı ama.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bendede 1.6 fsi golf 5 var. 1 seneye yakındır sabahları motor soğukken çalıştığında araba gaz yemez gibi patırtılı çalışıyordu hatta gaz vermeseen stop ediyor motoru sarsıntılı çalıştırıoyrdu. kontrol ettirdim hata kodu yüksek basınç pompasını işaret ediyodu. Pompayı hitachi marka 3 vidalı olan model değiştik araba saat gibi çalışmaya başladı sabahları bile.
Fakat benim aracımda 2.5 sene önce lpg kiti taktırmıştım pompa değişince araç lpg ye alınca gaz yemiyo stop ediyo arıza kodu veriyo yüksek basınç pompasından. Halbuki yüksek basınç pompası yeni değiştiği halde. bende lpg yi düğmeden kapattım sadece benzinle biniyorum ne bi tekleme ne bi patırtı ne sürüş esnasında tut bırak yapma gibi huyları kalmadı.
Lpg yle bu saatten sonra uğraşamam artık büyük ihtimalle lpg yüksek basınç pompamıda bozdu galiba.
-
Hocam benim LPG yok. Sen iyi bir tupcuye yada pompaciya götür bence tekrar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X