Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.083
Cevap
54
Favori
671.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabiki 1. viteste sürekli gitmiyor.Araç otomatik 4 ileri. Geçişleri sıkıntılı, bazen vites devri geldiğinde otomatik atmıyor gecikme yaşatıyor. Buda gereksiz yere bağırmasına neden oluyor, şöyle ki 4500 devire gelmiş bakıyorsunuz hala vites atacak. Anlatabildim mi bilmiyorum.
  • 301 Alluresi olan arkadaşlar;

Stepnelerinin ebatlarına bakıp buraya yazabilirlermi lütfen?

benim normal lastikler 195/55/16 stepne 185/65/15

normalmi sizce?
  • Bazı arkadaşlar sadece çamur atmak için üye olup, aynı yazdıklarını başka yerlerede eklememişler.

5-6 msj sadece kötülemek için yazılmış.

bu arabı almak istiyorum ama böyle art niyetli arkadaşlar aklımı karıştırıyor. umarım ben yanlış düşünüyorumdur ve o arkadaşlar samimi bir şekilde yorum yapmışlardır. açıkcası aklım karıştı
  • Arkadaşlar merhaba,
    10 gün önce Ankara ABC otomotivden 0 km 301 aldım. Fakat aracı aldığım andan itibaren şanzımanından az da olsa bir ses geliyor. Araç daha 500 km bile yapmadı. Bu süreç zarfında servise götürdüm. Başka 301 sahiplerinden de bu yönde şikayetler aldıklarını, durumu Peugeot'a bildirdiklerini söylediler. Onlardan gelecek cevaba göre şanzımanı ya da rulman, dişli vb. parçalarını değiştirebileceklerini söylediler. Ben kesinlikle 0 km bir aracın şanzımanını elletmeyeceğimi kendilerine ilettim. Bildiğim kadarıyla bana satılan bu araç "ayıplı mal" kategorisine girmekte. Gerekirse dava açıp aracımı yenisiyle değiştirmek istiyorum. Fakat sizlere sormak istediğim;

Aranızda bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı?(301 ya da başka bir araçta)
    Varsa ne şekilde çözüme ulaştınız?
    İzlemem gereken adımlar neler?

Yardımlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler,

• quote:

Orijinalden alıntı: mertsari88

Arkadaşlar merhaba,
    10 gün önce Ankara ABC otomotivden 0 km 301 aldım. Fakat aracı aldığım andan itibaren şanzımanından az da olsa bir ses geliyor. Araç daha 500 km bile yapmadı. Bu süreç zarfında servise götürdüm. Başka 301 sahiplerinden de bu yönde şikayetler aldıklarını, durumu Peugeot'a bildirdiklerini söylediler. Onlardan gelecek cevaba göre şanzımanı ya da rulman, dişli vb. parçalarını değiştirebileceklerini söylediler. Ben kesinlikle 0 km bir aracın şanzımanını elletmeyeceğimi kendilerine ilettim. Bildiğim kadarıyla bana satılan bu araç "ayıplı mal" kategorisine girmekte. Gerekirse dava açıp aracımı yenisiyle değiştirmek istiyorum. Fakat sizlere sormak istediğim;

Şimdiden teşekkürler,

Nasıl bir ses geliyor ben hiç dikkat etmedim. Çok rahat duyulacak bir sesmi acaba?
    Vites değiştirirkenmi geliyor yoksa normal viteste giderkenmi?
    Aracınız otomatikmi manuelmi?
    Servis aracı test edip ses geldiğini onayladımı?

• quote:

Orijinalden alıntı: quvardci

301 Alluresi olan arkadaşlar;

normalmi sizce?

Bizimki 195 55 r16 ama marka goodyear.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

quote:

301 Alluresi olan arkadaşlar;

normalmi sizce?

Bizimki 195 55 r16 ama marka goodyear.

benimkinin markası da good year ancak ebatı 185/65/15.
    aracınız allure ve stepnesi 195/55/16 doğrumudur kardeşim?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler,

Nasıl bir ses geliyor ben hiç dikkat etmedim. Çok rahat duyulacak bir sesmi acaba?

