Şimdi Ara

Philips 46PFL7007K İncelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
653
Cevap
8
Favori
55.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden bazı arkadaşlarımız büyük ekran tv alın diyor? Pikselleri saymıyor muyuz o zaman? Ben mağazada 4m. mesafeden samsung'un 55 ve 46 aynı seri es8000 tv'sini izledim şahsen büyük ekran iyi ancak ben piksellere yani renkli sahnelerde (Brithney Spears full hd sıkıştırılmamış fomatta Konseri Samsung'un mağazasında hdd'den oynuyordu) bozulmalara daha çok takıldım. Acaba evde başka mı oluyor? Kararsız kaldım iyice 47 6877 alıp geçeceğim yeter.
  • benim izleme mesafem 3-3,5 mt arası 42 alcam ama 46 mı alsam diye düşünüyorum sorduğum insanlar 55-60!a çık 46larla uğraşma diyorlar

ben 46inç izleme mesafelerini araştırıyorum şu an. Bendeki izleme oranı %95 hd
  • 3-4 mt arası 47 inç kullanıyorum en ideal ekran diyorum.4 metreden sonrası 50 inç üzeridir
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

benim izleme mesafem 3-3,5 mt arası 42 alcam ama 46 mı alsam diye düşünüyorum sorduğum insanlar 55-60!a çık 46larla uğraşma diyorlar

ben 46inç izleme mesafelerini araştırıyorum şu an. Bendeki izleme oranı %95 hd

sana en uygunu ,46-47 ınç... yıllar önce almanyada bana verılen bır bılgiyı aktarayım, ekran ölçüsunun,
    2.5 katndan ızleme açısının başlaması en ıdealı olarak benımsemek lazım,

yanı 117 ekran x 2.5=292.5 cmden başlar..
  • 3D için ideal izleme mesafesi tv nin boyutunun en az 3 katı olmalıdır diyor.Ben demiyorum evdeki tv ler diyor
  • Philipste piksel sayma olayı yok, en azından ben öyle birşey görmedim. 2.80 mesafeden 46 kullanıyorum, valla billa gözüm alıştı küçük geliyor şimdi bana :S keşke 55 alsaymışım ama oyunda oynadığım ve hassas olduğum için 55'' lerin laga girme sorunu varmış. Düşünün SONY hx55'' bile laga giriyormuş PS3 ile, yani sony bunu yapıyosa yandık zaten :S

- Bu arada Pcden TV ye bağlantı yapıp izleme olayında olsun ya da diğer kombinasyonlarda olsun. VLC playerin bu işin en babası olduğuna kanaat getirdim. K-lite classic lanetmiş onuda anladım. Ayrıca mkv demek kırılmış Görüntü demek yüksek boyutlu filmlerin ufaltılarak ( düşük boyut yüksek kalite görüntü) girdiği bir formattır. Bunun iyi riplenmiş olanı var kötüsü var. Benim elimde 300 mb lık dvdrip var, bakın 720p den bozma bile değil. Ama gelin görün o boyutta bile görüntü temiz, buda demek oluyorki iyi riplenmiş. Benim Tv de tekleyen ya da piksellenen yerleri not ettim ve laptopla açtım, nefesimi tuttum. Ve bir baktım aynı yerde aynı bozulma Laptoptada oluyor. Dikkat edin TV niz günahsız olabilir.

- 3D için en az 55'' bunu anladım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknessjack -- 9 Şubat 2013; 4:25:51 >

• anlaşıldı bana 46inç yolu gözüktü. 6877-5507-7007 arasında kararsız kaldım. Bazı sayfalarda 5507 ile 7007 arasında görüntü açısından pek bir fark olmadığını ve o kadar fark vermeye gerek olmadığını söyleyenler var. İki tvyi bilen yada kullanan ne tavsiye eder. Ben tvnin mediplayer özelliklerini hiç kullanmıcam benim için resim kalitesi önemli. Acaba o yüzden mi 5507 önerdiler bana
  • quote:

anlaşıldı bana 46inç yolu gözüktü. 6877-5507-7007 arasında kararsız kaldım. Bazı sayfalarda 5507 ile 7007 arasında görüntü açısından pek bir fark olmadığını ve o kadar fark vermeye gerek olmadığını söyleyenler var. İki tvyi bilen yada kullanan ne tavsiye eder. Ben tvnin mediplayer özelliklerini hiç kullanmıcam benim için resim kalitesi önemli. Acaba o yüzden mi 5507 önerdiler bana

