Şimdi Ara

Pasta Boyayı Çıkardı (FOTOĞRAF EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, arabanın tamponunda sigara ile sararmış bir yer vardı pasta ile orayı temizlemeye çalışırken arabanın boyası kalktı. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ve neden böyle bir şey oldu sizce ?

Çiziğin yanında sigara sarılığı dediğim şey dikkatli bakarsanız belli oluyor

Edit: Dediğim ürün ve sürdüğüm bez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 25 Eylül 2015; 17:57:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamponda sigara nedeni ile sararma nasıl oldu?

Eger boya yandı ise alttan kabarmis olabilir. Tampon daha onceden boyanmış ise çıkmış olabilir. Boya dokulerrk çıktı ise altta düzeltme macunu kullanilmis olabilir. Erimiş gibi çıktı ise polisaj makinesi uzun süre sabit şekilde tutulmuş olabilir.

Normalde polisaj makinesi ile boya sokmek kolay değildir. En sert cutting pad ile sabit 2-3 dk yüksek devirde tutmak gerekir.

• Nasıl bir pasta attınız? Konunun uzmanları model, cins olarak daha iyi referans verirler lâkin kalın pastayı çok kez uzun süre gezdirdiyseniz ancak öyle kalkar eğer öncesinde boyada deformasyon yoksa.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Makine ile yapmadık el ile pamuk tarzı bir şeye sürdük sonrasında boya kalktı. Sigara sararması dediğim günahını almiyim kimseninde birisi sanki bilerek yanan sigarayı tampona doğru tutmuş ve sigaramın ucu kadar yuvarlak sarılık vardı tamponda boyada herhangi bir kabarma yoktu sadece sarı leke vardı

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Carpex pasta markası boyada deformasyon yoktu sadece leke vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: ranegade95

Makine ile yapmadık el ile pamuk tarzı bir şeye sürdük sonrasında boya kalktı. Sigara sararması dediğim günahını almiyim kimseninde birisi sanki bilerek yanan sigarayı tampona doğru tutmuş ve sigaramın ucu kadar yuvarlak sarılık vardı tamponda boyada herhangi bir kabarma yoktu sadece sarı leke vardı

Pamukla boya kalkmaz. Uçucu maddeler ile belki olabilir. Aracınızin boyası metalik değilse dediginiz gibi sararmış boya dökülmüş olabilir. Ama boyanin çıkması olayını anlatmamissiniz. Yani dokulerek mi çıktı. Adeta tinerle yağlı biya siler gibi mi çıktı. Alttan siyah plastik mi göründu yoksa astar mi göründü?

• Pasta boyaya katılan tiner gibidir, fazla uygularsak boyayı söker.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Şimdi detaylı anlatayım carpex pastayı bu sargı bezi gibi bir şeye sürdüm ve sigara lekesinin üstüne doğru sildim ovalayarak sonra bir baktım 1 cm e yakın boya kalkmış siyah plastik gözüküyor onun üstü ve altında ise boya beyazlaşmış rengi atmış yani. Fotoğraf ekleyemiyorum daha net gösterirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Pasta boyaya katılan tiner gibidir, fazla uygularsak boyayı söker.

Hayatında pasta görmemiş masum tinerci konuştu.

Ürün aslında pasta ama üzerinde carpex yogun çizik giderici yazıyor

• quote:

Şimdi detaylı anlatayım carpex pastayı bu sargı bezi gibi bir şeye sürdüm ve sigara lekesinin üstüne doğru sildim ovalayarak sonra bir baktım 1 cm e yakın boya kalkmış siyah plastik gözüküyor onun üstü ve altında ise boya beyazlaşmış rengi atmış yani. Fotoğraf ekleyemiyorum daha net gösterirdim

Menzerna ve Meguiars in en asindirici pastaları bile böyle birşey yapamaz. Aklıma ilk gelen sizin sigara lekesi dediginiz şey aslında sigara nedeni ile olmamış. Bence oraya kimyasal birşeydamlamis . Siz de bunu sildiginizde boyayi almış götürmüş. Aseton veya araç parfumlerinin içindeki maddeler gibi..

Bir de pasts sandiginiz şeyin pasta olmama ihtimali var. Başka da aklıma birşey gelmiyor.

