Niye beyin göçü yaşanıyor ve niye ülkeye döviz girmiyor diye hiç boşuna ağlamasınlar. Freelance olarak yurt dışına çalışan adam ödemesini nasıl alacak? Ödemesini alamayan adam da bu ülkede durur mu? |
PayPal bir şekilde geri getirilmeli (5. sayfa)
-
-
sonuna kadar katılıyorum asıl bu zor dönemlerde bunun öne çıkması lazım twitter da paypalistiyoruz hashtag acilsa ve zirvede olsa bi nebze mutlu oluruz su son gunlerde
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Karşıt bir şey biliyorsan buyur söyle ama yok ben boş yapmaya geldim diyorsan senin için belge toplamaz kimse, hayatında yurtdışına iş yapmamış herifler gelmiş burada gevşek gevşek konuşuyor ya deli oluyorum...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hala paypal i suclayan adamlar var konuda?
biri de "dogdugu yeri doydugu yere tercih etmeyenler" demis, git bunu afrika veya kuzey kore de ki insanlara soyle bakalim acaba ne diyecekler
-
Bir freelancer çalışan olarak PayPal'ın gitmesi gerçekten beni de üzdü. Hatta bazen sırf müşterilerin bazıları sadece PayPal üzerinden ödeme yapmak istediklerini belirttikleri için işlerine bile başvuramıyorum (PayPal hesabı olmayan başvurmasın bile diyorlar). Lakin PayPal'la uzun süre çalışmış biri olarak açık olmak gerekirse çok da memnun değildim. PayPal çok düşük döviz kuru üzerinden paramızı TL olarak hesabımıza geçiriyordu ve bu da beni rahatsız ediyordu. Ben de çoğu zaman müşterilerimi, Skrill, Payoneer, TransferWise gibi farklı ödeme yöntemlerine yönlendiriyordum.
Yaklaşık 1 sene önce abim Hindistan'da yaşadığı için paramı alamadığım bir müşterime onun onun PayPal hesabını verdim. Tam olarak para abimin hint hesabına %35-40 oranında azalarak yattı. Toplam alacağım para 130 EUR civarındaydı (yanlış hatırlamıyorsam) hesaba geçen 85-90 EUR'ydu. Banka otomatikman paranın bu kadarını vergi adı altında kesmişti (abime yansıtmışlardı). Bu benim PayPal'ı son kullanışım oldu.
Bir daha mı PayPal aman aman..Tabi çok zorda kalmadıkça...
-
Varlık affı varken Türkiye bankalarına paramı aktarıyorum. Aksi halde yüzde 30 lara varan vergi ödemeye ne gerek var? Uluslararası visa ve mastercard'lar ile yurtdışı banka hesabımdaki parayı tüm dünyada kullanabiliyorum. Üstüne kredi kartları bir de cashback veriyor. Yine varlık afları gelsin, Türkiye bankalarına para yatıralım. Benim yurtdışında kazandığım paradan vergi alınmasını doğru bulmuyorum...
-
Çünkü Burada okuyorum, ailem burada, arkadaşlarım burada...
Yani yurtdışına temelli yerleşmek o anlık iyi bir fikir olmayabiliyor.
-
Paypaldan vergi almıyorlar ondan gelmez.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: alichoKarşıt bir şey biliyorsan buyur söyle ama yok ben boş yapmaya geldim diyorsan senin için belge toplamaz kimse, hayatında yurtdışına iş yapmamış herifler gelmiş burada gevşek gevşek konuşuyor ya deli oluyorum...
Vay vay forumda paypalla çalışan iş adamcığı da varmış..
Ahahaha..
Hayırdır çakma avukatlık mı yapıyorsun. Sana kim ne dedi de gevşek gevşek alıntı yapıyorsun.
O zaman ya kanıt sunacak ya da boş boş konuşmayacak.
Taş devrinde yaşamıyoz ki belge toplayacak.
İnternet denen bir şey icat edildi bilmiyorsan. Araştırsın farklarını paylaşsın.
Neymiş diğer ülkelerden farklı olan istekler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi press-tij -- 12 Ekim 2020; 16:4:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: CoolSnowÇünkü Burada okuyorum, ailem burada, arkadaşlarım burada...
Yani yurtdışına temelli yerleşmek o anlık iyi bir fikir olmayabiliyor.
Arkadaş yerine yeni arkadaşlar geliyor hocam biraz daha büyü anlayacaksın sadece aile önemli fakat dediğiniz gibi aileyi bırakmak zor oluyor
-
iktidar değişmeden o paypal gelemez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Knights of CydoniaNiye beyin göçü yaşanıyor ve niye ülkeye döviz girmiyor diye hiç boşuna ağlamasınlar. Freelance olarak yurt dışına çalışan adam ödemesini nasıl alacak? Ödemesini alamayan adam da bu ülkede durur mu?
yolları var ama bu sefer %20-30 tokatlanıyorsun. gidip o ülkede yaşasan daha karlı
-
Bu Ülkede iktidar değiştiği anda PayPal kullanacak İnternet bulamazsın, Memurların ve Emeklilerin maaşları günü günûne ödenmez. PasPas olur hayatın..quote:
Orijinalden alıntı: power-pciktidar değişmeden o paypal gelemez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Paypalı yasaklayıp önlerine taş koyduğu bütün yazılımcı/animasyoncu/modellemecilerin bedduaları kabul olsa ertesi gün bütün emeği geçenler kalp krizinden giderdi.
Paypalın bü ülkede hizmet vermemesi kadar güzel bir durum yok bence, paypalın sahibini taktir ettim şimdi çok doğru bir hamle, hırsız ülkenin parası başka ülkelere haramdır, açık ve net.
-
Freelancer kazananların vergisini sorgulamadan önce tepelerdeki zenginleri sorgulamak lazım, gemiciklerin nasıl alındığını sorgulamak lazım boşver freelancer ın vergisini sen. Sanırsın Türkiye de milyonlarca freelancer varda hepsi yurt dışına çalışıyor.
-
ben paypal sayesinde ayda 2k üstü para kazanıyordum. ver her ay 2k. madem kazanıyorsun.
yeni trolsünüz? devlet 5 cephe de sen ekmek peşindesin gitsene cepheye.
şükür sio yazmamış
Her sey o kadar basit ki aslinda.
Sen vergiyi sahislar icin %10 a cek, sigorta, muhasebe, bagkur, vsvs tum herseyi aradan cikar. Paypali ac, herkes vergisini catir catir oder, ulkeye oluk oluk para akar.
Ama %35 vergi, 1000 TL bagkur, 250 TL muhasebe, 200 TL stopajlar vsvs.. Insanlar bu yuzden parayi PayPal da tutup gidim gidim cekiyordu..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X