5507 ile 7007 arasında fark yok diyenlerle ben şahsen görüşmek isterim, bir 7007 sahibi olarak. 5507 nin boy ölçüşeceği seriler , panasonic et5 ler-6000 serisi philipsler, toshiba orta seri regzalar LG lm 670 ve yukarısı seriler, sony ex 650 ve 720 serileri. samsung es6000-7000 serileri

- 7007 hi-end bir panel ve kulvarı farklıdır. 5507 ile aralarında bariz farklar vardır aynı zamanda. Evet size en az 46'' öneririm. Paran yoksa mecburi olarak bile 40-42 almayacaksın sabredip biriktirip ve güzel indirimleri bekleyip öyle alacaksın ben bunu anladım. Aylardır TV alma planları yapan ben. Sonunda aldım, 46'' beni 2.70-2.80 mesafeden anca anca kurtarıyor. 3D izlerken biraz daha yakın olmak istiyorum hatta. Ayrıca onu bunu bilmem ama ben bu mesafeden pixel saymıyorum abi. Kullandığım tv 46pfl7007 , diğerlerinin pixel olayını bilmem.

- Ayrıca PS3 performansı konusunda daha çok mutlu oldum son zamanlar. Nasıl olduysa SKYRİM de ki o LAG ortadan kalktı. Bendeki skyrim versiyonu zaten kötü cracklenmiş bi versiyon, 40 levelden sonra tamamen oyun laga giriyor. Bunu tüplü TV dede yapıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknessjack -- 9 Şubat 2013; 13:18:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darknessjack

quote:

anlaşıldı bana 46inç yolu gözüktü. 6877-5507-7007 arasında kararsız kaldım. Bazı sayfalarda 5507 ile 7007 arasında görüntü açısından pek bir fark olmadığını ve o kadar fark vermeye gerek olmadığını söyleyenler var. İki tvyi bilen yada kullanan ne tavsiye eder. Ben tvnin mediplayer özelliklerini hiç kullanmıcam benim için resim kalitesi önemli. Acaba o yüzden mi 5507 önerdiler bana

5507 ile 7007 arasında fark yok diyenlerle ben şahsen görüşmek isterim, bir 7007 sahibi olarak. 5507 nin boy ölçüşeceği seriler , panasonic et5 ler-6000 serisi philipsler, toshiba orta seri regzalar LG lm 670 ve yukarısı seriler, sony ex 650 ve 720 serileri. samsung es6000-7000 serileri

- 7007 hi-end bir panel ve kulvarı farklıdır. 5507 ile aralarında bariz farklar vardır aynı zamanda. Evet size en az 46'' öneririm. Paran yoksa mecburi olarak bile 40-42 almayacaksın sabredip biriktirip ve güzel indirimleri bekleyip öyle alacaksın ben bunu anladım. Aylardır TV alma planları yapan ben. Sonunda aldım, 46'' beni 2.70-2.80 mesafeden anca anca kurtarıyor. 3D izlerken biraz daha yakın olmak istiyorum hatta. Ayrıca onu bunu bilmem ama ben bu mesafeden pixel saymıyorum abi. Kullandığım tv 46pfl7007 , diğerlerinin pixel olayını bilmem.

- Ayrıca PS3 performansı konusunda daha çok mutlu oldum son zamanlar. Nasıl olduysa SKYRİM de ki o LAG ortadan kalktı. Bendeki skyrim versiyonu zaten kötü cracklenmiş bi versiyon, 40 levelden sonra tamamen oyun laga giriyor. Bunu tüplü TV dede yapıyordu.

Bir de şimdi 55" te lag sorunu sd kalite sorunu çıktı. O zaman şu mudur; 47" e kadar alacaksan plazma ya da led lcd alabilirsin. Daha yukarıdaki boyutlar için ise sadece plazma. Yanlış mıyım acaba? Aslında ben sorunumu çözdüm. Şimdi 55" tv alınca 3-5 sene sonra oledler ucuzlamış olur ve görüntü kalitesinde ciddi farklılıklar olursa vermiş olduğum 4000-5000tl içime oturur. Ancak 47" alırsam, ileride 55" oled çıkınca 47" tv'yi oturma odasına aktarıp salona 55" oled alabilirim. İki tüplü yerine bir oled bir de led lcd tv'miz olur. Sonunda biraz rahatladım.

