Şimdi Ara

Peugeot 208 eat6 vs honda jazz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eşim için otomatik vitesli benzinli bir araç bakıyorum. Otomatik şanzıman ve sorunsuzlukları ön planda tutarsam elimde bu iki araç kalıyor. Sıfır ya da ikinci el karar vermedim. Sıfır olursa aşağı yukarı ikisininde fiyatları 80.000 civarında (aynı zamanda bu benim maksimum bütçem.) ikinci el olursa yetkili bayilerde 208'in 68.000-70.000 bandında iki üç bin kilometrede test araçları vs. var. Jazz'ın ikinci elleri uçuk. Sıfır almak daha karlı oluyor.
    Sizin tavsiyeleriniz nedir? Jazzın avantajı 6 yıl garanti, sorunsuzluk genişlik. 208 i test ettim hiç fena değil. Araç hoşuma gitti.
    Bunun dışında çift kavramalı otomatikleri düşünmüyorum ama tavsiyeniz varsa görüşlerinize açığım. 2016 swift micra vs?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 208

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 bin civarlarına 308 1.2 eat6 alınıyor 130 bg.
  • 80 bin güzel rakam 208 değil ikinci el temiz dizel otomatik denk gelir pejo 2008 bak derim çok güzel araç yengede kullanır 208 de güzel araç her ne kadar pejo cu olsamda jazz güzel rakam şehir içi kullanım ve sorunsuzluk bakımından. artı olarak fiestada düşünülebilir
    aç parantez jazz makyajlısı geliyo sıfır almak için bekleyin derim bi değer kaybı olabilir
  • Sağolun hocam tavsiyeler için. O fiyatlarda ve ilanda genelde etg şanzıman var ki pek tavsiye edilmiyorlar. Eat6 yeni olduğu için pek ikinci eli oluşmadı. Alacağım aracı minimum 6-7 kullanacağım.

• İki araçta güzel eat6 yeni nesil jazz klasik tork k. Sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam, her şeyi bir kenara koysan, EAT6 için bile 208 tercih edilir. aynı kombinasyonu kullanıyorum. şanzıman gerçekten harika. bayan olduğu için 308 bakmayın. araç büyüdükçe aynı paraya daha az şey alırsınız. 208 tam bayan aracı.

jazz cvt ise ve daha pahalı ise zaten elemeniz gerekiyor.
  • Gorod kullanıcısına yanıt
    hocam, adam sıfır benzeri araçlar bakıyor 105 bin kmde araç öneriyorsunuz. 7000 kmde 208 allure alınca daha kötü mü olacak. 308 in bayana katacağı ne var?
  • Suzuki 2017 swift yeni olarak gelecek güzel bir seçenek olabilir
    http://www.globalsuzuki.com/automobile/lineup/swift/index.html

• pejo 208 çok şirin tatlı bir araba favorim aynı zamanda...
  • peugeot kullanıcısı olarak kesinlikle jazz diyorum. jazz elegance en üst donanım gerçekten çok dolu peugeot da olmayan bir çok ekipman ve özellik var. ayrıca çarpışma testlerinden aldığı puan da çok yüksek. ben 80 bin e kadar alınacak araçlar içinde jazz ın rakibi olmadığını düşünüyorum. o fiyat aralığında hiç bir araçta her anlamda o kadar doluluk görmedim.

peugeot da iyi araçtır ama.yol tutuşu ford ile yarışır. ben kullanıyorum.memnunum.
  • Yaklaşık iki ay önce "B" sınıfı otomatikleri ben de test etmiştim.

Bir sene sonra aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Artan trafik ve şehir içi dar yollar beni "B" snıfı otomatiklere yöneltti.

Test ettiğim araçlar ;

Jazz, Yaris, İ20, Fiesta ve 208.

Jazz ve Yaris CVT'li, Fiesta çift kavrama PowerShift. İ20 dört ileri otomatik, 208 ise 6 ileri otomatik.

208'de 120 BG.lik Turbo motor ve Allure donanım vardı. İçlerinden beni sürüş olarak en çok etkileyen de oydu.

Düz vites kullanıcısı olarak CVT'li Yaris ve Jazz'ı biraz yadırgadım. Yaris'in 1.5 yeni motoru performans olarak etkileyici olsa da bagaj olarak soru işareti uyandırdı. Gerçi 208'in de bagajı aşağı yukarı aynı boyutta.

Bagaj ve iç hacim kullanımı olarak Jazz'ın eline su dökecek model yok sanırım. Tek arada kaldığım nokta atmosferik ve CVT kombinasyonu.

