Şimdi Ara

Philips 58PUS7304 İNCELEME. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.528
Cevap
76
Favori
283.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba safakozan kardeşim. Bende bir TV almak istiyorum şuan Philips 7504 düşünüyorum. Ama kafam çok karıştı. Nedir şu ıps ve va panel farkı hangisi tercih edilmeli siz va panel imi tercih ettiniz. Birde şu direk Led edge Led olaylnda bir bilginiz var mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG sm 8000 8200 ve 8600 mü yoksa Philips in bu modeli mi hangisini önerirsiniz arkadaşlar ? Mağazada baktı. LG bariz daha canlı renk veriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vatandanşuan almış bulunmaktayım bakalım kaç gün içinde balçovaya mağazasına teslim olucak. kurulum yapıldıktan sonra nelere dikkat etmeliyim
  • Tosun911 T kullanıcısına yanıt
    Renk ayarlarıyla oynadınız mı? Ben bu televizyonu almaya gittiğimde 1 saat uğraştı görevli arkadaş , LG almam için. Stok durumuna göre hangi televizyon satmak isterlerse ona göre bilerek renk ayarlarıyla oynuyorlar.

Daha önce de yazdım, yıllarca LG kullandım. Kesinlikle kötülemiyorum. Karanlıkta oyun oynamak ve film seyretmek istediğim için , özellikle karşıdan seyrettiğim için VA panel istedim. Param olsaydı Sony xf9005 alırdım mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zıvarıklı Z kullanıcısına yanıt
    İps panel - va panel kıyaslaması (LG IPS, Samsung Va panel) ingilizce bilmenize gerek yok , fotoğraflar belli. )

İki televizyonun puanları hemen hemen aynı. Karar sizin. Benim gibi siyah beyaz renk gösterme (kontrast) takıntınız varsa ve karanlıkta seyredecekseniz VA panel, kalabalık evde iseniz yani yandan seyredecek kalabalık aileniz varsa ve çok sık futbol maçı seyrediyorsaniz IPS panel.

Not: bu modelde 30 derece sağa ve sola döndürme özelliği var, televizyona dik duran koltuğa yatıp TV seyrederken güzel bir özellik. Görüntü kaybı sıfır. (televizyonu askı aparatı ile değil de sehpa üstü kullanacaksanız tabi) (bu şekil askı aparatları var ama biraz tuzlu bildiğim kadarıyla.)

Direct led vs Edge led arasındaki fark için kısa ve güzel bir yazı ;

https://blog.merterelektronik.com/d-led-e-led-nedir/

• Its Payne kullanıcısına yanıt
    Servis kurulumu yaptıktan sonra kablolu/kablosuz internet bağlantısını da yapar. Yapmazsa da yapmalarını isteyin. Kablosuz internete bağlanmıyorsa, ethernet kablosu ile kullanacaksanız bile chipsetinde arıza olabilir, değişim / iade talep edin.

Netflix ve YouTube en çok kullanılan uygulamalar, sorun olmaz ama yine de Netflix uygulamasına giriş yapın , çok incelemenizi gerek yok , hemen açıp kapayabilirsiniz.

YouTube uygulamasını açın, "New 4k TV test" yazın. 5-10 dakika süresi olan videolardan birini açın, bitene kadar televizyona sağdan soldan yakından bakın, anormal renk değişimi var mı, siyah olması gereken yerlerde bulutlanma gibi bölgesel gri tonlar var mı diye bakın. Videonun bir kısmında ekran 3-5 saniyeliğine komple tek renk olacaktır ( 5 sn kırmızı 5 sn yeşil vs) bu esnada televizyonda ölü piksel olup olmadığını kontrol edin . Ayrıca televizyonun her yerinde o renk aynı tonda mı gösteriliyor ona bakın. Ölü piksel varsa iade edin. Mağazadaki arkadaş 3 ölü piksel e kadar ok dedi , böyle bir şey yok. Tek ölü piksel bile kusur sayılıyor. Bu test en önemli test.

Video bitince "Dolby vision test " ya da "hdr test" yazın başka kısa bir video daha açın. Televizyonun sağ alt köşesinde "Dolby vision etkin" ya da 'hdr etkin" yazısı çıkması lazım.

