Şimdi Ara

passat mı mondeo mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
4.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kalite olarak anında hissettim diyosun
    ford marka olarak volvonun gerisinde kalır diyosun
    bütün laflarımı onaylıyosun,e niye o zaman çok bilmişlikle eleştiriyosun
    adamın tezi ben mondeoyla superble s60 kapiştiririm,daha önceki mesajlarında geldi tamam kardeş 70 bine yok sonuçta param yetmiyor bütçem yetmiyor dedi eyvallah dedik.
    arkasindan çevirdi lafi ne de olsa d sinifi falan filana döndürdü aç konusunu diyosun açamıyor biliyor başına geleceği,hala gelmişsin yok çok bilmiş yok bilmemne muhabbeti çekiyosun.
    volvonun karşısında c serisi a4 gibi arabalar duramıyor yahu,neyin mondeosundan bahsediyosunuz siz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

İmzamdaki arac 1,6 tdci mondeo çokemnunm.Daha önce 2007 s60 kullandım ondan donanımı fazla performansı s60 kadar iyi olmasada benim beklentilerim uçuk olmadığından karşılıyor.Aradaki fark malzeme kalitesinde bunu daha arabanın anahtarını aldığında anlıyorsun ama bu karşılaştırmada şu bir gerçekki Ford marka olarak Volvonun gerisinde kalır.Burdaki çok bilmişinde duyumlarının bazısı doğru ama araba dünyasında şu an kimin eli kimin cebinde bellide deği o öbürünün motorunu öbürü diğerinin kasasını üretiyor.Türkiye için aynı marka Hindistan'da üretim yaparken İngiltere için Almanya'da yada Japonya'da üretim yapıyor.

Mondeo alınıcaksa EcoBoost alınmalı bence, hem performans hem atiklik araç 100'ü aşınca bir şaha kalkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

bana çok bilmiş diyosun
    kalite olarak anında hissettim diyosun
    ford marka olarak volvonun gerisinde kalır diyosun
    bütün laflarımı onaylıyosun,e niye o zaman çok bilmişlikle eleştiriyosun
    adamın tezi ben mondeoyla superble s60 kapiştiririm,daha önceki mesajlarında geldi tamam kardeş 70 bine yok sonuçta param yetmiyor bütçem yetmiyor dedi eyvallah dedik.
    arkasindan çevirdi lafi ne de olsa d sinifi falan filana döndürdü aç konusunu diyosun açamıyor biliyor başına geleceği,hala gelmişsin yok çok bilmiş yok bilmemne muhabbeti çekiyosun.
    volvonun karşısında c serisi a4 gibi arabalar duramıyor yahu,neyin mondeosundan bahsediyosunuz siz?

bak yine bana getirdi konuyu evet sıfır volvo alıcak param yok ama ikinci el 2006 100binde olanını alıcak param var işte sıfır volvo ile değilde bahsettiğim volvo ile karşılaştır volvoyu çok severdim soğuttun be

100 bin param olsa volvoya bakmam zaten nasıl aynı segmentte olmayan arabayı karşılaştırmak abestse arasında 30 bin tl fiyat farkı olan aracı karşılaştırmak yanlış araba 30bini yemedi bişeylerde harcadı sonuçta tamam 2006 olabilir gel karşılaştır ikiside aynı fiyat olan mondeo ile s60 ı bak ben mondeo kesinlikle iyidir demiyorum ama senin anlatışına göre volvo 1998 model olsada farketmez mantığında sabit bir kafadasın !!

