Merhabalar arkadaşlar, 1250TL civari bütçem bulunmaktadır. Bu civara bu 2 araba arasında kalıyorum. Yüksek bir araç arıyoruz. Çok da anlamıyorum açıkcası teknik konulardan. İlk arabam olucak. Sizce bu 2 araçtan hangisini seçmeliyim. Malum sitede bu fiyatlara bu 2 araca denk geliyorum genelde. Sizce bu fiyata bu 2 aracı mı tavsiye etmeliyim ? Başka öneriniz olur mu? Desteklerinizi bekliyorum.
Pegeout Active Skypack 1.5 BlueHDi (80.000-120.000km) ile C4X 1.5 BlueHDi Feel Bold (6000-25000km) arası İyi günler dilerim. |
Peugeot 3008 vs Citröen C4X
-
-
Sınıfları farklı, biri SUV diğeri sedan. Ama biri yüksek km diğeri düşük. Çok arada kalınacak bir durum ama yaş olarak da c4x daha genç alınabilir sanıyorum, ben o nedenle (düşük km, küçük yaş) c4x diyorum. Ki 18,5 cm yerden yüksekliği var, SUV araç gibi.
Ama 3008 in içi-dışı bence c4x ten daha güzel. (Kokpit hariç, sevemedim peugeot kokpitlerini) Ek: Yazıyı okuyunca kendime güldüm, C4X in ucube gösterge panelinden sonra 3008 i ne diye eleştiriyorsam, o konuda da 3008 daha iyidir diye noktalıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 26 Nisan 2024; 11:27:17 > -
Senelik kaç km yapılıyor -
Cevabınız için teşekkür ederim Müşavir. Gerçekten çok arada kaldım. Sizler yatırım amaçlı bakarsanız bu araca mı yatırırdınız ? Başka araç tavsiyesi olur muydu ? Biraz yerden yüksek araç bakıyoruz sadece bu.
-
3008 daha kaliteli bir araç, şahsen 3008 den yana kullanırdım tercihimi. -
25.000 ort km yapacağız @en1gma.
-
Yıllık 25000km yatırımlık araç Corolla veya yaris cross hibrit, olabilir
Yüksek km dizel araçla yatırım olmaz,
Dizel C4x le yatırım olmaz
-
Yatırım amaçlı alınacaksa dizel almazdım ben olsam. Benzinli japonlara bakın, hibritin 2. elde 5-6 yalında ne gibi sürprizlere gebe olduğunu bilmediğimden hybrid işine de girmezdim. Sıfır araç alacak olsam, binmek amaçlı (2. el kaygısı gütmesem) hybrid alırdım direk. Ama sizin durum farklı.
Yerden yüksek olması şartı da işin içine girince durum biraz zor oluyor, aileniz küçükse @en1gma nın önerisi gibi yaris cross düşünülebilir (hybrid olmayanı da var sanıyorum). İlle yerden yüksek demezseniz corolla bakılabilir. Tabi hepsi otomatik olacak, manuelin piyasasından daha hızlıdır otomatik araçlar.
-
Hibrit Toyota yer yüzünün hiçbir yerinde değer kaybetmez, ülkemiz dahil.
-
Zaten piyasaya göre değil kendi kriterlerime göre yorumladım. İkinci elde hybrid almam, dizel almam, çift kavrama şanzıman ya da turbo motorlu bir araç alacaksam da mutlaka komple servis bakımlı bir aracı iyice araştırdıktan sonra alırım. O derece sıkıntılıyım.
Ek: Araç sizin için acil ihtiyaç değilse ben araç piyasasının yıl sonuna kadar çok yükseleceğini sanmıyorum. Şu an döviz ucuz, sırf yatırım için araç alınacaksa başka yatırım araçlarına bakın. Döviz, borsa v.s. v.s.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 26 Nisan 2024; 12:21:50 > -
Servis bakımlı toyota hibriti iyi bir eksper sonrası gönül rahatlığıyla alabilirsin,konuyu açan arkadaşın arabaya ihtiyacı olmasa herhalde konu açmaz:)
İkinci eli de Reşat altını bu araçların
-
merhaba arkadaşlar, bende benzer durumda kaldım,
2017-1018 modelen yılı 3008 100bin 120 bin km de bütçem yetiyor, ya da 2023 model yılı, 30 bin km civarı c4x feel bold a yetiyor.
biri 7 yıldır yollarda diğeri 1 senedir yollarda.
bir yanda düşük kilometre yüksek model yılı, diğer yanda daha eski yüksek km ama 3008.
iki araçta aynı guruba ait ve c segmenti olsa da 3008 çok daha albenili
bu arada 3008 in 1.6 dizel, c4x ise 1.2 benzinli modelleri. yakıt kanlamında da 3008 daha avantajlı.
siz olsanız hangisini tercih edersiniz
-
3008 2. elde çok başarılı, c4x soru işareti. ama diğer yandan 3008 çok yaşlı. bir de kasa değiştirdi.
-
Tercihim 3008 olurdu.
-
Hocam konu hort olacak ama bu yerden yükseklik olayı yanlış mı söyledinizz nette 15 cm gösteriyor gerçi egea cross 18 cm, ikisini ayni anda görmedim ama sanki egea crossdan daha yüksek duruyor c4x -
Aracın altının yerden yüksekliği 18,5 cm. Çoğu yerde 15,5 cm diye geçiyor ama yapılan testlerde ve kamerun sitesinde doğru bilgi bulunuyor.
-
hocam zaten baya yüksek duruyordu şimdi anladım teşekkür ederim,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X