Şimdi Ara

Pc icindeki Toz kir vs nin performansa etkisi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu pc hava girişlerini yani fanların bosluklarını sıksık silmeme ramen baya bi toz tutuyor , ayrıca pcnin ici de cok tozlu oluyor bunun performansa ne kadarlık bi etki yapacagını merak ettim. birde ram vs nin giriş kısımlarına yani slotlara toz kacması durumunda yine calısmazmı yoksa calışması sekteye mi ugrar makinenin?!?!? biri bana anlatsın

• cpu soğutusunun heatsinkinin yaprakları arası tozla dolunca hava akımı yavaşlıyor ve ısıda artış oluyor..
  • toz pislik fanın dönme hızına tepkime verir.zararlıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ricardocruz14

arkadaslar bu pc hava girişlerini yani fanların bosluklarını sıksık silmeme ramen baya bi toz tutuyor , ayrıca pcnin ici de cok tozlu oluyor bunun performansa ne kadarlık bi etki yapacagını merak ettim. birde ram vs nin giriş kısımlarına yani slotlara toz kacması durumunda yine calısmazmı yoksa calışması sekteye mi ugrar makinenin?!?!? biri bana anlatsın

toz = ısı

ne kadar ısınırsa da o kadar düşük performans
  • ayrıca tozlanan fan ses de yapar sinir bozucu bir ses hem de, ekrn kartımın fanı tozlandı acayip sinir yapıyo
  • toz demek

ısı ,ses artışı performans düşümü demektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaint

ayrıca tozlanan fan ses de yapar sinir bozucu bir ses hem de, ekrn kartımın fanı tozlandı acayip sinir yapıyo

fan sinirmi yapıyo

toz dediin ısı demek. cpufanının yapraklarının arası full tozladolu iken 10Cye varan artış gordum ben. daha doorusu temizleyince 10c dusus gordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buji de Su Toplanması Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim atölyede bilg tozlandımı açılmıyor.Söküp temizliyorum kompresörle psunun içi anakart ekran kartı falan öyle çalışıor kirli iken kilitleniyorbilg en fazla 15 aydır kullanılıyor

Toz elektronik aletlerin 1 numaralı düşmanıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faith2006 -- 19 Kasım 2006; 23:08:58 >
  • temizlemeside öyle bir dertkiiii
  • benimde pc bulunduğuun yerdeeen ötürü baya bi tozlanıyooor vee acayiip ses çıkarmaya başlıyoor fanlaar en yisi ayda 1 temiizlemek
  • Kompresör ile ayda bi kere temizlesek cillop gibi olur.
  • toz ayrıca nem ile birleşince asıl ölümcül darbe geliyor ve elektronik aksamda onarılamaz arızalara yol açıyor.
  • Desenize denize yakın yerlerde oturanların işi zor. Bir taraftan nem bir taraftan ısı. PC nezle olur bea...
  • toz filtresi kullanın diyecemde. kullanıyoruz bi yararını göremedik giren toz heryerden giriyor. hava ile temas etmeyen bir yere bile giriyor bu meret nasıl oluyorsa
  • o toz yüzünden işlemcim yanıyordu heatsinkin yapraklarını temizledim zorla söndü
  • ÇOk toz birikirse heatsinkte ısınma problemi ile karşılaşırsın. Bilgisayarı ayda 1 temizlemeni öneririm

• Kardeşim bu bilgisayar parçalarıda çok hijyenik sürekli temizlenmek istiyor.
  • ben her ay temizliyorum önce kompresör le sonra kuru bir bezle pırıl pırıl oluyo
  • toz fanların katili gibi.içine kaçarsa fanlar çok ses yapıyo.bide ısınma sorunu tabi.önlemek için fanaların önüne toz filitresi takabilirsin
  • Tozlanmanın sebeblerinden biride sürekli çalışmasından dolayı ortaya çıkan statik elektriklenmeler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.