Merhabalar dostlar, quattro aracım için dün 225/50/17 ebatlarında Petlas Snowmaster 2 Sport lastik siparişi verdim. Açıkçası Gebze' de yaşadığım ve gün içinde ortalama ev iş arası 3 km yolculuk hafta sonları da en fazla istanbul anadolu yakasında gezen birisi olarak yeterli olur diye düşündüm. Lastiklere önem veren birisiyim ancak kış lastiklerine aynı önem vermediğimi seçtiğim markadan anlamışsınız. Fakat Quattro ile beraber bu lastiklerin istanbul şartlarında yeterli olacağını düşünüyorum. Sizce mantıklı mı ? Fiyatlarda kampanya vardı 2023 yıl üretlimli lastiklere toplam 12.500k para ödedim. ( Fiyatı çok iyi ve yeni model tasarım olduğu için tercih ettim ) Önceki passat aracımda SAVA marka kış lastiği vardı ( önden çeker ) açıkçası o aracımda da fena değildi. ( Gebze hava koşullarından söz ediyorum ) lastik görseli ; |
Petlas Snowmaster 2 Sport Kullanan var mı ?
-
-
Merhaba.Petlasın ürün teknolojisi,üretim kalitesi ve malzeme seçimi orta düzeyin altındadır.Umarım verim alıp sükuta uğratmaz sizi.
-
Bende pek sıcak kanlı değildim hocam bu yeni model tasarımını ve etiket değerlerini görünce ısındım. C ve B değerlerine güvenerek aldım. Sonuçta uluslar arası testlere tutularak bu değerler alınıyor.
-
Test öyle de, "anlık" neticede.
Lastiğin dayanımı, sertliğini-yumuşaklığını koruma süresi, yanak, karkas vb dayanımı gibi şeyler de önemli.
O yüzden uluslararası testlere tutularak değer alması aslında kalite ölçütü olamıyor.
Petlas çok çok kötü değil ama bazı serileri sıkıntılı, bu daha yeni olduğu için düzgün olabilir. Bir de Falken AS220 Euroallseason'a çok benziyor.
-
İlk nesil Snowmaster başlangıçta daha fazla her koşula göreyken sonraları tamamen kar için üretilmeye başlanmıştı. Bunu yabancı testlerde de görüyorduk. İkinci nesilde de asimetrik desen kullanmaları ve açıklanan harf notlarıyla yeniden her koşul için ortalama lastik üretmişe benziyorlar. Kullananların deneyimiyle bunu daha açık anlayacağız. Bir de kısa zamanda sertleşme sorununu çözdülerse şans verilebilecek bir lastik olmuştur.
-
İlk 2 yıl memnun eder aslında o kadar para vermeye gerek yokmuş dersin, 2. yıldan sonra kaymaya başlayınca o zaman anlarsın neden ucuz olduğunu, quatro muarto da kurtarmaz.
-
Şimdi merak edip tekrar baktım da benim aracım için 3800 lira diyor tanesine. 1. kalite touring lastiği alsam 5 binden, performans lastiği alsam 6 binden başlıyor. 245/45/18 ölçüsünde. Harfler B-B. Eskisi gibi ilk 2 yıl sertleşmeden kullanabileceksem ve kuruda ve ıslakta düzgün yol tutacaksa ciddi düşünebilirim. Varsın karda buzda vasat kalsın. Biraz da kullanıcı verisi/yorumları olsa yaşlanmış Pilot Alpinleri değiştirirdim.
-
Lastiği, lastik oteli diye lastikçiye verdiğiniz zaman, çoğu nemli, buz gibi depolarda üstünde üst üste yüz tane lastikle saklıyor. senelerce böyle yaptım, daha 2. sene bile her lastiğimde ciddi performans kaybı oldu. görünürde de zamanla hep kılcak yanak ve su tahliye kanallarında çatlaklar oluştu.
bir kaç senedir oda sıcaklığında, jant ile birlikte kapalı poşet içinde saklıyorum, 5 senelik ucuz marka kış lastiğim bile mis gibi hala. yazlık bridgestone'larda da hiç hissedilir kayıp yok.
uzun vadeli kullanımda en önemli faktör lastiğinden kendisinden önce saklama koşulları bence.
