Şimdi Ara

pci 8x mi 16x mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pci veri yolu 16x diye biliyorum ama bendeki kartta 8x gözüküyor..anakartta 2 tane pci slot u vardı yoksa digerinemi takmam gerekiyordu

pci 8x mi 16x mi ?

• anakartın modelini yazarsan daha çabuk yardım alabirsin
  • 16xtir tabide orada gözükme sebebi anaakrtının slı olmasından kaynklanıyor olabilir
  • asus m2a mvp
  • Onboard VGA: ATI CrossFire grafik kartı (x8 modunda)
  • ozaman yapacağın ilk iş kartın yerini değiştirmek ve biosdan onboard vga yı kapatmak o zaman düzelecektir
  • bios da onbord buldumda vga yok iyi hatırlıyorum pc yi aldıgımda bilgisayarcı kapatmıştı on board vga yı..yalnız söyle birşey var pcie gfx1 16x pcie gfx2 8x..biosdan öncelik sırasına göre değiştirebiliyorum kartın yerini değiştirmem yeterlimi yoksa buradanda ayar çekmem gereklimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4070ti super mi 7900xt mi ?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde 8x ile 16x arasında performans farkı olurmu? değiştirmeme degermi
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulentozi1905gs

ozaman yapacağın ilk iş kartın yerini değiştirmek ve biosdan onboard vga yı kapatmak o zaman düzelecektir

+1

Elbetteki fark olur degistirmenin.Farkı cok rahat anlarsın sende degistirince mutlaka degistir.Neden SLİ lar yada CF ler %30-40 performansla calısıo cunku SLİ da primary pci 16x secondary 4x de calısıo CF de ise ikside 8x de calısıo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 574Y3R

birde 8x ile 16x arasında performans farkı olurmu? değiştirmeme degermi

evet fark yaratır yanılmıyosam veri alışverişi 16x kanalından daha hızlı yapılıyo 8x e göre eğer biosdan 1. 2. şekilde değiştirebiliyorsan 1. ye al ve kartı ilk slota tak oazaman düzelcektir
  • yaa diger slota taktım yine 8x.bios onboarda vga die bir secenek yok kapatamıyorum farklı bir secenek olabilir mi

asusun kendi forumunda söle bişiy yazıyor ama tam anlayamadım..help helpp

Well, it depends on how many PCI-E cards are installed, as you already know. There are a certain number of serial bi-directional data traces that are shared through out the PCI-E architecture. With only one PCI-E x16 video card installed in the blue slot, you get PCI-E x16 or 16 data lanes for that card. Add in anything else, and the controller will reduce the available lanes to the video card.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 574Y3R -- 30 Kasım 2007; 18:42:20 >
  • kardes sorun olmaz 8x de kullan performans olarak dusus olmaz zaten elındekı kart 16x pcı-e slotunun verıyolunu dolduracak gucte bır kart degıl yanı orta sevıye kartları sorunsuz kullanırsın performans kaybı olmadan ama ust sevıye kartlarda muhakkak dusus olacaktır
  • hallettim sorunu..iki tane slot var biri mavi digeri siyah, siyah olana mvp switch card takılıyor board ile birlikte geliyor..diger slotu iptal edip sadece üzerine takılan kartı görüyor böylece 16x oluyor.performansa gelince gözle görülen bir fark oldu..bazı bölümlerde frame düşüklügü daha üst detaylarda bile olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 574Y3R -- 30 Kasım 2007; 22:00:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.