Şimdi Ara

Philips DVP 5990 True High-Def Dvd Player (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
824
Cevap
2
Favori
90.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar misal elimde 1080p MKV formatlı belgeseler var dvd ye çeksem izleyemiyormuyum hangi format olması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ege

arkadaşlar bende bu üründen aldım philips 5990 yalnız wmv dosyasını oynatmıyor sanırım usbe den flashla oynatmayı denedim video görüntüsü desteklemiyor dedi nedmek buu anlamadım yardımcı olurmusunuzz

WMV9 desteği var..

DVD oynatmasında herhangi problem yok.. Philipslerin hemen hemen hepsi CD seçmiyor ve performanslarıda gayet iyi
  • arkadaşım işte bende onu soruyorum neden olmuyor görüntü desteklenmiyor diyor açmıyor ne gibi sorun olabilirr ?
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuzz avi ye çeviriyorum busefer ses var görüntü yok ne gibi sorun var lütfen yardım bekliyorum
  • Arkadaşlar, yabancı forumlarda denemeler sonucu, 5990'ın 2gb'den büyük dosyaları usb girişinden (hdd veya usb stick) oynatamadığı, buna karşın dvd ye yazılmış olan 2gb üzeri dosyaları dvd'den oynatabildiği bildiriliyor. Bu, bana FAT32 formatının yol açtığı bir durum gibi geliyor. Zaten DVD lere de 2GB üzeri dosyaları ancak UDF formatında yazabilmekteyiz. Elimde 2gb üzeri avi bulunmadığından kendim deneme fırsatı bulamadım. Deneyip teyid edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 11 Ekim 2008; 14:58:13 >
  • sayın pepo yukarıdaki mesajlarımı okursanız 2 gb dan büyük dosyalı filmleri usb dende normalden daha fazla bekleme süresi sonunda oynattığını yazdığımı göreceksiniz.

Little.Miss.Sunshine.2006.HDRip.XviD.AC3.PRoDJi Son olarak yukarıdaki filmi usb den denedim.3-4 dk lık bir load(yükleme)yazısından sonra oynattı.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Ya ben 5980 modelini almayı düşünüyodum fakat hiçbiyerde bulamıyorum şimdi de 5990 modelinin hepsi burada . com da 175 ytl ye satıldığını gördüm. siz aldığınızda içinden HDMI kablosu çıktı mı ? bu modeli en uygun fiyata nerden almamı tavsiye edersiniz ? (izmir) ya da internetten almak güvenilir olur mu ?

Slmlar.
    Ben izmirde 5980 modelini denizmen ercan çeyizde 130 liraya peşin buldum.mağaza müdürü ile görüşmedim ama taksit de yaparız falan dediler.
    5990 dan çok farkı varmı? tavsiye edermisiniz.
    izmirli arkadaşlara da fiyat bilgisi olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhanthunder

quote:

Merhaba arkadaşlar. Ya ben 5980 modelini almayı düşünüyodum fakat hiçbiyerde bulamıyorum şimdi de 5990 modelinin hepsi burada . com da 175 ytl ye satıldığını gördüm. siz aldığınızda içinden HDMI kablosu çıktı mı ? bu modeli en uygun fiyata nerden almamı tavsiye edersiniz ? (izmir) ya da internetten almak güvenilir olur mu ?

Slmlar.
    Ben izmirde 5980 modelini denizmen ercan çeyizde 130 liraya peşin buldum.mağaza müdürü ile görüşmedim ama taksit de yaparız falan dediler.
    5990 dan çok farkı varmı? tavsiye edermisiniz.
    izmirli arkadaşlara da fiyat bilgisi olsun...

nerde acaba bu ercan çeyiz? bugün mavişehirde ki darty mağazasına 5990 modeli gelmiş ve fiyatı 184 Ytl. detaylı inceleyemedim ama şekil olarak hoş bi makine. dediğin gibi 5980 ile 5990 arasında USB 2.0 olması dışında bir fark yoksa 5980 almak mantıklı.ayrıca ben Philips e mail attım fark var mı diye sordum "hiç bir fark yoktur" diye bir cevap geldi ki philips in tüketici danışma hattı rezil durumda yani hiç güvenmiyorum dolayısıyla iş sizin gibi kullanıcılara kalıyor. eğer ikisi arasında fark yok ise ercan çeyiz den 5980 almak daha mantıklı.ne dersiniz ?