-
Bence çok doğru karar vermişsin , 3 set petlas kullandım biri snowmaster sonra 4 mevsim PT 535 ,çok memnun kaldım , yakıt tüketimi etikette E idi ama C etiketli continentaller ile aynı yakıt tüketti
Etiket değerleri çok iyileşmiş bence doğru seçim ,Petlas lastiklerini çook geliştirdi ,kendi markamızı desteklemişsin ayrıca tebrik ederim
Ancak arkadaşın dediği gibi saklarken oda sıcaklığına yakın yerde poşet içinde saklanırsa performans kaybı yaşamazsınız
petlasta beğenmediğim tek seri elegant
onun dışında yazlıklarda velox sport , kışlıklarda snowmaster serisi , progreen serisi ,explero serisi güzel
Bu snowmaster 2 sport ile baya iddialılar
Montaj sırasında lastik yanaklarındaki beyaz noktanın sibop hizasına gelmesine dikkat edin bende yeni öğrendim :)
Lastik yanaklarındaki beyaz noktalar daha iyi balans için üretici tarafından sibopun olması gereken yer içinmiş
Oto ServisyoutubeYeni lastik satın alan birçok kişi, muhtemelen lastik üzerindeki garip işaretlerin ne anlama geldiğini merak etmişlerdir. Kural olarak çizgiler, daireler, çeşitli ikonlar ve sayılar şeklindedirler.Bu sembollerin amacı nedir ve ne kadar önemlidir? Sarı beyaz). Benzer bir işaret, lastiğin en az ağırlığa sahip olduğu sektörü gösterir. Tekerleğin kendisini dengeleme anında maksimum dengeleme ve ağırlıkların doğru yerleştirilmesini sağlamak için bu lastik parçası, jant nipeli ile birleştirilmelidir. Kırmızı. Sarı işaretin antipodu, yani lastiğin en kalın ve en ağır kısmına yerleştirilmiştir. İşaret, meme ucunun karşısında azalır. Ancak her lastik bu işaretlere sahip değildir. Örneğin, bir dizi Avrupalı ve birçok Rus üretici bunları ürünlerine hiç koymuyor. Video kullanışlısa parmağınızı kaldırın. Kanalımıza abone olun : https://www.youtube.com/channel/UCv4M6aRRgvLAlamuiYHh2BA?view_as=subscribe Yasal Uyarı: Oto Servis'in kontrolü dışındaki faktörler nedeniyle, bu bilgilerin yanlış kullanımına veya yetkisiz değişikliklerine karşı garanti veremem. Oto Servis, bu videoda yer alan bilgilerin hiçbirinin bir sonucu olarak ortaya çıkabilecek maddi hasar veya yaralanma için sorumluluk kabul etmez. Bu bilgileri kullanmak kendi sorumluluğunuzdadır. Oto Servis, araçlarda veya bu videoda görülen veya ima edilen araçlarla çalışırken güvenli uygulamalar önerir. Oto Servis'in kontrolü dışındaki faktörler nedeniyle, bu videoda yer alan hiçbir bilgi, açık veya zımni hiçbir garanti veya garanti vermeyecektir. Bu araçların, ekipmanın yanlış kullanılması veya bu videoda yer alan bilgilerden kaynaklanabilecek herhangi bir yaralanma, hasar veya kayıp, Oto Servis değil, kullanıcının sorumluluğundadır.https://www.youtube.com/watch?si=W6p3X8uv2gWZRY4I&v=h0XehAMu86Q&feature=youtu.be
-
petlas parasına petlastan 10 kat daha fazla verim almak için Falken ve Viking diyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Falkende PETLAS fabrikasında üretiliyor ve ortaklığı var yani aynı kalitedeler
-
-
Petlas karşılığı snowmaster 2 buda yeni ürün falkenin aynısı çünkü ortaklar ,falken ne ise petlas da o
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X