Şimdi Ara

philips pta01 - Philips TV'ler için kablosuz USB Adaptör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
75
Cevap
5
Favori
33.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  philips pta01 - Philips TV'ler için kablosuz USB Adaptör

Philips 42PFL7606k televizyon aldim.
    koblosuz baglanmak icin usb adaptor arayisina girdim. deneyimlerimi paylasmak istedim cunki ben nette cok aradim ama bu urun hakkinda nerdeyse hic kulanici bilgisi yok. sadece philips in kendi sitesinde yazanlar var.

Philips TV'ler için kablosuz USB Adaptör kulanmak istiyenler bilmemilerki bu urun disinda hic bir marka modeli desteklemiyor.
    sahsen 2 farkli USB denedim ''desteklenmeyen'' uyarisi aldim tv den.

once servisi arardim 100 tl dediler. tv yi aldigim yere gittim 99tl dediler. teknosaya gittim 89tl dediler.
    zaten baska yerde de bulamazsiniz. bende teknosadan satin aldım.

ben bu urunu almadan once kablolu modem kulanıyordum. donanımhaber modem bolumune konu actim. bu urunu alacagimi ve kablosuz bir modeme ihtiyacim odlugunu soyledim. ordaki arkadas philips pta01 nın 150mbps oldugunu modeminde oyle olmasi gerektigini soyledi bir modem onerdi bende oyle yaptim ve memnunum.

modemimi sorunsuz gordu fakat baglanamadim. bende philips destek hattını aradim. bana modem sifremin 10 rakamdan ve sadece rakamlardan olusmasi gerektigini soylediler. once sasırdım sacma buldum. denedim oldu. almak isteyenler bunu unutmasinlar.

daha sonra urunle gelen CD yi pc ye kurdum. bu kurulumun amaci pc ekrarını tv de gormek. pc de calistirdiginiz herhangi birseyi kablosuz izleye bilmek. sorunsuz bir sekilde onuda hallettim. lakin goruntu kalitesi cok cok bozuldu. resimler yine idare eder ama videolar izlenmeyecek gibiydi.

artık 150mbps oldugundanmıdır yoksa tv ile pc arasindaki mesafenin 6 metre ve 2 duvar oldugundan mıdır bilmem kaliteli videoları takila takila gosteriyor. ufak boyutlu dusuk kaliteli videolari sorunsuz gosteriyor. zaten goruntu bozuk oldugundan bu cokta onemli birsye degil. interneti gayet hizli. donanım haberi ordan takip ediyorum :)

urunun kutusundan ufak bir ara kablosu cikiyor. televizyonun yanindaki usb girisi ile usb adaptor arasina bir kablo. basta ne ise ayradigini anlıyamadim. direkt takınca zaten calisiyor ne geregi var dedim. yandaki led isiklari engellemesin diye koymuslar cokta iyi yapmislar. onu takinca tv nin arkasinda kaliyor.

simdilik aklima gelen bunlar. almak isteyen arkadaslar olursa yada almış olan arkadaslar sormak istedikleri yada kendileride birseyler ekmek istedikleri birseyler olursa bu konu altinda paylasalim..

üründen memnunmuyum ?

evet memnunum. tv nin yaninda kablo gormek istemedigim icin , ki zaten bunun icin dahili uydu alıcı aldım , ve tv nin butun ozellklerini sorunsuz kulanmak icin guzel bir urun.

lakin eger ethernet kablosu ile baglana bilme imkanınız var ise hic yaklasmayin derim. hem ahali hemde sadece internete baglanma dışınndaki ozellikleri cok gerekli degil.

bu kisimdan sonrasini 07 aralik 2012 de ekliyorum.