• quote:

Valla ben de tv alma arifesindeyim. Ancak led-lcd'nin devri 3 sene sonra kapanır ya da azalır onun için ben fazla para vermek istemiyorum. Çünkü hepsi bir birinden az ya da çok sorunlu tv'ler. Albani üstad 5507 f/p olarak bu paneli öneriyor. 7007 daha iyi ancak oled çıkma ihtimali olmasa 8007 dahi alınır, en az 10 sene kullanılır. Tabii bütçeler de problem yok ise her zaman en iyisini kullanmak insanı mutlu eder orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

quote:

Valla ben de tv alma arifesindeyim. Ancak led-lcd'nin devri 3 sene sonra kapanır ya da azalır onun için ben fazla para vermek istemiyorum. Çünkü hepsi bir birinden az ya da çok sorunlu tv'ler. Albani üstad 5507 f/p olarak bu paneli öneriyor. 7007 daha iyi ancak oled çıkma ihtimali olmasa 8007 dahi alınır, en az 10 sene kullanılır. Tabii bütçeler de problem yok ise her zaman en iyisini kullanmak insanı mutlu eder orası ayrı.

- Bu iş gerçekten şaşırtıcı... Bugün gene SKYRIM oynadım ps3 te yemin ederim LAG mag kendiliğinden tamamen kayboldu, nasıl oldu nasıl etti bilmiyorum ve 2. bir şok daha ; Oyundayken 2D - 3D ye çevirdiğim zaman keskin bir lag giriyordu yana benim gibi hassas oyunculara oyun oynatmayacak cinsten, Şimdi bu lag olayı düzeldi ya dur dedim birde 3D ye çevireyim bakayım nasıl olacak. Ve sonuç inanılmaz ! Neredeyse yok gibi aşırı derecede azalmış, var ama o şekildede oynayabileceğin cinsten, Prof dövüş oyuncusuysan dövüş oyunları dışında rahatsız etmez. Ki bakın SKYRİM grafik bakımından şu anda en iyi en detaylı 3 oyun içerisindedir ve sağlamda ekran kartı ister. Yoksa oynayamazsınız. Bugün ciddi anlamda şok yaşadım acaip sevindim.

- 46pfl7007 için son güncel diyeceklerim şunlar : SD kanallar izlemesemde çok kişi tarafından beğeniliyor ve bencede gayet güzel. HD kanallar muhteşemin muhteşemi ! Kendi uydusunu kullanıyorum ben. 2D- 3D dönüştürümü güzel fakat bu özelliğin bir şartı var. O da '' Ben filmini dönüştürürüm ama bana adam gibi değecek bir film ver, aksiyon vs. tarzı yani dram filmlerinde 3d derinliği kim ne yapsın , abi adamın gözyaşları ekrandan çıkıyo ya falan )

- Orjin 3D performansına gelince, 46'' olanı bana daha yakından bakabilirsin diyor, ya da 55'' al beni uğraştırma diyor :). Çok güzel valla gayet net, derinlik herşey harika. Perdeleri sağlam kapatıp oda ışıklarını söndürüyorum sonra açıyorum amblight eşliğinde... bazende amblight olmadan. Dün ''A Christmas Carol '' izledim nefisti ! Ama keşke 55'' alsaydım diyorum yine ara sıra. Ps3 performansı artık benim için harika !

- Silver abi sana tavsiyem, kendimin zamanında yapmadığı bir tavsiye ama ucuz atlattık. Ps3 ünü al git mağazaya dene abi. Kimse sana olmaz demeyecek ! Dene valla, USB belleğinide alıp test etmek istediğin filmleride yanına al testini yap. Ayrıca bir mesele var eğer olursa sana özelden ulaşacağım gerekli nüanslar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknessjack -- 10 Şubat 2013; 6:08:58 >

• quote:

quote:

quote:

- Bu iş gerçekten şaşırtıcı... Bugün gene SKYRIM oynadım ps3 te yemin ederim LAG mag kendiliğinden tamamen kayboldu, nasıl oldu nasıl etti bilmiyorum ve 2. bir şok daha ; Oyundayken 2D - 3D ye çevirdiğim zaman keskin bir lag giriyordu yana benim gibi hassas oyunculara oyun oynatmayacak cinsten, Şimdi bu lag olayı düzeldi ya dur dedim birde 3D ye çevireyim bakayım nasıl olacak. Ve sonuç inanılmaz ! Neredeyse yok gibi aşırı derecede azalmış, var ama o şekildede oynayabileceğin cinsten, Prof dövüş oyuncusuysan dövüş oyunları dışında rahatsız etmez. Ki bakın SKYRİM grafik bakımından şu anda en iyi en detaylı 3 oyun içerisindedir ve sağlamda ekran kartı ister. Yoksa oynayamazsınız. Bugün ciddi anlamda şok yaşadım acaip sevindim.

- 46pfl7007 için son güncel diyeceklerim şunlar : SD kanallar izlemesemde çok kişi tarafından beğeniliyor ve bencede gayet güzel. HD kanallar muhteşemin muhteşemi ! Kendi uydusunu kullanıyorum ben. 2D- 3D dönüştürümü güzel fakat bu özelliğin bir şartı var. O da '' Ben filmini dönüştürürüm ama bana adam gibi değecek bir film ver, aksiyon vs. tarzı yani dram filmlerinde 3d derinliği kim ne yapsın , abi adamın gözyaşları ekrandan çıkıyo ya falan )

- Orjin 3D performansına gelince, 46'' olanı bana daha yakından bakabilirsin diyor, ya da 55'' al beni uğraştırma diyor :). Çok güzel valla gayet net, derinlik herşey harika. Perdeleri sağlam kapatıp oda ışıklarını söndürüyorum sonra açıyorum amblight eşliğinde... bazende amblight olmadan. Dün ''A Christmas Carol '' izledim nefisti ! Ama keşke 55'' alsaydım diyorum yine ara sıra. Ps3 performansı artık benim için harika !

- Silver abi sana tavsiyem, kendimin zamanında yapmadığı bir tavsiye ama ucuz atlattık. Ps3 ünü al git mağazaya dene abi. Kimse sana olmaz demeyecek ! Dene valla, USB belleğinide alıp test etmek istediğin filmleride yanına al testini yap. Ayrıca bir mesele var eğer olursa sana özelden ulaşacağım gerekli nüanslar için

7007 yi bende düşünüyorum alternatiflerim arasında. Şu an en iyi tvyi alsak zaten 1 seneye kalmaz daha yenisi çıkacak bunun sonu yok. ben 37pfl5405 lcd tvmi 1650 liraya almıştım mesela :)

Sormak istediğim şey bu tvde evde kullanımda yansıma olayı nasıl sizde. Ben pencere karşısına koyacağım tvyi mecburen. O açıdan soruyorum

• quote:

quote:

quote:

7007'nin o parlak metal çerçevesi beni çok sinir ediyor. O yüzden ve 3 taraflı amblight dolayısıyla 47 6877 alıp geçeyim diyorum. Ben ps3 oynamam fakat 10 yıllık tüplü sony göz yummaya başlıyor yavaş yavaş. İlk süper indirimde alırım artık. 55" olarak 8007 ise 4600tl. ve benim bütçemi çok aşıyor. İleride küçük odaya atarım 47" yetmezse. Siz kaç metre mesafeden izliyorsunuz genellikle? Ayrıca yardımcı olabileceğim konu olunca yardım etmeye çalışırım tabii ki. Cevabınız için teşekkür ederim.

• Basis35,

O dediğin şartlarda kullanıyorum ben, Henüz bir yansıma görmedim. Sen söyleyince yine baktım ama böyle bir sorun yok.

Silversmith,

7007 bence çerçeve bakımından, 6877 ve PDL-pfl 6907 ile birlikte çok şık bir TV bana göre. Ayrıca birisi TN panel diğeri IPS. 7007'de korumasız panel, bu yüzden görüntünün ne derece sağlam olduğu aşikar. Amblight olayını bence çok düşünmüştüm 3 taraflı olması konusunda. Ama TV yi aldıktan sonra amblightı çok aramadığımı farkettim. Bazen açıyorum bazen kapatıyorum. Ayarlardan Amblight parlaklığı ve dinamiği fulledim. Amblight açıkken bir kısmıda üstüne yansıyor haberiniz olsun. Son olarak 2599 liraya çıkan adam 7007'yide ciddi ciddi düşünmeli. Valla ben çok memnunum. Şaka maka 8007 de iyi düştü ama ha.

