Şimdi Ara

Philips yeni modeller DVP3360 ve DVP3380 DVD/Divx USB 2.0 HDMI 1080p (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
2
Favori
67.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben aldım bir adet 3360 darty'den. Eve geldim bi yazılım güncellemesi yaptım ve şu anda türkçe altyazılarda hiçbir sorun yok. Alet güzel tavsiye ederim.
  • philips 3380/58 ve samsung 1080 p9 arasında tercih yapmak üzere elimdeki harddsikle izmir egemen elektronik'in yolunu tuttum..externel harddiskim 750 gb wd ve 4 bölümden oluşuyor.3 bölüm fat 32 ve 30'ar gb,4.bölüm ise ntfs formatında 660 gb kadar..
    daha önceden egemen elektronik te çalışan arkadaşla konuşmuştuk:''ağbi getir görelim..hemde bizde fikir sahibi olalım demişti..Neyse kafi fazla uzatmayalım:ilk önce samsung 1080 p9 a usb hardiski taktık.sağ köşede kocaman bir dur işareti yani usb hardiski görmedi..3 ,4 defa çıkardık taktık..bir türlü görmesini sağlayamadık..sonra bende 2 gb lık toshiba usb bellek vardı.onu takalım dedik..onu gördü..external harici harddiskleri görmediğine karar verdik..yani samsungu elemek zorunda kaldım..
    Philips 3380/58 i kutusundan çıkarıp 750 gb WD yi taktık.sonuç müthişti.hemen parçalar çalmaya başlamıştı ve aşağıda usb 1,2,3 ve iş diye bir menü çıkmıştı..kumandadan usb düğmesine bastığında usb 2 ye gidiyor,tekrar bastığında usb 3 e gidiyor..ve açıyor.diğer 660 lık ntfs de fat32 olsaydı onuda açacaktı..çok memnun kalmıştım..hemen 170 tl/12 ay taksitle aldım.ve evime gittim..
    GERÇEKTEN MÜTHİŞ BİR CİHAZ..TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM... daha önceden samsung hd870 vardı..görüntü kalitesionu katlar..720 ve altı tüm vmw leri sorunsuzca oynattı.usb deb film oukma hızı çok tatminkar....hiç düşünmeden alın derim...

• Arkadaşlar 2 gün önce webdenal dan sipariş ettiğim 3380 i dün firmayla görüşüp iptal ettirdim. telefonla görüştüğüm webdenal müsteri temsilcisine altyazıdaki türkçe karakter sorunu olup olmadıgını sordum, oda ithalatcı firmaya sordu, kesin birşey söyleyemeyiz böyle bir problem olabilir dedi, internetten baktığım kadarıyla 3380 in yeni yazılımıda yok sanırım. Su anda keske alsamıydım almasamıydımda kararsızım. 3380 de eğer türkçe karakter sorunu yaşarsak düzelmesi için yazılım cıkmasınımı bekliyecez ? Fikir verirseniz sevinirim.
  • @bigdoctor

3360 al o zaman sen de. 3380'in 3360'tan tek farkı windows media video formatını oynatabilmesiymiş. Bu fark çok önemli değilse senin için 3360 alabilirsin bence... Karar senin.
  • 3380 de optik çıkış var. 3360 da yok sanırsam bir farkı da bu.
    Bu arada bende de bi tane 3380 var. 3380 yazılımı için
    http://vb6rocod.euracks.com sitesindeki abiye mail attım. Siz de atarsanız psikolojik bi baskı hissedebilir. :)
  • Arkadaşlar yeni 3360 modelinden aldım fakat türkçe altyazı desteklemiyor verilen firmware sitesine girdim ama indirilecek bir sürü firmware var hangisini indirmem gerekiyor ?? yardımcı olursanız sevinirim
  • CP1254 DVP3360_12_vb6_v4_2_1254.rar (sağdaki listede en altta) dosyasını indirdim ve DVD playerı güncelledim. Burdaki 1254 windows türkçe olanı anlamına geliyor galiba. Ben güncelleme yaptıktan sonra dikkat ettim, klasör içerisindeki altyazı dosyasının ismi video dosyası ile aynı olmasa bile altyazıyı gösteriyor otomatik olarak.
  • 3360 kullanıyorum 1 aydır, çok memnunum. USB hızı çok iyi, hem okuması hem de ileri/geri sarması çok hızlı. Ben verbatim dvd'ye film yazdım ve ileri/geri sararken çok yavaş sarıyor. 32x hızında 2 saniye ileri gidiyor tek seferde. Sizde de aynı yavaş ileri oynatma var mı? Bir de benim verbatim dvd'yi okurken başa sarıyor ekranda okuma dizi yazısı çıkıp ve hata veriyor. Filmin ortasında böyle saçma sapan şeyler oldu. USB'den oynatırken veya başka dvd oynatırken hiç problem yaşamadım, ilk kez dün başıma bu geldi. İleri/geri sarma başka dvd'de yavaş değildi ama son yazdığım dvd'de inanılmaz yavaş nedense.
  • Herkese selam, ben de bugün yarın bi divx player almayı düşünüyorum. Seçenekleri ikiye düşürdüm. Biri LG DV492H diğeri de Philips DVP3360/12. Çok arada kaldım. Her ikisi de birbirine benziyor özellik olarak. LG için geliştirilmiş çok yazılım bulamadım ama Philips için "vb6rocod" rumuzlu arkadaş oldukça azimli bir şekilde yazılım çıkarıyor. Neredeyse tüm kusurları ortadan kalkmış. Ama salonda da bir LG sistemim var ve memnunum, hiç yazılım falan gerektirmedi. Benim üründe aradıklarım:

1) Altyazılar türkçe karakter uyumlu ve ayarlanabilir olmalı (pozisyon, renk, font, wordwrap vs..),
    2) USB'den harddisk (min 500 GB) bağlanabilmeli,
    3) USB'den altyazı desteği olmalı,
    4) 2 GB üstü (Çoğu BRrip) ve/veya dual sesli filmleri sorunsuz açmalı (her iki ses ile de),
    5) Çoklu altyazı görebilmeli (çeşitli formatlarda - srt, sub, txt vs...) ve altyazı ismi film ile aynı olmamalı.

Sizden ricam (bu üründen herhangi birini almış olanlardan) bana bu ürünlerin artılarını değil de eksilerini gören arkadaşların neler olduğunu yazmaları. Bu yukarıda saymış olduğum özellikleri (yazılımla da olabilir) hangi ürün destekler? Şimdiden teşekkürler...

• Phlips için:

1- Altyazılarda (yazıım güncelledikten sonra) türkçe karakter sorunu yok. Ama pozisyon, renk, font, wordwrap vs.. seçenekleri yok.
    2- USB'den kaç GB'ye kadar desteklediğini bilmiyorum çünkü harici harddisk takmadım hiç. Ama takan arkadaşlar var.
    3- USB'den altyazı desteği var.
    4- Dosyanın boyutu değil de formatı önemli olsa gerek. Çünkü .mkv formatını desteklemiyor diye biliyorum. Yani BRRip filmleri açmaz diye biliyorum ve bu yazılım güncelleme ile de çözülebilecek birşey değil.
    5- Altyazı ismi film ile aynı olmak zorunda değil direk altyazı dosyasını görüyor.

Yani özetle Philips 3360'ın eksiği bana kalırsa .mkv formatını oynatamamasıdır. Başka bir eksiklik görmedim ben alette.
  • Sevgili Ender^^, cevabın için teşekkürler. Cevaplarına istinaden:

1) En ucuz divx playerlarda bile kolayca seçilebilen bu özelliğin olmaması gerçekten ilginç. Bu kadar büyük firmaların büyük paralarla çalıştırdığı mühendisler için çocuk oyuncağı halbuki...ki dediğim gibi amatör hackerlar bu işi rahatlıkla yapabiliyor..neyse!

2)Fat32 olarak formatlı HDD'lerde sorun olmayacağı yazıyor çoğu yerde ama ne kadar doğru ben de bilemiyorum.

3) Güzel!

4) Mkv formatını desteklemeyeceği aşikar, zaten destekleyen ürün henüz piyasada yok. Bir Çin gezisinde HDD Player üreten bir firmaya ürünlerinin MKV destekleyip desteklemediğini sormuştum, aval aval baktı yüzüme. Ama bazı firmalar bunu destekleyen ürünler yaptı, piyasada da var. Benim tek merak ettiğim konu, bu ürünlere neden bir CD-Tray koymazlar ki elinde DVD arşivi olan insanlar (MKV formatında) ille de harddiskten değil de DVDlerini koyup oynattırsınlar. Benim de HDD-Player almama sebebim budur. Konumuza gelirsek bende ki BRriplerin çoğu avi (xvid, divx, vs vs) formatında. MKV olanları da laptopu bağlayıp izliyorum. Dolayısıyla 2 GB ve üstü AVI formatında BRrip filmleri oynatıp (özellikle de çift ses desteği vererek) oynatmadığı hala soru işareti.

5) Bu daha da güzelmiş!

Tekrar teşekkürler. Diğer tecrübe sahibi arkadaşlar da birşeyler karalarsa sevinirim...

• Ender^^ selam, elinde 2 gb'dan büyük bir film varsa denedin mi hiç? Açmada bir sorun var mı, takıla takıla mı oynuyor akıcı mı? Ya da dual sesli bir filmin varsa deneyip yazabilirmisin?
  • NE yazıkki elimde en büyük Divx 1,5 GB onu da takılmadan rahatça oynattı. Dual sesli film derken 5.1 destekli mi demek istedin yoksa sadece stereo mu? Ona göre deneyeyim.
  • Yok hayır, dual sesli filmler hem orijinal hem de Türkçe seslendirmeli olup genellikle kumandadaki "Audio" tuşuyla ikisi arasında geçiş yapıp izleyebileceğin filmler. Ben sanırım bugün gidip 3360/12 alıcam Teknosa'dan...
  • Galiba elimde dediğin türden dual sesli bir film yok. Ama bulursam denerim. Bu arada cihazı Teknosa'dan almanı tavsiye etmem, en ufak bir arızada çok uğraşırsın ve kesinlikle değişim yapmıyorlar. Ben de şu anda Teknosa Lüleburgaz şubesini Kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine dilekçe ile şikayet ettim. İstersen ayrıntılı bir şekilde anlatırım... Ben 3360'ı istanbul Darty'den aldım, alırken de hertürlü deneme şansın oluyor, haberin olsun.
  • Merhabalar.

Bir hafta önce philips 3350 aldım. 3360'la aradaki tek farkın hdmi çıkışı olduğu düşünülürse 3350 ya da 3360 almayı düşünenler yazdıklarımı kendilerine baz alabilirler.

İlk olarak, bütün yazılanların aksine altyazı sorununu kafanıza takmayın. Aşağıda verilen linklerden iki dvd player'ın da yazılımlarını yükleyerek bu sorunu aşabilirsiniz. Ben yazılımı yükledim ve hiçbir sorun yok. Yazının arkasında gölge yok, harfler oldukça belirgin ve büyük. Ayrıca yukarıda yazan bir arkadaşın söylediği gibi türkçe karakterlerden sonra boşluk ta yok(b üt ün, ç ok... gibi).

3350 için yazılım;http://vb6rocod.euracks.com/dvp3350_12.php (Türkçe karakter dosyası 1254, onu yükleyeceksiniz)
    3360 için yazılım;http://vb6rocod.euracks.com/dvp3360_12.php (Türkçe karakter dosyası 1254, onu yükleyeceksiniz)

Modelin usb okuma hızı oldukça iyi. 10 ila 15 saniye arası sürüyor. Makul bir süre. Ayrıca divx dosyalarıyla altyazıların isminin aynı olması gerekmiyor bu da bir artı.

Dvd player'ın eksi yönüne gelecek olursak. Elimde WD marka 1 tb'lık hard disk vardı. Ve içinde yaklaşık 600 gb'lık dizi, film vs. Ancak dvd player bunun ancak 100gb civarı bir kısmını görebiliyor. Geri kalan kısmı görünmüyor. Eğer herhangi bir çözümü yoksa harici hard diskle kullanmak isteyenler için çok büyük bir eski. Eğer bu sorunun çözümünü bilen varsa ve anlatırsa ayrıca çok makbule geçer.

Eğer sorularınız olursa cevaplayabilirim.

• Selam beeswax, yorumun için teşekkürler. O zaman sana da aynı soruyu sorayım:

1) Bir film dosyasının içinde 2-3 tane altyazı seçeneği varsa (değisik isimlerde ve/veya formatlarda) bunların arasında geçiş yapıp istediğimiz seçebiliyormuyuz (hepsini görüyo mu cihaz)? Hatta aynı zamanda USB'de de altyazı dosyası bulunuyosa bi şekilde seçip ordan okutturabiliyormuyuz?

2) 2 GB üstü filmleri ve de dual sesli filmleri açıyo mu?

Ender^^ dediğine ben de katılıyorum. Teknosa'nın müşteri hizmetleri konusunda ben de çok şikayet işittim yalnız DVP 3360/12'yi başka biryerde bulamadım (İzmir'deyim bu arada). Darty, Bimeks, hatta hatta hepsiburada'da 3360/58 modeli var ve bu model de firmware güncellemesinde sorun çıkarabiliyormuş. Netten biraz daha bakıcam, inşallah bulurum başka bi yerden.
  • Rica ederim semreo.

Sorun üzerine denedim, 3-4 altyazı üzerinden seçim yapılamıyor. Sanırım ilk gördüğü altyazıyı seçiyor. Ve dvd kısmında bir şey şeyrederken usb deki altyazıyı göremiyorsun. Hatta hiç bir modelde bunu yapabileceğini sanmıyorum. Şu an elimde 2 gb üstü bir dosya yok o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım. Yakın zamanda elime geçerse buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beeswax -- 26 Ağustos 2009; 15:05:56 >
  • Tekrar sağol beeswax. Belki sadece dvd player modellerinde yoktur ama salonda kullandığım LG sistemde böyle bir özellik mevcut. Filme girmeden önce USB'yi açıp istenen altyazıyı seçip OK'e (Enter ya da hangi onaylama tuşu varsa) basıyosun. Daha sonra filmi başlattığında USB'deki altyazıyı görüyor. Aynı şekilde DVD playerdan oynattığın DivX dosyasının içinde birkaç altyazı varsa kumandadan uygun olanını Film başlamadan ya da başladıktan sonra seçebiliyosun. Neyse, uğraştırdık seni sağolasın...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.