Şimdi Ara

PİLLERİ SERİMİ YOKSA PARELELMİ BAGLAMALIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
16.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar elimde 9 adat 118650 pilllerim var.bunları powerbank yapmak ıstıyorum ama serı mı yoksa parelel mi baglamalıyım nasıl bir verım alırım bu sekılde.yanı serı baglarsam kac volt kac amper parelel baglarsam kac volt kac amper deger elde ederım.....ve powerbank devresıyle bunların sarj suresı cok uzar sanırım daha baska nasıl bunları sarj ederım ve bu piller doldugu zaman sarjı otomatık kesecek bırseyler yanı......yardımcı olursanız sevınır sımdıden tesekurler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkcelik -- 25 Eylül 2016; 16:38:50 >

• Şimdi paralel seride insanlar arasında karıştırıla biliyor kısa örnek ile herkesin anlayacağı şekilde..

Bir pilin sivri ve diğer pilin düz tarafını birleştirip eklemeye devam eder iseniz.. +-+-+-+-(Seri) Burda Bütün biller aynı anda biter. Voltaj artar. Piller 6 adet 1.5v 1500mah ise misal.. yine 1500mah verir aynı anda tükenir.. 6 tane pil x 1.5v = 9 volt eder,

Paralelde ise tam tersi , aynı kutupların ustunden kablo çekersiniz++++++ Kutbu bir ------ kutbu bir dir , Bu durumda Voltaj sabit kalır 1.5v , verebildiği amper yükselir Piller daha geç biter.. 6 pil x 1500 mah = 9000 mah ve 1.5v olur
  • Paralel Baglarsanız daha çok verim alırsınız paralel bağlamada Akım artar voltaj sabit kalır.

Her biri 2000mAh kabul etsek,

9x2000

18 amper yapar.

Ortalama bir telefonu 9 kere doldurur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canturkcelik C kullanıcısına yanıt
    Şimdi paralel seride insanlar arasında karıştırıla biliyor kısa örnek ile herkesin anlayacağı şekilde..

Bir pilin sivri ve diğer pilin düz tarafını birleştirip eklemeye devam eder iseniz.. +-+-+-+-(Seri) Burda Bütün biller aynı anda biter. Voltaj artar. Piller 6 adet 1.5v 1500mah ise misal.. yine 1500mah verir aynı anda tükenir.. 6 tane pil x 1.5v = 9 volt eder,

Paralelde ise tam tersi , aynı kutupların ustunden kablo çekersiniz++++++ Kutbu bir ------ kutbu bir dir , Bu durumda Voltaj sabit kalır 1.5v , verebildiği amper yükselir Piller daha geç biter.. 6 pil x 1500 mah = 9000 mah ve 1.5v olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Şimdi paralel seride insanlar arasında karıştırıla biliyor kısa örnek ile herkesin anlayacağı şekilde..

şarj için şöyle cihazlar var:

http://www.n11.com/arama?q=18650+%C5%9Earj+Cihaz%C4%B1

• kardes telefon icin 5v gerekli eger piller 3.7v ise ikiserli sekirde ilk once seri bagla sonra elindeki seri bagli pilleri birbirine paralel bagla cikisin 7.4 olacaktir eger bu sekildeyse voltaji dusurmek icin devreye de ihtiyacin var normap bir diyot uzerinden gecen voltaji
    0.7v dusurur bunu kullanabilirsin fakat yaptigin projede ne voltaj ne de akim korumasi var ustelik ma/h hesabina gore 10000ma bir batarya 2000ma pili 5 kere doldurur gibi bir sey yok verimlilik soz konusu bunlari sana yazdim ancak yapmani tavsiye etmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustalar daha iyi bilir ama pilleri hepsini paralel bağlayıp Mobile booster denen modüle bağlayarak yapabilirsin diye düşünüyorum. Ben tek pilli yaptım şuradan inceleyebilirsin:

https://forum.donanimhaber.com/m_120583932/tm.htm

18650 pilleri şarj etmek için de yukardaki mesajımda verdiğim linkteki cihazlardan alabilirsin. Çünkü o kadar pili modülle doldurmak çok uzun sürer.
    Peki pilleri paralel bağlayıp sabitledikten sonra şarj aletiyle nasıl dolduracağım dersen haklısın. ben de bi çözümünü bulamadım o yüzden tek pilli yaptım. 8'li pil kutuları var ama benim bulduklarım hep kalem piller için ve seri bağlanacak şekilde. 4'lü veya 8'li paralel bağlantılı 18650 pil kutusu bulursan bana da haber ver lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aradaki farklar ve kalan ömür faktörü nedeniyle en fazla 3-4 adet pilin paralel bağlanmasını öneriyorum. Aksi takdirde sirkülasyon akımı nedeniyle piller birbirini deşarj edecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi aküyü almalıyım ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Paralel Baglarsanız daha çok verim alırsınız paralel bağlamada Akım artar voltaj sabit kalır.

