Şimdi Ara

PC bazen Boot olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi PC bazen açılmıyor. Anakart ekranında kalıyor. BIOS'a sıkıntısız girebiliyorum. Açıldığı zaman ise tamamen sıkıntısız bir şekilde PC'yi kullanabiliyorum. Bu durum tamamen rastgele bir şekilde oluyor. Sorun iki gün önce başladı. Daha önce bu tarz sıkıntısı olan varsa yardım edebilirse sevinirim.

• İki ihtimal var.

1. Anakart ölüyor : Genelde kapasitörlerin veya yüksek ısı üreten transistörlerin (VRM bileşenleri) hasar görmesinden kaynaklanır. Özellikle sıvı kapasitörler şişip sıvı sızdırırlar ve özelliklerini kaybederler. Birkaç açma denemesinden sonra bu bileşenler biraz ısınır ve çalışır hale gelebilirler. Geçmişte bu problemi Asus marka anakartlarla iki kez yaşadım.

2. Disk ölüyor : Özellikle HDD ise başlatma mekanizmasında bir sorun var demektir. BU mekanizma kafayı güvenli park konumundan çıkarıp disk üzerine getirmede sorun yaşıyor olabilir. Kilit açılmıyordur, zor açılıyordur, veya mekaznizmanın elektroniğinde sorun vardır akım bazen gidip bazen gitmiyordur.

BIOS'a girebildiğine göre CD/DVD veya USB bellekten boot etmeye çalış. (Live Win veya Linux gibi) Her denemede açabildiysen disk sorunludur.
    Live boot da yapamıyorsan anakartı gözden geçir.

CPU veya bellek böyle yapmaz. Bunlar genelde sürekli sorun yaratır, açtıktan sonra da düzgün kullanamazsın.
    Ekran kartı ya hiç açmaz, yada 3D kullanıma girince (yüklenince) sorun yaratır. Görüntü sorunlu olur ve dediğin gibi açınca sorunsuz kullanamazsın.

Önceliği HDD ise diskte görüyorum.

• sistemi komple yazar mısın bu dediğin durum çeşitli sebeplerden olabilir.ryzen sistemdir biosu eskidir rami beğenmemiştir 2 m2 ssd slotunu doldurmuşsundur anakart gıcıktır bu konuda falan yani illa bir şeyin bozulması gerekmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.