Şimdi Ara

Pentium D 925 Overclock ettim Daha devam edeyimmi ? İlgilenirseniz sevinirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Intel Pentıum D 925 3Ghz ı Overclock edip 3.30 a getirdim prime95 tam yük altında 15 dakika test ettim 58 dereceyi geçmedi voltajsız geldim buralara herhangi bir çakılma vs. olmadı sizce deam edeyimmi ?

• Bir allahın kuluda gelip yardım etmezmi, sizin görüşleriniz benim için çok önemli arkadaşlar nede olsa benden overclock konusunda çok daha üstün kullanıcılar üstadlarımız var bir el atsanız ona göre overclock devam etsem ?
  • Dostum yardımcı olalım tabikide, donanım özelliğini yazarsan ve cpu oc işleminde stok fanmı kullanıyorsun psu nasıl vs bunları paylaşırsan yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Dostum yardımcı olalım tabikide, donanım özelliğini yazarsan ve cpu oc işleminde stok fanmı kullanıyorsun psu nasıl vs bunları paylaşırsan yardımcı oluruz.

evet hocam stok fan kullanıyorum psu 250w kaliteli notebookum var ve bu masaüstü bilgisayarımı overclock etmek istiyorum sizce devam edeyimmi ? Birde bir sorum var voltaj vermesek bile daha fazla güç tüketirmi işlemci ?
  • Stok fanla ile oc işlemindeki ısı değerleri nedir ve prime95 testinde sorun çıkmadıysa voltaj vermene gerek yok ama stok fanla ilerleme derim..
  • quote:

Stok fanla ile oc işlemindeki ısı değerleri nedir ve prime95 testinde sorun çıkmadıysa voltaj vermene gerek yok ama stok fanla ilerleme derim..

Boşta 32 Derece tam yükte 58 dereceyi geçmedi daha şuan için stok fan yetiyor gibi
  • Bunun süreli bir kullanımı olucaksa yeterli olmaz ki; yeterli şöyle ifade edelim nette gezmek, video izlemek vs gibi işlemler yapacaksan stok fanın yeter ama önce test etmen gerek ısıyı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunun süreli bir kullanımı olucaksa yeterli olmaz ki; yeterli şöyle ifade edelim nette gezmek, video izlemek vs gibi işlemler yapacaksan stok fanın yeter ama önce test etmen gerek ısıyı.

Az önce 3.4 Ghz e çıkardım ve stabil şuan 20 dk kadar test ettim max sıcaklık 61
  • Stok fanla fazla çıkma ve hangi program kullanarak ısı değerlerini alıyorsun.

Edit: Donanım özelliklerini yazarsan sevinirim ve işlemciyi böyle ısıyla haşlama derim dostum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Photography_GT -- 24 Şubat 2013; 20:10:45 >
  • Aıda 64 extreme kullanarak sıcaklıkları ölçüyorum hocam tam yükte 60 derece civarı stabil 70 derece civarı tehlikeli diyorlar şuan için
    fazlada sıcak değil bir işlemci için normal değerler gibi geliyor bana ?
  • Şuan yapmış olduğun sadece cpu testi, bunun günlük kullanıma süreli bir zorlaması olmayacak sanırım. Stabil ısı değerleri 3.4GHz de iyi ise sorun yok ve kapama donma gibi vs hatalar yaşamadıysan normal kullanıma devam edebilirsin.Ama işlemciyi şu şekilde haşlama derim ve cpu macunun eski ise değiştir bunun da faydasını görürsün.
  • Macun daha 1 aylık bile değil hocam
  • O işlemciyle o.c çok farkedemezsin fakat devam etmek istersen özel soğutucu almanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D925 overclock performansı iyi bir işlemci diye hatırlıyorum. Çarpan sayısı yüksek olması lazım. Stok fanla ilerlememen bence de yerinde bir karar olur. O değerlerin çok rahat üzerine çıkabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

D925 overclock performansı iyi bir işlemci diye hatırlıyorum. Çarpan sayısı yüksek olması lazım. Stok fanla ilerlememen bence de yerinde bir karar olur. O değerlerin çok rahat üzerine çıkabilirsin.

Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Photography_GT -- 25 Şubat 2013; 12:02:20 >
  • quote:

quote:

D925 overclock performansı iyi bir işlemci diye hatırlıyorum. Çarpan sayısı yüksek olması lazım. Stok fanla ilerlememen bence de yerinde bir karar olur. O değerlerin çok rahat üzerine çıkabilirsin.

Dostum stok fanla nereye kadar çıkabilir ki tavsiye olarak cpu soğutucusu önermen arkadaş için faydalı olur.

Yazımı bir daha okuyun isterseniz ?

• quote:

quote:

quote:

Dostum stok fanla nereye kadar çıkabilir ki tavsiye olarak cpu soğutucusu önermen arkadaş için faydalı olur.

Yazımı bir daha okuyun isterseniz ?

Dikkat için sağol dostum editliyorum sevgiler..

• o işlemci rahat 4.0 ghz üzerine çıkar az bi voltajla ama adam akıllı soğutucu şart çok ısınan bir işlemcidir kendileri. 95 derecede bile çalışır fakat zararlı tabi
  • quote:

Çarpan kilidi min 12 max 15 hocam :)
    Edit : Devam et daha sonra bırakırsın stok fanı hyper 212 evo tarzı birşey iyi gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLaskex -- 25 Şubat 2013; 13:26:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dblackx

O işlemciyle o.c çok farkedemezsin fakat devam etmek istersen özel soğutucu almanı tavsiye ederim.

Olurmu hocam internetteki kasmaları düşürür hiç olmazsa ? oyunlarda 4-5 fps farkettirse diyelim yine bayağı iyi 25 fps alıyorsan 30 alırsın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.