Şimdi Ara

Playstation 2 [ANA KONU] (413. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.449
Cevap
88
Favori
548.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sarı ve yeşile bağladınzmı görüntü alırsınız bende smart tv ye öyle bağladım sarı ve yeşil
  • medee10 M kullanıcısına yanıt

Letgo'da ps2 korsan oyunları satan bir adam buldum. Ondan benim cihazımda kasan oyunların aynısını aldım. İlginçtir ki bu adamın bana verdiği oyunlarda kasma sorunu ortadan kalktı. Adam oyunu nereden indiriyor bilmiyorum ama bana verdiği dvd'nin markası HP. Kasma sorunu yaşayan arkadaşlar HP markasını bi denesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: medee10

Letgo'da ps2 korsan oyunları satan bir adam buldum. Ondan benim cihazımda kasan oyunların aynısını aldım. İlginçtir ki bu adamın bana verdiği oyunlarda kasma sorunu ortadan kalktı. Adam oyunu nereden indiriyor bilmiyorum ama bana verdiği dvd'nin markası HP. Kasma sorunu yaşayan arkadaşlar HP markasını bi denesin.

oyunları dvd ye yazarken hızı kaç seçiyordunuz hocam?
    4x olması lazım maksimum. 16x le falan yazıyorsanız ondan donuyor olabilir.
    bir de dvd markası çok önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnadınasen

Sarı ve yeşile bağladınzmı görüntü alırsınız bende smart tv ye öyle bağladım sarı ve yeşil

Yanıt için çok teşekkür ederim. Orijinal kablosu ile her kombinasyonu denemış ve netice alamamıştım. Tedarik ettiğim yeni kablo ile görüntü konusunu çözdüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    HP de sorunlu 3 5 defa kullanımdan sonra CD leri LAZER okuyucu çiziyorsa o yüzden sıkıntı vardır
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Aynı oyunu yeri geldi 2x yeri geldi 4x yeri geldi 8x hızında dvd'ye çektim. dvd markasına gelirsek vatan computer'dan verbatim aldım. oyunun hep aynı yerlerinde kasmalar oldu. mesela formula one 05 oyunu. hep açılış video klibinde ve menü ekranında kasıyordu. başka sitelerden indirdim yine aynı durum oldu. USB'den açayım dedim yine aynısı yaşandı. İnanın problem ne aklım ermiyor. Her şeyi denedim. Bir tahmin yürütecek olsam, oyunun iso dosyasının problemli olduğunu derdim. Aynı oyunu farklı sitelerden indirsem de dosya boyutu çok az fark ediyordu. Bence internetten indirdiğim sitelerde, oyunun iso dosyası iyi değildi. Aynı iso dosyası farklı sitelerde dolaşıyor zaten. fakat şu letgo'dan bulduğum adamın verdiği oyunda (f1 05) kasma olmadı işte. oyunun açılış videosu akıcı, menüler de akıcı. Mevzu ne hala uyanamadım.

• İnadınasen İ kullanıcısına yanıt

cd'yi daha ilk kez taktığımda oyunun belli başlı yerleri kasıyordu. çizilme olsa bir süre sonra ve rastgele kasması lazımdı diye düşünüyorum.

• quote:

Aynı oyunu yeri geldi 2x yeri geldi 4x yeri geldi 8x hızında dvd'ye çektim. dvd markasına gelirsek vatan computer'dan verbatim aldım. oyunun hep aynı yerlerinde kasmalar oldu. mesela formula one 05 oyunu. hep açılış video klibinde ve menü ekranında kasıyordu. başka sitelerden indirdim yine aynı durum oldu. USB'den açayım dedim yine aynısı yaşandı. İnanın problem ne aklım ermiyor. Her şeyi denedim. Bir tahmin yürütecek olsam, oyunun iso dosyasının problemli olduğunu derdim. Aynı oyunu farklı sitelerden indirsem de dosya boyutu çok az fark ediyordu. Bence internetten indirdiğim sitelerde, oyunun iso dosyası iyi değildi. Aynı iso dosyası farklı sitelerde dolaşıyor zaten. fakat şu letgo'dan bulduğum adamın verdiği oyunda (f1 05) kasma olmadı işte. oyunun açılış videosu akıcı, menüler de akıcı. Mevzu ne hala uyanamadım.

