Şimdi Ara

PHILIPS PFL 8404 / 8654 / 8684 / 8694 KULLANICILARI BURAYA (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.335
Cevap
11
Favori
216.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

İyi akşamlar

2-@sineir>>>>

Notebook+Panel bağlantısı

Öncelikle panele hangi kablo ile bağlıyorsun PC yi???

VGA ile bağlarsan pixel seçeneğin kısıtlı olabilir!!!panelde ayrıca 1280x800pixel diye bir format yoktur!
    1920x1080pixel panele tam oturur ama düşük pixel değerleri elbette ekranı doldurmaz!

VGA/HDMI/DVI2HDMI v.s ????

GCard ın yeterli desteği sağlıyorsa ve doğru pixel sinyali gidipte yine ekrana oturmuyorsa o zaman
    GCard ayarlarında Scaling yaparak panele görüntüyü oturtacaksın++

İlginize teşekkürler üstad.Bağlantı şeklim VGA kablo ile..1280x800 pixel konusunu bilmiyordum.Bilgi için teşekkürler.1280x768 pixeli seçince bağlanıyor ama ekranın sol tarafı boş kalıyor demiştim,daha önce.Bu arada laptop'um max. 1280x800 destekliyor.

Ayrıca scaling olayını biraz daha açar mısınız ? Gcard ayarlarında olan bir şey mi bu ? Çünkü muhtemelen bu ayar ile oynamam gerekecek.
    Son olarak,Philips'in universal kumandasına uyumlu bir uydu alıcı biliyor musunuz ? Benim Kaon'u bir türlü tanıtamadım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.İyi günler.

• @fenomenius76i : Birinci sayfada resimleri gordum, senin televizyon hangi model? Ikincisi ayarlarini bi yazabilirmisin goruntu guzel duruyor onda yani. Bu sekilde yazarsa memnun kalirim:

Kontrast :
    Parlaklık :
    Renk:
    Netlik :
    Parazit azaltma :
    Renk sıcaklığı:
    Pixel Precise HD : Perfect Naturel motion :
    100 hz clear lcd :a
    Gelişmiş netlik:
    Dinamik kontrast:
    Dinamik arka şık:
    mpeg parazit azaltma:
    Renk geliştirme:
    Işık sensörü:
    Görüntü formatı :

sagol
  • @sineir

-VGA Analog bir bağlantıdır,modası geçti artık onların
    Digital bağlantıya geçmelisin,panelin hakkını verebilmek için!

Ama Notebook un desteklemiyorsa buna bir şey diyemem+

-Panelde 1280x800pixel diye ölçü değeri olmaz! sende bu durumda GCard ın max.desteği olan
    1280x768pixel yapacaksın mecburen!zaten bunu açtığını söylemişsin!

-GCard Driverı nedir ATI/NVidia????

Ben ATI kullandığım için NVidia ayarlarını bilmiyorum!

ATI den ise CCC yi açıp Scaling özelliğinde bunu yapıyorsun ama VGA kullanmadığım için
    bu desteği varmıdır onuda bilmiyorum(PC konusunda fazla bilgim yoktur)şayet VGA dan
    full ekran desteği yoksa oradan bir şey yapamazsın+

Ancak panelin VGA bağlantısındaki bazı özellikileri vardır,örneğin resim formatı seçenekleri
    veya panelin kendi ölçeklendirmesi(Phil de bu özellik sanırım yok!);bu durumda sadece
    resim formatını değiştirerek>>daha doğru stretching dediğimiz genişletme ile panele yayacaksın;
    ama bu durumda orijinal pixel değeri değiştiğinde netlik kaybolur,bunu belki Film gibi hareketli
    resimlerde anlamazsın ama Text uygulamarında kötü sırıtır(Desktop uygulamaları)!!!

TV MENU>>Pictures>>buradan gir ve formatlardan "UNSCALED" ı seç ayrıca diğerlerinide dene
    OK++

++
    Receiver-Kumanda için bir şey diyemem,piyasada bir çok Universal kumandalar var ama uyum konusu
    başka tabiki,tavsiyem Logitech Harmony kullanmak+

• Merhaba

Bu gün Philips 8684 LCD TV aldım,

Ati 4850 Çift DVI çıkışlı ekran kartım var,İşletim sistemim Windows 7

Problemim ; Ekran kartı DVI , LCD TV HDMI kabloyu taktıktan sonra bilgisayar görüyor TV'yi , TV'den HDMI 1 i seçiyorum 2 saniye görüntü geliyor (renkler sapıtmış , karıncalı olarak )VIDEO FORMATI DESTEKLENMIYOR hatası veriyor..,

Çıldırmadan önce sormak istedim, Problemim yanlış kabLo kullanıyor olmam mı ? Yoksa LCD yi gönül rahatlığıyla tekmeliyebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jalapones -- 4 Eylül 2009; 22:01:01 >
  • Sen önce bu olayın yani PC+Panel bağlantısının>>>W7 ile bir alakası olabilirmi bunu öğrenmen gerekiyor,malum W7 ile
    bazı şeyler olmuyor/desteklenmiyor v.s olayları var,yani XP gibi değil olay!!!

++
    Sorun W7 ile alakalı değilse,biraz uğraşacaksın ve bazı Phil panel+PC bağlantısında geçmişte sorunlar yaşayanlar olmuştu
    o msg ları bulman gerekecek veya neler yazılmış v.s onlara bakman gerekecektir!

++
  • quote:

Sen önce bu olayın yani PC+Panel bağlantısının>>>W7 ile bir alakası olabilirmi bunu öğrenmen gerekiyor,malum W7 ile
    bazı şeyler olmuyor/desteklenmiyor v.s olayları var,yani XP gibi değil olay!!!

++
    Sorun W7 ile alakalı değilse,biraz uğraşacaksın ve bazı Phil panel+PC bağlantısında geçmişte sorunlar yaşayanlar olmuştu
    o msg ları bulman gerekecek veya neler yazılmış v.s onlara bakman gerekecektir!

++

Bir Arkadas gecmis mesajlarda boyLe yazmis Albani kardes
    "hiçbir şekilde olmuyor bugün gittim lcd yi değiştirdim samsung 32A656 aldım sorunsuz kullanıyorum uyarıyım philip marka tv ler dvI-HdmI kabul etmiyormuş illaki HDMI-HDMI olması gerekiyormuş"

Benim PC'de HMDI giris olmadigi icin donusturucu aparat kullanarak 2 ucu HDMI kablo kullansam problem yasar miyim acaba ?

Philips'in eksi(-) yönü bu sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jalapones -- 5 Eylül 2009; 3:48:09 >

• arkadaşlar herkese merhaba. daha önce de sormuştum: tv'nin sesinde problem yaşayan var mı? kendiliğinden kapanma, açılma, hiç ses gelmemesi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyavuz -- 5 Eylül 2009; 0:51:49 >
  • dvI-HdmI kabul etmiyormuş diye birşey yok, dvI-hdmI ben kullanıyorum aynı bağlantıyı hiçbir sorun da görmedim görüntüde çok net..
  • @jalapones

1-olayın DVI-HDMI kablo kabul etmiyor ile alakası yoktur!!şayet "sinyal"(Video/Audio) kabloda varsa>>>panel bunu algılaması gerekiyor!
    ancak algılama yapılsa bile özellikle GCard tan ayar yapılması gerekiyor!
    Panel den ayar yapılmaz!!!! panel sinyal varsa açar yoksa açmaz veya GCard tan sinyal hatalı geliyorsa örneğin sendeki gibi durumda;belliki
    sinyal çıkışında yani GCard ayarlarında sorun var demektir(sorun derken doğru ayarı bulmak olayı)

2-Bir diğer önemli durumda şudur(bazı Marka panellerde ve bende de ilk başta bu sorun olmuştu!!)>>
    DVI2HDMI kablo kullanıldığında>>""DVI soket 18+1pinli"">>> ise görüntü ya hiç gelmez/ya gelir-gider/yada sendeki gibi bozuk gelebilir v.s
    benim ilk kablom DVI 18+1pinli idi ve üstelik çok kaliteli bir kablo idi!!görüntü bu şekilde olunca aklıma hemen 24+1pinli kablo kullanmak
    geldi!!gidip dandik bir 24+1pinli kablo bulup taktığımda görüntü şak diye oturmuştu

Ancak senin panelden(aynı modelden)kullanan arkadaşlar var ve belkide onlar 18+1pinli DVI soket kullanıyorlarsa,o zaman sorun
    başka bir yerdedir(ayarlarda gibi!!)