en sonra yazdigim satirdaki kelimelerimi geri aliyorum. PTA01 aldigimda akilli telefonum ve wifi ozellikle fotograf makinem yoktu.
    o yuzden sadece o ise yariyor saniyordum ve ethernet kablo ile bagliya biliyorsaniz uzak durun dedim. simdi geri aliyorum. PTA01 sayesinde akilli telefon ile baglana biliyorsunuz. telefonu kumanda olarak kullanabiliyor yada telefondaki vedeo ve resimleri tvye kablosuz olarak gondeirp izleyebiliyorsunuz.
    benim fotoraf makinem wifi ozellikli. PTA01 sayesinde ondaki video ve resimleride tvye kablosuz gondeiryorum. eve gelen misafirlerin tabletleri akilli telefonlar wifi ozelligi olan herhangi birseyi tvye bagliya biliyorum. kisacasi PTA01 sadece pc ye baglanmak icin degil. wifi olan herseye baglaniyor ve bu sayede aldigi pataya degiyor.

sürçü lisan ettiysem affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 7 Aralık 2012; 18:23:12 >

• Sevgili joker 38 arkadaşım vallaha bu yazını okuyana kadar bu adaptörü almak için düşünüp duruyordum şimdi izlenimlerini ve yorumlarını okuduktan sonra özellikle son cümleni (lakin eger ethernet kablosu ile baglana bilme imkanınız var ise hic yaklasmayin derim. hem pahali hemde sadece internete baglanma dışındaki ozellikleri cok gerekli degil) okuyunca almaktan vaz geçtim boşuna 100 tl vermenin bir anlamı yok.
    konuya ilgin için çok teşekkür ediyorum
  • ben ettim siz etmeyin diye actim zaten konyu . ben almak istedigimde boyle bir konu yoktu.
    işin aslı eger etrafta hic kablo gormek istemiyor ve butcenizde uygunsa kulanışlı bir alet.
    pc ile tv arasindaki mesafe dusunce cok daha verim veren bir alet.
    misal ben brrip bir filmi pc ile tv arasinda 2 metre varken sorunsuz izledim. lakin mesafe uzayinca izlenmez hale geliyor. suan benim pc ile tv arasi iki duvar 7 metre. lakin etrafta kablo gorunce cinlerim tepeme geliyor. kablosuz olcak bana :)

edit :

ayrica sunuda soylemeliyimki eger kablo ile bagliyacaksaniz direk modemi baglamakta isinize gelmiyor ise yine kablo ile access point baglıyarak cok daha yuksek verim alabilirsiniz. bugun access point fiyatlari bile bu aletten daha ucuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 11 Ocak 2012; 22:34:07 >
  • eline sağlık, benim de merak ettiğim bir konuuydu bu alet...

pc konusunda belki laptop u tv nin yanına koysak laptop daki videoların tamamını sorunsuz oynatır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

eline sağlık, benim de merak ettiğim bir konuuydu bu alet...

pc konusunda belki laptop u tv nin yanına koysak laptop daki videoların tamamını sorunsuz oynatır ?

işte iş yine insanın zevkine kalıyor. kablo benim icin sorun degil dersen heleki laptopun hdmi cıkısı varsa al bir altın uç hdmi kablo bak keyfine.
    yok illaki kablosuz diyorsan 2 metreden brrip rahat izledim ben. tv nin yanina koyacak olsa belki 720p bile izleye bilirsin.
  • çok faydası olur bunun
  • Bilgilendirme icin tesekkurler! Ancak ben bu cihazdan almayi dusunuyorum, zira elimdeki fazla kablosuz modemimi access point olarak bir turlu ayarlayamadim. Ancak, Izmir Teknosa'larda bu cihazdan bulamadim daha sonra baska yerlere de bakmayi dusunuyorum...

Video veya hareketli goruntu sorununu paket icinden cikan kablodan daha uzun kablo kullanarak cozebilirsin, zire usb adaptorun hizi 65 Mps'ten 11 Mps e dusuyor deniyor, muhtemelen televizyon arkasindaki elektrik alandan etkileniyor. Daha ayrintili bigi icin,

iyi seyirler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakun

Bilgilendirme icin tesekkurler! Ancak ben bu cihazdan almayi dusunuyorum, zira elimdeki fazla kablosuz modemimi access point olarak bir turlu ayarlayamadim. Ancak, Izmir Teknosa'larda bu cihazdan bulamadim daha sonra baska yerlere de bakmayi dusunuyorum...

Video veya hareketli goruntu sorununu paket icinden cikan kablodan daha uzun kablo kullanarak cozebilirsin, zire usb adaptorun hizi 65 Mps'ten 11 Mps e dusuyor deniyor, muhtemelen televizyon arkasindaki elektrik alandan etkileniyor. Daha ayrintili bigi icin,

iyi seyirler...

vermis oldugunuz bilgiler icin tesekur ederim.

akıllara yanlış bir izlenim gelmemesi icin soylemeden gecemiyecem. bu bilgilendirme konusunu , philips PTA01 ürününü ne karalamak nede övnem icin acmadim. daha once bu ürün ile konu acilmamis ne bu forumda nede baska o yuzden actim (turkce olarak tabi) (yada ben raslamadım)

ürünü suan sorunsuz kulaniyor ve son derece memnunum. lakin eger kablolu baglama imkanim olsaydi kesinlikle kablolu baglardim.
    neden ? hem daha hızlı hem daha net veri aktarimi icin kablolu her zaman idealdir. kablolu ile (modeminiz destekliyor ise) 300mps ye kadar yukselme imkani varken PTA01 (ben 150 mps sanıyordum) 65mps ile sınırlı kalıyorsunuz. lakin ben kablo gormeye dayanamıyorum o yuzden PTA01 aldım . tv duvarda tablo gibi duruyor :)

eger benim kablolu baglama imkanim var diyorsaniz buna vereceginiz 89tl yerine bundan daha uygun fiyatlara access point alabilirsiniz. yada donanımhaber sitesinin modem bolumune konu acarsiniz. benim modemimin markasi şu. bunu nasil access point olarka kulanirim diye. size yardımcı olacaklardir. en azindan denemiş olurusnuz. daha sonra PTA01 alirsaniz aradaki farki gorebilirsiniz.

uzatma kablosu konusunu denemedim. işin icine yine kablo girdigi icin kulanmamda:) ufak kabloyu kulanmak nerdeyse mecburi cunku onsuz kulanildiginda yandaki led isiklarin bir kaci daha az isik vermeye basliyor. gerci uzaktan pek fark edilmiyor bu ama yakindan bariz belli oluyor. zaten onu kulandiginda arkada kalıyor gorunmuyor.

ingilizce bilen arkadaslar o siteden ise yarar bir kac bilgiyi buraya cevirirse cok yarayisli olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 14 Ocak 2012; 13:09:13 >

• herkese merhaba,
    42pfl7696k modelini aldım kanal araması yapmak istedim malum star tv nin frekansı değişti. Tek kanal olarak ekleme şansı varmı yada 0 dan mı kanal kurulumu yapmak gerekli bilemedim. Gerçi kanal arama ayarlarına girdim ama hiç kanal bulmadı ve mevcut kanallarda değişme olmadı. bunun ayarlaması konusunda yardımlarınız için teşekkürler. Ayrıca Joker verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altan_35

herkese merhaba,
    42pfl7696k modelini aldım kanal araması yapmak istedim malum star tv nin frekansı değişti. Tek kanal olarak ekleme şansı varmı yada 0 dan mı kanal kurulumu yapmak gerekli bilemedim. Gerçi kanal arama ayarlarına girdim ama hiç kanal bulmadı ve mevcut kanallarda değişme olmadı. bunun ayarlaması konusunda yardımlarınız için teşekkürler. Ayrıca Joker verdiğin bilgiler için teşekkürler.

tek kanal nasil eklenir bilmiyorum.
    bastan kanal kurma icin uydu ayarlarindan yapabilirsin.
    uydu ekle/kaldirdan eskisini kaldirip yeni uydu arattirip cikan sonuclardakileri kurmasini isteyeceksin.
    bazen 1 saat bazen daha fazla suruyor kurulum.

daha fazla bilgi icin verecegim linkte sorarsaniz sorunuzu daha detayli bilgi alabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_50568510/mpage_17//tm.htm#56706935

• Teşekkürler Joker kurcaladım bişeyler yapmaya çalıştım. :) Kanallar bulundu onları sıralamanın zor olduğu kanaatine vardım. Herdefasında bunu yapmak saçma gibi geldi bana. İçerideki kanal listesini Flash belleğe çıkıp PC de düzeltip atmak gibi bir seçenek varmı onu aramaya başladım. Muhtemelen vardır diye düşünüyorum. Zira servis öyle yapmış gitmiş galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altan_35

Teşekkürler Joker kurcaladım bişeyler yapmaya çalıştım. :) Kanallar bulundu onları sıralamanın zor olduğu kanaatine vardım. Herdefasında bunu yapmak saçma gibi geldi bana. İçerideki kanal listesini Flash belleğe çıkıp PC de düzeltip atmak gibi bir seçenek varmı onu aramaya başladım. Muhtemelen vardır diye düşünüyorum. Zira servis öyle yapmış gitmiş galiba.

kanal listesini flash belege atmak var lakin pc de sıralamayı duzeltmek varmi bilmiyorum denemedimde.
    kendi sevdigim kanallari one getirmek takriben 45 dakikami aldi.
    one gelemsini istedigin kalanil uzerindeyken options tusuna basip yenidne sirala diyoruz. daha sonra o kanalin uzerindeyken ok tusuna basinca gitmesini istediginiz rakkami tuslayip ok deyince oraya gidiyor. ben 50 kanali one aldim bana yetiyor.

• PTA01 elinde olan arkadaşlar yazılımı bir yere yükleyip paylaşabilirmi.Sitesinden indiremiyorum key istiyor.
  • her yazilim kendi keyini iceriyor.
    pta01 ile gelen cd uzerinde kendi keyi yaziyor ve onunla aktif oluyor.
    baska birisinin yazilimi ile elinizdeki pta01 calismaya bilir.
    orjinal cd si sizde olsa bile key olmadan calismaz.
    key varsa zaten siteden indirebilirsiniz.
    adamlar oyle bir yapmiski seni resmen bagliyor.
  • beyler bende philipsin 6000 serili led tvsini aldım bu hafta televizyon gayet güzel hoş ama wifi eksik dediğiniz gibi pta01 denen usb adaptör gerekli fakat ben kablolu modemi bağladım ve modemle telefonu bağladım wireless kullanarak yani tek modemde hem tv hem telefon hemde pc neyse tvnin dlna özelliğini nokiabetalabs.dan dlna oynatıcı denen programı indirerek erişim sağlayabiliyorum belki pc içinde uygulama bulunabilir.
    telefonum nokia c7 belki dikkatinizi çeker dedim saygılarımla
  • 42pfl7896k modeli tv mi güzel kullanmaktaydım taki güncelleme yapana kadar güncelleme yaptıktan sonra net tv de aşırı bir yavaşlık söz konusu siz kullanıcı arkadaşlarıma bir sorayım dedim. Sizlerde de bu yavaşlık oldumu yada güncellemeyi iptal etme şansımız varmıdır.?
  • slm arkadaşım benim tv philips 37PFL7605H/12 bu cihazdan bende alsam benim tv de uyum sağlarmı boş yere para vermek istemiyorum...
  • arkadaşım bu cihazı carrefour avm deki teknosada 90 tl ye alabilirsin....
  • Geçmiş tarihlerde pta 01 için yazılım isteyen arkadaşlar olmuş sanırım wifi media connect istiyorlar onu internetten indirebilmeniz için kod isteniyor kurulum ve çalıştırmada kod yok indirirseniz kurabilirsiniz ,fakat bilgisayarları çok kasan bir program sürekli your pc is over loaded uyarısı çıkıyor kurduktan sonra programı başlatın ve sağ altta çıkan tv ikonunu açıp start projecting dediğinizde tv yayını kesiliyor ve tv monitörünüz oluyor. mouse u ekranda görmek isterseniz options a bas Misc gel Enable mouse display on tv kutusunu işaretle.Programı daha önca başka bir sayfada bir arkadaş paylaşmıştı, buyrun kuracak olan arkadaşlara aşağıdaki adreste...
    Direk tıklayınca sayfaya giden link olarak nasıl ekleniyor bilmiyorum...
    Selamlar

http://www.mediafire.com/?0o7uk564cds7nwp

• Elinde driver olan bu mesajımı alıntılayabilir mi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.