hocam malesef dvd yazma işinde çok problem çıkıyor.
    ben bıraktım artık usb den oynayabiliyorsam oynuyorum oynanmıyorsa dvd ye falan yazmıyorum.
    hatırladığım en son dvd kullandığımda galiba 5-6 tane dvd çöp olmuştu malesef.

usbde en azından oyunu siliyorsun daha sonra istediğin gibi kullan. dvd de böyle bir şey yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 1 Ocak 2021; 23:27:59 >

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

DVD’de Verbatim kullanırsan çöp olmaz.

Haklısınız ama lazer okuyucu CD yi çiziyorsa o turuncu göz okuyucuya bağlı olanı değiştirin mesela ben dün godofar 2 yüzüklerin efendisi bu 2 oyunu indirdim sınama sahnelerinde kasma donma yok ama oyuna başlayınca siyah ekran veriyor bende bi ayar yapınca düzeliyor çok üzülmüştüm oyunu tam açıyor siyah ekran veriyor du düzelttim 2 oyunu da ayarlardan yaptım

• İnadınasen İ kullanıcısına yanıt

göz okuyucuya bağlı olan turuncu şey derken o ne? neyi değiştirmem gerektiğini anlayamadım.

• Bu lazer şeriti CD leri bu çiziyor

Playstation 2 [ANA KONU]

• İnternette freemcboot dvd satan bir yer bulabilen var mı? Yazdırma imkanım yok ne yazık ki.

• SilenceRaziel kullanıcısına yanıt
    Cdye yükleyip gönderebilirim. Düşünür müsünüz? Cihazınız çipliyse cd veya dvd fark etmez, direk ulaunch.elf'e atar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Cdye yükleyip gönderebilirim. Düşünür müsünüz? Cihazınız çipliyse cd veya dvd fark etmez, direk ulaunch.elf'e atar.

Dvd saglam. Pm atiyorum teşekkürler.

• Oyunun orijinal cd'sini alarak kasma problemini aşmış oldum. Fakat şunu merak ediyorum: Benim cihaz çipli. Korsan cd takınca çip, onu orijinalmiş gibi tanıttığı için gözü yoruyordu. Orijinal cd'yi okurken de aynı durum söz konusu olur mu? yoksa cihaz çipli olsa bile orijinal cd'yi daha mı kolay okur?

Gözü yorma ifadesi tamamıyla şehir efsanesi. Kullanım kılavuzunda dvd+r ve dvd-r'yi okuyabilir diye söylüyor. Her kim uydurmuşsa milleti iyi keklemiş şimdiye kadar. Medya bu, niye okumasın? Cihazın görevi o zaten. Kopya veya orijinal medya, taktın mı cihaz okur. Çok anlam yüklemeyin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Gözü yorma ifadesi tamamıyla şehir efsanesi. Kullanım kılavuzunda dvd+r ve dvd-r'yi okuyabilir diye söylüyor. Her kim uydurmuşsa milleti iyi keklemiş şimdiye kadar. Medya bu, niye okumasın? Cihazın görevi o zaten. Kopya veya orijinal medya, taktın mı cihaz okur. Çok anlam yüklemeyin bence.
    hocam ps2 de çip var diye göz yorulmaz ama sen arkası koyu mavi renkte olan dvd ye oyun yazıp ps2 de oynarsan göz gerçekten yoruluyor.

ps2 nin orjinal oyunlarının arkası ayna gibi parlar.
    eskiden suriye'de üretilen kaliteli korsan oyunların arkası altın sarısıydı onlarda güzel çalışıyor göz yormuyor.
    ama teknoloji marketlerden alınan arkası koyu mavi olan diskler gözü yoruyor hatta bazen oyunun çalışmamasına bile sebeb veriyor.
    bende arkası mavi cd de gow 2 çalışmamıştı. evde bulduğum arkası gümüş renkli cd de problemsiz çalışmıştı.

