Şimdi Ara

PCB Baskı devre derdine son! Tekrar Üretime Girdik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
31.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda sadece TFT ekranı sordum bana toptancısı 123$ + KDV fiyat çektiler.Gümrükğü hediye numune falan dedirtir almaya çalışırız.İİ site bulmuşum dimi
  • Kocaeli'de böyle firmalar varmıydı. İstanbul elbette bu işlerin merkezi sayılır ama yakınımızda bir firma olması güzel olmuş. Tezde biraz ilerleme kaydediyim sizinle çalışıcaz inşallah. Bende uzun süredir kendim yapıyorum;fakat bi yerden sonra ne kadar zevk versede zor geliyo bu işler. Devreler kendi tasarımınız ise zaten uzun uğraş veriyosunuz bide üstüne baskı devre ile uğraşmak en azından bana zor geliyo. Paylaşımlarınızın devam etmesi dileğiyle...
  • Kocaelide ilk olduğumuzu düşünüyorum.Amacımız tüm öğrenci arkadaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapmak birlikte paylaşarak daha ii elde etmek.Tavsiye ve önerilerinizi herzaman bekleriz teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekocakaya

Arkadaşlar internet üzerinde araştırırken bu firmayı buldum adamlarla PIC ile öyle proje ve kartlar yapmışlarki hayran kaldım ve sizinle paylaşmak istedim.Firma ile görüştük 2.2 inch TFT PIC ile kontrole hazır kartlardan bir tane denemelik almaya karar verdik.Almak isteyen arkadaşlar varsa internette fiyatları yazıyor kargo parasını paylaşmak koşulu ile sizlerede getirtebiliriz.

Firmanı Adresi

http://www.techtoys.com.hk/Components/TY320T240320/TY320T240320.htm

Bu linkteki üründe benim ilgimi çekti. Bu ürün pic ile direk kullanılabilirse belki kargo bedelinize katılabilirim.

Kargo ücreti nekadar diyorlar ??

• Arkadaşlar kargo bedelinin 10$ olduğuna eminmisiniz ?? bir yanlışlık olmasın ??

(gerçi taşıma 10$ demiş ama nereye ? )
  • Tahmini olarak söyleyeyim 70 80 dolar civarı bir kargo bedeli olucaktır.Aynı ülkeden DHL ile gelen kargom 73$ tuttu çünkü
  • Siz siparişinizi nezaman vermeyi düşünüyorsunuz ?

O zamana kadar bende bahsettiğim tft leri incelemek istiyorum.

Direk picten kontrol etmek için komut listesi vs. veriyorlarmı sormak istiyorum.
  • quote:

Tahmini olarak söyleyeyim 70 80 dolar civarı bir kargo bedeli olucaktır.Aynı ülkeden DHL ile gelen kargom 73$ tuttu çünkü

DHL normal. Air mail (bildiğiniz posta, ürün uçaktan indikten sonra PTT'nin insafındasınız, kapının altından da atabilirler, yapmaları gereken olan şekildeki gibi imza karşılığı teslim de edebilirler) ise 10$.
  • Kardeş hep bir cnc makinası yapmak istemişimdir ama tabiki mini cnc.
    sizin kullandığınız makina nasıl bişi.Yani mini cnc mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyilgin1

Siz siparişinizi nezaman vermeyi düşünüyorsunuz ?

Direk picten kontrol etmek için komut listesi vs. veriyorlarmı sormak istiyorum.

En önemlisi bu.
    Eğer gerekli bilgileri vermiyorlarsa bence bir espirisi yok?(Biz nasıl gelişitiririz dğil mi?)

Bide bunun fiyatı 600$ mı?
    Yanlış mı anladım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strom -- 3 Aralık 2007; 16:43:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: strom

quote:

En önemlisi bu.
    Eğer gerekli bilgileri vermiyorlarsa bence bir espirisi yok?(Biz nasıl gelişitiririz dğil mi?)

Yanlış mı anladım acaba

HK$538.00 (US$69.00)
    538 Hong Kong doları, 69 Amerikan Doları. Bizim Amerikan olanıyla işimiz var

• Arkadaşlar buradan birşeyler getirtme konusunda ciddi olan varsa ürünleri incelemeye başlayacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

quote:

Orjinalden alıntı: strom

quote:

En önemlisi bu.

Yanlış mı anladım acaba

HK$538.00 (US$69.00)
    538 Hong Kong doları, 69 Amerikan Doları. Bizim Amerikan olanıyla işimiz var

• Slm arkadaşlar,

Bayramdan sonra bu ürünlerden getirtmeyi düşünüyoruz.Numune ürün olarak alıcaz gümrükte problem çıkmasın diye o yüzden en fazla 3 tane alabiliriz.Yoksa göze batar.

Bizim CNC makinalarımız çeşitli ebatlarda fakat PCB için kullandığımız 1.5 metreye 1 metre boyunda 1.2m x 80 cm de işleme kapasitesi var.Özel olarak kendim uğraştım her parçası ile hassas ve güzel olması için

PCB CNC makinemizin yapım aşamalarından bazıları için bir galeri oluşturdum.Link Aşağıda Umarım Begenirsiniz

http://www.kocaeliotomasyon.com/galeri/

• Arkadaşlar merak ettiğim birşey var. Bilgisayardaki çizimin koordinatlarına cnc yi nasıl konumlandırıyoruz ?

Hangi program nasıl bir data gönderiyor ? Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
  • CACDAM--->MACH 3-->MOTOR SÜRÜCÜLERİ ----> MOTORLAR

www.machsupport.com

Paralel porttan 0 - 1 pulseler ile sürücüleri konumlandırıyor
  • quote:

CACDAM--->MACH 3-->MOTOR SÜRÜCÜLERİ ----> MOTORLAR

www.machsupport.com

Paralel porttan 0 - 1 pulseler ile sürücüleri konumlandırıyor

İngilizcem pek iyi değil ve bu terminolojiyede yabancıyım. Bu download sayfasında Mach için birçok seçenek var. Hangisini indirmem gerektiğini söyleyebilirmisiniz.
    Birde Cacdam adlı bir yazılım göremedim. LazyCam muadil bir programmıdır ?

http://www.machsupport.com/artsoft/downloads/downloads.htm

• DAM a CAC konunca CACDAM oluyor.

Lakin siz bundan bulamazsanız cad-cam veya cad le idare ediniz.Cad le çizim yaparsınız,autocad -solidworks-catia-corel gibi.
    Çıkıtıyı .dxf olarak kaydediniz.
    Mach yada KCam -deskcnc-(bobcad-cam) -turbocam -mastercam gibileri kendileri bizzatihi cam oldukları için dxf uzantılı dosyanızı açıp gereken G-code leri üretip ilgili porta gerekenleri yollar.

Oralarda halden anlayan bir sürücü ve ucunda gerekli motor varsa iş tamam demektir.

Bunlar bu sitede kaç kez anlatıldı , ucuca eklesem burdan ora yol olur...

@ekocakaya , o .exe .dat dosyası olmadan işe yararmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 7 Aralık 2007; 7:23:43 >

• slmlar,

yukarıdaki exe setup'ın kurulum paketinin direk çalışıtırıcan kurulum başlıyor.

kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.