Hani mermere koyarsınız ya sigarayı sonra sararır aynen öyle olmuştu sarı iz bırakan kimyasal ne olabilir ki sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 24 Eylül 2015; 15:15:09 >
  • quote:

Merhaba, arabanın tamponunda sigara ile sararmış bir yer vardı pasta ile orayı temizlemeye çalışırken arabanın boyası kalktı. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ve neden böyle bir şey oldu sizce ?

geçmiş olsun pasta bir aşındırma malzemesidir,uygulanan bölgedeki boyayı söker

pasta ile çizik düzeltme hadisesi sedece orjinal boyalı yer kadar aşındırma yapıp 2 bölüm arasındaki farkı azaltmaktır göze görünüm açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

mübarek bayram günü birşey diyemiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

mübarek bayram günü birşey diyemiyorum.

Alıntıları Göster
    Bence daha ziyade siz görmediğiniz ara oradan sivri darbe almış boyası astarın altına kadar kalkmış orası, birkaç gün hava nemliydi yağmurlar falan da yağınca sac paslanıp akmış, siz de onu sigara yanığı zannedip pastalayınca boya görüp boyasını çıkardım zannetmişsiniz. Pasta ile elde mümkün değil vernik katmanını sökemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Bence daha ziyade siz görmediğiniz ara oradan sivri darbe almış boyası astarın altına kadar kalkmış orası, birkaç gün hava nemliydi yağmurlar falan da yağınca sac paslanıp akmış, siz de onu sigara yanığı zannedip pastalayınca boya görüp boyasını çıkardım zannetmişsiniz. Pasta ile elde mümkün değil vernik katmanını sökemezsiniz.

Alıntıları Göster
    olay yeri inceleme yapılması gerek, anlaşılan forum dedektifleri iş başında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 24 Eylül 2015; 17:58:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jayus

olay yeri inceleme yapılması gerek, anlaşılan forum dedektifleri iş başında

Alıntıları Göster
    Tampon dediğinize göre plastik malzeme farklı tepki vermiş olmasın?
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Orası kalkta farkederdim mutlaka bu bildiğin bir sigranın ucu kadar yuvarlak sarılık var onun yanındada daha minik sarılık var ve herhangi bir hasar yoktu yıkamada bile çıkmadı leke sadece azaldı flas tutup dibinden bakınca çok belli olmuyordu fakat hafif uzaklaşınca sarılık gözüküyordu net

• Nerden beyinlere yerleşmiş ise pasta olayı , kime sorsan pasta her derde deva
    Bre bu pasta denen şey zımparadır, zımpara boyayı da söker , verniği de söker , söker oğlu söker anlayın şunu birader. Bi normal cila denedin mi ? Hiç , hemen pastaya atlıyorsunuz. Her köşe başında pastadan nasibini almış , mundar olmuş bir araba mutlaka vardır.

Pasta Boyayı Çıkardı (FOTOĞRAF EKLENDİ) Pasta Boyayı Çıkardı (FOTOĞRAF EKLENDİ)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Nerden beyinlere yerleşmiş ise pasta olayı , kime sorsan pasta her derde deva
    Bre bu pasta denen şey zımparadır, zımpara boyayı da söker , verniği de söker , söker oğlu söker anlayın şunu birader. Bi normal cila denedin mi ? Hiç , hemen pastaya atlıyorsunuz. Her köşe başında pastadan nasibini almış , mundar olmuş bir araba mutlaka vardır.

Pasta Boyayı Çıkardı (FOTOĞRAF EKLENDİ) Pasta Boyayı Çıkardı (FOTOĞRAF EKLENDİ)
    Benim gördüğüm resimde hiç elde pasta sürme gibi görünmüyor. Sanki zımpara alıp zımparalanmış gibi. Tampon plastiğine kadar aşındırmışsınız boyayı. Vernik, boya, astar hiçbir şey kalmamış. Aklıma gelen o kısmın daha önce çok vasat şekilde lokal boya yapılmış olabileceği. Başka türlü sadece elle pasta sürmeyle bunu başarmanız için terminatör falan olmanız lazım, ciddiyim. Pasta diye hangi ürünü kullandınız?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.