Şimdi Ara

pilotaj-muhendis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pilot olmak istiyorum thk pilotajligi mi yazayim yoksa fatih unv muhendislik yazip bitirdikten sonra disardan mi pilot olayim.sizce hangisi cok kararsiz kaldim.bu arada ikisinide burssuz okuycam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dışardan pilot olmak kolay değil. ya özel kursa gideceksin ki 50.000 Euro falan. ya da thy nin sınavlarına gireceksin. ama rekor başvuru var o yüzden zor. thy fo maaşı 12 milyar diye orda çalışan birinin eşinden öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

dışardan pilot olmak kolay değil. ya özel kursa gideceksin ki 50.000 Euro falan. ya da thy nin sınavlarına gireceksin. ama rekor başvuru var o yüzden zor. thy fo maaşı 12 milyar diye orda çalışan birinin eşinden öğrendim.
    Yaz gitsin pilotajı, okuruz birlikte :)
  • En sağlıklısı, gir bir mühendisliğe bitir bölümünü. Sonra paran yoksa bu mühendislikle iş yaparak para kazan, kazandığın parayla da pilotaj kursuna git. 10-15 yıl dilediğin kadar pilotluk yap, daha sonra pilotluğu bırakınca tekrar mühendis olarak iş hayatına dönersin ve CV'ne pilotluk yaptığını da eklersin ve biraz daha avantajlı olur iş bulman.

• Hocam ben çok istedim kazanamadım umarım siz gidersiniz çünkü sadece parası için yazıyor herkes gerçekten istediği için değil.

• Benim de içimden pilotaj geçmiyor değil. Vallahi ne yalan söyliyeyim parası için falan istemiyorum. (O kadar para çok zaten). Şöyle kokpitin hakimi olarak o mavilikte uçağı süzmek, sonra iniş yapmak ne bileyim çok hoşuma gidiyor ve uçak görünce deliriyorum. Malum babam DHMI de inşaat mühendisliği yapıyor. Belki de ondandır bu uçak sevdası...

• Bu sene Anadolu Üni. pilotaj bölümünü yazacam tutarsa sağlık kontrolleri varmış bakalım hayırlısı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent İktisat
    8 ay önce açıldı
    BOUN-ODTU-ITU
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Bu sene Anadolu Üni. pilotaj bölümünü yazacam tutarsa sağlık kontrolleri varmış bakalım hayırlısı...
    sağlık kontrollerinden geçemeyince okula almıyorlarmı şimdi? tercih te etmiş olacaz ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

sağlık kontrollerinden geçemeyince okula almıyorlarmı şimdi? tercih te etmiş olacaz ne olacak?

Ben dün ösym yi aradım bu sebepden dolayı çıkan bayan kesin yerleştirilirsiniz diye bir şey söyleyemedi bu durumdan biraz korkuyorum

Bk. 210. Aday öðrencilerin 06.06.2006 tarihli ve 26190 sayýlý Resmi Gazete’de
    yayýmlanan “Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliði (SHY–1)” nin 24.
    Maddesinde belirtilen öðrenci pilot lisansý için müracaatlarda
    öngörülen þartlarý karþýlýyor olmasý gerekmektedir. Sivil Havacýlýk
    Genel Müdürlüðü (SHGM) veya SHGM tarafýndan yetkilendirilen
    havacýlýk týp merkezleri tarafýndan düzenlenmiþ geçerli 1 inci sýnýf
    saðlýk sertifikasý sahibi olmak ve saðlýk sertifikasýnda, tek pilota
    sertifikalý uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasýna engel kýsýtlama
    bulunmamak. Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliði (SHY–1)
    çerçevesinde, öðrenim süresi içerisinde, öðrencinin pilotluða
    elveriþsiz duruma gelmesinden ötürü ortaya çýkacak tüm hususlardan
    öðrenci sorumludur. Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliði (SHY–1)
    çerçevesinde, saðlýk muayenesi sonucunda öðrencinin pilotluða elveriþsiz
    olmasý durumunda ilgili bölüme kaydý yapýlmayacaktýr. Bu öðrencilerin
    durumlarý ÖSYM Baþkanlýðýnca deðerlendirilerek, alt tercihlerinden
    puanýnýn tuttuðu bir yükseköðretim programýna yerleþtirilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: wasplaquem

