Şimdi Ara

Pc açıldıktan belli bir süre sonra donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son iki gündür bilgisayarım(masaüstü) açıldıktan bir yarım saat(belki 45 dk) sonra aşağıda verdiğim resimdeki ekranı vererek donuyor. Bana sistem ile alakalı bir hata gibi geldi. Siz ne dersiniz arkadaşlar???

Belirtmek isterimki ekranı bu donmuş hale getirmek için program veya oyun açmıyorum

Not: resim boyutu büyük geldi bu yüzden link veriyorum http://i1010.hizliresim.com/2010/10/7/1718.jpg

edit: bugün(09.10.2010) itibariyle artık sistemi açar açmaz birkaç dakika geçmeden aynı arızayı veriyor. Yalnız farkettiğim birşey oldu. Bu da; internet açık olunca bu ekran hatasını aldığımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemengin -- 9 Ekim 2010; 15:46:13 >

• 45 dakika mesela napıyorsun bu donma olmadan önce? herhangi bir oyuna giriyor musun? çalıştırıyor mu oyunları? ısı durumları nasıl CPU ve GPU'nun?

eğer oyunları hiç çalıştırmıyorsa ekran kartı arızası olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Wanderer

45 dakika mesela napıyorsun bu donma olmadan önce? herhangi bir oyuna giriyor musun? çalıştırıyor mu oyunları? ısı durumları nasıl CPU ve GPU'nun?

eğer oyunları hiç çalıştırmıyorsa ekran kartı arızası olabilir diye düşünüyorum.

hiçbir oyun veya program çalıştırmıyorum. sadece windows xp açılışında gelen antivir virüs programı dışında açık programda yok. bana da ekran kartı hatası gibi geldi fakat aygıt yöneticisinde herhangi bir donanım eksiği yok gözüküyor. ekran kartı tümleşik mi diyorlar ne? yani sonradan almadım anakartın üzerinde gelen.
  • Ekran kartı arızası gibi görünüyor arkadaşım söylediği gibi ekran kartınızın sıcaklığını inceleyebiliyorsanız bir göz atın ama ilk olarak bir ekran kartınızın fanını kontrol edin kilitlenmeden önce düzgün çalışıyormu ve kitlendiğinde hala çalışır durumda mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfen Lied -- 8 Ekim 2010; 10:20:58 >
  • arkadaşlar everest raporlarını da ekleyeyim dedim.

• devam

• devam 2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elfen Lied

Ekran kartı arızası gibi görünüyor arkadaşım söylediği gibi ekran kartınızın sıcaklığını inceleyebiliyorsanız bir göz atın ama ilk olarak bir ekran kartınızın fanını kontrol edin kilitlenmeden önce düzgün çalışıyormu ve kitlendiğinde hala çalışır durumda mı ?

dediğin doğru olabilir. çünkü kimi zaman fandan çok değişik(böyle hırıltılı gibi bişey...) ses geliyor. fanın kilitlenip kilitlenmediğini nasıl kontrol edebilirim acaba??
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemengin

dediğin doğru olabilir. çünkü kimi zaman fandan çok değişik(böyle hırıltılı gibi bişey...) ses geliyor. fanın kilitlenip kilitlenmediğini nasıl kontrol edebilirim acaba??

Sisteme ait verdiğiniz tabloda ekran kartınız on-board görünüyor bu nedenle ekran kartınızın fanı doğal olarak yoktur. Sıcaklıklar da gayet düşük görünüyor fakat işlemci fan'ından şüpheleniyorsanız kontrol etmenizde fayda var. Çünkü sisteminiz kilitlenmesi işlemci sıcaklığı ile ilgiliyse doğal olarak fan o anda duruyor olabilir. Herhangi bir temizlikten önce sistemin kilitlenmesini beklemenizi tasiye ederim emin olmak için. Sistem donduktan sonra kasayı açarak işlemci fanının sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin eğer bir sorun yoksa diğer ihtimaller üzerinde durabiliriz.

• Sisteme ait verdiğiniz tabloda ekran kartınız on-board görünüyor bu nedenle ekran kartınızın fanı doğal olarak yoktur. Sıcaklıklar da gayet düşük görünüyor fakat işlemci fan'ından şüpheleniyorsanız kontrol etmenizde fayda var. Çünkü sisteminiz kilitlenmesi işlemci sıcaklığı ile ilgiliyse doğal olarak fan o anda duruyor olabilir. Herhangi bir temizlikten önce sistemin kilitlenmesini beklemenizi tasiye ederim emin olmak için. Sistem donduktan sonra kasayı açarak işlemci fanının sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin eğer bir sorun yoksa diğer ihtimaller üzerinde durabiliriz.