Her biri 2000mAh kabul etsek,

9x2000

18 amper yapar.

Ortalama bir telefonu 9 kere doldurur.

tesekurederım
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    tesekurederım
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    hocam bu ısımızı görur galıba ama serı olacaktır.kucuk bır lehımle parelele cevırebılırız sanırım

http://cdn4.n11.com.tr/a1/1024/16/04/27/86/16/52/46/51/96/00/11/91/95224349029461376251.jpg

http://urun.n11.com/diger/4x-18650-pil-kutusu-pil-yuvasi-kablolu-4lu-P110897288

• Rica ederim..

@Nipp10
    Mantıklı konuşmuşsunuz bir dayanağı varmı ?

Kafaya düşününce yatacak bir şey olsada limitleri sınırları olmalı kullanılan pil teknolojisi gibi , nitekim bosch gibi markların özellikle eski modellerinde piller seri~paralel bağlanıp hem gerekli voltaj hem gerekli amper saat miktarı sağlanmaktaydı li-ion lar ayrı bir dünya... Ama bu böyleydi ömürleri biterdi sürekli kullanımda 1~2 yıl ı geçirirlerdi ama fena değildi , şarj lı pillerdi tabi bunlar hangi faktörlere göre bu durum değişir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 27 Eylül 2016; 22:13:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Rica ederim..

@Nipp10
    Mantıklı konuşmuşsunuz bir dayanağı varmı ?

Kafaya düşününce yatacak bir şey olsada limitleri sınırları olmalı kullanılan pil teknolojisi gibi , nitekim bosch gibi markların özellikle eski modellerinde piller seri~paralel bağlanıp hem gerekli voltaj hem gerekli amper saat miktarı sağlanmaktaydı li-ion lar ayrı bir dünya... Ama bu böyleydi ömürleri biterdi sürekli kullanımda 1~2 yıl ı geçirirlerdi ama fena değildi , şarj lı pillerdi tabi bunlar hangi faktörlere göre bu durum değişir ?
    şöyle yapayım diyorum 4 lü pil yuvalarından 2 adet alsam bunlar seri baglı oluyor zaten.sonra bu ikisini parelel baglasam nasıl olur acaba...verecegi volt ve amper nasıl olur acaba...ne dersiniz arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: canturkcelik

merhaba arkadaslar elimde 9 adat 118650 pilllerim var.bunları powerbank yapmak ıstıyorum ama serı mı yoksa parelel mi baglamalıyım nasıl bir verım alırım bu sekılde.yanı serı baglarsam kac volt kac amper parelel baglarsam kac volt kac amper deger elde ederım.....ve powerbank devresıyle bunların sarj suresı cok uzar sanırım daha baska nasıl bunları sarj ederım ve bu piller doldugu zaman sarjı otomatık kesecek bırseyler yanı......yardımcı olursanız sevınır sımdıden tesekurler.....

İşinize yarayacak açıklamalar gelmiş ustalardan,Kullanacağınız pil markası önemli bunuda göz ardı etmeyin,kalın sağlıcakla.
  • Hocam seri bağlı 4'lü pil yuvasına, 3000 mah olan 4 tane 18650 pil takarsan 4x3.7= 14.8v 3000 mah güç elde edersin. Bu 4'lü yuvanın iki tanesini paralel bağlayınca da 14.8v 6000 mah olur. Bunu telefon şarj etmek için kullanacaksan 5v'a düşürmen lazım. Yani powerbank için uygun bi dizilim değil.