• hatay denizmen durağını geçince güzelyalı tansaşa gelmeden solda site unlu mamüllerin yanında detay yeter mi :)
    farklı bir ürün almak için girdiğimde gördüm bu aralar bende almak istiyorum o nedenle sordum 130 ytl dedi.hdmi kablo var içinde.
    orada iki tane mağazaları olduğundan yanlış bilgi vermek istemem.yarın tam olarak yazarım.
    5980 almayı bende istiyorum ama burada ki arkadaşların deneyimlerinden yararlanarak tam karar vermek istiyorum....
  • bu arada google da
    http://seydan.com.tr/html/productdetails.php?groupid=60195
    diye bir site buldum. online satıyor. Tek çekimde fiyatı 169 YTL KDV Dahil gorunuyor (havale 166 ytl) fakat şirket nedir guvenilir mi bilmiyorum... 1969 dan beri diyor ama site çok amator, arama buttonu bile taşıyor. Güvenemedim ama istanbuldakiler belki biliyordur diye atayım dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefall -- 12 Ekim 2008; 9:17:59 >
  • hepsiburda 5990 satmaya baslamış
  • bir sorum var???

şimdi benim elimde eskiden pc için kullandııgm Jazz marka bir 5.1 var
    3 Jack girişi var.. ( front, back, center+bass)
    şimdi ben bu aygıtı kullanamaz mıyım? Benim eski pc gitti.. Şu an sadece laptop um var bunda da 5.1 desteklemediği için ses kartı sadece frontlara ses veriyorum. Aynısı bundada olacak sanırım di mi?
  • Arkadaşlar, hepinize günaydın, Philipsin sitesinde yazılım yükleme talimatında ( burada ) Nero ayarlarında - file name length:max 11 chars=8+3 (level 1) - yazıyor. Halbuki diğer forumlarda bu ayarın - level 2 - olacağı yazılı idi.
    İkinci bir husus ise, yükleme işlerini bitirdikten sonra cihazın setup menüsünden default ayarlara getirmemiz zorunlu mu?
    Üç gündür forumları okuyorum. Ama cevabı bulamadım.Tecrübeli arkadaşlar bu iki hususta kendi uygulamasını yazarsa çok sevinirim. Saygılar...

• Bugünlerde bir çok satıcı, eldeki stokları eritmek için çok uygun fiyatlara 5980 satıyor. Ben de Mediamarkt'ta 99YTL' ye 5980 görmüştüm.

İkisi arasında kararsız kalan arkadaşlar için, benim bildiğim kadarıyla 5990'ın 5980'e göre artıları...
    1. USB 2.0 giriş (USB'den takılmasız film oynatabilme ve harici beslemesi olmayan hdd'leri de çalıştırabilme)
    2. Müzik CD'lerinden mp3 yapıp USB sticke kaydedebilme özelliği
    3. Daha iyi tasarlanmış bir uzaktan kumanda
    Bunlar dışında bir fark bildiğim kadarıyla yok. Cihazlar aynı çipleri kullanıyor ve teknik açıdan USB dışında aynı gibiler. Her ikisi için de modifiye yazılım desteği mevcut. Eğer USB'den film izlemeyi düşünmüyorsanız, ya da arada bir takılmalara razı iseniz, 100 liralara kadar düşmüş fiyatı ile 5980 bir seçenek olabilir. Ancak, bence aradaki fiyat farkına değer, USB girişin 2.0 olması hiç yabana atılmayacak çok önemli bir fark. 5990'ın, HD (mkv) playerlar yaygınlaşana kadar başka bir oynatıcı ihtiyacı duyurmayacağını düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: freefall

bir sorum var???

şimdi benim elimde eskiden pc için kullandııgm Jazz marka bir 5.1 var
    3 Jack girişi var.. ( front, back, center+bass)
    şimdi ben bu aygıtı kullanamaz mıyım? Benim eski pc gitti.. Şu an sadece laptop um var bunda da 5.1 desteklemediği için ses kartı sadece frontlara ses veriyorum. Aynısı bundada olacak sanırım di mi?

Evet, maalesef aynısı bunda da olacak. Sadece 2 adet analog ses çıkışı var. Menuden bu 2 kanalı, Stereo veya Ön sağ/sol veya Sanal Surround (2 hoparlörden) şeklinde ayarlamanız mümkün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliveli

Arkadaşlar, hepinize günaydın, Philipsin sitesinde yazılım yükleme talimatında ( burada ) Nero ayarlarında - file name length:max 11 chars=8+3 (level 1) - yazıyor. Halbuki diğer forumlarda bu ayarın - level 2 - olacağı yazılı idi.
    İkinci bir husus ise, yükleme işlerini bitirdikten sonra cihazın setup menüsünden default ayarlara getirmemiz zorunlu mu?
    Üç gündür forumları okuyorum. Ama cevabı bulamadım.Tecrübeli arkadaşlar bu iki hususta kendi uygulamasını yazarsa çok sevinirim. Saygılar...

Ben de CD'yi Philips'in önerdiği şekilde lvl1 olarak yazmıştım, pek önemli bir husus olmasa gerek. Ayrıca, cd yazmak zorunda da değilsiniz, güncellemeyi USB'den de yapabilirsiniz.

Ben henüz son v6 yazılıma geçmiş değilim, ondaki durumu bilmiyorum. Ancak, halen kullanmakta olduğum v4 yazılım yüklendikten sonra, menuye girilip bir bakılmasında fayda var. Örneğin, bende ve 2 arkadaşımda v4 yazılım "menülü VCD" oynatımı için gerekli PBC'yi açtı, bu ise bazı DVD'lerin oynatımında ana menulerin olması gerektiği gibi çıkmaması, hiç çıkmaması, dvdsine göre filmin veya ekindeki bir parçanın doğrudan başlaması sonucunu doğurabiliyor. Menüdeki bu PBC ayarının mutlaka kapatılması icap ediyor mesela.

Zaten cihazı sisteminize eklerken, menüye bir girip ayarları kendi tercihlerinize ve sisteminize göre bir gözden geçirmeniz yerinde olur. Örneğin, sesi HDMI üzerinden TV'den dinlemeyip, digital çıkış üzerinden 5.1 sistemden alacak olanların HDMI sesini kapatıp, digital ses çıkışı ayarını da sistemlerine göre yapmaları lazım (Hepsi/ALLveya PCM)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 12 Ekim 2008; 12:43:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erhanthunder

hatay denizmen durağını geçince güzelyalı tansaşa gelmeden solda site unlu mamüllerin yanında detay yeter mi :)
    farklı bir ürün almak için girdiğimde gördüm bu aralar bende almak istiyorum o nedenle sordum 130 ytl dedi.hdmi kablo var içinde.
    orada iki tane mağazaları olduğundan yanlış bilgi vermek istemem.yarın tam olarak yazarım.
    5980 almayı bende istiyorum ama burada ki arkadaşların deneyimlerinden yararlanarak tam karar vermek istiyorum....

hocam aralarındaki farklar USB 2.0 olması ve audio cd yi mp3 yapmasıymış. mp3 yapması önemli olmasa da USB 2.0 olması bence önemli. yani 5980 ile filmleri takılarak izleme durumu olabilir. ben zaten büyük ihtimal sürekli 8 Gb lık flashdisk ten izleyecem dolayısıyla 5990 almak daha mantıklı galiba. eğer sende 5990 dersen gel beraber darty mağazasından çingene pazarlığıyla 2 tane 5990 yanında da 2 tane altın uçlu philips 1.5m HDMI kablosunu da alalım:) ne dersin ? ben salı günü bu işe son noktayı koyuyorum.