öncelikle ilgilendiğin için tekrar teşekkür ederim. sorunuma gelince az evvel everestten sistem kararlılık testi yaptım. sıcaklık epey artmasına rağmen fanda herhangi bir sorun yoktu. donma falanda olmadı bilgisayarda. acaba daha başka nerde olabilir sorun??

• lütfen yardım edin arkadaşlar!!!!

bu sabahtan itibaren artık 30 dk da değil açtığım gibi donuyor pc. şuan başka bilgisayardan yazabiliyorum. güvenli kipte açık bıraktım şuan donma olmuyor. çözüm önerisi olan var mı arkdaşlar???
  • Ramlerin tekini çıkartarak veya farklı ramlerle sistemi kullanmayı deneyin.Yinede donmalar devam ediyorsa sorununuz yazılımsal gözüküyor temiz bir şekilde format atın makineye
  • ramlere bak oda olmazsa işlemcnin yanındaki anakartın üstündeki kondansatörlere bak bakalım tepesi şişen varmı eher varsa değiştr ondan yapıyordur
  • arkadaşlar,

sistem üzerinde birçok şeyi denedim(çok detaylı virüs,spyware,malware vb. taraması, ayrıca kurulu olan bir çok programı kaldırdım). en son olarak şunu farkettim; modemi kapatınca yani interneti kesince herhangi bir donma olmuyor. bana bu çok ilginç geldi. microsoft net framework sp2 sp1 falan kuruluydu, "acaba bunları güncellerken bir sorun yaşıyıpta mı donuyor" diye düşündüm. bu netframe leride kaldırdım. ama interneti açınca tekrar dondu. yardımcı olacak birileri var mı???
  • sorun anakartında büyük ihtimal anakartında problem var dedğim kondansatörlere bak tepeleri şişen varsa değiştrmen gerekli benımde vardı o sorun yaptım oldu ama ben elektronık teknıkereyım anlamıyrsan bılgısayarcıya götursen ugrasmaz yenısını takalım der sen bılırsın
  • Anakart sorunlu olabilir, ama virüs kaynaklı da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege_Aşığı

Anakart sorunlu olabilir, ama virüs kaynaklı da olabilir

TuneUp Utilities ve Advanced system care adlı iki tane program yükledim ve sistemi tarattım yaklaşık bir hafta önce. bunlar acaba sistem alakalı bir dosyayı mı sildi? ama o zaman sistemin internet kesik olmayıncada donması lazım değil mi??
  • Sistem dosyalarını silmiş olabilirler, bence siz yedeklerinizi bir yere alın , güzel bir format atın yeni sistemde devam edin çalışmaya. Sorunu çözmekten daha kısa zaman alır.
  • İnterneti kesdiğinizde herhangi bir sorun olmuyor mu? İyice gözlemlediniz mi?

Bu sorun ne zamandır var?

Sistem geri yüklemeyi denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

İnterneti kesdiğinizde herhangi bir sorun olmuyor mu? İyice gözlemlediniz mi?

Bu sorun ne zamandır var?

Sistem geri yüklemeyi denediniz mi?

evet denedim. kesinlikle internet açık olunca donuyor. interneti kapattım 2 saate yakın bekledim bikaç uygulama açtım yine de donmadı. fakat internetin kablosunu takar takmaz hemen aynı hatayı verdi ve bende kapattım pc yi. öyle bir hata ki her açılışta internet açıksa bir kaç saniye sonra arızalanıyor.

Bu sorun temmuz veya ağustos ayında bir iki kere olmuştu fakat birkereliğe mahsus, restart yapınca tekrar göstermedi kendini. Yalnız şu son bir haftada giderek sık olmaya başladı. en nihayetinde bugün ise her açılıştan birkaç saniye sonra hatayı verdi.

antivir yüklüydü, kaldırdım kaspersky 2011 yükledim şuan internet açık ve bir uyarı vermiyor.

üstad sence bir virüs pc ye bu tarz bir etki yapabilir mi??

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.