elimde şarj için hazırlanmış bir devre kartı var. bütün elemanları sağlam. üzerindeki PIC'in programı silinmiş. kart'ı işlevsel hale getiriyorum fakat aküler dolduğunda şarjı kesmiyor. konjektör ile denedim fakat 220amperlik aküler konjektöre fazla geldi ve yaktılar cihazımız yine işlevselliğini yitirdi. son çare olarak sağlam bir kart alıp PIC içerisindeki programı kopyala yapıştır yapmaya karar verdik fakat nasıl yapılacağını bilmiyoruz. biraz araştırdım işime yarar bir bilgi bulamadım. bilenlerin yol göstermesini beklemekteyim. teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: sari_spawn
merhaba değerli arkadaşlar,
elimde şarj için hazırlanmış bir devre kartı var. bütün elemanları sağlam. üzerindeki PIC'in programı silinmiş. kart'ı işlevsel hale getiriyorum fakat aküler dolduğunda şarjı kesmiyor. konjektör ile denedim fakat 220amperlik aküler konjektöre fazla geldi ve yaktılar cihazımız yine işlevselliğini yitirdi. son çare olarak sağlam bir kart alıp PIC içerisindeki programı kopyala yapıştır yapmaya karar verdik fakat nasıl yapılacağını bilmiyoruz. biraz araştırdım işime yarar bir bilgi bulamadım. bilenlerin yol göstermesini beklemekteyim. teşekkürler
devre ticari devre olduğu için devrenin içindeki kod koruması ile atılmıştır büyük ihtimal yani kodları içinden alamassınız böyle bir koruma yapılmışsa, ama ben denemek istiyorum derseniz önce şarj için hazırlanmış devre kartınızda gerçekten pic mi kullanılmış onu öğrenmelisiniz picin üzerinde modeli yazar silikte olsa sonraki aşama pic ten yazılım okuma ve diğer pic e okunan yazılımı atma kısmı kalıyor bunun içinde pickit2 gibi pragramlayıcılar kullanılıyor onlardan edinmelisiniz i ayrıca picin yazılımı silinmiş olduğunu düşünüyorsunuz bence o pic bozulmuşta olabilir bu durumda aynısından bir pic daha almanız gerekir