• dizeli yok ben yılda 20 bin km yapıyorum boşuna zarara girmenin anlamı yok .
  • quote:

İmzamdaki arac 1,6 tdci mondeo çokemnunm.Daha önce 2007 s60 kullandım ondan donanımı fazla performansı s60 kadar iyi olmasada benim beklentilerim uçuk olmadığından karşılıyor.Aradaki fark malzeme kalitesinde bunu daha arabanın anahtarını aldığında anlıyorsun ama bu karşılaştırmada şu bir gerçekki Ford marka olarak Volvonun gerisinde kalır.Burdaki çok bilmişinde duyumlarının bazısı doğru ama araba dünyasında şu an kimin eli kimin cebinde bellide deği o öbürünün motorunu öbürü diğerinin kasasını üretiyor.Türkiye için aynı marka Hindistan'da üretim yaparken İngiltere için Almanya'da yada Japonya'da üretim yapıyor.

peki 2006 dizel volvo mu 100 binde
    2012 1.6tdci selective 20 binde max mi alırsınız?

ben bunun cevabını bilmiyorum zaten bunun için sizlere soruyorum ayrıca mondeoyu daha ayrıntılı karşılaştırmasını yaparmısınız? bi tehlike fallan atlattınız mı

• gofret23 G kullanıcısına yanıt
    Canım kardeşim konu güvenlikse volvo bu konuda uzmandır bu bir gerçek.Ama mondeoda bir Toyota vebütün Fransızlar dan iyidir vw grubundan aşağı değildir.Ben 5-6 yaş eski BMW volvo audi dense her zaman Ford veya vw grubunu tercih ederim.
  • kaç zamandır düzgün cevap görmüyorum böyle konuşun isterseniz volvo her şeyde iyidir diyin ben adamı şunla şunu karşılaştır diyorum yine bişeyler saçmalıyo volvodan soğuttu evet volvo sağlam ama mondeoda çok çok kötü değildir

ayrıntılı inceleme istedikçe az ve öz yazıyosun ama ben ayrıntılı isttiyorum
  • gofret23 G kullanıcısına yanıt
    Nasıl ayrıntı istiyorsunzki anlamadım araç Euro ncapten 5 yıldızlı ses yalıtımı ve performans çok iyi sesli tanıma sistemi mükemmele yakın koltuk ısıtma sunroof deri döşeme dışında ful.Ses sistem Sony 8 hoparlör temiz ve çok iyi ses sağlıyor.Dreksiyon hisleri çok gelişmiş araç uzun şehir içinde benim memleketim tokat gibi park sorunu varsa sıkıntı olur.Heryere sığmıyor kerata .Yakıt şehir içi 7 şehir dışında 6 lt yakıt tüketimini çok zorlamazsan geçmiyor.Aracın kasası ve iç kısmındaki ana aksamlar üst seviye.Ama mesela saklama gözlerindeki plastikler Çin malı oyuncakların malzemesinden bagaj çok geniş ama alçak düzenlemede sıkıntı yaşanıyor.Aracın fren sistemi çok sağlam.Aklıma gelen bunlar.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Sende volvoyu öyle bişey yapmışsınki görende Rollsroyce filan sanacak..Biri uzay teknolojisiyle üretilmiş biri tofaş fabrikalarında üretilmiş sanki.Yazdıklarına objektif olarak sen bak bakalım aynısını düşünecek misin?Hani şu forumda golf fanları varya..C segmentinin premium u olarak görüyorlarya..Ne farkın kaldı şimdi onlardan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Sende volvoyu öyle bişey yapmışsınki görende Rollsroyce filan sanacak..Biri uzay teknolojisiyle üretilmiş biri tofaş fabrikalarında üretilmiş sanki.Yazdıklarına objektif olarak sen bak bakalım aynısını düşünecek misin?Hani şu forumda golf fanları varya..C segmentinin premium u olarak görüyorlarya..Ne farkın kaldı şimdi onlardan?