Tv test kısmı önemli.

• Televizyonu yaklaşık 1-2 haftadır kullanıyorum. Görüntü olarak beni tatmin etti, tabiki malum sony xf9005 veya samsung q60 kadar iyi değil belki ama evinize gelip kullandığınızda diğer modeller ile yan yana durmadığı için size yetiyor.

Andorid olması çok iyi, market dışında tv'de çalışmaya uyumlu diğer apk'lar kurabiliyorum. Android yavaş çalışıyor diye şikayetler vardı, daha önce xiaomi mi box s kullandım, ondan pek farkını görmedim açıkçası gayet yeterli.

Daha öncede bu konuda tv'yi almadan önce sormuştum, tek sıkıntım ses çıkışlarının kumandadan kontrolü ile ilgili oldu.

Kendi analog ses sistemim var. TV'de ise 3.5mm kulaklık çıkışı ve spdif çıkış var.

Kulaklık çıkışı ses seviyesi televizyonun ayarlar menüsunden değişiyor fakat malum film v.s. izlerken bu durum kabul edilebilir değil.
    Spdif çıkışta yapısı gereği kontrol edilemiyor, zaten sistemimi spidf'e bağlayamıyorum.

Bu durumda ses sistemimi kumanda ile kontrol etmek için iki yol kalıyor,

Spdif - Analog kumandalı bir çevirici almak
    aliexpress.com
    US $16.5 40% OFF|Proster 3 Optical SPDIF Toslink + 1 Coaxial Toslink Switch Digital to Analog Audio Converter with IR Remote Volume Control DAC on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    https://www.aliexpress.com/item/33043598590.html

veya birkaç mesaj önceki arkadaşın yaşadığı durumdan esinlenerek;
    HDMI arc audio extractor
    www.aliexpress.com
    Page Not Found - Aliexpress.com
    https://www.aliexpress.com/item/32978011797.html

Linkleri google resimlerden aldım, açılmayabilir. Spdif analog çeviricinin çalışacağına eminim ama ekstra kumanda işin içine giriyor.

Diğer alternatif arc extractor türkiyede nedense hiç yok, hep hdmi to hdmi + audio var bunlarda çalışmıyor arc olmadığı için. TV arkadaşın attığı resimdeki gibi HDMI ses çıkışı olarak görmüyor.

Acaba linkteki gibi arc yazısı bulunan hdmi arc extractor taktığımız zaman, tv bunu arc bir cihaz gibi görüp sesi kendi kumandasından kontrol edebilir miyiz?

• XErTuX kullanıcısına yanıt
    ikinci ürün mantıklı gelmedi, ilk ürünü alıp ps4/tivibu (digiturk) vs ne varsa ona bağlayıp ondan analog çıkış alabilirsiniz.

Bu arada her iki cihaz 100 tl civarı.. kaç adet hoparlör var sizde? evinizdeki sistemi benim gibi optik çıkışa sahip ucuz yollu bi ses sistemi alsanız? Dijital ses ve analog ses gerçekten faklı şeyler..
  • Şafak bey merhaba tasviyeleriniz üzerine bu tv yi vatan internet üzerinden 5030 TL ye siparişini verdim. Aslında Samsung 55q60 da alabilirdim biliyorsunuz o 100 Hz, inşallah seçimimden yana pişman olmam. Bende sizin gibi ışıklar kapalı dizi-film ve oyun oynamayı seviyorum, mevcut tv im 100 hz ama siyah konusunda başarısız. Bu tv 50 hz olduğu için umarım akıcılıkta bir sıkıntı olmaz.
  • nuada kullanıcısına yanıt
    Ben tivibu gibi 4k desteği olmayan , sadece 1080i desteği veren rezil bi alıcı kullanıyorum, TBSL maçları yüzünden. Onda bile akıcılıkta sorun yaşamadım. Tabi burada bahsettiğim başta BBC Earth, Animal planet, Discovery HD olmak üzere HD yayın yapanlar. Yoksa Ülke tv falan, rezalet yayın yapan kanallar var, televizyonun ya da tivibu kutusunun suçu yok.