Önemli NOT : Tasarımla avlanmayın, ne olursa olsun tasarıma kurban gitmeyin. En iyi görüntüyü, performansı sorun çıkarmama olasılığını ve en iyi fiyatı kollayın. Firmalar sizi buradan yakalıyor. İncecik, şık, gel beni al diyen tasarımlar yaparken malzemedende ederi kadar çalıyor. Şahsi fikrim ; En kötü tasarıma en iyi performansı görüntüyü sorunsuzluğu koysunlar, bugün gidip almayan namerttir. Plazma ya da Tüplü TV falan sevemiyorum, beğenmiyorum görüntüsünü hoşuma gitmiyor. Vividci saturcü bilmem ne de değilim. Ama size tavsiyem hiçbir fonsiyonu getirisi olmayan tasarım karmaşına kurban gitmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknessjack -- 10 Şubat 2013; 22:37:56 >

• quote:

Basis35,

O dediğin şartlarda kullanıyorum ben, Henüz bir yansıma görmedim. Sen söyleyince yine baktım ama böyle bir sorun yok.

Silversmith,

7007 bence çerçeve bakımından, 6877 ve PDL-pfl 6907 ile birlikte çok şık bir TV bana göre. Ayrıca birisi TN panel diğeri IPS. 7007'de korumasız panel, bu yüzden görüntünün ne derece sağlam olduğu aşikar. Amblight olayını bence çok düşünmüştüm 3 taraflı olması konusunda. Ama TV yi aldıktan sonra amblightı çok aramadığımı farkettim. Bazen açıyorum bazen kapatıyorum. Ayarlardan Amblight parlaklığı ve dinamiği fulledim. Amblight açıkken bir kısmıda üstüne yansıyor haberiniz olsun. Son olarak 2599 liraya çıkan adam 7007'yide ciddi ciddi düşünmeli. Valla ben çok memnunum. Şaka maka 8007 de iyi düştü ama ha.

Önemli NOT : Tasarımla avlanmayın, ne olursa olsun tasarıma kurban gitmeyin. En iyi görüntüyü, performansı sorun çıkarmama olasılığını ve en iyi fiyatı kollayın. Firmalar sizi buradan yakalıyor. İncecik, şık, gel beni al diyen tasarımlar yaparken malzemedende ederi kadar çalıyor. Şahsi fikrim ; En kötü tasarıma en iyi performansı görüntüyü sorunsuzluğu koysunlar, bugün gidip almayan namerttir. Plazma ya da Tüplü TV falan sevemiyorum, beğenmiyorum görüntüsünü hoşuma gitmiyor. Vividci saturcü bilmem ne de değilim. Ama size tavsiyem hiçbir fonsiyonu getirisi olmayan tasarım karmaşına kurban gitmeyin.

Sayın verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bu tn panel ips panel demişsiniz 7007 tn panel diğerleri ıps mi oluyor ?

7007 full led diğerleri edge led diye biliyorum bu iyi bir şey değil mi ?

samsun es 8000 ile 7007 yi kıyaslarsanız ortalama bir kullanıcı bakımından hangisi iyidir

ambilightın iki taraflı olması çok sıkıntı değil değil mi bir 6877 modelinde siyah ekranda pembe çizgi var demişler o yüzden 7007 almak istiyorum tavsiye eder misiniz sağolun sorularımla sıkmadım inşallah.

• Türkçe olarak 7007'nin incelemesi yapılmış belki alıcak olanlar için bir fikir oluşturabilir

• 7007 alınır.
  • Led Tv ile Plazma Tv kullanım ömrü ne kadar bilen varmı?
  • yazılım sorunundan bahsedilmiş 3 bin lira fiyat yüksek bulunmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

Türkçe olarak 7007'nin incelemesi yapılmış belki alıcak olanlar için bir fikir oluşturabilir

TV nin karşısında duran kamera çok net yansıyor. Bu kadar belli olyormuydu yansımalar. Ben mecburen tvyi pencerenin tam karşısına koyacağım. Pencere karşısında bu tvyi kullanan arkadaşlar nasıl yansıma çok oluyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.