Şimdi Ara

Pasta-cila hangi mevsimde yapılsın?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
15.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

pasta-cila hangi mevsimde yapılırsa daha kalıcı ve koruyucu olur? Yani güneş altında mı daha çabuk gider yoksa yağmur altında mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Pasta Cila Ne Zaman Yapılmalıdır?

Arabanın dış yüzeyinin korunması ve parlaklığının artırılması için pasta cila uygulaması önemli bir işlemdir. Uygun zamanı belirlemek, işlemin etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için çok önemlidir.

Hangi Mevsimde Yapılmalı?

Arabanıza pasta cila uygulamak için en uygun mevsim ilkbahar ve sonbahardır. Bu aylarda hava genellikle ılıktır ve nemin düşük olması cila işleminin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlar.

Kışın Pasta Cila Yapılır mı?

Soğuk ve nemli hava koşulları, pasta cila uygulaması için ideal değildir. Düşük sıcaklıklar cilaların sertleşmesine ve eşit şekilde yayılmamasına neden olabilir. Ayrıca, yüksek nem, cilaların yüzeyde kurumasını engelleyerek istenen sonucu vermeyebilir. Bu nedenle, kış aylarında pasta cila uygulaması tavsiye edilmez.

Diğer Hususlar

Pasta cilanın zamanlamasını belirlerken aşağıdaki hususları da göz önünde bulundurmalısın:

• Arabanın Durumu: Yeni veya iyi durumda olan arabalar, daha az sıklıkta pasta cila gerektirebilir.
    • Kullanım Şekli: Arabanı sık sık kullanıyorsan veya aşındırıcı ortamlarda park ediyorsan, daha sık pasta cila uygulaman gerekebilir.
    • Mevcut Hava Koşulları:??????????????????????????????????????????????????

Genel olarak, arabanın dış yüzeyinin korunmasını sağlamak için yılda bir veya iki kez pasta cila uygulaması yeterli olacaktır. Uygun mevsimi seçerek ve işlemi düzgün bir şekilde gerçekleştirerek aracının parlaklığını ve ömrünü uzatabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu işin aslında mevsimi yoktur...

Bu konu ile ilgili detaylı bilgi mevcuttur...

http://www.skodaclubturkey.com/forum/forumdisplay.php/arac-bakim-urunleri-ve-uygulama-40/index.html
  • Hatta şu havalar bu iş için ideal, yaz sıcağında çekilir iş değil, çok soğuk hava da ürünün uygulanmasını zorlaştırıyor...
  • Zaten amaç boyayı korumak olduğu için bence ilkbahar veya sonbahar uygundur. Yazın güneşin yakıcılından kışında yağmurdan ve kardan korumaya faydası olacaktır
  • ben yaz başlangıcında sıcaktan korumak için bide kışın başlangıcında aşırı soğuktan korumak için 2 kere yaptırırım
  • pastayı sık sık yapmamak lazım.
    pastanın aşındırıcı etkisi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: individual

pastayı sık sık yapmamak lazım.
    pastanın aşındırıcı etkisi var.

Bende bunu soracaktım. Pasta koruyucu olmaktan çok aşındırıcı özelliğe sahiptir. Ama cilanın koruyucu özelliği olması lazım.

Ekleme:

Peki pasta yaptırmadan sadece cila yaptırsak olur mu? (öyle bir şey var mı, onu da bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 4 Ekim 2008; 13:54:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara Pasta Cila Önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence ikisi birbirini götürür
    Bence de en uygun dönem bahar aylarıdır.Ama özellikle ilkbahar
  • pasta ,kaportadaki ince çiziklerin etkisini, o bölgenin çevresini bir miktar aşındırarak azaltıyor.
    (bir cümlede iki tane virgül kullandım )

cila ise koruyucu ve parlatıcı özelliğe sahip.

genelde tek kutu içinde pasta cila olarak satılıyor.
    ben geçen ay hem pasta ,hemde cila yaptım.

sonuç daha iyi oldu tabi.

ekleme:
    coolfire
    evet yapabilirsin.
    hatta ince çiziklerin içinde biriken kiri cila kullanarak da atabiliyorsun.
    ama çiziğin duruyor ve zamanla içine tekrar kir birikip göze batıyor.

pasta ise o çiziğin derinliğini azaltıyor ya da yok ediyor.
    benim aracımda çiziklerim vardı.
    önce pastaladım.sonra cilaladım.

şimdi elimle bile yoklasam çiziği hissetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 4 Ekim 2008; 13:59:04 >
  • Pasta vb. ürünlerle yılda 1 çizik giderme yapılır...

Cila ya da wax ise eğer canın isterse her ay yapabilirsin...
  • ben eylül başında hem pasta hem de cila yaptırdım, pasta ve cilanın mevsimi olduğunu sanmıyorum ama ilk ve sonbaharlarda yapılırsa daha iyi olur gibi geliyor bana...
  • araç botası en çok kış aylarında korozyona uğradığı için genelde pasta-cila zamanı kışa girmedendir.en mantıklı zaman bu aylar içindedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.