benim önerdiğim araçlar arasinda tonla model var,hangi birine fanatik olacağım pardon da?
    Sana önceki mesajlaşmamızda ne demiştim ben?
    Volvo eski volvo değil bunu herkes biliyor superb mondeo passat s60ın rakibidir diye konu aç hodri meydan demiştim.
    Buyur hala diyorum,
    Volvo eski volvo değil,bunu herkes biliyor,mondeo passat superb s60ın rakibidir diye konu aç görelim.
    Ezberden sallamakla olmuyor bu işler.
    Golf C segmentinin premiumu falan değildir ağabeyi a3tür premium olan.
    S60 3 serisi C serisi ve a4 de D segmentinin premiumlarıdır.
    Varsa itirazınız açar konusunu alırsınız cevabınızı.
    Açmaya cesaret edemiyorsanız da buraya gelip yok efenim volvo eskisi gibi değil bilmemne muhabbeti yapmazsınız güzel kardeşim ok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Eylül 2013; 23:30:10 >

Ya arkadaş nedir bu heyecan anlamadım burdaki mevzu 60 bine 5-6 yaşında 100 binleri devirmiş dediğin premiumlarmı yoksa sıfıra yakın mondeo yada superb mi? Konu bu yoksa herkes Volvonun BMW nin ne olduğunu biliyor .Ama Şumnu'da söyleyim volvolar hem iç hem dış mekanda BMW 3 serisinin gerisinde ben 120 milyarı volvolar vermem 3,20 d teknoloji paketi alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ya arkadaş nedir bu heyecan anlamadım burdaki mevzu 60 bine 5-6 yaşında 100 binleri devirmiş dediğin premiumlarmı yoksa sıfıra yakın mondeo yada superb mi? Konu bu yoksa herkes Volvonun BMW nin ne olduğunu biliyor .Ama Şumnu'da söyleyim volvolar hem iç hem dış mekanda BMW 3 serisinin gerisinde ben 120 milyarı volvolar vermem 3,20 d teknoloji paketi alırdım.

5-6 yaşında ancak ve ancak merc falan olacak ki yaşlı araba katlanılmaya değsin. s60 ile mondeo arasında uçurumlar yok ki aynı fiyata 6 yaş büyük olan araç tercih edilsin. Böyle bir soru sorulmamalı bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

5-6 yaşında ancak ve ancak merc falan olacak ki yaşlı araba katlanılmaya değsin. s60 ile mondeo arasında uçurumlar yok ki aynı fiyata 6 yaş büyük olan araç tercih edilsin. Böyle bir soru sorulmamalı bile.

hayır olay o değil.
    Özetleyeyim:
    Arkadaşımız konuyu açarken listeye s60ı eklemiş
    limit 70 binle başladı 65 binle devam etti
    ardından arkadaşımız S60ı dizel olarak ve 2012 çiziksiz istedi
    herhalde 90bin tl lere mal olan bir aracı kalkıp 1 sene sonra 65e alamazdı
    bunu kendisine basitçe anlatıp alabiliyorsa benzinlisine gücü yeteceğini iletince.
    arkadaşımız mondeo da superb de D segmenti volvo neymiş yeaa
    moduna girdi.
    Kendisine volvonun rakiplerinin mondeo ve superb değil 3 serisi a4 ve c serisi olduğunu anlattik.
    diğer konuşmaya giren arkadaşlardan da superb mondeo muhabbeti cekenler oldu,volvo eski volvo değil dediler.
    ben de arkadaşım açın konusunu s60ın rakibi mondeodur superbdir yazabiliyorsanız yazın dedim.
    yazamadılar tabi

• Passat derim biraz sabir varsa bulunabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

işte sana anlatamadığımız nokta o.
    arkadaşımız 2011 s60 alabiliyor,ama 2012 dizel ve çiziksiz istiyor.
    biz bu arkadaşa 2006 s60 al demiyoruz zaten,s60a ulaşamayınca arabayı mondeo superbin rakibidir muhabbeti çekme diyoruz.
    Ha şunu ekleyim dış mekan kişiseldir,ama şu anda volvonun iç mekan kalitesinde 3 serisini her şekilde alacağı açık,arabanın her tarafından kalite akıyor.
    Artı 120 milyardan bahsetmiyoruz biz,bugün benzinli seride,1.6 dizelde 3 serisinin fiyat performans kalite sağlamlık alanında volvonun yanına bile yaklaşmasına imkan yok.
    3.20 alabiliyorsan zaten volvoyu başka alanlarda karşılaştırırsın o arabayla.

