Şimdi Ara

PC Flash diski görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
135.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC Sandisk Cruzer Blade'i donanım giriş sesi çıkıyor ama bilgisayarımda ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Daha sonra taktığım Kingston da ise sorun yok.

Not; Cruzer Blade'i taktığımda UTorrent programı yanıt vermiyor, çıkarınca düzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi five finger death punch -- 9 Kasım 2012; 17:45:40 >

• Kardeşim Ürün Yanmış Olma İhtimali varmı Aygıt Yöneticisinden bir bak disk yönetiminden de bi bak .. ön usb girişinden mi taktın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reklamci19

Kardeşim Ürün Yanmış Olma İhtimali varmı Aygıt Yöneticisinden bir bak disk yönetiminden de bi bak .. ön usb girişinden mi taktın ?

Cihaz laptop, heryerinden denedim aynı. Aygıt yöneticisinde gözüküyor hatta sürücü güncellemesi yaptım, güncel dedi. Disk yönetiminde bulamadım.

Hani Sandisk kıytırık bir marka değil ki durduğu yerde yansın, yandıysa gitti 32GB.
  • quote:

Orijinalden alıntı: five finger death punch

quote:

Kardeşim Ürün Yanmış Olma İhtimali varmı Aygıt Yöneticisinden bir bak disk yönetiminden de bi bak .. ön usb girişinden mi taktın ?

Cihaz laptop, heryerinden denedim aynı. Aygıt yöneticisinde gözüküyor hatta sürücü güncellemesi yaptım, güncel dedi. Disk yönetiminde bulamadım.

Hani Sandisk kıytırık bir marka değil ki durduğu yerde yansın, yandıysa gitti 32GB.

Alıntıları Göster
    Takmış olduğun usb aygıtların bilgisayarının post ekranında iken listelenir. usb device kingston gibi. Eğer usb flash belleğin bu post ekranında görünüyor ama işletim sistemindeki aygıt yöneticinde gözükmüyorsa yazılımsal bir sorun denilebilir.
    Yukarıdaki adımlar bir işe yaramıyorsa kasa arka panelindeki usb portlarına bir sorun olabilir. tel vida toka yada benzeri metal birşey kısa devre yaptırmış olabilir. yada anakartın usb kontrolcusunda bir voltaj sorunu olabilir.
    BIOS da USB speed "full speed" de ise onu " high speed" yapabilirsin.
    Birde usb flash belleğini taktığında belleğin üzerindeki LED yanıyormu ?
    Flash ı takıp makinenizi yeniden başlatın ve biosa girin bağlı sürücülerin bulunduğu yada boot menülerinde flash diskinizi görebiliyosanız.
    makinede yüklü sürücü bulma hizmetinde bi aksama yada virüs kaynaklı bi probleme işaret eder şikayetiniz.
    bahsettiğim bios ile ilgili işlemi yaptıkdan sonra sonucu yazarsanız çözüm geliştirelim..
    flaşh diski başka bir pc de biçimlendir kardeş sonra kendi pc ne tak mutlaka görür...
    .AŞAMA

Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\UsbStor'u sağ tıklayıp Değiştir deyin.

3. Buradaki değer verisini 3, Tabanı 16 olarak işaretleyin,

2.AŞAMA

1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf klasörünü tıklayın. Usbstor.inf klasöründen iki adet var ancak bu klasörlerin sonlarında karışık harfler yazılar var hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın.

2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

3.AŞAMA

1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın.Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın.10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.

Sorununuz donanımsal olarak bir probleminiz yoksa çözülecektir.
    Alıntıdır.