• arkadaşlar amerikadan bir arkadaşıma aldırcam philips 5990/37 modelini
    Almaya gitmiş fakat free region olmayabilir diye bir mail atmış bana.
    Sizin bir bilginiz varmı.Ordan aldırsak burda çalışırmı yoksa bir sorun çıkarmı?Türkiyedekiler 5990/12 sanırım

Bilgisi olan bir arkadaş varsa bilgi verirse acilen sevinirm

Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

V6'ı indirdim akşama yükleyeyim.yeni özellik olarak eklenen ''Load ORG then all'' ne anlama geliyor?

'Load ORG then all' şu demek cihaz önce orjinal alt yazıyı yüklemek için arıyor bulamazsa ne kadar dosyada altyazı varsa hepsini yüklüyor bu 3 seçenekle menüde veriliyor. İsimle alt yazı aynı olma durumunu ortadan kaldırıyor (seçtiğiniz seçeneğe göre)

Son bir yazılım daha çıktı burada repeat tuşları sesi azaltıp çoğaltıyor

ben de v6 yazilimini yukledim ama repeat tuslari ile sesi azaltip artiramiyorum. sadece setup'tan volume'e girince ses ayarlarini yapabiliyorum.

cozum icin bi fikri olan var mi acaba? tskler

• quote:

Orjinalden alıntı: onoank

arkadaşlar amerikadan bir arkadaşıma aldırcam philips 5990/37 modelini
    Almaya gitmiş fakat free region olmayabilir diye bir mail atmış bana.
    Sizin bir bilginiz varmı.Ordan aldırsak burda çalışırmı yoksa bir sorun çıkarmı?Türkiyedekiler 5990/12 sanırım

Bilgisi olan bir arkadaş varsa bilgi verirse acilen sevinirm

Teşekkürler

5990'ın region free yapılması çok kolay bir işlem, kendiniz yapabilirsiniz.
    1. SETUP tuşuna basın, ok tuşlarıyla PREFERENCES kısmına gidin
    2. Kumandada sırayla 1 3 8 9 3 1 tuşlarına basın
    3. Ekranda cihazın hangi bölge olduğu (Türkiye/Avrupa cihazı ise 2, ABD'den alınmışsa 1) görüntülenecektir. Ok tuşları ile o sayıyı 0 yapın, setup'tan çıkın, işlem tamamdır.

Öncelikle, cihazla ilgili 110/220V besleme voltajı sorunu yaşanacağı kuvvetle muhtemeldir. Türkiye'de satılan 5990'larda 230V yazdığına göre, ABD'den alınan da 110V olacak ve ülkemizde kullanabilmeniz için bir 220/110V dönüştürücü transformatör gerekecektir. TV renk sistemi sorunu yaşamayacağınızı "umuyorum", çünkü 5990/12 lerin menüsünde PAL/NTSC/MULTI seçenekleri mevcut, 5990/37 de de öyle olacağını "umuyorum". Bir de bizlerin kullandığımız mevcut modifiye yazılımlar Avrupa versiyonuna (5990/12) yönelik. İyice araştırmanızı öneririm, cihaz donanım versiyonunun farklı olması dolayısıyla, donanımda ufak tefek farklılıklar varsa yazılım sorunu yaşamayın sonra. 5990/37 için TR altyazı destekli modifiye yazılım var mı, veya 5990/12 firmwareini kullanabiliyor musunuz? Bundan emin olmalısınız.

Cihazın donanım versiyonunu (yani 05 mi 12 mi 37 mi olduğunu) görmek için:
    Cihazı açın (power)
    DVD tepsisini açın (eject)
    Kumandada 5 5 tuşlayın

Cihazın donanım versiyonu yazılım ile değişebiliyormu, yoksa imalattan sabitmidir benim bilgim dışında. Bu konuda deneyim sahibi arkadaşlar varsa aydınlatabilirler.

Sonuç olarak sizin kararınız ve riskiniz olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PePo -- 13 Ekim 2008; 13:16:07 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.