Şimdi Ara

pc kendini resetliyo.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar biri yardım edebilirmi. pc kendi kendini resetliyo. iki aydır kullanıyorum. bir defa yapmıştı şimdi bi saatte 4 defa yaptı. dün ace ftp kurdum. o nu kullanıyorum artı olarak pc de sadece.. başka bişi yapmadım da. amd sepron işlemci, asus k8n anakart kullanıyorum. powersupply dan kaynaklanıyor olabilrmi ?

• Çok ısınıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissYou

Çok ısınıyor olabilir.
    Arkadaşım bu sorun bir çok şeyden kaynaklanabilir. 1) İşlemcinin ısımnası olabilir 2) Powersupply den kaynaklanabilir. 3) Ram 4)İşletim sistemi

Tamamında bu problem görülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratAtasci

Arkadaşım bu sorun bir çok şeyden kaynaklanabilir. 1) İşlemcinin ısımnası olabilir 2) Powersupply den kaynaklanabilir. 3) Ram 4)İşletim sistemi

Alıntıları Göster
    herseyden olabılır senın supelendıgın bı durum varsa kullanıcı olarak onu goz onune almalısın arkadasların dedıgı gıbı sebeplerden olabılır dengesız voltajdan bıle olabılır .
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReQueM

arkadaşlar biri yardım edebilirmi. pc kendi kendini resetliyo. iki aydır kullanıyorum. bir defa yapmıştı şimdi bi saatte 4 defa yaptı. dün ace ftp kurdum. o nu kullanıyorum artı olarak pc de sadece.. başka bişi yapmadım da. amd sepron işlemci, asus k8n anakart kullanıyorum. powersupply dan kaynaklanıyor olabilrmi ?

2 sebebi olabilir tahminimce! ya bios ya da remlerden kaynaklanıodur... makine checksum hatası werdiyse remlerden kasynaklanıodur, vermediyse bios pilini deiştir!
  • quote:

arkadaşlar biri yardım edebilirmi. pc kendi kendini resetliyo. iki aydır kullanıyorum. bir defa yapmıştı şimdi bi saatte 4 defa yaptı. dün ace ftp kurdum. o nu kullanıyorum artı olarak pc de sadece.. başka bişi yapmadım da. amd sepron işlemci, asus k8n anakart kullanıyorum. powersupply dan kaynaklanıyor olabilrmi ?

2 sebebi olabilir tahminimce! ya bios ya da remlerden kaynaklanıodur... makine checksum hatası werdiyse remlerden kasynaklanıodur, vermediyse bios pilini deiştir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: french_kiss

quote:

Niye Virus te girmis olabilir.senin pisine bir server açıp uzaktan rahatlıkla kontrol edebilirler yada bunun gibi büssürü sey olabilir format atmayı denedinmi.?

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratAtasci

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Svitavy

bişi farkettim sadece aceftp programı ile ftp ye dosya atarken oluyo bu olay. yoksa başka zaman böle bi problem yok. az önce tekrar resetledi ftpye dosya yollarken... biri yardım edebilecekmi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReQueM -- 5 Mart 2006; 19:42:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReQueM

quote:

Orjinalden alıntı: Svitavy

bişi farkettim sadece aceftp programı ile ftp ye dosya atarken oluyo bu olay. yoksa başka zaman böle bi problem yok. az önce tekrar resetledi ftpye dosya yollarken... biri yardım edebilecekmi....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yokmu bi fikri olan . problem hala devam ediyoo..

• quote:

arkadaşlar yokmu bi fikri olan . problem hala devam ediyoo..

Alıntıları Göster
    Kardeş linkteki programı indir pc nin ısı değerlerine bak özellkle işlemci ve anakart

http://www.soft-ware.net/system/steuerung/benchmark/p04240.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

Kardeş linkteki programı indir pc nin ısı değerlerine bak özellkle işlemci ve anakart

http://www.soft-ware.net/system/steuerung/benchmark/p04240.asp

Alıntıları Göster
    Kuvvetle muhtemel ısı problemi.

Remlerden kaynaklanan bir sorun olsa makineyi her başlatmanda olmasa da genellikle uzun ve tek bir tonda acılışta ötmesi gerekir. . .

Anakarttan olacağını düşünmüyorum.

Psudan da değildir, psu dan olsa cdromun kapağını acamazsın ya da muhtelif işlevlerin bir kısmını gercekleştiremezsin. . .

Ekran kartı olabilir ama makine kendini yeniden başlatmadan önce ekrana değişik renkler ya da cizgiler geliyor mu ?

Ama dediğim gibi ısı olabilme ihtimali cok fazla.

Everest home isimli program vasıtası ile algılayıcılardan ısı değerlerine bir bakabilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 6 Mart 2006; 5:28:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Kuvvetle muhtemel ısı problemi.

Remlerden kaynaklanan bir sorun olsa makineyi her başlatmanda olmasa da genellikle uzun ve tek bir tonda acılışta ötmesi gerekir. . .

Anakarttan olacağını düşünmüyorum.

Psudan da değildir, psu dan olsa cdromun kapağını acamazsın ya da muhtelif işlevlerin bir kısmını gercekleştiremezsin. . .

Ekran kartı olabilir ama makine kendini yeniden başlatmadan önce ekrana değişik renkler ya da cizgiler geliyor mu ?

Ama dediğim gibi ısı olabilme ihtimali cok fazla.

Everest home isimli program vasıtası ile algılayıcılardan ısı değerlerine bir bakabilir misin ?

