< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkcelik -- 25 Eylül 2016; 16:38:50 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkcelik -- 25 Eylül 2016; 16:38:50 > |
Şimdi paralel seride insanlar arasında karıştırıla biliyor kısa örnek ile herkesin anlayacağı şekilde..
Bir pilin sivri ve diğer pilin düz tarafını birleştirip eklemeye devam eder iseniz.. +-+-+-+-(Seri) Burda Bütün biller aynı anda biter. Voltaj artar. Piller 6 adet 1.5v 1500mah ise misal.. yine 1500mah verir aynı anda tükenir.. 6 tane pil x 1.5v = 9 volt eder, Paralelde ise tam tersi , aynı kutupların ustunden kablo çekersiniz++++++ Kutbu bir ------ kutbu bir dir , Bu durumda Voltaj sabit kalır 1.5v , verebildiği amper yükselir Piller daha geç biter.. 6 pil x 1500 mah = 9000 mah ve 1.5v olur |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 27 Eylül 2016; 22:13:59 > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
selamlar bir konu hakkında yardım alabilirmiyim.cok fazla li ion 18650 pili paralel bağlayabilirmiyim yada şöyle sorayım bana telefon şarj etmek için powerbank lazım 12 v gerekli değil o yüzden yüksek kapasiteli paralel bağlı powerbank yapmam da bir sakınca varmı(seri bağlı powerbank yapmamın bana bir faydası olur mu 8 yada 12 volt almam dısında) teşekkürler cevaplar için şimdiden |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
öncelikle teşekkür ederim cevap için .20-30 en fazla bana telefon şarj edecek powerbank lazım pilleri paralel bağlayarak istediğim voltaj da yüksek kapasiteli birşey yapabilirim ama kafamı seri bağlantı karıştırdı. aynı voltajı seri bağlantı ile de alabilirim (4,8,12 v) hangisini yapmak daha mantıklı o konuda kafam karıştı. |