Şimdi Ara

PETLAS DÜŞÜNÜYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu şubatta vw bora comfortline aracıma (fabrika çıkışı jant lastik ebatlarında) lastik almayı düşünüyoruz petlas düşündük fakat her ne kadar yerli malını kullanmak istesekte sonuçta canımızı emanet edeceğimizden kararsız kaldık sizin görüşleriniz nedir bu konuda zaten petlastan vazgeçersem michelin yada goodyear alırız..

• Kasım ayından beri kullanıyorum 225 45 17 ebat 2012 37 hafta petlas snowmaster.Şu ana kadar sorun yok çok şükür.Yüksek hızlarda da sorun yok....Kar lastiği olarak tavsiye edebilirim....

Edit:...Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one man one engine -- 13 Ocak 2013; 19:53:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Kasım ayından beri kullanıyorum 225 45 17 ebat 2012 37 hafta pirelli snowmaster.Şu ana kadar sorun yok çok şükür.Yüksek hızlarda da sorun yok....Kar lastiği olarak tavsiye edebilirim....

yok kar lastiği değil normal lastik izmirdeyim kar lastiğine ihtiyacım yok..
  • Arkadaşlar yok mu yorum yapabilecek arkadaşlar..
  • Ben bir yıldır 4 mevsim olanını kullanıyorum herhangi bir sorun yasamadım tavsiye ederim aracım 2004 megane II
  • benim için kaliteli olması önemli petlas gayet iyi ama güvensizlikte var bir yandan..
  • Ben şu an kış lastiklerini kullanıyorum, çok memnunum, beklediğimden daha iyi performans sundu.

Yaz lastiklerim de çok aşındı, ben de Petlas İmperium modelini almayı düşünüyorum, kullananlar genelde memnun.

Başlığı takipteyim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lassa mı michelin mi?
    14 yıl önce açıldı
    Falken vs Petlas
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • petlasın kış lastiklerinin normal mevsim lastiklerinden daha başarılı olacağını düşünüyorum..
  • Petlas değil de Starmaxx kullanıyorum. Aracını zorlamayan için iyi bir lastik. Günlük kullanım için gayet iyi. Evet biraz klişe bir laf günlük kullanım ama belkide 4 senesi oldu ondan benim araç çabucak ABS devreye giriyor. Biraz da kızaklıyor sanki. Başka lastik kullanmadım belkide aracın karakteristiği öyledir. Ama öyle müthiş bir şikayet forumlarda da duymadım.
  • Mevsimlik lastiği tavsiye etmem petlasin. Yere Tutunmasi vasat. Kışlık lastiği ben kullanıyorum gayet memnunum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mufat -- 13 Ocak 2013; 21:26:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Petlas değil de Starmaxx kullanıyorum. Aracını zorlamayan için iyi bir lastik. Günlük kullanım için gayet iyi. Evet biraz klişe bir laf günlük kullanım ama belkide 4 senesi oldu ondan benim araç çabucak ABS devreye giriyor. Biraz da kızaklıyor sanki. Başka lastik kullanmadım belkide aracın karakteristiği öyledir. Ama öyle müthiş bir şikayet forumlarda da duymadım.

Ben de en kaliteli yaz lastiklerinden birisi olan Bridgestone Turanza ER300 var. 2008'de taktırdım, 4 seneyi biraz geçti.

Benimki de 4 senenin sonunda sertleşti, yol tutuş azaldı, gürültüsü çoğaldı.

Yani en kaliteli lastik bile 4 sene sonunda ilk takıldığı zamanki performansı gösteremiyor.
  • Güvenle kullanabilirsiniz. Şu anda Petlasın teknolojisi diğer ünlü lastik üreticileriyle aynı ayarda hatta birçoğundan üstün.
    Babam yıllar önce(petlas devlete aitken) petlas'ta yönetici olarak çalışmış. O nedenle petlası iyi kötü takip ediyoruz.
    3-4 yıl kadar önce tüm fabrika yenilendi. Eğer fabrika yenilenmeden önce sorsaydınız almayın derdim babamların 30 yıl önce
    koyduğu makinelerle lastik üretiliyordu. AKO fabrikayı devir alınca makineleri yeniledi. O zamandan beride çevremde en çok
    tutulan marka petlas oldu.
    Eğer başka bir tavsiye isterseniz Hankook kinergy eco'yu öneririm.

Bu arada petlasla ilgili biraz bilgi vereyim:
    3 marka altında lastik üretilir: Petlas, Starmaxx ve Milestone.
    Petlas ve Starmaxx aynı kalıte lastiktir. Hangisinin fiyatı uygunsa onu alabilirsiniz.
    Milestone'nin ise kort bezi bir alt kalitedir. Fiyatı daha uygundur.
    3lastiktede aynı oranda kağuçuk kullanılır. Petlas ve starmaxx marka olanlar daha kalitelidir.
    Peki niye milestone üretilir çünkü daha ucuz fiyatta lastik arayanlarada seçenek sunmak isteniyor.
    Açıkçası şahine milestone taskanızda michelin taksanızda fark etmez.