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettim nesi eski Volvo degilmis? Volvo yu cok severim yaklasik 2005 yilindan beri 2005 v50 2011 s40 olmak uzere volvoya biniyorum, ben iki arac icinde bi fark goremedim ustune bir de daha cok begendigim noktalar var. Gecenlerde 2014 s60 a baktim icine falan girdim galeride muazzam olmus yine.

Ayrica polestar adli calismalari ile de gelisimlerini kanitlamadilar mi?

Bu aracin hakketiginden ucuza satiliyo diye bu kadar asagilanmasini anlayamiyorum.

NOT:beni kesinlikle sitedeki vag, toyota, honda fanlari ile karistirmayin. Ben volvo nun eksik yanlarini da belirten sadece markayi seven bir insanim. Cidden sebeplerinizi merak ettim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

benim önerdiğim araçlar arasinda tonla model var,hangi birine fanatik olacağım pardon da?
    Sana önceki mesajlaşmamızda ne demiştim ben?
    Volvo eski volvo değil bunu herkes biliyor superb mondeo passat s60ın rakibidir diye konu aç hodri meydan demiştim.
    Buyur hala diyorum,
    Volvo eski volvo değil,bunu herkes biliyor,mondeo passat superb s60ın rakibidir diye konu aç görelim.
    Ezberden sallamakla olmuyor bu işler.
    Golf C segmentinin premiumu falan değildir ağabeyi a3tür premium olan.
    S60 3 serisi C serisi ve a4 de D segmentinin premiumlarıdır.
    Varsa itirazınız açar konusunu alırsınız cevabınızı.
    Açmaya cesaret edemiyorsanız da buraya gelip yok efenim volvo eskisi gibi değil bilmemne muhabbeti yapmazsınız güzel kardeşim ok?

Hocam bence çok abartıyorsunuz şu premium mevzusunu.
    Ben de bu özelliklerde bir araç arıyordum;yardımcı olmuştunuz sağolun.Ben daha sonra bu araçları inceledim.
    Öncelikle Volvo markasını ben de çok severim.Ama bu diğer markalarla ne olursa olsun karşılaştıramayacağım anlamına gelmez.
    1-Güvenlik:Burada sorun Mondeo'da değil.Mondeo yeterince güvenli bir araçtır.Fakat Volvo'nun arabalarının karşısına Mercedes çıkarsanız sonuç değişir mi?Veya BMW?İkisinin de güvenlik açısından yeterli olduğunu düşünüyorum.Volvo'da kullanılan çoğu güvenlik sistemini Ford da halihazırda kullanıyor zaten.Fakat hiçbir marka güvenlik konusunda Volvo'yu geçemeyeceğine göre bu konuda Volvo önde(kullandığı malzemesiyle,tasarımıyla,işçiliğyle)Fakat bu Ford'un kötü olduğu anlamına gelmiyor.
    2-Genişlik,ferahlık:Mondeo da bu konuda açık ara önde.s60,c180 bunlar d sınıfı olarak değerlendirilse de Mondeo gibi,Superb gibi geniş iç hacim,ferahlık sağlamıyorlar.
    3-Bagaj:Mondeo bu konuda da s60'a göre önde.
    4-Yakıt tüketimi,performans:Motorları aynı olmasına rağmen teknik verilere göre s60,mondeodan çok daha iyi.
    5-Dış tasarım:Kişisel bir konu da olsa dışarıdan Volvo'nun hatları daha hoşuma gidiyor.Bunun yanında Mondeo da çok daha iri ve yapılı duruyor S60'a göre.
    6-İç tasarım:Bu konuda kesinlikle Mondeo daha önde.Volvo'nun geleneksel,tüm arabalarında kullandığı iç tasarım gerçekten çok soğuk duruyor.Hiç çekici gelmiyor bana.Mondeo'nun içine ne kadar süper diyemesem de Mondeo daha modern,daha iç açıcı bir tasarıma sahip bana göre.Bunun yanında iç tasarımda kullanılan malzemeler arasında dağlar kadar fark olmasa da s60 mondeo'ya göre bir tık önde.
    7-Koltuklar:Volvo'nun koltukları gerçekten rahat.Fakat Mondeo'da selective donanımında verilen turuncu deri koltuklar hem çok şık gösteriyor,hem de konforlu.
    Şimdilik aklıma gelen bunlar.Bence iki aracın da kendine göre iyi yanları var ve gayet karşılaştırılabilir.

