Arkadaşlar 4,5 yaşında 35000 km de 206 sahibiyim. Foruma bir göz attım triger olaylarıyla ilgili ve bu konuyla ilgili birşey soracağım. 5 yaşını bitirdiğinde,yani 6 ay sonra; km si düşük araçlarda (206 da) triger setinin tüm ekipmanlarını değilse sadece triger ve V kayışını değiştirsek sorun olurmu?
su pompasını da değiştirmenizi şiddetle öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: Soylukan
quote:
Orijinalden alıntı: cssbaycelebi
quote:
Orijinalden alıntı: Soylukan
komik olan nedir?
soylukan su pompasını değiştirmemi neden şiddetle öneriyorsunuz ve yaklaşık fiyatı nedir?
psa gurubunda su pompası kolay kolay değişmez opel değil o
Hocam şöyle söyleyim eğer triger ömrünü tamamladıysa büyük bir ihtimal su yani devirdaim pompası da artık ömrünün sonuna yaklaşıyordur eğer trigerle birlikte değiştirmezsen ve değişimden sonra pompa arızalanırsa tekrardan motoru indirmen gerekir bu da pompaya edeceğiniz masraftan daha fazla bir miktara mal olacağı için değişim tavsiye olunur.
Triger kayışının dolandığı bilyeleri kontrol ettirirsin sağlam bir ustaya, problem yoksa sadece kayışı değiştirirsin olur biter. Su pompasını durduk yere değiştirmenin gereği yok(kontrol ettirmenin de mahsuru yok tabii). Sonradan arızalanırsa da öyle herşeyin sökülmesi gerekmiyor, sanırım yazan arkadaşımız su pompasını başka bir parçayla karıştırdı.
Yetkili servis triger değişimi için 800 gibi bir rakam talep ederken normal servisler 350 TL talep ediyor. Bu fark sadece işçilikten mi kaynaklanıyor? yoksa takılan malzeme arasında ciddi kalite farkı var mı??
quote:
Orijinalden alıntı: parmalat
Triger kayışının dolandığı bilyeleri kontrol ettirirsin sağlam bir ustaya, problem yoksa sadece kayışı değiştirirsin olur biter. Su pompasını durduk yere değiştirmenin gereği yok(kontrol ettirmenin de mahsuru yok tabii).
Çok bilmiş arkadaşım; aracın üreticisi tarafından su pompasının ömrü de triger kayışının ömrü ile paralel olarak belirlenmiştir, ömrü belli olan bir parçayı gözle kontrol etsen ne olacak? 2 dk sonra patlayacak bir ampülü sen önceden anlayabilirmisin? Bu da bir o kadar saçma bir örnek sizin saçma yaklaşımınız ile gayet paralel oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: Bukowski JR
Yetkili servis triger değişimi için 800 gibi bir rakam talep ederken normal servisler 350 TL talep ediyor. Bu fark sadece işçilikten mi kaynaklanıyor? yoksa takılan malzeme arasında ciddi kalite farkı var mı??
selamlar dostum bu ıstanbulda gercekten yetkılı servıs fıyatları kazık cok fazla, ben kocalıde yetkılı servısten dızel arabam ıcın trıger degısımı ucretı aldım 250 lıra cıkardılar
quote:
Orijinalden alıntı: dbmaster selamlar dostum bu ıstanbulda gercekten yetkılı servıs fıyatları kazık cok fazla, ben kocalıde yetkılı servısten dızel arabam ıcın trıger degısımı ucretı aldım 250 lıra cıkardılar
250 TL de çok azmış. bildiğim kadarıyla sadece malzeme bu kadar tutuyor.. İlginç.. PEki yetkili olmayan pejo servislerinde takılan malzeme daha mı kalitesiz oluyor acaba?
dostum yetkılı servıs ızmıtte 250 ye degıstırıyor
kocaeli haldızlar peugeot
telefon: 0262 3354303
yanı bıldıgınımız bayii
quote:
Orijinalden alıntı: Bukowski JR 250 TL de çok azmış. bildiğim kadarıyla sadece malzeme bu kadar tutuyor.. İlginç.. PEki yetkili olmayan pejo servislerinde takılan malzeme daha mı kalitesiz oluyor acaba?
Parçalarınızı orijianl alın, sonra özel servisin yolunu tutun.
İşçiliği bi miktar fazla isterler sadece.Zira parçaları kendi aldıkları zaman durumu az çok tahmin etmişsinizdir.
İçinize siner en azından...
EVET ARKADASLAR BEN ARANIZA YENI GELDIM AMA SIZ BENIM BILGILERIMDEN GUZELCE YARARLANMAK ISTERSENIZ BANA BURDAN ULASABILSINIZ SU ANKI YAZIDA AKILLI OLAN ARKADASIMIZIN GUZEL BIR TAVSIYESI VAR 250 TL YETKILI SERVIS DEGISTRIYOR DEDI OBUR ARKADAS ISE AL SERVISTEN PARCAYI DISARDA TAKTIR DIYOR EE NE ANLAMI KALDI ORJINALLIGIN YARIN KOPSA KIM GARANTISI USTAMI YETKILI SERVISMI AMA EGER O ALINAN PARCAYI YETKILI SERVISTE DEGISTRSEYDIK TAKILAN PARCA 60.000 KM VEYA 1 YIL SERVIS GARANTISINDE OLACAK DIP NOT OLARAK TRIGER SETI (YANI EKSANTRIK KAYISI)DEGISTRILIRKEN KESINLIKLE SU POMPASI(DEVIRDAYM)DEGISMESI GEREKIYOR ARACINIZ HA KAYIS KOPARMIS SUBAP YAMUTMUS HA DEVIRDAYM ARIZA YAPMIS SU BOSATMIS VEYA DAGILIMIS MASRAF HEMEN HEMEN AYNI 3.000.00 TL ISTEYEN PARCASINI ALSIN VE DISARDA USTAYA GOTURUP TAKTIRSIN BU ARADA BEN YAKLASIK 18 YILDIR YETKILI SERVIS CALISANIYIM SORULARINIZ VARSA TOYOTA PEUGEOT VE FORD HAKKINDA BURDAYIM SE YOUUU
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme