bilgisayarım bir ara ısıdan dolayı çok kapanmaya başlamıştı daha sonra içini açıp temizlemek istedim termal macundur temizliktir falan herşeyi hallettim daha sonra içini kapattım bir de format atayım dedim. Ama daha sonra bilgisayara daha önce hiç yüklemediğim ağır programları yüklemiştim bir de 3gb ram olmasına rağmen 64bit lik win7 yüklemiştim daha önce de bu şekilde yüklemiştim ancak hiç bu kadar yavaşlamamıştı yüklediğim programlar da derleyici programları yani visual studio matlab sql server falan.Bad sector hatası da almıyorum neden olduğunu da anlayamadım tam ama 4 yıldır kullanıyorum hiç bu kadar yavaş kullanmamıştım bilgisayarı delirme noktasına geldim artık google chromeu açarken bile 10-12 sn bekliyorum bazen. Bu tip yavaşlama neden olabilir.Ram harddisk işlemci gibi donanımsal bir hata varsa bunu nasıl test ederim veya yazılımsal bir hata varsa nasıl olabilir(formattan sonra da biraz yavaştı yalnız bios ile alakalı soruyorum)
İşlemci sıcaklığı normal mi
Harddisk test için Hd tune kullan arat bad sector var mı bak işlemci test için de cpu vs vs . programlar mevcut ram için olanı bilmiyorum pc hızlandırmak için de Advanced system care öneririm bende işe yaradı