• yahu ezberden yorum yapanlara ayar oluyorum ben,bak mesela sen ne güzel özetlemişsin.
    burada anlatılmak istenen olay araçların birbirine denk olmadığı.
    ha neden diyeceksin.
    S60 başka bir klasmanda bu araçlara göre,yani mondeo daha genişmiş iç mekanı daha şıkmış olay o değil.
    Klasman farkı var.
    Bu karşılaştırmayı sen c serisi ve mondeoyla da yapabilirsin,ve mondeo c serisini iç mekanda da alteder çünkü daha kalitelidir mondeonun iç mekanı.
    ama C serisi alacak adam mondeouya Allah'ın selamını verir mi?Ya da superb'e?
    A serisi alacak adam focusa selam verir mi?
    Veya octaviaya?
    Olaya böyle baktığın zaman zaten çıkıyor premiumluk mevzusu ortaya.
    volvo eski volvo değil diyor bir tanesi,ondan sonra bir açıklama da getiremiyor,kalakalıyor öyle beni volvo fanatiği ilan etmeye kalkıyor.
    Buyrun diyorum açın konusunu,yok açamam.(biliyor başına geleceği)
    e açamıyorsan ne yoruyorsun bizi burda ya

Hocam haklisiniz, ben sadece tartisma ortami istemedigim icin genelde soru ile insanlarla iletisime gecerim. Ama evet volvo ya laf eden insanlarin neden gosterememesi asikar. Ne motoru ne sanzumani ne donanimi sorunludur, senelerin asfalt tankidir

• quote:

yahu ezberden yorum yapanlara ayar oluyorum ben,bak mesela sen ne güzel özetlemişsin.
    burada anlatılmak istenen olay araçların birbirine denk olmadığı.
    ha neden diyeceksin.
    S60 başka bir klasmanda bu araçlara göre,yani mondeo daha genişmiş iç mekanı daha şıkmış olay o değil.
    Klasman farkı var.
    Bu karşılaştırmayı sen c serisi ve mondeoyla da yapabilirsin,ve mondeo c serisini iç mekanda da alteder çünkü daha kalitelidir mondeonun iç mekanı.
    ama C serisi alacak adam mondeouya Allah'ın selamını verir mi?Ya da superb'e?
    A serisi alacak adam focusa selam verir mi?
    Veya octaviaya?
    Olaya böyle baktığın zaman zaten çıkıyor premiumluk mevzusu ortaya.
    volvo eski volvo değil diyor bir tanesi,ondan sonra bir açıklama da getiremiyor,kalakalıyor öyle beni volvo fanatiği ilan etmeye kalkıyor.
    Buyrun diyorum açın konusunu,yok açamam.(biliyor başına geleceği)
    e açamıyorsan ne yoruyorsun bizi burda ya

hocam marka algısını doğru diyorsunuz fakat ben de araba alırken buna çok değer vermiyorum açıkçası.benim ihtiyacım neyse ona göre alırım.yani size göre klasman farkı olabilir ama bana bu hiçbir anlam ifade etmiyor.ben s60'ı sırf volvo olduğu için veya c180'i mercedes olduğu için almam.s60'ın kullandığı çeliği biliyorum,güvenlik sistemlerini biliyorum,bu araçta güvenli olacağımı hissediyorum o zaman alırım.aynı şeyler mercedes ve bmw için de geçerli.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.