Uyarı:Milestoneye en kaliteli lastik bu diye petlastan 20tl fazla fiyat verip satmaya çalışan lastikçiler mevcut onlardan uzak durun

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Petlas değil de Starmaxx kullanıyorum. Aracını zorlamayan için iyi bir lastik. Günlük kullanım için gayet iyi. Evet biraz klişe bir laf günlük kullanım ama belkide 4 senesi oldu ondan benim araç çabucak ABS devreye giriyor. Biraz da kızaklıyor sanki. Başka lastik kullanmadım belkide aracın karakteristiği öyledir. Ama öyle müthiş bir şikayet forumlarda da duymadım.

Aracınız sanırsam peugeot. Peugeotlara en kral lastiğide taksanız 2yıl sonra frenlemelerde sık sık ABS devreye giriyor.
  • michelin ve goodyear hakkında ne düşünüyorsunuz.. ben lastikte kalite ve sessizlik ararım sanırım michelin bu konuda lider.. (sessizlik konusunda özellikle)
  • Michelin energy sessizlik, kuru zeminde yol tutuş ve yuvarlanma direncince çok iyi bir lastik ama ıslak zeminde yol tutuşu oldukça vasat diye biliyorum.

Her yönden iyi ve dengeli olan lastik bence Bridgestone Ecopia veya Conti.

Ama bana sorarsan Petlas yerine bu lastikler için o kadar fark vermeye değer mi, bence değmez. Bridgestone Turanza kullanıcısı olarak yazıyorum bunu. Bir sonraki lastiğim benim de Petlas olacak büyük ihtimal.
  • Petlas yumuşak lastiktir iyidir
  • 2007 grande punto kullanıyorum
    fabrikadan geldiğinde brdigetoone b 250 vardı üzerinde.
    yol sesini çok alıyor diye memnun değildim.
    yerine petlas aldım.
    hemen hemen aynı derecede gürültü var. ve diğer özellikleride aynı.
    fiyatına göre güzel lasatik ben tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Ben de en kaliteli yaz lastiklerinden birisi olan Bridgestone Turanza ER300 var. 2008'de taktırdım, 4 seneyi biraz geçti.

Benimki de 4 senenin sonunda sertleşti, yol tutuş azaldı, gürültüsü çoğaldı.

Yani en kaliteli lastik bile 4 sene sonunda ilk takıldığı zamanki performansı gösteremiyor.

Doğrudur aynen öyle. Lastiğin 4 yıl dayanması yeterli çoğu zaman. Turanza kullanıyoruz bizde Opel Astra aracımızda. Ondan daha memnunuz belkide Opel'in frenleme sistemi ve yol tutuşu çok çok daha iyi Peugeot 207'ye göre. Aynı araca farklı lastikler taksaydım karşılaştırabilirdim ama maalesef öyle bir durum daha olmadı. Lastiğin ilk 1-2 yılı zaten performanslı geçer. 3. seneyi çıkartması ve en az sorunla tamamlaması kalitesine bağlıdır. 4. seneyi doldururken de kaliteli olan diğerlerine göre daha diri kalır tek fark bu olur.

quote:

Orijinalden alıntı: ongun_44

Aracınız sanırsam peugeot. Peugeotlara en kral lastiğide taksanız 2yıl sonra frenlemelerde sık sık ABS devreye giriyor.

Doğrudur hocam Peugeot 207. Dediğim gibi başka bir lastik markası kullanmadım ve 2. el aldım aracı üstünde Starmaxx vardı. 4. yılını dolduracaklar benimle. Başka bir marka kullanmadığım için karşılaştırma yapamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: eggys

michelin ve goodyear hakkında ne düşünüyorsunuz.. ben lastikte kalite ve sessizlik ararım sanırım michelin bu konuda lider.. (sessizlik konusunda özellikle)

O zaman size şu an bizim de aracımızda bulunan Hankook Kinergy Eco'yu tavsiye ederim. Sessizlik+iyi yol tutuşu+tasarruf hepsi mevcut.
    Bence Michelin energy saver'in en büyük rakibi. Hatta üstün bile diyebilirim. fiyat olarak Petlastan pahalı Michelinden ucuzdur. Bizim aldığımız
    195/65/r15 ölçüsünde petlastan 10tl pahalı michelinden 15tl ucuzdu. Biz seçimimizde fiyatı pek dikkate almayarak bu lastiği seçtik. Daha önce
    bu 3 lastik dışındakileri elemiştik. Bu seri bu yaz çıkmıştı ve aldığımız lastikçinin Mercedesin'de de bu lastik takılıydı.

Not:Lastikçi petlas, toyo , michelin , hankook ve diğer markaları satıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongun_44 -- 13 Ocak 2013; 22:52:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eggys

Arkadaşlar bu şubatta vw bora comfortline aracıma (fabrika çıkışı jant lastik ebatlarında) lastik almayı düşünüyoruz petlas düşündük fakat her ne kadar yerli malını kullanmak istesekte sonuçta canımızı emanet edeceğimizden kararsız kaldık sizin görüşleriniz nedir bu konuda zaten petlastan vazgeçersem michelin yada goodyear alırız..

Michelin bayisin de calisan bir arkadasimin soyledigi bir cumle;

Kis lastigin de petlas ama yaz lastigin de uzak durun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.