Şimdi Ara

Peugeot ALACAKLAR burayı mutlaka okuyun!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
21.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HULKİ CEVİZOĞLUNUN başına gelenler. Yeniçağ Gazetesinden alıntıdır!

Peugeout ve tüketici hakları
    Ülke gündeminde öne çıkarılan “köpük konulardan” daha önemlileri sessiz sedasız halk tarafından yaşanıyor.
    Köpürtülen ama halkı ilgilendirmeyen magazinin dışındaki gerçeklerden biri de “tüketici hakları.”
    İnsan haklarının en temel noktalarından biri.
    Birkaç yıl önce başımdan geçen bir olayı, bir otomobil olayını “örnek” olsun diye kısaca paylaşayım.
    Anadolu’da çok seyahat ediyorum, yollarda kalmayalım, zamanla yarışıyoruz, sorunlarla karşılaşmayalım diye, alacağım otomobilin üst modelini tercih ettim. Dış görüntüsünü de çok sevdim ve bir Peugeot 607 aldım. Bu Fransızların milli arabası. Hem cumhurbaşkanlarının makam aracı, hem de sokak ticari taksi olarak yaygın biçimde kullanılıyor.
    Aldıktan iki ay sonra, sırasıyla şu arızalar meydana geldi:
    “Kliması bozuldu, sıcak üflemeye başladı; radyosu bozuldu; arka cam perdesi bozuldu; cam suyu deposu delindi; şoför koltuğu yerinden oynadı; fren balataları ve sonra diskleri defalarca değiştirildi, kamyon sesi gibi ses çıkardığı için; aracın içinden pastırma kokusu gibi bir koku eksik olmadı, bunun antifrizden kaynaklandığını söyledi kendi servisi; 6 silindirin sırasıyla önce 2. silindiri, sonra 4. silindiri çalışmadı.”
    Yoruldunuz değil mi okurken?
    Ben de Peugeot servislerinde ve mahkemelerde yoruldum.
    Tüketici Yasasına göre, aracın değiştirilmesini isteyince, sıfır araçtan ek para istediler!.. Peugeot’nun Türkiye genel müdürüyle telefonda görüşmek istedim. Telefon görüşmesi için bir ay sonraya gün verdiler!.. Sanayi Bakanlığı’na başvurdum, onlar ilgililerle konuştular, sonuç vermedi..
    En sonunda 2 yıl süren mahkeme sonunda yasal haklarımı elde ettim.
    Orada da ne sıkıntılarla karşılaştım. Mahkemenin belirlediği “bilirkişi” üretim hatalarından kaynaklanan tüm bu sıkıntıların “normal” olduğunu söyledi!.. Ama ben yine de yılmadım. Ve kazandım. (Bu bilirkişilik konusunu bir başka Pazar başka örneklerle tekrar yazarım.)
    Halkın gücünden söz ettim ya, tüketici hakları konusunda sizler de yılmayın.
    İyi pazarlar.

• Her markada olur böyle sorunlar.Birazda şans meselesi.
  • Hulki Cevizoğlu benim aracımda alındıktan sonraki ilk 3 ayda oluşan hataları okusa eminim kendisine bir kitap bile çıkartabilirdi...
    Helal olsun yılmamış ve hakkını aramış.Valla arızalar beni o kadar yordu ki Konya sanayi ve ticaret odası il hakem heyeti görevlisi ile görüşmenin ötesine gidemedim.
  • yetmedi heralde bu konuda yazılan yazılar verilen cevaplar.

9 senedir 206 kullanıyoruz bir kez teklemedi maşallah.üstüne 2 araba aldık satmaya kıyamıyoruz. geçen gün bi akrabam avensis aldı turbosu arıza verdi farları iki kere servise gitti en kötüsü de uzun yolda başlarına geldi araba bi süre nazlanıp çalışmadı. yani anlayacağınız bu arabalar gökten zembille inmediği için kul yapısı olduğu için sorun çıkarabiliyor. abartıldığı gibi sorun çıkardığını varsaysak insanın aklına millet enayi mi de bu kadar şikayete rağmen pejo satılıyor bu ülkede diye bi soru gelmezmi?
  • bende 12 yıldır peugeot kullanıyorum.
    şu an kullandığım 3.peugeot aracım. 3ünden de arıza,masraf daha görmedim maşallah

her markada olabilen sorunlar.
    yani bu lafının ardından satayım mı şimdi?
  • 4 senedir 206 kullanıyorum,şeytanın kulagına kursun bakım harici masrafım çıkmadı..fanatik diceksiniz şimdi siz ama gecekten masrafım olmadı daha...dogruya dogru..her markada oldugu gibi gercekten şans birazda.
    ben sıfır araba alırsam gene pejo alacagım çok büyük ihtimal..sanırım 308
  • Biri Hatchback diğeri Stationwagon olmak üzere iki tane 307 bir tanede 206 kullandım ki 206 ilk aracımdı peugeot serisi araçlarla olan tecrübem neredeyse 10 sene şeytan kulağına kurşun öle aman aman hata ve arıza çıkmadı.3 aracımdan da memnundum 206'dan 307'ye geçmemin sebebi daha büyük ve dizel oluşuydu.;Peugeotlara sağlam araba demiyenlere sözüm şu geçen sene başımıza gelen kazada 307 yerine başka bir araba olsaydı belki bugün annem ve eşim hayatta olmayacaktı.Bu sağlamlığını gördükten sonra gidip Stationwagonunu aldım.Geçen değiştirelim dedik ama satmaya kıyamadık.Hala ailemizin 1 numaralı aracı.Ve değiştirmeyede hiç niyetim yok
  • cok fazla benzın yıyor
  • her markada olur sizin başınıza geldi diye herkezin başına gelıcek diye bişey yok kardeş