• quote:

Oyunun orijinal cd'sini alarak kasma problemini aşmış oldum. Fakat şunu merak ediyorum: Benim cihaz çipli. Korsan cd takınca çip, onu orijinalmiş gibi tanıttığı için gözü yoruyordu. Orijinal cd'yi okurken de aynı durum söz konusu olur mu? yoksa cihaz çipli olsa bile orijinal cd'yi daha mı kolay okur?

Bu disk rengine göre gözü yorma vb işlerini çok duydum ama, benim başıma gelen absürt örnek sağolsun, bu miti çürütür nitelikte. Ps2 fat spch 50000 serisi (ikinci nesil fat kasa model yanlış olduysa) 2003 yada 2004 yazında çipli almıştık. Yakınımda oyun satan eleman da paso en dandik marka olarak okuduğum dms diske 16x Nero ile diski yazıp verirdi bana. Bu makinede uzun süre böyle yazılmış diskler kullanıldı. he çizildikleri zaman okuyamadığı oldu makinenin doğal olarak ama çizilen oyunu pcde kopyaladığım zaman makine sorunsuz açtı. Bu makinenin optik okuyucu daha geçen sene 2019zun yazında, salak gibi laserin voltajını ayarlıyım derken fazla vererek yaktım. Doğru ayarlayabilseydim optik hala çalışacaktı allah bilir. Neyse yedek bi tane vardı onu en iyi. şekilde ayarlayıp taktım arkadaş yoluna hala devam ediyor. Ha tabi diğer bir yandan bir çok ps2 alan arkimim, bir kaç sene sonra ha fat olsun ha slim olsun optik okuyucuları bir süre sonra vefat etti. Ve çoğununda altın disk kullandığını bilirim. Ya bu iş harbi şehir efsane yada elektronik şansım aşırı iyi tutmuş. Peki ne tavsiye veririm dersen, genelde benim makinede en iyi okuduğu dvd verbatim oluyor. verbatim cidden uzun süre gidiyor çizilme felan olsun gene makine zorlanmıyor. Ha geçen param yoktu, gittim sony 50lili kutu aldım sorun var mı yok şuanlık. Ama asıl etki eden kısım diski yazdırmada. bu güne kadar bir sürü yazıcı ve programla denedim en iyi kesinlediğim çözüm, masaüstü pc dvd yazıcısında, alcahol 120 ile 4x hızda ps2 disk yazdırma şeçeneğinde oyunu yazdıracaksın. Son olarak ne kadar doğrudur bilmem ticarimiş gibi geliyor ama, çiplerinde optik okuyucunun ömrünü uzatmak için yaptığı işler var, mesela matrix v4 yanlış hatırlamıyorsam, açıklamasında bilmem ne daha az ışık göndertiyorum optiğe bu sayede daha az zarar görüyor okuyucu vb diye iddiası vardı. Ne kadar inanırsanız tabi :)

• Arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. bir yazılımcı bu duruma açıklık getirene kadar, "korsan oyun gözü yoruyor", "arkası mavi dvd'ler cihaza zarar veriyor" gibi ifadeler, şehir efsanesi mi yoksa gerçeklik payı var mı sorusu tartışılmaya devam edecek anlaşılan. tecrübelerinizle bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşmışsınız. arkası mavi dvd'lerde kimisi sorun yaşamazken, kimisi problemler yaşamış. Bu şimdilik kalsın.

Peki ps2 için dvd-r mi, yoksa dvd+r medyası mı daha iyi? bu konu hakkında bilgisi, tecrübesi olan var mı?

Smackdown 2010 orijinal aldım ama arkasında çizikler olduğu için bazen yüklenme uzun sürüyor. belki yine boş dvd alırım ondan soruyorum.

• 
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.