Pilot olmak istiyorum thk pilotajligi mi yazayim yoksa fatih unv muhendislik yazip bitirdikten sonra disardan mi pilot olayim.sizce hangisi cok kararsiz kaldim.bu arada ikisinide burssuz okuycam

hocam pilotluk zor meslektir önce onu araştırınız aile yaşantınız olmaz (olanlar istisna çok az bir kısım ) aşk lazım uçma aşkı lazım yani mühendislik tercih etmek daha mantıklı mühendis olup güzel bir hayat kurarsınız ve güzel para kazanırsanız tek motorlu uçak kullanabilme lisansı alıp ve 1 tanede uçak alırsınız istediğiniz gibi seyr-i sefa yaparsınız mantıklı olan budur bence siz bilirsiniz tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _war_

Bu sene Anadolu Üni. pilotaj bölümünü yazacam tutarsa sağlık kontrolleri varmış bakalım hayırlısı...

önceden sağlık kontrolü yaptırmanız sizin için daha hayırlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

Pilotaj için sağlık muayenesi yapan hastahanelerden birine gidip kontrolleri yaptırın hemen ona göre yaparsınız tercihi. Sonradan sıkıntıya girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silkman123

quote:

Kontroller 1000 tlyi bulabiliyormuş yaptırırım sonra tutmaz falan boşuna olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riven Mı -- 13 Temmuz 2013; 3:50:08 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: silkman123

quote:

Kontroller 1000 tlyi bulabiliyormuş yaptırırım sonra tutmaz falan boşuna olur

650 TL tutuyor başkentte, Etimesgut hava hastanesinde 350 TL, boşuna olur diyorsanız zaten çok da istekli değilsiniz, başka bir bölüm tercih edin

• Eger pilotaji kazanip saglik kontrolunden gecemezseniz bir sonra tutacak olan yere yerlesirsiniz. Kontenjani full olsa bile yerlesiyorsunuz merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Eger pilotaji kazanip saglik kontrolunden gecemezseniz bir sonra tutacak olan yere yerlesirsiniz. Kontenjani full olsa bile yerlesiyorsunuz merak etmeyin

Sanırım dilekçe falan yazıyormuşuz ama çok uzun sürüyormuş yerleştirilme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Eger pilotaji kazanip saglik kontrolunden gecemezseniz bir sonra tutacak olan yere yerlesirsiniz. Kontenjani full olsa bile yerlesiyorsunuz merak etmeyin

Sanırım dilekçe falan yazıyormuşuz ama çok uzun sürüyormuş yerleştirilme

Alıntıları Göster
    amacın pilot olmaksa pilotaj seç.dışarıdan pilotluk daha masraflı olur.
  • Ozyeginin tam burslusununda ucus ucreti oldugu soylendi yazarken dikkat edin arkadaslar.Buarada anadoluda okurken burs veren havayollari var tavsiye ederim.

• Butun yorumlari okudum ama yine bi karara varamadim herkes farkli bir sey soyluyor ne yapcam hic bilmiyorum.hala dusunuyorum en mantikli secenek hangisi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdinc1

En sağlıklısı, gir bir mühendisliğe bitir bölümünü. Sonra paran yoksa bu mühendislikle iş yaparak para kazan, kazandığın parayla da pilotaj kursuna git. 10-15 yıl dilediğin kadar pilotluk yap, daha sonra pilotluğu bırakınca tekrar mühendis olarak iş hayatına dönersin ve CV'ne pilotluk yaptığını da eklersin ve biraz daha avantajlı olur iş bulman.

Muhendislik yazayim diyorum ama puanim bir odtuye vs yetmedigi icin anca ozelleri yazabilirim mesela fatih universitesi olabilir.o yuzden fatihi bitirdikten sonra iyi bir yerde is bulabilir miyim diye bir sorun ortaya cikiyor.sen ne onerirsin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.