ben bu forumda megane3ten memnun olmuyup çürüyo diye isyan edenlerıde gördüm
  • Hala pejoyu savunanları sadece ve sadece kendini kaybetmiş holiganlar olarak görüyorum.
    Ömrümde biri benzinli biri dizel 307 kullandım her ikisi de 2006 modeldi, sahiplerinin ağazı
    çok kötü yanmıştı. Ayrıca istanbul üsküdar zeynep kamil hastahanesinin karşısındaki pejo servisinde
    çalışan bir tanıdığım aman abi ne alırsanız alın pejo almayın diyordu.
    Neyse gerçek yazılan çizilenler ortada hala bir avuç fanatik/holigan pejoyu sırf kendisi
    şuan pejo kullandığı için savunmaya çalışıyor. Ama ben pejonun iyi ve kaliteli bir araç olduğuna
    kesinlikle ve kesinlikle inanmıyorum
  • Senin yaşın tecrüben mesleğin nedir arkadaş burada ahkam kesiyorsun ağzı olan konuşuyor bu forumda bende 10 yıldır peugeot kullanıyorum ufak tefek her arabada olabilecek sıkıntıların dışında hiç sıkıntı yaşamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Superonline1

Hala pejoyu savunanları sadece ve sadece kendini kaybetmiş holiganlar olarak görüyorum.
    Ömrümde biri benzinli biri dizel 307 kullandım her ikisi de 2006 modeldi, sahiplerinin ağazı
    çok kötü yanmıştı. Ayrıca istanbul üsküdar zeynep kamil hastahanesinin karşısındaki pejo servisinde
    Neyse gerçek yazılan çizilenler ortada hala bir avuç fanatik/holigan pejoyu sırf kendisi
    şuan pejo kullandığı için savunmaya çalışıyor. Ama ben pejonun iyi ve kaliteli bir araç olduğuna

sen binmezsin olur biter. ama hani gözünde kalmamış değil sanki
    biz seni dinleyip hemen satalım sorunsuz arabalarımızı.sen ne öneriyorsun şimdi bize..sen baya bilgilisin bu konuda.ciddi soruyorum.polo falan mı alsak ki?bu arac sorunsuz mu sence???yada toyota?buda sorunsuz dimi???cevabını bekliyoruz merakla

• quote:

Hala pejoyu savunanları sadece ve sadece kendini kaybetmiş holiganlar olarak görüyorum.
    çok kötü yanmıştı.
    Ayrıca istanbul üsküdar zeynep kamil hastahanesinin karşısındaki pejo servisinde

Sadece gülüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 25 Kasım 2009; 18:13:38 >

• şöyle bi durum var hangi servisin ustasıyla konuşursanız konuşun örnek veriyorum ford,renault, peugeot veya vw falan filan bunların çoğu ustası arıza görmekten bıktığı için bu markayı almada ne laırsan al der zaten çünkü arızayı gören onlar herkesin aracında deil bir çok araçta değişik arızalar mevcut olmakta olacakta

bundan önceki aracım 206 dizel idi alındığı günden itibaren arızalar listesi çok kabarıktı çünkü şans işi iki kere kaza yapdık yani aile kullanıcılarından son kazada sattık yapıldıktan sonra 1 ay sonra perti geldi pertçilere gitti tabi haliyle şimdi öğrendim ki araç izmirde arkadan kazalı servise girmiş 35 AL 1666 şimdiki plakası buymuş

ama şimdi 307 var çok şükür oyle bi can yakacak bi durumu olmadı bizim buranın yolları aşırı hatta aşırının derecesinde bozuk yürür aksamda olması normal karşılanabilecek arızalar mevcut buda hangi marka olursa olsun suçlamak karalamak yanlış olur

birçoğumuz bilirdir ki VW Tranporter'ın ön takımını en ufak bi çukurda yıkılır ama gelin görün ki bu durum Peugeot'ta olsaydı görün karalamaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan... -- 25 Kasım 2009; 22:44:45 >

• Bana avrupa kalitesinde üretim yapan peugeot kadar uygun fiyatlı araba gösterebilirmisin?

Konfor performans stil ve göreceli olan kalite kavramını peugeot tek bünyede toplamış durumda.

Ben partner tepee sahibiyim.Şuan en ufak bir problemle karşılaşmadım.

Fanatizm diye birşey yok.En fazla arıza listesi burada.

Peugeot ALACAKLAR burayı mutlaka okuyun!!

quote:

• Ya arkadaşım sen ortaya bişey atmışın iyi güzelde, ya bu sadece peugeot için geçerli değil bütün araçlar için geçerli.Peugeot benim 3. aracım daha önce kia, volkswagen, opel kullandım onlarda da servislerine gittiğimde ustaları hep yakındılar almayın vs vs diye.Senin bu dediğine katılmıyorum şu anda kullanmakta olduğum peugeot 307 aracımı sıfır aldım vede çok memnunum ne bir sıkıntım nede bir şikayetim var gayet güzel bir şekilde de kullanıyorum.Açıklamalarına ve o dandirik açıklamaları yapan ceviz kafalı hulkiye kocaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgut -- 25 Kasım 2009; 22:32:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adurgut
    Açıklamalarına ve o dandirik açıklamaları yapan ceviz kafalı hulkiye kocaman

süpersin yaaa

• yazmayalım baride şu saçmasapan konu yukarılara cıkmasın
  • hiç diğer markalara bakmıyorum bile var mı acaba başka markalarda boyle kolayca karalama şekli
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.