Bagaj olarak orta sırada bulunan İ20'nin kullanımı ve donanımı göz doldurdu. Onun da dört ileri otomatik olması nedeniyle yakıt sarfiyatı kafamı kurcalıyor. Neredeyse tamamen yerli üretim olan bu aracın yedek parça ve bakım masrafları bu olumsuzluğu kapatacak gibi. Ayrıca LPG uyumlu motoru da başka bir artı değer.

Ben ikinci el bir araç alacağım için 2017 çıkışlı EAT6 Turbo 208 ve Jazz'ın bir yaşındaki araçlarından seçim yapmam gerekecek. Bütçem dahilinde ulaşabilecek miyim bilmiyorum. Oysaki İ20 aynı kasa 2015'ten beri yollarda.

Bagaj hacmi sorun değilse, Turbo ve EAT6'lı 208 çok cazip bir seçenek.

Bagaj hacmi önemliyse "C" sınıflarını bile kıskandıran büyüklüğü ve arka koltukların mühendislik harikası katlanma yeteneği ile Jazz rakipsizdir.

Test ettim demenize istinaden 208'de direksiyon simidinin enteresan bir şekilde gösterge panelini engellemesinden bahsetmedim.

• Honda Jazz'ı yakından incelemenizi tavsiye ederim.
    Şahsen 2014 model 3.neslini kullanıyorum.
    İç hacmi geniştir, Cvt şanzımanın sürüş konforu pek beğenilmez ama en azından vites geçişleri yapısından dolayı sarsıntısız gerçekleşir. Güvenlik donanımları sınıfına göre çok iyidir, yakıt sarfiyatı çok değildir. İkinci eli kuvvetlidir en fazla 1 hafta içinde satarsınız.
    En azından test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.
  • Teşekkür ederim yorumlarınız için. Atmosferik ve puretech olayı beni de düşündürüyor. Puretech bir yandan verimli bir motor ama uzun yıllar kullanılıp henüz kronik problemleri ortaya çıkmamış da olabilir. Neticede üç silindir ve turbo, atmosferikler kadar sorunsuz olmayabilir. Diğer yandan ise vergi maliyeti vs. Ayrıca jazzın 6 yıl garantisi güven veriyor. Sanırım karar vermek için kasım ayı kampanyalarını ve fiyatlamalarını bekleyeceğim.
    Bu arada 2016 çıkışlı 208 eat 6 ların 2017 den farkı var mı? Benim bildiğim kadarıyla yok.

• Hacim lazimsa jazz yoksa motor sanzman olaram 208 cok daha iyi tabi 110hp turbo ve eat6 icin konusuyoruz. Bayilerde firsat araci oluyor 65 70e active paket sifir denk getirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır alınacaksa 208, ikinci el alırım derseniz Colt, Jazz.
  • Yeni Ford Fiesta'nin otomatigi tork konvertorlu, yani klasik otomatik... Motor 1 litre turbo, 100 PS. Fiyat 75 bin.

Peugeot da iyi bir secenek olsa da rahat 5-6 yasinda var ve yeni kasasinin testlerinin gorunmeye baslamasi yakindir.

Tekrar ediyorum, eski kasa Fiesta cift kavramali otomatige sahip olsa da yenisinde durum farkli ve klasik otomatikle geliyor, bence bu durumu degerlendirin.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-toyota-koskdere-2.el-peugeot-208-gtline-otomatik-482585124/detay

Arkadaşlar örnek olarak linkteki aracı düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var.

1) yetkili batının sattığı araçta km 2700 olarak görülüyor. Bu km değerleri ile oynanmış olma ihtimalleri var mıdır? Varsa nasıl anlarız?

2) yetkili bayilerden aldığım herhangi bir aracı tekrardan ekspertize sokmalı mı?

3) üretici garantisi için trafiğe çıkış zamanı mı baz alınır? Aracın gerekli bakımlarının zamanında yetkili serviste yapılıp yapılmadığını anlamanın bir yolu var mı?

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• honda jazz kullanıyorum. ikinci eli kuvvetli, otomatik vites sorunsuzluğu ve lpg uyumu vs vs. ikinci el takıntınız yoksa 208 daha zevkli ve güçlü bir araç yanlız. otomatiğinin jazz kadar sorunsuz olduğunu sanmam.ama bok atmak da istemem. aslında benim gönlümde peugeot 308 otomatik vites vardı hep. çok sevdiğim bir araçtır. ama mahalle baskısı, olumsuz yorumlar,ikinci eli vs vs alamadım bi türlü. yoksa aklım hep onda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.