Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

pc sürekli reset atıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar bilgisayarıma format attım ve ghost ile imajını aldım. aldığım imaj dosyasını bilgisayarımla aynı özeliklere sahip olan diğer bilgisayarlara sorunsuz bir şekilde kurdum. ancak ne olduysa bundan sonra oldu. yüklediğim bilgisayarlar sürekli olan reset atıyor bazen de mavi ekranda kalıyor. güvenli kipte açmaya çalıştım ancak windows ekranı gelmeden makine yine reset atmaya devam etti.

ilk attığımda kendi hdd m çalışıyordu ve sistem sorunsuz bir şekilde açılıyordu. aynı şekilde diğer bilgisayarların hdd sini imaj dosyasını yükledikten sonra kendi kasamda gayet düzenli bir şekilde açılıyordu. ancak hdd leri kendi kasalarına taktıktan sonra makine sürekli reset atmaya başladı. işin ilginç tarafı benim kendi kasama ait olan hdd de sürekli reset atmaya başladı.

kendi hdd mi low level format attıktan ve promları sorunsuz bir şekilde yükledikten sonra ghost ile imajını aldım. öncesinde kompresör ile kasayı ve diğer kasaları bi güzel temizledim. yani hiçbir toz kalmadı. ram slotlarını da tozdan temizledim. soğutucu ve fanlarda da toz kalmamaştı.

şimdi bu sorun neden kaynaklanmış olabilir arkadaşlar? bu arada chkdsk /f komutuyla ve scandisk yaparak hdd yi gözden geçirdim ancak durum aynı değişmedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robtek -- 22 Ekim 2008; 18:08:32 >

• İşlemci sıcaklığı gereğinden fazla artarsa, pc kendini resetler. İşlemci fanına macun sür derim.
    Geçenlerde bir arkadaşımın bilgisayarını temizlemiştim. yanlışlıkla işlemci fanındaki macunu silmiştim; pc sürekli reset atıyodu ve sıcaklığı çok fazlaydı. macun sürünce kendine geldi bilgisayar.

bi dene istersen....
  • sıcaklıkla ilgili bir sorunum yok. ayrıca cpu ilk anda ne kadar ısınabilirki! 5 sn içerisinde sıcaklık max. seviyeye çıkabilir mi?
  • çıkabilir diye biliyorum zaten macun sürmek her türlü şart birşey

çakışma olabilir malum imaj dosyasını başka bilgisayara yüklüyorsunuz tamamen aynı olması gerek
  • devamlı reset atıyorsa donanımsal sorum var demektir kardeş
  • arkadaşlar; diğer bilgisayarlardaki hdd ler imaj alınmadan önce gayet iyi çalışıyorlardı. donanımdan olacağını pek sanmıyorum. ancak KırıkKılıç arkadaşımın dediği gibi imaj dosyasında bir sorun olabilir mi? boot esnasında sorun olabilir. boot olayını bilen bir arkadaş varsa yardım cı olabilir mi?

gerçi bilgisayarları yeniden format attım artık biraz uzun sürdü ama hepsi çalışıyor şu an. sorun imaj alındıktan sonra neden boot işlemi gerçekleşmedi. benim merak ettiğim konu bu. bir çözümüde varsa bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
  • bilgisayarlar tamamen birbirleriyle aynı mı bundan emin ol istersen çünkü image olayında a dan z ye herseyin aynı olması lazım ama dosyadada bi problem olabilir tabi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    İphone Sürekli Reset Atıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemcinde veya anakartında problem olabilir.Bi bilgisayarcıya görün istersen
  • En büyük nedenlerinin başında Fanın işlemciyi soğutmaması gelir.Pervane dönsede soğutmayı sağlayamaz bazen sebebi fanın içinde ve pervane etrafındaki pisliktir.

Onları ben elektirik süpürgesi ile alıyorum.Aslında çok sağlıklı olmadığı düşünülsede düşük voltayla hiçbiryere değdirmeden makinanızı temizleyin.Cesaret edemezseniz fanınıniçini

kulak çubuğu ile temizleyin.

1- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu. isinmadan dolayi yapiyor olabilir.

2- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı.

3- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir.

4-Çakışan programlar neden olabilir sorundan önce yuklediğinizprogramlrı kaldırıp deneyin.

5- Harddiskte bad sektörde buna neden olabilir.

6- Psu'dan gelen anakarta bağlanan kabloları bi daha kontrol et.

7- Psu yetmiyor olabilir.

8- Bazı virüs ve spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.

9- İşlemcide termal macun var mı kontrol et.

10- Ekran karti fani ve kabloları kontrol edilmeli.

11- İşlemci ısısını kontrol et.

12- Usb çıkışları.

13- Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.

14- Şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısadevre değil ama atlama durumlarında reset olabilirki forumda baya bu nedenle reset atan vardı topraklama olmalı

mutlaka. ve sadece b sayara ait piriz olsa iyi olur. (forumda bu nedende fazlaydı)

15- Power sp den de olabilir.(Eğer powerden ise hiç durmadan power splyni değiştirilmeli.Yoksa diğer parçalarda gider. b sayar yeni ise yada yeni bir parça falan taktıysa power

supply kaldırmıyor olabilir. )

16- Ekran kartında sorun olabilir. ( çıkartıp başka takmak çıkardığımızı başka yerde denemek gerekir)

17- Anakartında sorun olabilir.

18- Hard disk kablolarında sorun olabilir.

19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.

20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.

21- Agp slotu bozuk olabilir.

22- Kartlardan biri yanmış olabilir

23 Çok düşük ihtimalde olsa biosun guncellenmemesindende kaynaklanan problem olabilir.

24- Eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ik defa yuklediyseniz donanımınızın bu işlem sistemine yeterli konfigurasyona sahip olması gerekmektedir buda kilitlenmelere

neden olabilir.

25- Cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir kilitle

üst konudan alıntıdır bi dene ben denedim halloldu sorunum ;)

• %90 power supply arızalı benim başımada geldi sürekli reset atıyodu çıkma birinden bul tak anlarsın olayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.