Şimdi Ara

Pentagram gitaristinin PKK tarafından katledilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
8
Favori
60.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
564 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ümit Yılbar, 90'lı yılların Türk Rock dünyasında yer edinmiş, yeteneği ile Pentagram grubunda çalan bir gençti.

Herkesin askerlikten kaytarmaya çalıştığı, PKK terörünün tavan yaptığı dönemde kendi isteği ile Asteğmenliğe hem de Komando Asteğmenliğe başvurmuştu.

Uzun saçı yüzünden sokakta yürürken yediği dayak onun vatan ve millet aşkını zedeleyememişti.

Pentagram gitaristinin PKK tarafından katledilmesi

Siirt Yassıdağ'da operasyonda görevini icra ederken, terhisine 1.5 ay kala 25 Eylül 1993 tarihinde PKK tarafından şehit edildi.

Bugün "Abdullah Öcalan Kürtlerin lideridir" diyen Mert Fırat'ın milyonda biri şöhrete ve servete sahip olmaması, adının kitlelerce, hadi kitleleri geçtim sanat camiasında anılmaması bizim ayıbımızdır.

Dün ölüm yıldönümüydü. Birkaç entry, eşi dostu dışında ne anan ne de bilen var.

Pentagram'ın anısına yazdığı parça ve fotoğrafları:
    Mehmet Fatih Urayyoutube
    Pentagram-Fly Forever(Ümit Yılbar'ın anısına)
    https://www.youtube.com/watch?v=caRvGglGk1k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 27 Eylül 2019; 13:11:42 >

• Lisede ülkücü boş tiplerle çok kavga ederdik. Bizim de müzik grubumuz vardı ve buna kıl olurdu bu tipler. Büyük ihtimalle aşık oldukları kızlar bize ilgi duyuyordu o yüzden, bilemicem artık. Neyse bunların da başında bir tane iri yarı lise reisi vardı. En çok bununla kavga ederdik. Biz de tabi nispeten solcu olarak tavır alırdık. Ben üniversite bittikten sonra usta birliğimin Van olduğunu bildiğim halde gittim ve kısa dönem olarak yaptım. Bu ülkücü eleman da 1 yıl 160kg olmak için uğraştı. 3 yıl da bu kiloyu koruyup askere gitmedi. Başka bir şey demiyorum. Hala ayı gibi bu arada, geçen gün iş sebebiyle konuşmak zorunda kaldım, halletmedin mi askerlik işini ver artık bak bu kadar kiloyla erken ölürsün dedim, bozuldu hıyar (:
    Ben de müzisyenim. Zamanında benim de saçlarım uzundu. Çok laf yedim kavga etmesem de. İnsanların bakışlarından nefret ederdim. Hayata bakış açım, değerlerim ülke insanının geneliyle uyuşmaz. Haliyle kendimi hiç buraya ait hissetmedim. Bayrak, vatan, devlet gibi kavramlarım yok. Böyle bir ülkede kendi durumunu da göz önüne alırsak büyük özveri yaptığı.
  • pentagram metal muzigin ilk gruplarindan dinlemistim ingilizce bir kac parcasini
    allah rahmet eylesin bizim icin sehit gazi olan tum askerlerimizden allah razi olsun mekanlari cennet olsun

topraklarimizdan kan fiskiriyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah rahmet eylesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal forever.
    Bizim ordan biriside kg dan çürük almaya uğraşıyor. Lafa gelince vatan millet sakarya der askerlige gelince çürük almaya uğraşır. Sonra milliyetçi yim diye gezer.

Neyse. Valla çok kuloyuyor ama.

• Bilgilendirme işi hoş güzel de keşke ekşiden alıntı olduğunu da yazsaymışsın hocam.
  • Ulan şu olay ABD'de yaşansaydı adamın hayatı belgesel olurdu, her yerde boy boy gururla sergilerlerdi, fakat bizim milletin işi gücü böyle adamları unutup diğer adını andığın şahıs gibi tasmasından tutulanları göğe çıkartmaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metallium M kullanıcısına yanıt
    Sormaaa, hadi de ki ben zorunlu askerliğe, bu sisteme vs karşıyım anlarım yani ama hem bu işin siyasetini güdüp hem de kaçmaya yer aramak ...

• Allah rahmet eylesin yeni öğrendim böyle birini, adam gibi adammış,
  • Ben de müzisyenim. Zamanında benim de saçlarım uzundu. Çok laf yedim kavga etmesem de. İnsanların bakışlarından nefret ederdim. Hayata bakış açım, değerlerim ülke insanının geneliyle uyuşmaz. Haliyle kendimi hiç buraya ait hissetmedim. Bayrak, vatan, devlet gibi kavramlarım yok. Böyle bir ülkede kendi durumunu da göz önüne alırsak büyük özveri yaptığı.
  • mekanın cennet olsun güzel insan

• quote:

Orijinalden alıntı: metallium

Metal forever.
    Bizim ordan biriside kg dan çürük almaya uğraşıyor. Lafa gelince vatan millet sakarya der askerlige gelince çürük almaya uğraşır. Sonra milliyetçi yim diye gezer.

Neyse. Valla çok kuloyuyor ama.
    Lisede ülkücü boş tiplerle çok kavga ederdik. Bizim de müzik grubumuz vardı ve buna kıl olurdu bu tipler. Büyük ihtimalle aşık oldukları kızlar bize ilgi duyuyordu o yüzden, bilemicem artık. Neyse bunların da başında bir tane iri yarı lise reisi vardı. En çok bununla kavga ederdik. Biz de tabi nispeten solcu olarak tavır alırdık. Ben üniversite bittikten sonra usta birliğimin Van olduğunu bildiğim halde gittim ve kısa dönem olarak yaptım. Bu ülkücü eleman da 1 yıl 160kg olmak için uğraştı. 3 yıl da bu kiloyu koruyup askere gitmedi. Başka bir şey demiyorum. Hala ayı gibi bu arada, geçen gün iş sebebiyle konuşmak zorunda kaldım, halletmedin mi askerlik işini ver artık bak bu kadar kiloyla erken ölürsün dedim, bozuldu hıyar (:

• Tanıdığıma memnun oldum.
    Ayrıca adı geçen arka plan oyuncuyla da Mehmetçiğimizi kıyaslama lütfen.
  • Allah rahmet eylesin. Herkes aynı özveriyi gösteremez bu konuda. Benim öyle başarılı bir hayatım olsa askerlik maskerlik takmazdım acıkcası. Olan gencecik cocuklara oluyor. Karaktersiz politikacılar bunları unutup malum teröristleri yalamayı çok seviyor. Zaten şu siyasetciler yüzünden vatan millet sevgiside iyice azaldı bende. Sen vatan millet diyorsun adam gidiyor baş terör sevicisini göz göre göre övüyor. Diğeri Selonun eşiyle yemek yiyor. Ne için bunca çocuğun kanı? %10 oy daha değerli demek ki bu gençlerden. Fakirin çocuğuna vatan, millet, sakarya ver gazı, seninkiler en baş köşede kral hayatı yaşasın. Adaletsizlik.. Her yer adaletsizlik.

• O değilde sağdaki bordo bereli Dayım görünce şaşırdım, şimdi belinden ameliyat oldu yatıyor, yaşasaydı 50 li yaşlarında olacaktı vay be. Allah rahmet eylesin.
  • Başımız sağolsun. Pentagram severek dinlediğim bir grup ancak bundan ben de bihaberdim. Değil bilinmesi, kahraman ilan edilmesi gerek belki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.