3-W7 işi bozuyor olabilirmi,bunu bilemem!
    aynı durumda olupta W7 kullanan varsa bunu cevaplıyabilir(ancak bana göre sorun olmaması gerekiyor,yani İşletim sistemiyle bunun ilgisi
    yoktur!)

4-Geçmişte yine Phil panel ile PC bağlantısında sorun yaşayanlar oldu,kısaca bazı panellerde görüntü şak diye gelmiyor ve uğraştırıyor,senin
    Phil bölümlerinde geçmiş msg ları taraman gerekiyor çünkü böyle şeyler okudum ben!!
    Servise bile müracaat edenler oldu veya bunlarda böyledir denenler oldu v.s!
    Biraz daha uğraşacaksın+

• quote:

@jalapones

1-olayın DVI-HDMI kablo kabul etmiyor ile alakası yoktur!!şayet "sinyal"(Video/Audio) kabloda varsa>>>panel bunu algılaması gerekiyor!
    ancak algılama yapılsa bile özellikle GCard tan ayar yapılması gerekiyor!
    Panel den ayar yapılmaz!!!! panel sinyal varsa açar yoksa açmaz veya GCard tan sinyal hatalı geliyorsa örneğin sendeki gibi durumda;belliki
    sinyal çıkışında yani GCard ayarlarında sorun var demektir(sorun derken doğru ayarı bulmak olayı)

2-Bir diğer önemli durumda şudur(bazı Marka panellerde ve bende de ilk başta bu sorun olmuştu!!)>>
    DVI2HDMI kablo kullanıldığında>>""DVI soket 18+1pinli"">>> ise görüntü ya hiç gelmez/ya gelir-gider/yada sendeki gibi bozuk gelebilir v.s
    benim ilk kablom DVI 18+1pinli idi ve üstelik çok kaliteli bir kablo idi!!görüntü bu şekilde olunca aklıma hemen 24+1pinli kablo kullanmak
    geldi!!gidip dandik bir 24+1pinli kablo bulup taktığımda görüntü şak diye oturmuştu

Ancak senin panelden(aynı modelden)kullanan arkadaşlar var ve belkide onlar 18+1pinli DVI soket kullanıyorlarsa,o zaman sorun
    başka bir yerdedir(ayarlarda gibi!!)

3-W7 işi bozuyor olabilirmi,bunu bilemem!
    aynı durumda olupta W7 kullanan varsa bunu cevaplıyabilir(ancak bana göre sorun olmaması gerekiyor,yani İşletim sistemiyle bunun ilgisi
    yoktur!)

4-Geçmişte yine Phil panel ile PC bağlantısında sorun yaşayanlar oldu,kısaca bazı panellerde görüntü şak diye gelmiyor ve uğraştırıyor,senin
    Phil bölümlerinde geçmiş msg ları taraman gerekiyor çünkü böyle şeyler okudum ben!!
    Servise bile müracaat edenler oldu veya bunlarda böyledir denenler oldu v.s!
    Biraz daha uğraşacaksın+

Albani ilgin için teşekkürler VGA'dan VGA ya kablo aldım bağladım şuan 1600x1200 görünyü alabiliyorum FULL HD kalitesine ulaşamadım ama bunada şükür şimdilik, sanırım kesin çözüm iki ucu HDMI kablo almak :)

• arkadaşlar electroworld de 8684 2599 5 taksit yanında da hediye olarak philips bdp3000 bluray oynatıcı veriyorlar. onun fiyatı da 400 lira civarında... ne dersiniz, oynatıcı sanki bi işe yaramazmış gibime geldi... sonucta bluray filmleri genelde laptop baglayıp seyrediyoruz zaten...
  • Ya bu yani yazılımı pekte önemseyan yok herhalde
    quote:

Orijinalden alıntı: rahmi2253

dün tv yi açar açmaz hemen bir uyarı geldi; 'yeni yazılım mevcut yüklensinmi' diye (cihaz direkt modeme bağlı. Bende kabul dedim 5 dakikada yeni yazılımı yükledi. Ancak içeriğini bilmiyorum bilen varsa bilgilendirirse sevinirim
  • herkese merhaba arkadaslar,
    umarım bu ay sonuna kadar aranıza bende katılacagım...arastırma faslımı bitirdim gibi aklimda...tv yide defalarca alisveriş merkezlerinde gittim gördüm,dakikalarca izledim...bence tamam gibi,simdi sırada uygun fiyat vs garanti,müsteri memnuniyeti gibi kriterler var...

halkalıda oturuyorum 212 istanbul adli yeni yapilan avm de darty e dirip tv yi sordum.Kurulum için ücret alıyorlar dedikleri an orası benim için bitti...teknosa ,bir cok defalar alişveriş yaptıgım hepsibu...da.com'da keza...sanırım herkesin tavsiyesi ile aytel de ki arkadası pazartesi arayip soracagım....
    8604 degilde,8000 serisinin üst modellerini soracagım...

sizlere sorum tv yi koyacagım ucuz,güzel bir lcd unitesi...amblight özelliginide pasifize etmeyen tabii ki....tepe home da baktım ucuz modellere,konsolda tv nin sagında ve solunda 3 er cm boş alan kaldıgını gorunce "acaba amblight ışıklarını tam görebilir miyim?" diye düsündüm...
    neyse tekrar merhaba herkese,iyi forumlar....

• yeni yazılımı yukledıkten sonra net tv acılmamakta bılgınıze
    bakalım nasıl duzeltcez
  • Benimki aslında acemi işi bi ayar oldu. Ama ne yazıkki sonradan Smart Settings' i kullanıp tekrar yaptığım için o günkü değerler artık aktif değil.

Bu hafta içinde yeni fotoğraflar çekip ona göre değerleri tekrar yazarım.
    quote:

Orijinalden alıntı: benmisim

@fenomenius76i : Birinci sayfada resimleri gordum, senin televizyon hangi model? Ikincisi ayarlarini bi yazabilirmisin goruntu guzel duruyor onda yani. Bu sekilde yazarsa memnun kalirim:

Kontrast :
    Parlaklık :
    Renk:
    Netlik :
    Parazit azaltma :
    Renk sıcaklığı:
    Pixel Precise HD : Perfect Naturel motion :
    100 hz clear lcd :a
    Gelişmiş netlik:
    Dinamik kontrast:
    Dinamik arka şık:
    mpeg parazit azaltma:
    Renk geliştirme:
    Işık sensörü:
    Görüntü formatı :

sagol

• lorenzo , akoI, srknzkn , asoyuerel , zutuf , jalapones hoşgeldiniz. Lorenzo gecikme cezası kesecektim ama incelemen de tv ünitende bi harika. kıyamadım doğrusu... Ellerine ve beğenilerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciiiin

yeni yazılımı yukledıkten sonra net tv acılmamakta bılgınıze
    bakalım nasıl duzeltcez

evet mesajından sonra denedim bende de açılmadı. favoriler sayfası açılıyo ama sitelere giremiyorum. Umalım da geçici bi sorun olsun.
  • Bende de nettv'den kendiliğinden çıktı ya.
  • arkadaşlar 1 aya kadar bende bir 8404 almayı düşünüyorum, acaba bu tv'yi dreambox 800 hd ile kullananlar varmı? (dreambox 800hd dvi to hdmi kablo destekliyor,yukarıda philips'in dvi to hdmi desteklemediği yazılmış, bu kafamı karıştırdı.) varsa yorumlarını yazarlarsa memnun olurum.
  • Bu topiği görmeden 8404 aldım teslimatı bekliyorum açıkçası burda yorumların iyi olması içimi rahatlattı.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.