Şimdi Ara

Peugeot 308 dizel otomatik öneri yorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 308 dizel otomatik 2009 model araç almayı düşünüyorum yorumunuz kullanıcı deneyimleriniz varsa beklerim. Ağır bakımları yapılan tanıdıkta olan bir araç.

Araçta kronikler var mıdır?

Motor ve şanzıman nasıldır?

Az çok araştırdım ara direkt olarak kullanan bilenlerin yorumunu bekliyorum.

• Yok mu kullanan hiç forumda yahu 😵
  • circassianman kullanıcısına yanıt
    E hdi olan versiyonunundan uzak durulması gerekiyor. Şanzıman çok problemli. Vites geçişleri acemi şöför atıyormuş gibi, yoğun trafikte hata veriri. Çözümü yoktur.
  • biryeregitmiyoruz2 kullanıcısına yanıt
    2009 normal hdi euro4 motor araç, sanırım 2010 ve sonrası e hdi motor diye hatırlıyorum.
  • Var mı başka kullanıcı yorumu
  • Şanzıman sıkıntılı. Manuel olursa alınır.

• Calbor C kullanıcısına yanıt

Ne gibi kronik sıkıntısı var hocam?

• circassianman kullanıcısına yanıt

Vites geçişleri çok kararsız ve sarsıntılı. 2.5 Sene c4 kullandım mcp şanzıman illallah ettirmişti. Sigorta kutusuna su girip şanzımana hata verdirince sattım.

• Yaklaşık 4-5 sene kullandım 2009 model auto6r yarı otomatik şanzımanlı 308. Şanzıman ve motor konusunda herhangi bir sorun çıkartmadı bana. Fakat diğer arkadaşların dediği gibi vites geçişleri sarsıntılıdır ve kararsız kaldığı çok oluyordu. Fakat genel anlamda ben memnundum 4-5 sene boyunca keyifle sürdüm

• 2.5 yıldır 2009 model 308 kullanıyorum. Benim aldığım kişi temiz kullanmıştı ben de temiz kullandım. Aracın yakıtından, performansından vs memnundum.

Şanzımanla alakalı hiçbir sorun yaşamadım. Yarı otomatik olmasından kaynaklı vites geçişlerini hissettirir ama ben bunu almadan önce araştırarak bilerek almıştım. Bu bir sıkıntı mı bence değil. Bu fiyata konforlu otomatik araçta vites geçişini hissetsem de olur. Benim takıldığım nokta en başta 1den 2ye sesli vites geçişiydi, sesin fazla olduğunu ve problem olabileceğini düşünüyordum. Peugeot yetkili servisinde bunun gayet normal olduğunu söylediler. Ben de zamanla alıştım artık.

Benim araçta beğenmediğim tek şey maalesef kronik kapı sesi. Ön kapılar tam açıldığında bi tık sesi çıkartıyor, bazen de gıcırdama yapıyor. Ben düzenli yağlıyorum gıcırdama sesi minimum düzeyde ama tıklama sesi geçmiyor.

Kafanıza takılan sorular varsa ulaşırsanız yardımcı olurum. Benim de aracım ilanda şu an, model yükseltmek için satıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemihDulger -- 19 Eylül 2024; 12:55:32 >

• 6r- mcp vs her ne ise sorunu falan yok, kullanım maliyeti düşük, arızasının çözümü ucuz, yakıt tüketimi az . Fakat bakımını yapacak usta bulmak zor, kasapın birinin eline düşerseniz canınız sıkılır.

vitesi yavaş değiştiriyor sadece, vites değiştirirken ayağınızı gazdan çekerseniz konfor anlamında da gayet iyi, bir de bazen manuel olarak müdahale eder, onun için de manuele almadan bile kulakçıktan müdahale imkanı koymuş zaten adamlar.

308 307'nin geliştirilmiş hali olduğu için oldukça sorunsuz bi raraç buna mukabil kullanım hissiyatı da biraz daha eski nesil nesildir ki bu da konfor arayan kişi için biraz olumlu dahi olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.