Şimdi Ara

Paü Tıp Öğrencisiyim, Sorularınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyim.Bölüme, şehre ve üniversiteye dair sorularınız varsa sorabilirsiniz ^^

• Çok sık komite oluyor diye duymuştum, bunun çok zararı oluyor mu ?
  • Şehir baya pahalı haberiniz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin okuldan forumdaki biri okulumla dalga geçmişti. pau tıp deyince aklıma hep bu geliyor ne yazık ki.
  • üüüüürürürürürürürüürürüüüüüüüüüüüüü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu insan sesi mi? bi de şey, forumda cevapla özelliği var, ehehe, kullanabilirsin knk. ısırmam. korkma.
  • Emre Y. E kullanıcısına yanıt
    Biz de komite sistemi yok.İşin boktan kısmı da burda başlıyor.Çok fazla sınav var, şöyle anlatayım;
    -2 haftada bir msd denilen 2 haftada işlenilen kısımdaki konulardan oluşan 50 soru 50 dakikalık sınav.
    -Modülde anatomi varsa anatomi haftası sonra bahsedeceğim blok sınavlara girebilmek için + yaptırmanız gereken anatomi sözlüleri.
    -2 ayda bir diğer tıp fakültelerinde komite denen Blok sınavları 100 soru 100 dakika.
    -2 ayda bir Tıp tarihi,etiği içeren Sosyal sınavları.
    -2 ayda bir Mesleksel beceri sınavları.Mesleksel beceri sınavlarında maketten kan alma,makete katater takma, sinirsel muayene vesayire sınavları.1 sınıfın ilk dönemindeki mesleksel beceri sınavları bunlardı mesela.
    -2 ayda bir Uygulama sınavları.
    -2 ayda bir zilli sistemli yazılı Anatomi sınavları.
    -Sene sonunda da evet sonunda Final..
    Hepsinin ortalamaya etkileri farklı oranlarda.Sıkıntı olan evet düzenli çalışmak gerekiyor msd'ler yüzünden :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tantan11 -- 5 Temmuz 2020; 23:32:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam yamulmuyorsam fakültenin akreditasyonu bu yıl sona eriyordu. yenilendi mi?
  • Tantan11 T kullanıcısına yanıt
    Hocam yatın kalkın geçme notunun 65’e düşürüldüğüne şükredin. Bu küçük şey bile sizi çok rahatlatcaktır :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dershaneden bir arkadaş çok sınavın bunaltıcılığından kaçarak PAÜ tıpı dondurup yeniden hazırlanmıştı bu yıl. "Sınav" diye bahsettiği şeyi komite olarak düşünmüşüm sanirim çünkü bazı tiplarda da bildiğim kadarıyla komiteler sık oluyor.
    İstedikleri olan "öğrencileri aktif tutma" olayı işinize yarıyordur umarım. Allah kolaylık versin hocam.

• Geçme notu 65'e düştü ama msd'lerin etkisi %5 ten %15 e çıkarıldı.Daha boktan oldu bana sorarsan.
    Bunu bilmiyordum. PDÖ sistemi başlı başına karmaşa zaten. Allah kolaylık versin hocam

• Emre Y. E kullanıcısına yanıt
    Ya şöyle anlatayım ben bu sistemi daha çok seviyorum.Bizde çok fazla işin uygulama kısmı var. 1. sınıfta sonda takmaktan bahsediyoruz mesela ? Çanakkale tıpta bir arkadaş var örneğin adamların 2. sınıf bitti kan almayı yeni yaptılar sanırım.Ha bir de Pdö denilen bir sistem var. 2 haftada 3 ders oluyor.Sabah 9dan 12.30 a kadar.10 kişilik sınıflarda herhangi branştan bir hocamızla beraber 'doktorculuk' gibi bir şey.Hastanın hikayesi geliyor önümüze mesela Mehmet Amca son 2 günde idrarını yaparken ağrı ve idrarın çay renginde gelmesi üzerine şikayette bulunmuş.Hipotezler çıkarılıyor sorun ne olabilir rahatsızlığı ne olabilir vesayire ilerledikçe işte tetkik cart curt inceleniyor,isteniyor falan filan.Bana kalırsa gayet güzel bir sistem ben memnunum fakülteden ve sistemden.Ama evet düzenli çalışmak gerekiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tantan11 -- 6 Temmuz 2020; 0:21:41 >
  • Üniversite ortamı güzel.Şehir kısmında ise büyük şehirden gelen biri olarak ilk baş küçük geliyor ama sonra alışıp seviyorsunuz.Zaten genelde Kampüs-Çamlık arasında geçiyor zamanınız.Forum Çamlık taraflarına yürüyoruz fakülteden.Yazları çok sıcak :(
  • Hocam derste ses kaydı yapıyor musunuz? Hocaların buna karşı tutumu nasıl?
  • Yapıyoruz da sıkıntı çıkarıyorlar.Buna benzer bir durum şey de var mesela msd'lerde ve bloklarda çıkmış soruyorlar bir kısmını.O yüzden biz de msd'lerden sonra formatif değerlendirmede fotoğrafını falan çekmeye çalışıyoruz soruların,sıkıntı çıkartıyorlar baya.Çakal hocanın biri arka sıralara pusmuş fotoğraf çekenlerden birini yakaladı baya olay çıktı yani.
    ama yapacak başka birşey de yok hocam hukuk ta öyle adamlar ezberlemişler bir derste 600 sayfa anlatıyor adam nasıl not tutacak o hızda o yüzden karışmamaları lazım

• :D Dönem kaçsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.