Şimdi Ara

pcı ekran kartları ile agp ekran kartları arasında ne fark var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pcı ekran kartları ile agp ekran kartları arasında ne fark var.bildiğim kadarıyla agp ekran kartları agp yuvalarına takılıyo aklımı karıştıran şu ki neden herked agp ekran kartlarına yöneliyo.pcı ekran kartıları ile agp ekran kartları arasında performans farkı varmı?

• Evet öyle. Özellikle oyun vb. uygulamalarda ekran kartı için daha fazla bant genişliği gerekiyor. Bu yüzden AGP geliştirilmiş.
  • Benim bildiğim durum bunun tersi ama...
  • Benim bildiğim de bu durumu tersi pci expressler dahageniş bant genişliği olduğu için onlar tercih ediliyor.Veri hızı bakmından benim bildiğim PCI ex ler AGP den üstün durumda.
  • PCI ile PCI-E'yi karıştırıyor arkadaş. AGP 8x, PCI-E 16x.
  • Eğer pci ile kastın pci-express ise kimsenin agpye yöneldiği yok şuan,anakartın agp destekliyorsa ve yenilemeyeceksen agp ekran kartı alırsın o kadar.Ama yeni bilgisayar toplayacak adamın agp yi özellikle tercih edeceğini hiç sanmıyorum.Ediyorsa da keyfi bilir tabi.

Ha ama agpden önce var olan pci slotunu kastediyosan sen bi 7-8 sene geride kalmışsın derim.Agpye yeni geçiceksin galiba,tabi acelesi yok sende haklısın,erken öldürdüler agpyi ,daha karpuz kesecektik

• Ya tabii ki pci öldü agp bile ölüyor artık pci-ex devri her ne kadar bi kaç tane güzel agp kartları şu an için mevcut olsa da piyasa artık pciex e geçiyor arkadaşım Bence agp karta yatırım yapmamanı tercih edeim ha ama anakrt eskidir agp destekler sadeceona lafım yok şimdilik bi ekran kartı için gerekmedikçe anakrt değiştirmenin bir manası yok tabii ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi pci ekran kartı nedir?
    24 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende PCI yazınca normal PCI diye düşünmüştüm.
    PCI-EXPRESS yazsana birader.

Kastettiğin Pci-express ise yukarıda yazdığımın tam tersi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supersistem -- 17 Şubat 2006 20:20:11 >
  • Pci-e'nin bir getirisi de daha yüksek güç sağlaması ve sli, crossfire gibi çözümlere olanak vermesi.

Hız farkı önemli değil çünkü pci-e'nin bant genişliğini verimli kullanacak (veya kullanan) kartlar agp için çıkmayacak artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Şubat 2006 20:25:24 >
  • hehe topik i gördüm kafam karıştı işin aslı açıklanmış ...
    pcı < agp < psı-e
  • isa > vesa > pci > agp > pci-ex > agp-ex > pci-air
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.