• quote:

Takmış olduğun usb aygıtların bilgisayarının post ekranında iken listelenir. usb device kingston gibi. Eğer usb flash belleğin bu post ekranında görünüyor ama işletim sistemindeki aygıt yöneticinde gözükmüyorsa yazılımsal bir sorun denilebilir.
    Yukarıdaki adımlar bir işe yaramıyorsa kasa arka panelindeki usb portlarına bir sorun olabilir. tel vida toka yada benzeri metal birşey kısa devre yaptırmış olabilir. yada anakartın usb kontrolcusunda bir voltaj sorunu olabilir.
    BIOS da USB speed "full speed" de ise onu " high speed" yapabilirsin.
    Birde usb flash belleğini taktığında belleğin üzerindeki LED yanıyormu ?
    Flash ı takıp makinenizi yeniden başlatın ve biosa girin bağlı sürücülerin bulunduğu yada boot menülerinde flash diskinizi görebiliyosanız.
    makinede yüklü sürücü bulma hizmetinde bi aksama yada virüs kaynaklı bi probleme işaret eder şikayetiniz.
    bahsettiğim bios ile ilgili işlemi yaptıkdan sonra sonucu yazarsanız çözüm geliştirelim..
    flaşh diski başka bir pc de biçimlendir kardeş sonra kendi pc ne tak mutlaka görür...
    .AŞAMA

Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\UsbStor'u sağ tıklayıp Değiştir deyin.

3. Buradaki değer verisini 3, Tabanı 16 olarak işaretleyin,

2.AŞAMA

1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf klasörünü tıklayın. Usbstor.inf klasöründen iki adet var ancak bu klasörlerin sonlarında karışık harfler yazılar var hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın.

2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

3.AŞAMA

1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın.Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın.10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.

Sorununuz donanımsal olarak bir probleminiz yoksa çözülecektir.
    Alıntıdır.

Alıntıları Göster
    hocam ilginçtir ki 3 gündür çalışmayan cihaz çalışmaya başladı, arka plandaki Yandex Disk ve UTorrent'i kapattım sonra takıp çıkardım belleği çalıştı, o programlar çalışmamasının sebebi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi five finger death punch -- 9 Kasım 2012; 18:37:57 >

• quote:

hocam ilginçtir ki 3 gündür çalışmayan cihaz çalışmaya başladı, arka plandaki Yandex Disk ve UTorrent'i kapattım sonra takıp çıkardım belleği çalıştı, o programlar çalışmamasının sebebi olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Cihazın Çalıştığına Sevindim Kardeşim Yandex Disk ? olabilir UTORRENT'in olacağını sanmıyorum ..
  • quote:

Cihazın Çalıştığına Sevindim Kardeşim Yandex Disk ? olabilir UTORRENT'in olacağını sanmıyorum ..

eyvallah, ilgilendiğin için teşekkürler.
  • quote:

quote:

eyvallah, ilgilendiğin için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    aynı sorunla suanda ben karşılaşıyorum . Bende de sandisk cruzer blade 16 gb var daha yeni aldım. ilk denediğim gün çalışmıştı. şuan deniyorum ses geliyor ama cihaz açılmıyor anlamadım gitti. 4 usb portunda da denedim açılmıyor pc aygıtı görüyor ama açılmıyor . çıldırıcam ya .

• SLM ARKADAŞLAR YENİ HAFIZA KARTI alDIM VE 2 3 GÜN OLMADI Bİ ANDA GİTTİ TELEFONDA HAFIZASINA DAHA ÇOK BİŞİ ATMADIM PC YE TAKINCA HAFIZA KARTINI BİÇİMLENDİR HATASI VERIYO BİÇİMLENDİR DİYORUM BİÇİMLENDİREMİYODA ÖZELLİKLER DİYORUM TOPLAM ALAN VE BOŞ ALAN 0 BAYT DİYE GÖZÜKÜYO (SATAN ADAM KAÇAKCI) HAFIZA KARTI MARKASI SYROX İÇİNDE SADECE BİR İKİ VİDEO VE RESİM VAR AÇMAM LAZIM ACİİİİİLLLLLLLLLLLLLLLLLLL YARDIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devin46

SLM ARKADAŞLAR YENİ HAFIZA KARTI alDIM VE 2 3 GÜN OLMADI Bİ ANDA GİTTİ TELEFONDA HAFIZASINA DAHA ÇOK BİŞİ ATMADIM PC YE TAKINCA HAFIZA KARTINI BİÇİMLENDİR HATASI VERIYO BİÇİMLENDİR DİYORUM BİÇİMLENDİREMİYODA ÖZELLİKLER DİYORUM TOPLAM ALAN VE BOŞ ALAN 0 BAYT DİYE GÖZÜKÜYO (SATAN ADAM KAÇAKCI) HAFIZA KARTI MARKASI SYROX İÇİNDE SADECE BİR İKİ VİDEO VE RESİM VAR AÇMAM LAZIM ACİİİİİLLLLLLLLLLLLLLLLLLL YARDIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Merhaba, bende sizlerdenim, sandisk 16GB dün uçtu. 3 aylık malzeme içinde veriler. Allahtan 1 haftalık yedek vardı. ama şimdi diski biçimlendir diyor 64MB olarak görüyor.
    RescuePRO Deluxe
    iCare data Recovery Software
    EaseUS Data Recovery Wizard 5.6.1

Denedim nafile. ADATA 8GB USB3 kullanıyorum, deli gibi, hiç sorun vermedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre2blue

Merhaba, bende sizlerdenim, sandisk 16GB dün uçtu. 3 aylık malzeme içinde veriler. Allahtan 1 haftalık yedek vardı. ama şimdi diski biçimlendir diyor 64MB olarak görüyor.
    RescuePRO Deluxe
    iCare data Recovery Software
    EaseUS Data Recovery Wizard 5.6.1

Denedim nafile. ADATA 8GB USB3 kullanıyorum, deli gibi, hiç sorun vermedi.

Alıntıları Göster
    sandisk sitesinden aldım. uzun ugraslar sonucu buldum. benim sorunu cozdu, umarım sizinkini de cozer.

özetle bi pcde calişmiyor baskasında calişiyorsa, çalişmayan pcde aşagıdakileri yaparsanız sorun cozuluyor.

Note: This article is advanced troubleshooting for a rare condition wherein a flash drive stops getting recognized on a Windows computer, but is still working on other computers. Please reference the following articles first before attempting the instructions in this article.

Cruzer flash drive NOT detected by Windows PC
    Cruzer flash drive could not be detected due to drive letter conflict
    Computer cannot detect SDHC (4GB-32GB) memory card

A corrupt registry entry could cause your SanDisk product to not be detected by the computer. Removing the registry keys created on installation of your SanDisk product will allow the computer to fully reinstall the device and may resolve the issue.

STEP 1 - Backup the registry
    1. Unplug the device from the USB port.
    2. Run regedit.
    Windows XP: Go to Start > Run, type in regedit and then click OK.
    Windows 7, 8 and Vista: Click the Start button, type regedit in the search box, and then press Enter.

3. From the registry menu, choose File > Export.
    4. Name the file SNDK.reg and save it to your desktop.

STEP 2 - Remove SanDisk info from the registry

WARNING: DO NOT delete any registry key other than keys that include VID_0781. Deleting registry keys other than keys that include VID_0781 MAY cause your computer to not boot properly.

1. From the registry menu, click Edit and choose Find.
    2. Type in VID_0781 and click Find Next.
    3. Once the search finishes, right-click the highlighted registry key and select delete.
    4. Press the F3 key to find the next registry key that includes VID_0781.
    5. Right-click the highlighted registry key and select delete.
    6. Repeat this process until the search returns with No results Found.

NOTE: Under Windows 7, 8 and Vista, some registry keys may be protected and cannot be deleted. Simply skip over these keys if you receive a message that the key cannot be deleted.

7. Once all registry keys containing VID_0781 have been deleted, reboot your computer.
    8. Plug the device into the computer after it's finished rebooting.