Belki şöyle yapılabilir. Her biri 4 pilli, iki ayrı powerbank yaparsın.
    Mesela 18650 için 4'lü pil yuvası aldın. Tabi bu pil yuvası paralel olmalı. Buna pilleri taktın, sonra internetten alabileceğin 0.9v 5v usb step up modülüne bağladın. Araya da bi açma kapana anahtarı koydunmu tamamdır. Bunun aynısından bi tane daha yaparsın 2 tane powerbankın olur. 8 pil bi arada durmayacağı için de piller birbirini deşarj etmez. Pilleri şarj etmek için de yuvadan çıkarıp şarj aletine takarsın. 18650 şarj aletleri var.
    Baya bi masraf çıktı ama bu da ayrı bi zevk işte:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Hocam seri bağlı 4'lü pil yuvasına, 3000 mah olan 4 tane 18650 pil takarsan 4x3.7= 14.8v 3000 mah güç elde edersin. Bu 4'lü yuvanın iki tanesini paralel bağlayınca da 14.8v 6000 mah olur. Bunu telefon şarj etmek için kullanacaksan 5v'a düşürmen lazım. Yani powerbank için uygun bi dizilim değil.

Belki şöyle yapılabilir. Her biri 4 pilli, iki ayrı powerbank yaparsın.
    Mesela 18650 için 4'lü pil yuvası aldın. Tabi bu pil yuvası paralel olmalı. Buna pilleri taktın, sonra internetten alabileceğin 0.9v 5v usb step up modülüne bağladın. Araya da bi açma kapana anahtarı koydunmu tamamdır. Bunun aynısından bi tane daha yaparsın 2 tane powerbankın olur. 8 pil bi arada durmayacağı için de piller birbirini deşarj etmez. Pilleri şarj etmek için de yuvadan çıkarıp şarj aletine takarsın. 18650 şarj aletleri var.
    Baya bi masraf çıktı ama bu da ayrı bi zevk işte:)

ÖNCELİKLE CAVABIN ICIN TESEKUREDERIM. 18650 PİLLER İÇİN DAHA ÖNCE ŞARJ ALETI ALMISTIM ( PİLLERİ SERİMİ YOKSA PARELELMİ BAGLAMALIYIM
    VOLTAJI DUSURMEK ICICNDE 5V Voltaj Regülatörü 7805 KULLANMAK ISTIYORUM  PİLLERİ SERİMİ YOKSA PARELELMİ BAGLAMALIYIM

YANLIZ ŞARJ REGÜLATÖRÜ ISINMA YAPABILIRMIS GALIBA BUNUN ICINDE alüminyum BİR SOGUTUCUYA VİDALASAM İŞ GÖRÜR HERHALDE..
    AMA BEN ŞARJI PİLLERİ CIKARMADAN YAPMAK ISTIYORUM BUNUN ICIN HAZIR DEVRELERDEN ALABILIRIM BELKI.AMA SARJ SURESI UZUYOR BUNLARDA BENDE ŞARJ DOLDUGUNDA OTOMATIK ISLEMI KESEN BIRAZDAHA GUÇLU BIRSEYLER BAKIYORUM AMA BULAMADIM..

• Paralel bağlayıp booster kullanman lazım. 1 doların altında satılıyot aliexpress te. 7905 7805 gibi regülatörlerde kayıp fazla. Sadece yüksek voltajı düşürebilir fakat kayıp fazladır. Tavsiye etmem.

Hazır usb çıkışlı kitler var bu bataryalar için. Şarj kitleri de var. Gittigidiyorda da bulabilirsin

• Merhabalar,
    48v 1000w gücünde scooter' ım var,

bir pil kutusu aldım. 60 tane 18650 pilim var. acaba bunları 48v olması için pil kutusuna nasıl dizmem lazım ve nasıl bir kart almam lazım içine.
  • selamlar bir konu hakkında yardım alabilirmiyim.cok fazla li ion 18650 pili paralel bağlayabilirmiyim yada şöyle sorayım bana telefon şarj etmek için powerbank lazım 12 v gerekli değil o yüzden yüksek kapasiteli paralel bağlı powerbank yapmam da bir sakınca varmı(seri bağlı powerbank yapmamın bana bir faydası olur mu 8 yada 12 volt almam dısında) teşekkürler cevaplar için şimdiden

• Oktayizm O kullanıcısına yanıt
    Çok fazla dediğin kaç tane mesela ? 20-30 tanede problem olmaz . Tanesi 3 amper / saatten 20 tanesi 60 amper 30 tanesi 90 amper yapar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

öncelikle teşekkür ederim cevap için .20-30 en fazla bana telefon şarj edecek powerbank lazım pilleri paralel bağlayarak istediğim voltaj da yüksek kapasiteli birşey yapabilirim ama kafamı seri bağlantı karıştırdı. aynı voltajı seri bağlantı ile de alabilirim (4,8,12 v) hangisini yapmak daha mantıklı o konuda kafam karıştı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.