Philiphs şarj soketi lehimsiz mi

-
-
Lehim aleti var mı elinde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu şekilde var. Normal kalitede
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kartta micro USB soketine gelen 2 tane ince hat var onların ucunu bıçak veya benzeri bir şeyle kazıyıp bakır kısma ulaşın.
Sonrasında Micro USB soketindeki en dışta kalan 2 tane pinin üzerine lehim aleti ile dokunun zaten kalkmış olan yol micro USB soketten ayrılacak. Sonrasında Micro USB soketi dikkatlice yerine japon yapıştırıcı ile yapıştırın . Ama kazıdıgınız yolların uç kısmının micro USB deki dış pinlere gelmesine dikkat edin. Sonra tekrar bana yazın
Bu işaretli yerdeki ince hatları mı kazıyacağım.
Lehim makinesi ile değeceğim dış noktalar da şuralarda sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet orayı kazıyacaksın. Ama USB soketinde oraya denk gelen yerler var yerine koy demek istediğimi anlayacaksın. Senin işaretledigin yerler sabitleme pinleri
Denk gelen yerler şuraları.
Buralar çok ince o araları mı kazıyacağım yoksa sadece gelen hattı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam karttaki krem renkli yerler yolların kalkmış hali yeşil renkli yerler sağlam hali siz karttaki yeşil yolun ucundan azıcık kazıyın tekrar foto atın
Yolları kazıdım maket bıçağı ucu ile ve altta bakır kısımlar ortaya çıktı.
Tamam şimdi soketi yerine koyun ama soketteki pinler ile o kazıdığınız yerler denk gelecek şekilde olsun. Sonra soketi elinizde japon varsa 4 tane kulakçık olan dıştaki pinlerden sabitleyin
Soketi yerine koyunca kablo ile denedim fakat şarj ışığı bi yandı gibi oldu gitti yine. Japon var elimde sabitleyebilirim ama şarj olmasa gerekiyor değil mi üzerine yerleştirdiğimde. Yandı yeşil ışık bi an ama tam yanık kalmıyor.
Bakayım nasıl yaptın at fotoğraf
Şurada yeşil şarj okurken yanan ışık yandı sonra söndü.
Kazıdıgın yerleri pinlere lehimle. Dikkat et lehim sağa sola taşmasın. Lehimleme yaptıktan sonra micro USB soketi çok sağlam sabitlemen lazım yoksa tekrar çıkar
Bunları nasıl lehim yapılabilir. Çok ince bu uçlar ve lehim makinesi yaklaşınca daha da kısaldı. Uçlarda lehim varmış sanırım. Lehim makinesi ucu kalın bunlar acayip ince. Dışına taşırmadan nasıl olması çok zor
Teller arasında lehim kalsa sorun olur mu ki. Bu ince teller aralarında lehim oluyor. Üstelik çok tutamıyorum plastik zarar görmeye başlıyor.
Üstelik bu kart lehimde tutmuyor.
Sanırım beni aştı burada bu iş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yourself88 -- 12 Nisan 2025; 18:45:4 >
Sanırım mahvettim. Devre kartı hasar almışmıdır acaba
Mahvolan bişey yok dediklerimi yap herşey hallolur. Lehim yapmadan önce kuru peçete ile havyanin ucunu güzelce temizle . Sonra micro USB soketi üzerinde kalmış olan pedleri havya ile güzelce temizle. dokununca bırakması lazım zaten. Temizleyip bana yaz
Uç kısmı kuru peçete ile temizledim. Fakat micro üzerindeki pedere dokununca çıkmadı. Biraz beklettim yinede çıkmadı. İnce uçlardakiler hemen çıktı ama yan bacakrakiler çıkmadı. Havya ile devre kartı üzerinde lehim tutturamıyorum. Ayrıca ince bacaklar arasına da lehim giriyor. Çok ince aralıkları. Devre de o kazıdığım yollar lehim tutmuyor.quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Mahvolan bişey yok dediklerimi yap herşey hallolur. Lehim yapmadan önce kuru peçete ile havyanin ucunu güzelce temizle . Sonra micro USB soketi üzerinde kalmış olan pedleri havya ile güzelce temizle. dokununca bırakması lazım zaten. Temizleyip bana yaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X