• quote:

Orijinalden alıntı: themaniaxx

sandisk sitesinden aldım. uzun ugraslar sonucu buldum. benim sorunu cozdu, umarım sizinkini de cozer.

özetle bi pcde calişmiyor baskasında calişiyorsa, çalişmayan pcde aşagıdakileri yaparsanız sorun cozuluyor.

Note: This article is advanced troubleshooting for a rare condition wherein a flash drive stops getting recognized on a Windows computer, but is still working on other computers. Please reference the following articles first before attempting the instructions in this article.

A corrupt registry entry could cause your SanDisk product to not be detected by the computer. Removing the registry keys created on installation of your SanDisk product will allow the computer to fully reinstall the device and may resolve the issue.

2. Run regedit.
    Windows 7, 8 and Vista: Click the Start button, type regedit in the search box, and then press Enter.

WARNING: DO NOT delete any registry key other than keys that include VID_0781. Deleting registry keys other than keys that include VID_0781 MAY cause your computer to not boot properly.

3. Once the search finishes, right-click the highlighted registry key and select delete.

NOTE: Under Windows 7, 8 and Vista, some registry keys may be protected and cannot be deleted. Simply skip over these keys if you receive a message that the key cannot be deleted.

7. Once all registry keys containing VID_0781 have been deleted, reboot your computer.

denedim ama olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

quote:

Orijinalden alıntı: themaniaxx

2. Run regedit.

denedim ama olmadı

Alıntıları Göster
    banada arasıra oluyordu masaüstü pcde okumuyorsa laptopa takıp formatlıyordum böylece masaüstündede oluyordu aynı sorun laptoptada olmuştubu sefer masaüstü yetişti :) tam olarak teknik açıdan bilemiyorum fakat tahmin yürüterek bir program yada bir virüs tarzı birşey bunun ayırma birimine birşeyler yapıyor olabilir. bazen çok dolu olduğundada yapabiliyor garip birşey..
    ben durumu böyle çözmüştüm

• quote:

öncelikle iyi günler bende de aynı sorunla karşılaştım ve windows'a taktığımda çıkarılabilir disk diyor fakat o byte olarak gösteriyor ancak linux-pardus ta denediğimde de ise aygıtın güç kablosunun arızalı olduğunu ve biçimlendirilemediğini söylüyor sizce bu usb yanmış olabilir mi ? Eğer yandıysa bir çözümü var mı?
  • reklamci19 R kullanıcısına yanıt
    Flash diski tara dedim sonra yanlışlıkla hemen çektim şimdi ise açılmıyor ne yapmam lazım @reklamci19
  • five finger death punch kullanıcısına yanıt
    USB belleğinizi takın. Başlat>Denetim Masası>Donanım ve Ses>Aygıtlar ve Yazıcılar bölümüne gelip Cruzer Blade yazan yere sağ tıklayıp Özellikler deyin. Donanım sekmesine tıklayıp aşağıdaki Özellikler yazan yere tıklayın. Sürücü sekmesine tıklayın ve Kaldır yazan yere tıklayın. Şimdi USB diskinizi çıkarıp tekrar takın. Yazılımını tekrar yükler ve sorunsuz bir biçimde kullanabillirsiniz. Bir daha bu sorunu yaşamamak için bildirim tepsisinden yani ekranın sağ alt köşesinden Cruzer Blade aygıtını çıkarmayı unutmayın. Bizzat kendim denedim. Alıntı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremnoid -- 20 Nisan 2014; 11:45:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremnoid

USB belleğinizi takın. Başlat>Denetim Masası>Donanım ve Ses>Aygıtlar ve Yazıcılar bölümüne gelip Cruzer Blade yazan yere sağ tıklayıp Özellikler deyin. Donanım sekmesine tıklayıp aşağıdaki Özellikler yazan yere tıklayın. Sürücü sekmesine tıklayın ve Kaldır yazan yere tıklayın. Şimdi USB diskinizi çıkarıp tekrar takın. Yazılımını tekrar yükler ve sorunsuz bir biçimde kullanabillirsiniz. Bir daha bu sorunu yaşamamak için bildirim tepsisinden yani ekranın sağ alt köşesinden Cruzer Blade aygıtını çıkarmayı unutmayın. Bizzat kendim denedim. Alıntı değildir.
    Aynı sorun bende de var. Kendime ait usb belleğimi (sandisk) diz üstü bilgisayarıma takınca çalışıyor fakat yabancı bir usb taktım mı önce "dindon" diye takıldığında veya çıkarıldığında ses geliyor ama açılmıyor. Uzun süredir kullandığım fotoğraf makinemn hafıza kartını takınca da okumuyor. Donanımdan girdim ama belirtilmemiş bölümünde "sd memory card" var ve hata işareti var. Sorun gider dediğimde sürücü yüklenmemiş hatası veriyor ve seçeneklerden güncelleştiri seçiyorum ama yüklenemedi diye hata veriyor. Acaba kartta mı hata var dedim ve başka pc de denedim ama açılıyor. Aşağıda ekran görüntüsü var. Yukarıda denilenleri hep yaptım ama sonuç halen aynı :( Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
     PC Flash diski görmüyor
     PC Flash diski görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: muverrih35

Aynı sorun bende de var. Kendime ait usb belleğimi (sandisk) diz üstü bilgisayarıma takınca çalışıyor fakat yabancı bir usb taktım mı önce "dindon" diye takıldığında veya çıkarıldığında ses geliyor ama açılmıyor. Uzun süredir kullandığım fotoğraf makinemn hafıza kartını takınca da okumuyor. Donanımdan girdim ama belirtilmemiş bölümünde "sd memory card" var ve hata işareti var. Sorun gider dediğimde sürücü yüklenmemiş hatası veriyor ve seçeneklerden güncelleştiri seçiyorum ama yüklenemedi diye hata veriyor. Acaba kartta mı hata var dedim ve başka pc de denedim ama açılıyor. Aşağıda ekran görüntüsü var. Yukarıda denilenleri hep yaptım ama sonuç halen aynı :( Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
     PC Flash diski görmüyor
     PC Flash diski görmüyor

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sandisc ultra usb 3.0 az önce bilgisayarıma takınca biçimlendirme istedi biçimlendir deyincede biçimlendirilemiyor dedi ve görünmez oldu hiçbiryerde. takınca ses çıkıyor ama ışık falan yanmıyor başka bilgisayarlarda da aynısı oluyor görmüyor. yanmışmıdır ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: rkntrss

arkadaşlar sandisc ultra usb 3.0 az önce bilgisayarıma takınca biçimlendirme istedi biçimlendir deyincede biçimlendirilemiyor dedi ve görünmez oldu hiçbiryerde. takınca ses çıkıyor ama ışık falan yanmıyor başka bilgisayarlarda da aynısı oluyor görmüyor. yanmışmıdır ki?

Alıntıları Göster
    Bende de aynı sorun var. Başka bilgisayarda görüyor bunda görmüyor.
    SANDİSK CRUZER BLADE 16 GB
    Başka çözümü olan arkadaş yok mu?
  • reklamci19 R kullanıcısına yanıt
    benimde usb belleğim bilgisayarı görmüyor.
    usb belleğimi bana üniversiteye kayıt yaptırırken verdiler ne olduğu belli değil marka felan yok bilgisayara önceden format atmıştım format öncesi algılıyordu formattan sonra algılamıyor
    hiçbi uyarı vermiyor benim tahminim laptop umda sıkıntı var bence çünkü bilgisayara format attıktan sonra yerel disk c:/ de format öncesi kurduğum bi oyunun klasörü bulunuyordu.
    bilgisayarım: win 7 ultimate 32 bit
    usb belleğim: ne idüğü belirsiz .d
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.