arkadaşlar pic 16f84a ile bir sayıcı devresi yaptım, devre normal çalışıyor fakat sayma sinyalini bir sensör ile göndermek istiyorum. sensör çıkışı 12 vdc , pic input sinyali 5 vdc olması gerekiyor, röle kullanamam çünkü sayma frekansım yüksek.nasıl bir devre yapmam lazım, yardımlarınızı bekliyorum.
Çıkışı 470 ohm direnç ve 5 voltluk bir zener ile 0 volta bağla. Ortadaki düğümden girişe bağla.
hangi dili kullanıyosun? sayma işleminde en keskin sonucu almak için sayıcı kesmesi (ra4) kullanman lazım.
pic basic pro ile yazdım programı
tamam. kesme biliyo musun peki? bilmiyosan nette araştır mutlaka bulursun bir sürü bilgi. pic basic le yazıyosan işin kolay. takıldığın yerde yardımcı olurum
Cidik arkadaşım kesme biliyorum, fakat devreyi önce bu şekliyle tamamlayıp bir deneyeceğim. Eğer istediğim neticeyi alamazsam senin söylediğin interrupt olayına gireceğim. Öneri ve yardımda bulunan ve bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Sanırım sistem analizi proje ödevi :) buton yerine Reed Röle koyup mıktanıslanma ile sayma işlemini yapabilirsin ?
yok arkadaşım bu bir ödev değil, tasarladığım şey bir baskı makinası numaratörü olacak ve makina ömrü boyunca sayacak, resetlenmeyecek.
EL817 Kullanabilirsin.PIC girişini de izole etmiş olursun.
her hangi bir opto kuplör kullan
Hall sensörü de kullanabilirsin. Hatta bence en sağlamı bu olur. Sensörün arkasında küçük bir mıknatıs olur, sayılacak bir metal uzantı sensörün önünden geçerken manyetik akıda farklılık yaratır, bunu ölçüp değerlendirirsin. UGN3503'ün datasheet'ine bak böyle bir uygulama var.
Öneride bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.Pazartesi gününden itibaren zener diyot'la deneyeceğim. Olmazsa optokuplörü deneyeceğim.Sonuçları burada sizlerle paylaşacağım.
Arkadaşlar pbpro'da lcd'nin sadece üst satırını sildiren komut varmı?
quote:
Orjinalden alıntı: orhansah
Arkadaşlar pbpro'da lcd'nin sadece üst satırını sildiren komut varmı?
tam komutu bilmiyorum ama bu da işe yarar, lcdout " " arada 16 tane boşluk var tabi 16 sutunluk lcd kullandığını var sayarak yazdım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme