Bildirim
pic16f877'yi bir türlü çalıştıramadım. yardım edermisiniz?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Mclr ucu yani 1 nolu uç şaseye değil 10 veya 4,7 K dirençle Vcc (+) ye ver. Ben resimde şasedeymiş gibi görüyorum. Kristal uçlarındaki kondansatörlerin birer uçları şasede olacak. Eğer bu şekilde ise başka bir problem var demek.
quote:
ayrıca pic'in negatif osc girişine de 100ohmluk bir direnç bağladım.
Ayrıca böyle bir uygulamayada gerek yok. İlk defa bunu sizden duydum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektron74 -- 15 Ocak 2008; 23:14:04 > -
xtali o kadar uzaklara koyma. uygulama devresini eklersen yardımcı olmaya çalışalım... -
[image=http://img227.imageshack.us/img227/4527/circuitsw8.th.jpg]
devre gayet basit. crystalin ucuna direnç bağlama olayını da bir kitapta gördüm(CSS ile PIC programlama) -
Konfigurasyon ayarlarında bir problem olabilir.
Devre şemasında pull-down demişsin ya, o pull-up. Bazen devreler sözel olarak anlatıldığı için bunları karıştırmamak gerekir -
arkadaşlar problemi buldum. problem crystaldeymiş. başka bir crystal taktım problem kamadı. şu anda her türlü işi yapıyor :). hepinize teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X