Ses bildiğimiz şanzıman sesi. Çok derinden geliyor, dikkatlice dinlemek lazım. Ben de şans eseri fark ettim. Normal viteste giderken ayağınızı gazdan çektiğinizde fark edebilirsiniz, şayet varsa tabi. Aracım manuel 1.6 hdi access modeli. Servis yetkilisi ile sürüşe çıktık. Ses geldiğini onayladılar.

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Şimdiden teşekkürler,

Hocam benim araç 2000 km oldu. Bahsettiğin türde bir sıkıntı mevcut değil. Başka hiç bir yorumda da bu tür bir sıkıntı okumadım.

• doğru fabrikadan ne gelirse o diyor pejo enteresan olan 4 lastik michelin stepne goodyear. Enteresan işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

doğru fabrikadan ne gelirse o diyor pejo enteresan olan 4 lastik michelin stepne goodyear. Enteresan işler.

gerçekten çok ilginç stepnenin farklı marka olması.

ben markasını geçtimde ebatları farklı, normal lastikler 195/55/16 stepne 185/65/15, tek bir rakamı bile uymuyor.

genel olarak mı böyle merak ediyorum, alluresi olan arkadaşlar bi zahmet stepnelerini kontrol edebilirlermi?
  • Pek çok otomobil markası maliyetleri kısmak adına stepne ebatlarını farklı yapabiliyor. Büyük ihtimalle daha ince yanak olan orjinal lastikler ile stepnenin maliyetleri farklıdır. Bendeki Honda Jazz'ın stepnesi de motosiklet lastiği gibiydi.

301 hakkında daha fazla fikir edinmek için kullanıcısı tarafından yazılan Yorumu BURADAN okuyabilirsiniz. Bütün yazıyı buraya kopyalamayayım.
  • Arkadaşlar Peugeot 301 1.6 HDİ Allure modeli beyaz rengi almış bulunmaktayım. aracı aldığımdan bir sonraki gün antalyada bir toplantıya katılmak için yola koyuldum.. Peugeot 301 ile urfadan pozantıya kadar otobanda gittim. ondan sonra konya üzerinden yolu bileniniz vardır. çok kötü çukurlu ve dehşet virajlarıda olan bir yol aracın yol tutuşu bu hafiflik ve dandik denilmesine rağmen beni çok aşırı tatmin etti ve yakıt sadece 170 lira yaktı nasılmı anladım depoyu doldurdum antalyaya vardım tekrar doldurdum.. bildiğiniz gibi değil yakıt konusunda açılmamış ve ilk defa yola çıkmış bir araçtan bu performans ve yakıt durumu bana çok ve çok süper geldi hızım ise 100 ila 130-140 gibiydi. virajlara inanın 110 la girdiğim oldu aracın toparlaması mükemmeldi esp den dolayı. inanın şaşırdım ve arabaya aşık oldum gibi eski arabam opel astra classic 3 tü beni yedi bitirdi benzinden zaten 4000 kmde sattım opel astrayla 100 lira yakıtla 300 kilometre yapamazken peugeot 301 ile 170 lira yakıtla 1040 km yaptım.. daha dizelleri biliyorsunuz açıldıkça az yakacaktır 5000-10.000 kmden sonra.. evet bazı eksileri olabilir ama bana göre yakıttan ettiği tasarrufla taksidini amorti edip ödeyen bir araç.. inanın ben böyle yakıt görmedim hayatımda yılda 3-4 araba değişirim megane 3 6 ileri privilige bile böyle az yakmıyordu.. burda söylenenleri bilmiyorum ama benim gördüğüm bu.. bu yazıyı bilgilendirmek için yazıyorum inanmayan arkadaşım varsa hem resim hemde canlı olarak ispat edebilirim söylediklerimi.. şu anda 100 lira eurodizel yakıtla şehiriçi 500-600 arası kilometre yapıyorum tabi sert kullanmamak ve arabaya yüklenmemek şartıyla.. bu zamanda herşey tasarruf olmuş 42.500 lira araba dururken neden gidip bir dizel ful jettaya mesela 65-70 bin lira sayayım ki bu araba çizilse gözüme gelmez ama jetta çizilse çok zoruma gider araba gözümden çıkar eğer tasarruf düşünüyorsanız ki bugünlerin en önemli konusu tasarruf bence seçeneğiinizi bir dizel araçtan yana kullanın illa peugeot alın demiyorum bu da yanlış anlaşılmasın.. herkese bol kazançlı günler diliyorum.. takdir sizin benim gerçek gördüklerim bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_byk

Arkadaşlar Peugeot 301 1.6 HDİ Allure modeli beyaz rengi almış bulunmaktayım. aracı aldığımdan bir sonraki gün antalyada bir toplantıya katılmak için yola koyuldum.. Peugeot 301 ile urfadan pozantıya kadar otobanda gittim. ondan sonra konya üzerinden yolu bileniniz vardır. çok kötü çukurlu ve dehşet virajlarıda olan bir yol aracın yol tutuşu bu hafiflik ve dandik denilmesine rağmen beni çok aşırı tatmin etti ve yakıt sadece 170 lira yaktı nasılmı anladım depoyu doldurdum antalyaya vardım tekrar doldurdum.. bildiğiniz gibi değil yakıt konusunda açılmamış ve ilk defa yola çıkmış bir araçtan bu performans ve yakıt durumu bana çok ve çok süper geldi hızım ise 100 ila 130-140 gibiydi. virajlara inanın 110 la girdiğim oldu aracın toparlaması mükemmeldi esp den dolayı. inanın şaşırdım ve arabaya aşık oldum gibi eski arabam opel astra classic 3 tü beni yedi bitirdi benzinden zaten 4000 kmde sattım opel astrayla 100 lira yakıtla 300 kilometre yapamazken peugeot 301 ile 170 lira yakıtla 1040 km yaptım.. daha dizelleri biliyorsunuz açıldıkça az yakacaktır 5000-10.000 kmden sonra.. evet bazı eksileri olabilir ama bana göre yakıttan ettiği tasarrufla taksidini amorti edip ödeyen bir araç.. inanın ben böyle yakıt görmedim hayatımda yılda 3-4 araba değişirim megane 3 6 ileri privilige bile böyle az yakmıyordu.. burda söylenenleri bilmiyorum ama benim gördüğüm bu.. bu yazıyı bilgilendirmek için yazıyorum inanmayan arkadaşım varsa hem resim hemde canlı olarak ispat edebilirim söylediklerimi.. şu anda 100 lira eurodizel yakıtla şehiriçi 500-600 arası kilometre yapıyorum tabi sert kullanmamak ve arabaya yüklenmemek şartıyla.. bu zamanda herşey tasarruf olmuş 42.500 lira araba dururken neden gidip bir dizel ful jettaya mesela 65-70 bin lira sayayım ki bu araba çizilse gözüme gelmez ama jetta çizilse çok zoruma gider araba gözümden çıkar eğer tasarruf düşünüyorsanız ki bugünlerin en önemli konusu tasarruf bence seçeneğiinizi bir dizel araçtan yana kullanın illa peugeot alın demiyorum bu da yanlış anlaşılmasın.. herkese bol kazançlı günler diliyorum.. takdir sizin benim gerçek gördüklerim bunlar.

Hocam yorum için teşekkürler. Gördüğüm kadarıyla bu otomobil ve Citroen C'elisee bu sınıfı sallayacak.
    NOT: PM Attım

• rica ederim.. ben başkalarının gözünden değil bir kullanıcı gözüyle yazdım izlenimlerimi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.. artık alman arabasıymış yok bilmem neymiş bunlar işe yaramıyor.. yok sacı bilmem neyi bunlardan bişey çıkmaz siz yol yaptıktan sonra cebinizden çıkan paraya bakın.. birde o sacı taşımak içinde para veriyorsunuz ağırlığına unutmayın.. Alman arabalarını öven kişilere daha kimse madalya takmadı.. herşey gönlünüzce olsun..
  • quote:

Arkadaşlar Peugeot 301 1.6 HDİ Allure modeli beyaz rengi almış bulunmaktayım. aracı aldığımdan bir sonraki gün antalyada bir toplantıya katılmak için yola koyuldum.. Peugeot 301 ile urfadan pozantıya kadar otobanda gittim. ondan sonra konya üzerinden yolu bileniniz vardır. çok kötü çukurlu ve dehşet virajlarıda olan bir yol aracın yol tutuşu bu hafiflik ve dandik denilmesine rağmen beni çok aşırı tatmin etti ve yakıt sadece 170 lira yaktı nasılmı anladım depoyu doldurdum antalyaya vardım tekrar doldurdum.. bildiğiniz gibi değil yakıt konusunda açılmamış ve ilk defa yola çıkmış bir araçtan bu performans ve yakıt durumu bana çok ve çok süper geldi hızım ise 100 ila 130-140 gibiydi. virajlara inanın 110 la girdiğim oldu aracın toparlaması mükemmeldi esp den dolayı. inanın şaşırdım ve arabaya aşık oldum gibi eski arabam opel astra classic 3 tü beni yedi bitirdi benzinden zaten 4000 kmde sattım opel astrayla 100 lira yakıtla 300 kilometre yapamazken peugeot 301 ile 170 lira yakıtla 1040 km yaptım.. daha dizelleri biliyorsunuz açıldıkça az yakacaktır 5000-10.000 kmden sonra.. evet bazı eksileri olabilir ama bana göre yakıttan ettiği tasarrufla taksidini amorti edip ödeyen bir araç.. inanın ben böyle yakıt görmedim hayatımda yılda 3-4 araba değişirim megane 3 6 ileri privilige bile böyle az yakmıyordu.. burda söylenenleri bilmiyorum ama benim gördüğüm bu.. bu yazıyı bilgilendirmek için yazıyorum inanmayan arkadaşım varsa hem resim hemde canlı olarak ispat edebilirim söylediklerimi.. şu anda 100 lira eurodizel yakıtla şehiriçi 500-600 arası kilometre yapıyorum tabi sert kullanmamak ve arabaya yüklenmemek şartıyla.. bu zamanda herşey tasarruf olmuş 42.500 lira araba dururken neden gidip bir dizel ful jettaya mesela 65-70 bin lira sayayım ki bu araba çizilse gözüme gelmez ama jetta çizilse çok zoruma gider araba gözümden çıkar eğer tasarruf düşünüyorsanız ki bugünlerin en önemli konusu tasarruf bence seçeneğiinizi bir dizel araçtan yana kullanın illa peugeot alın demiyorum bu da yanlış anlaşılmasın.. herkese bol kazançlı günler diliyorum.. takdir sizin benim gerçek gördüklerim bunlar.

Hocam hayırlı olsun aracınız, güle güle kullanın. Ne kadara aldınız acaba, herhangi bir memnuniyetsizliğiniz yoktur inşallah?

Almayı düşünenlere tavsiye eder misiniz?

• quote:

ben bu aracın ve c-elysee'nin hiç bir çarpışma testini göremedim ve korkarak vazgeçtim.Sizin bu konuda bir bilginiz ve duyumunuz var mı acaba? Firmaya bu konuda mail atmama rağmen geri dönüş olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mashar2alanson

İnternette yeni bir video incelemesi çıkmış Peugeot 301 1.6 HDi'nin. O bagaj kapağı neymiş yaa. Kullananın kafasına düşüyor

http://www.ototest.tv/videos/peugeot-301-1-6-hdi-sedan-test-surus-izlenimi-yakit-tuketimi-ic-mekan-ototest-tv

Evet haklısın...Bana göre 301'i linea ve clio symbol ile yarışabilmek için çıkarmış peugeot...

• Arkadaşlar bir konuda anlaşalım clio vs. gibi araçlarla karşılaştırmak bana biraz garip geliyor.. sonuçta clio bu araçtan aynı fiyat ben clio ya bindiğimde ne zaman nereye uçacam hislerini hiç unutmadım.. Aracı 42.500 TL.' ye 21 gün beklemeden sonra aldım... yeni clionun berbat olduğunu biliyorsunuz bu araç genişlik, yakıt, yol tutuş vs gibi özelliklerde clio ve symboldan bir üst seviyede.. EURONCAP testini bilmiyorum ama içerisinin fazlaca geniş olması belki kaza anında insana zarar gelmesini engelleyebilir inanın bir genişlik var özellikle arka tarafta görmeniz ve oturmanız lazım..
  • Hayırlı olsun diyen arkadaşa teşekkür ederim.. unuttuğum için yazdım. :) şu ana kadar aracım 3000 km.ye yaklaştı herhangi bir memnuniyetsizlik yaşamadım. hatta yakıtı yönünden Allah var baya memnunum.. yakıtı ne zaman alıcam diye göstergeye bakıyorum bir türlü düşmüyor.. nasıl bir iş anlamadım elektrikli motor mudur nedir bu kokluyor mübarek araba..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.