Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu modem 4 port çıkışlı
    Kablosuz yanında kablolu ethernet ile de kullanabiliriz galiba
    Bu hafta içinde ben de abone olmayı düşünüyorum

Adsl modem bilgim biraz zayıftır da.
  • evet bu modem wireless haricinde 4 adet ethernet portuna sahiptir... daha da fazla pc ye dağıtmak isitiyorsanız 1 adet switch de takarak kullanabilirsiniz...
  • pc ye format attım modemi kurcaktım driver ı taktım kurulumu yapcaktım setup failed dedi hızlı kurulum rehberindeki adresi yazdımdada sayfa görüntülenemiyor diyor ne yapmalıyım anlamadım bağlantılar düzgün fakat modemi kuramıyorum yardım edinn
  • Modem arada kendi kendine reset atıyor, bir kere atmaya başladıktan sonrada bir döngüye giriyor, illaki hard reset gerekiyor düzelmesi için.

?

quote:

Orjinalden alıntı: IQt

PHILIPS SNA6500 aldım arkadaşlar, ancak 2 gündür sorun yaşıyorum.
    Bağlantı durumu: SHOWTIME veriyor, fakat bir internet explorer penceresi açıp örneğin google'a bağlanmaya çalıştığım anda modem üzerindeki xDSL, ONLINE ışıkları sönüyor.

Bu durumdaykende bağlantı durumu: QUIET oluyor yanlış anımsamıyorsam..

Kısaca, alet internete bağlanıyor. Fakat reset atıyor kendine galiba?
    Karşılaşan, yorumu olan varmı acaba?

Bunu dememedim henüz ancak, bağlantı, normalde hiç sorun yokken gidiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Goa Mania

Sorun çözülmüştür. timing ayarlarında ip değitir die bi şık var onu kaldırdım.

• Bende modemi alalı 7 gün oldu 0,46 firmware var.Hiç bir sorun yaşamadım.Kablosuza şifre koymayı yapamadım sadece onla da fazla uğraşmadım.
    Hattan düşme problemi olmuyor fakat santralden olduğunu sandığım bir problemden ötürü sadece pppoe ile bağlanabiliyorum.pppoa ile bağlanmıyor.5 gün sürekli download yaptım 3 gb geçtim.Ortalama maximum hız 108 kb civarı oldu.
    Gayet memnunum görüntü olarak da şık bir modem.
  • merhaba

forumu daha önce okumuş olsaydım philips modem almazdım. yanında verdikleri hediyelere aldandım. :) siz tecrubeli philips kullanıcılarından yardım rica ediyorum. kablosuz olarak bu modemle bağlantı kuramıyorum. bağlandı yazıyor ancak nette hiç bir sayfa açılmıyor. bir de lütfen nasıl şifre ekleyeceğimi tarif edebilir misiniz? yani dışarıdan izinsiz kullanılmasın istiyorum.
  • ben bu forumu okusaydım, sorunların halledildiğini görür ve gönül rahatlığı ile bu modemi alırdım :)

uzunca bir zamandan beri bu modem üzerinde yazışıyoruz ve açıkçası çıkan firmware sonrası herhangi bir sorun kalmadı.

WEP, WPA ya da MAC ayarlarını burada anlatmak çok kolay değil ya da ben becerebileceğimi sanmıyorum ama kullanım kitapçığında ayrıntılı olarak nasıl yapılması gerektiği anlatılmış. Ben oradan okuyarak yapmıştım ama bunları yaparken ya da modemin herhangi bir ayarını yaparken modeme kablo ile bağlanmanın zorunlu olduğunu aklınızdan çıkarmayın... Wireless olarak modeme bağlanamama nedeniniz muhtemelen ayarlarda yapmış olduğunuz minik bir hatadan kaynaklanıyordur. Bence modeminizi resetleyin, kablolu olarak modeme bağlanarak tüm ayarlarınızı baştan yapın. Sorunun bu şekilde çözüleceğini sanıyorum...

İyi günlerde kullanın...
  • peki kitapçığı okuyup deniycem ama birşey daha sorucam şifrelemeyi mac mi wpa mı yoksa weplemi yapıcam? yada üçünün ayarınıda mı yapıcam? son bir soru daha acaba kablosuza bağlanamama nedenim benim notebook yüzünden olabilir mi? başka bir kablosuz ağa bağlanmayı denedim. onda da bağlandı yazdı ancak hiç bir sayfa açılmadı? eğer sorun notebookda ise onun ayarlarını nasıl öğrenebilirim? teşekkürler
  • mac adresi sizin bilgisayarınızın fiziksel adresi olduğundan başka bir benzeri yoktur. bu nedenle şifreler kırılabilir ama bilgisayarınızı ele geçiren biri olmazsa mac adresiniz bilinemez. ben hem mac hem de wep şifreleme yapıyorum...kablosuza bağlanamama probleminiz elbette ki notebook dan kaynaklanabilir ama bunu notebook u görmeden yanıtlamak zor... en iyisi bir teknik servisten yardım istemek bu durumda...sizin ağ ayarlarınız ile ilgili olma olasılığı yüksek bir durum bu...genel olarak özel uygulamalar dışında otomatik IP ve otomatik DNS vermeniz gerekir... bu işin elle yapılması ancak özel modem router ayarlarıyla mümkündür... bu işlerden anlayan ama sizin notebook unuzla doğrudan ulaşabileceğiniz biri size daha iyi yardımcı olabilir...
  • dipnot: mac adresi değiştirilebilinir.
  • 3-4 aydır kullanıyordum kopmalar oluyordu falan vs. onlara alısmıstım. Derken tamamiyle gitti süreklireset atıyor alet. Tavsiye etmem mümkün deil bu modemi. Görünüşüne aldanıp satın aldığım bu modemden okadar pişmanımki Servisine gönderecem artık denemedim firmware ver. kalmadı ama düzelmiyor.
  • Kopma nasıl oluyor?
    Benim modemde gündüz hiç sorun olmuyor. Ancak gece ne hikmetse modemin online ve dsl ışıkları sönüyor, yani kopuyor. Modemi kapatmadan düzelmiyordu fakat geçen gün koptu ve tekrar bağlandı.

Bu kopma olmasa ben çok memnunum diyebileceğim ama nedenini anlayamadım bir türlü kopmaların...
  • "SNA6500 ayarlarinda saat ayarlari bulunmakta...
    Advanced Settings > System Settings > Time settings bölümünde...
    Lütfen bu ayari seçmeyin, yani "Enable Automatic Time Server Maintenance" tiklamayin...

Bazi seçilen Time Serverler aktif olmadiklari anda internet baglantisi kesilir."

bunu uyguladığınıza eminsiniz değil mi arkadaşlar?
  • o ayarları ben zaten epeybir süre önce deaktif etmiştim. sorun ondan değil. Nedenini anlamadığım bir şekilde bağlantı kopuyor. Bazen okadar cansıkıntısı bir hale geliyorki koptuğu zaman gidip elle reset atmam gerekiyor yoksa modem bağlanmıyor. Tabi bu eski sorundu suanda sürekli reset atıyor servise verdik bakalım ne olacak. Olacağı en fazla eskiş haline getirip vereceklerdir. Modemim Türkçeydi aldığımda firmware yükledim aynı versyon yine dedim heralde benim firmwarede sorun var hiç bir sorunu halletmediği gibi ingilizce olmuştu. Ya ben şunu anlamıyorum madem bu modemin Türkçesi mevcut neden philips'in Türkiye destek bölümünde İngilizce firmware veriliyor. ha bu arada modemimde 0.50 vardı zaten suanda support'un yeni verdiği ver. bende 3-4 ay önceden vardı. Markasına ve görünüşüne aldanmasın yeni modem alacaklar, umarım benim bu mesajımı okumuslardır. Linksys modemim vardı epeydir kullanıyorum onu abime hediye etmiştim. Kendime de bunu almıstım. Onda gram kopmalar sorunlar vs olmuyor. Demekki neymiş Philips Tv Müzik Seti vs.. dışında bir ürün alırken markaya aldanmamak gerekiyormuş. Parasında turasında değilim ama zırt pırt kopması cok can sıkıcı.. off off hala sinir oluyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: arcade

o ayarları ben zaten epeybir süre önce deaktif etmiştim. sorun ondan değil. Nedenini anlamadığım bir şekilde bağlantı kopuyor. Bazen okadar cansıkıntısı bir hale geliyorki koptuğu zaman gidip elle reset atmam gerekiyor yoksa modem bağlanmıyor. Tabi bu eski sorundu suanda sürekli reset atıyor servise verdik bakalım ne olacak. Olacağı en fazla eskiş haline getirip vereceklerdir. Modemim Türkçeydi aldığımda firmware yükledim aynı versyon yine dedim heralde benim firmwarede sorun var hiç bir sorunu halletmediği gibi ingilizce olmuştu. Ya ben şunu anlamıyorum madem bu modemin Türkçesi mevcut neden philips'in Türkiye destek bölümünde İngilizce firmware veriliyor. ha bu arada modemimde 0.50 vardı zaten suanda support'un yeni verdiği ver. bende 3-4 ay önceden vardı. Markasına ve görünüşüne aldanmasın yeni modem alacaklar, umarım benim bu mesajımı okumuslardır. Linksys modemim vardı epeydir kullanıyorum onu abime hediye etmiştim. Kendime de bunu almıstım. Onda gram kopmalar sorunlar vs olmuyor. Demekki neymiş Philips Tv Müzik Seti vs.. dışında bir ürün alırken markaya aldanmamak gerekiyormuş. Parasında turasında değilim ama zırt pırt kopması cok can sıkıcı.. off off hala sinir oluyorum.

Şuana kadar memnundum ama nedenini bilmediğim bi şekilde netten kopuyor ve sonra yine bağlanıyor. Tabi online oyun oynarken çok can sıkıntısı yaratıyor.

• Bendeki hattan kopma, koptuktan sonra hardreset atmadan bağlanmama sorunu devam ediyor hala.
    Bu yüzden dün v0.5 e firmware upgrade etmek istedim, yükledim. Ancak şimdi ADSL hattını hiç görmüyor bile.
  • Kopma sorununun akşam saatlerinde çok fazla yüklenmeden ve hatların çok stabil olmamasından kaynaklandığını söylemişler telekomdan.
    Çözüm önerileri ise regüleli bir güç kaynağı kullanımı yahut UPS.

Deneyimi olan?
  • Ben bu modemi ilk aldığımda epey sorun yaşamıştım amcak philips gerçekten çok iyi bir teknik servise sahip. ilk olarak downloadlarda sürekli kopuyordu teknik servise götürüp yeni firmware yüklettiğimde sorun çözüldü. ondan sonra ise elektriklerin gitmesiyle modem komple bozuldu ve adamlar sorgusuz sualsiz modemi değiştirdiler.

Bu arada 0.43 firmware ı windows 2000 in ingilizce sürümünde kullandım hiç sorun yaratmadı.

IQT:
    Bende ise teknik servisten geldikten sonra sabahları kopuyordu ama onuda zaman ayarlarından söylendiği gibi "Otomatik zaman sunucudan güncellemeyi etkinleştir" i iptal edince sorunsuz çalışıyor.

Şuanda 0.46 ve türkçe firmware ı kullanıyorum. Almak isteyenler için tekrar hatırlatayım bir sorun olursada philipsin teknik servis olayı çok iyi. Neredeyse istanbulun her semtinde şubeleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xianthoria -- 23 Aralık 2006; 12:56:38 >
  • selam orjinal 0.43 firmware de arasıra kopuyordu v.50 yükledim şimdi hiç bağlanmıyor Wireless Base Stationa giriyorum Recovering Tool ekranı çıkıyor altda ...This tool allows you to upgrade the gateway's system firmware using a file provided by the vendor.

Enter the path and name of the upgrade file then click the APPLY button below. You will be prompted to confirm the upgrade...
    yazıyor daha ne yüklemeliyim bilmiyorum ki..
  • firmware ı güncelleyip modemi tamamiyle çalışmaz hale getirdim :( şimdi internete bağlanmıyor. 0.50 firmware ı sorunsuz çalıştıran oldu mu? elinde 0.46 olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.