Alıntıları Göster
    şu anda anakartın ve cpu sıcaklığı 30 derece. yeniden başlatmadan önce ekranda bozulma falan olmuyo.. galiba sorun sıcaklıkta değil. hadi tamam, herşeye aklım erer de, ace ftp programını çalıştırıyom, bişi yok, dosya göndermeye başladığımda bi dk geçmeden resetliyo.

• quote:

şu anda anakartın ve cpu sıcaklığı 30 derece. yeniden başlatmadan önce ekranda bozulma falan olmuyo.. galiba sorun sıcaklıkta değil. hadi tamam, herşeye aklım erer de, ace ftp programını çalıştırıyom, bişi yok, dosya göndermeye başladığımda bi dk geçmeden resetliyo.

Alıntıları Göster
    işlemcinin ısnmasından dır.
  • arkadaşım dediğimiz gibi işlemcin çok aşırı ısınıyor olabilir.ve bu yüzden kendini resetliyodur.sen eniyisi kasaya 1-2 tane fan tak ve kasa sıcak alanda durmasın soba vs. gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufekinci06

arkadaşım dediğimiz gibi işlemcin çok aşırı ısınıyor olabilir.ve bu yüzden kendini resetliyodur.sen eniyisi kasaya 1-2 tane fan tak ve kasa sıcak alanda durmasın soba vs. gibi
    Arkadaşım makine kendi kendine reset atıyorsa aklıma gelen nedenleri sayayim. Hangi nedenden şupheleniyorsan onunla ilgilen: 1. Cpu yani işlemcinin aşırı ısınması ile ilk önce anakart sinyal verir ve bilgisayar reset atar. Bu işlemcinin ısınmasıyla sürekli de atabilir. Sorunu gidermek icin kasaya sogutucu fan alacaksın; işlemcinin fanını değiştireceksin... 2. Ramlerin temassızlığından veya ramlerin bozuk olduğu kesimlerden de makine kendini resetleyebilir. Bunun için ramleri çıkarıp alkollü bi madde ile bacaklarını temizleyebilirsin sorun yine devam ediyorsa ramleri değiştirmen gerekecek. 3.Pci slotlarına takılan bozuk kartlardan da kaynaklanabiliyor. Yapman gereken kartı çıkarıp hangi kartta olduğunu tespit edebilirsin. 4. Az bi ihtimal anakart uzerindeki bozuk kondansatorlerden kaynaklanabilir. Gerçi bu sorun çıktıysa bilgisayarı kapatıyor. 5. En son olarak sisteme virus girmiş olabilir. Tavsiyem windowsu kurduktan hemen sonra virus programı kur derim....

• quote:

Orijinalden alıntı: OMER87

Arkadaşım makine kendi kendine reset atıyorsa aklıma gelen nedenleri sayayim. Hangi nedenden şupheleniyorsan onunla ilgilen: 1. Cpu yani işlemcinin aşırı ısınması ile ilk önce anakart sinyal verir ve bilgisayar reset atar. Bu işlemcinin ısınmasıyla sürekli de atabilir. Sorunu gidermek icin kasaya sogutucu fan alacaksın; işlemcinin fanını değiştireceksin... 2. Ramlerin temassızlığından veya ramlerin bozuk olduğu kesimlerden de makine kendini resetleyebilir. Bunun için ramleri çıkarıp alkollü bi madde ile bacaklarını temizleyebilirsin sorun yine devam ediyorsa ramleri değiştirmen gerekecek. 3.Pci slotlarına takılan bozuk kartlardan da kaynaklanabiliyor. Yapman gereken kartı çıkarıp hangi kartta olduğunu tespit edebilirsin. 4. Az bi ihtimal anakart uzerindeki bozuk kondansatorlerden kaynaklanabilir. Gerçi bu sorun çıktıysa bilgisayarı kapatıyor. 5. En son olarak sisteme virus girmiş olabilir. Tavsiyem windowsu kurduktan hemen sonra virus programı kur derim....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şu checksum dediğiniz nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: hsk tekno

arkadaşlar şu checksum dediğiniz nedir

Alıntıları Göster
    bios hafızasını etkin kılan pil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OMER87

bios hafızasını etkin kılan pil.

Alıntıları Göster
    1) İşlemcinin ısımnası olabilir 2) Powersupply den kaynaklanabilir. 3) Ram 4)İşletim sistemi 5) Virus olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dussokagi06

1) İşlemcinin ısımnası olabilir 2) Powersupply den kaynaklanabilir. 3) Ram 4)İşletim sistemi 5) Virus olabilir.

Alıntıları Göster
    Bu olay 2 defa dün başıma geldi sanırım işlemciyi fazla zorlarken oluyor.Makinada ısı sorunu yok.psu da temiz.Ram lerde düzgün 2 ay önce 2, rami taktım.Taş gibi. Bu sorun büyük ihtimalle cpu dan kaynaklanıyor.Benim anlamadığımda bu.Isı falan bi şey yok.Ancak %100 olunca kendini gösteriyor.Bazen.Bence kullanılan programlardan kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinan_88

Bu olay 2 defa dün başıma geldi sanırım işlemciyi fazla zorlarken oluyor.Makinada ısı sorunu yok.psu da temiz.Ram lerde düzgün 2 ay önce 2, rami taktım.Taş gibi. Bu sorun büyük ihtimalle cpu dan kaynaklanıyor.Benim anlamadığımda bu.Isı falan bi şey yok.Ancak %100 olunca kendini gösteriyor.Bazen.Bence kullanılan programlardan kaynaklanıyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben de ise sadece win. media player de oluyor. özellikle de film izlerken
    ya ileri alınca yada başka bir filmi açtığımda oluyor. bir kere de bs player de yaptı.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.