İndirdiğim 4k ya da 4k rip filmlerde, Netflix’de, PS4 Pro’da zaten efsane. Umarım memnun kalırsınız. Şimdiden hayırlısı olsun, kazasız belasız kullanın..

aldığınız televizyon 55" olan model mi, yoksa 58" olan model mi? benim burada yazdığım her şey 58" için, onu da hatırlatayım..

Tüm işlemler bittiğinde internet sitesine girip fatura no ve tv seri no ile kayıt yaptırmayı da unutmayın, gerçek garanti süresi orada başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safakozan -- 6 Kasım 2019; 14:20:30 >
  • tesekkür ederim. 58 olan va panel olanı seçtim çünkü karanlıkta siyahları düzgün göstermesini istiyorum, sizin eski lg den sonra bu tv de siyahlar konusunda bayağı gelişme olmuştur heralde. Dediğim gibi mevcut tv im 100 Hz, bu geldikten sonra 50-100 hz kıyasını yaparım. hoş tabi 100 hz destekleyen yayın yok şu an ama forumda 100hz nin her türlü fark ettirdiğini söylüyen arkadaşlar çoğunluktaydı. Şafak bey peki bu tv de samsungda auto motion plus (kare ekleme) gibi bir özellik varmı, samsung 40j6370 televizyonumda iyi çalışıyordu hareketli görüntülere akıcılık katıyordu bu özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuada -- 6 Kasım 2019; 14:40:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuada

tesekkür ederim. 58 olan va panel olanı seçtim çünkü karanlıkta siyahları düzgün göstermesini istiyorum, sizin eski lg den sonra bu tv de siyahlar konusunda bayağı gelişme olmuştur heralde. Dediğim gibi mevcut tv im 100 Hz, bu geldikten sonra 50-100 hz kıyasını yaparım. hoş tabi 100 hz destekleyen yayın yok şu an ama forumda 100hz nin her türlü fark ettirdiğini söylüyen arkadaşlar çoğunluktaydı. Şafak bey peki bu tv de samsungda auto motion plus (kare ekleme) gibi bir özellik varmı, samsung 40j6370 televizyonumda iyi çalışıyordu hareketli görüntülere akıcılık katıyordu bu özellik.
    Kontrast değerleri
    LG 55sm8200-8600 1200:1
    philips 58pus7304 3000:1
    samsung 55ru7400 5000:1
    samsung 55q60r 6500:1
    sony 55xf9005 6000:1
    Birbirine yakın fiyattaki bu TV lerde en iyi kontrastı samsung veriyor ama samsung tv lerde Türkçe komut,dolby atmos vs eksikliği olumsuz tarafları

• nuada kullanıcısına yanıt
    58" modeli 5080 TL aldıysanız güzel yakalamışsınız, şu an 55" olan o para çünkü.

auto motion plus özelliği Samsung'a özel, LG rakip olarak TrueMotion çıkardı, Sony MotionFlow çıkardı. Güncel televizyonlarında bu var mı bilmiyorum. Neyi sorduğunuzu anladım , benzer özellik tek bir isimde Philips tvlerde yok, ama görüntü iyileştirme özelliğini P5 işlemcinin yaptığı kullanım kılavuzunda yazıyordu. Tam olarak bahsettiği bu özellik midir , bilemem açıkçası..

• nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Türkçe komut bazen benim bile aklıma gelmiyor, bazen fenerin maç programını bazen hava durumunu soruyorum, o da cep telefonu o an benden uzakta ise :)

İnternetten film indireceğim zaman önce Dolby Atmos , eğer bulamazsam Hdr versiyonlarını arıyorum. İkisi arasında cidden çok çok fark yok, ben hdr 10+ ile DV, ikisinden de herhangi bir insana seyrettireyim , farkı anlarsa adımı değiştiririm o kadar söylüyorum. Zaten Dolby V henüz o kadar yaygın değil. Bence daha zaman alacak. TRT ve Bein Belgesel hariç 4k yayın yapan kanal yok ülkede , biz Hdr, Hdr10+, Dolby vs fantazi kasıyoruz

Yazdığın tüm televizyonlar albenisi yüksek televizyonlar bu arada. Sadece kontrasta bakmamak lazım. LG sm8200 ve Samsung ru7400 edge led mesela , diğerleri direct led.

Edge led alan ghosting'e karşı bi tık daha tedbirli olsun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Safakozan -- 6 Kasım 2019; 17:17:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Safakozan

Türkçe komut bazen benim bile aklıma gelmiyor, bazen fenerin maç programını bazen hava durumunu soruyorum, o da cep telefonu o an benden uzakta ise :)

İnternetten film indireceğim zaman önce Dolby Atmos , eğer bulamazsam Hdr versiyonlarını arıyorum. İkisi arasında cidden çok çok fark yok, ben hdr 10+ ile DV, ikisinden de herhangi bir insana seyrettireyim , farkı anlarsa adımı değiştiririm o kadar söylüyorum. Zaten Dolby V henüz o kadar yaygın değil. Bence daha zaman alacak. TRT ve Bein Belgesel hariç 4k yayın yapan kanal yok ülkede , biz Hdr, Hdr10+, Dolby vs fantazi kasıyoruz

Yazdığın tüm televizyonlar albenisi yüksek televizyonlar bu arada. Sadece kontrasta bakmamak lazım. LG sm8200 ve Samsung ru7400 edge led mesela , diğerleri direct led.

Edge led alan ghosting'e karşı bi tık daha tedbirli olsun bence.
    Ben Türkçe komutu hava durumu yada fenerin maç proğramı yerine daha çok YouTube aç netflix aç yada misal al pacino nun şu filmini aç gibi durumlar için kullanırım galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz84

Ben Türkçe komutu hava durumu yada fenerin maç proğramı yerine daha çok YouTube aç netflix aç yada misal al pacino nun şu filmini aç gibi durumlar için kullanırım galiba

Alıntıları Göster
    uygulamalar tuşuna bastığınızda ilk gelen uygulama zaten youtube
    altında netflix var, ayrıca zaten kumanda da netflix tuşu var. tuşa basıp sonra konuşmak ve televizyonu beklemektense direkt kumandadaki tuşuna basmak tabi ki daha mantıklı..

Film aramaları youtube araması haricinde sağlıklı/çeşitli varyasyonlar yok, onu da belirteyim..

ben en çok dizi adını biliyorsam kullanıyorum. "netflix, breaking bad 4. sezon 3. bölüm aç" dediğimde çat diye bu bölüm açılıyor, bak bu özellik süper :D

• Safakozan kullanıcısına yanıt
    Benim TV de dolbye vision etkin görünüyor. Ama youtube bazı videolarda bu yazı çıkmıyor. 1 tane deneyip aa yokmuş desteklemiyormuş demesin arkadaş :)
  • Safakozan kullanıcısına yanıt
    Benim 5 yaşındaki kızım basıyor mikrofon tuşuna izlemek isteidiği dizi yada müziği söylüyor ve açıp izliyor. En çok onun işine yaradı galiba :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Safakozan

uygulamalar tuşuna bastığınızda ilk gelen uygulama zaten youtube
    altında netflix var, ayrıca zaten kumanda da netflix tuşu var. tuşa basıp sonra konuşmak ve televizyonu beklemektense direkt kumandadaki tuşuna basmak tabi ki daha mantıklı..

Film aramaları youtube araması haricinde sağlıklı/çeşitli varyasyonlar yok, onu da belirteyim..

ben en çok dizi adını biliyorsam kullanıyorum. "netflix, breaking bad 4. sezon 3. bölüm aç" dediğimde çat diye bu bölüm açılıyor, bak bu özellik süper :D

Alıntıları Göster
    'Film aramaları youtube araması haricinde sağlıklı/çeşitli varyasyonlar yok, onu da belirteyim..' derken ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım.
    Misal ben pc üzerinden google a ''hd film izle'' diye yazıyorum,ilk çıkan siteye gidip film izliyordum.Bu tv üzerinden böyle bir arama yapma şansımız yok mu?

• andreoni kullanıcısına yanıt
    peki hangi uygulama ya da uygulamalarda açıyor ya da sonuçları gösteriyor?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.