Şimdi Ara

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (8965. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Inferioress , hunter007 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
188.404
Cevap
1.609
Favori
10.296.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
351 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 89638964896589668967
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |PlayStationyoutube
    Discover games on the PS5® console that push your emotions beyond expectations. Feel it now on PS5. #ps5 #ps5games #playstation
    https://www.youtube.com/watch?v=VV6dJjdWvjk
  • KöpeklereFısıldayanAdam kullanıcısına yanıt
    Elin Japonu Türkle ne tür derdi olabilir, dil ekleyince gerçek oyunu görmemizi mi sağlayacaklar
    Halen ülkendeki nerdeyse %90 oyuncu kaçak göçek oyun indirip,kırık ps3-ps4ten oynuyor

Bu iş bir ticaret sadece,gelir varsa yatırım yapılır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TakTAkk kullanıcısına yanıt

Korsan oyun konusunda kimsenin Rusların eline su dökebileceğini sanmıyorum. Ama Rusça neredeyse her oyunda var, ben bu Türkiye de oyun satmıyor masalından çok sıkıldım. Ve bu bahaneyi kabul etmek istemiyorum..

• Szeth-son-son-Vallano kullanıcısına yanıt
    Çok haklı bir yönteme değindiniz. Durum sadece ciddiye alınmamak. Nedenine anlam veremiyorum

Kabul etseniz de etmeseniz de gerçek bu

Senin gerçeğin, benim değil. Türkçe dil desteği verenler ortada keza vermeyenler de..

Bilmediğim bir ambargo fln mi var bizde yoksa biz öyle olduğuna mı inanıyoruz
    Dünyada belli yaygın diller var çoğu oyun sadece bunları ekliyor çünkü bu bölgelerde kitleleri var
    Keşke bizdeki satış oranları açıklansa da asıl gerçeği görsek

Gta ilk çıktığından beri Türkiye de en çok oynanan oyun serisi olmuştur bugün 8 yaşındaki çocuğa sorsan da bilir 50 yaşındaki adama sorsan da gta yı bilir hatta tr de bilgisayar oyunu deyince akla ilk gelen oyun gtadır. Keza rdr 2 de türk oyuncular tarafından çok sevildi. Tr yamalarına bile rockstar engel koydu. Gta 6 için yüzlerce mail atıldı imza kampanyaları yapıldı. Ne değişti? Gta 6 için planlanan dil desteklerinde tr gene yok

• KöpeklereFısıldayanAdam kullanıcısına yanıt
    Siz ilk GTA'yı nerden oynadınız,direkt satın alıp mı oynadınız yoksa farklı yollardan indirilmiş şekilde mi
    Asıl sıkıntı burda işte,oyunun popüler olması önemli değil,resmi olarak satın almak önemli
    Oyunun 1 kopyası 50 el değişiyor,bu satın alma değildir

Bu tartışma çok kez yaşandı,asıl sorunu başka yerlerde aradıkça böyle devam edecek
    İyi forumlar

• rockstar her zaman türk düşmanı olmuştur zaten şaşırmadık

Ya hocam neyin tartışması bu ufacık bağımsız yapımcılar ekliyor oyunlarına Türkçe dil desteği, altyazı koskoca firmalar için ne kadar zor olabilir? Binlerce kişi imza verdi tr dil desteği için gta da. Sadece satışlardan dolayı olmadığı kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hahaha aynen öyle.

• Ruled kullanıcısına yanıt
    Ekleyen eklemeyen ben değilim sadece düşündüğümü söylüyorum, imza vermesine ben de belli yerlerde destek çıktım mail bile attım ama diyorum ki örnek olarak rdr2 60 milyon sattı bunda sizce biz sayı olarak kaç tane aldık ki sonraki gta6 oyununda dil desteği bekliyoruz
    Belli bir kitlemiz,ağırlığımız yok oyun dünyasında

Dolar yükseldi dış güçlerin oyunu
    Ekonomik sıkıntı yaşanır dış güçlerin oyunu
    .
    .
    Oyunda dil desteği olmaz dış güçlerin oyunu,dünya bize düşman

Bunlara inanan varsa devam etsin,herkesin düşüncesi kendine

• Bu gidişle playstation 6 da pc ye cıkar

PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu |
  • 3. dünya ülkesi olduğumuz için, gelişmiş ülkeler gelişememiş ülkelerin dilleri için uğraşmaya değer görmüyor olmayabilir.

Valla alışmışsınız bi eleştiri olunca dış güçler lafına, tr altyazı ekleyenlerde yabancı zaten. İsteyen ekleyebiliyor yani, öyle büyük bütçelere gerek yok. Bağımsız yapımcılar bile ekleyebiliyor. Dış güçler diyen yok kendi kendinize küçümsemişiniz insanların fikirlerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruled -- 10 Mart 2024; 3:5:23 >
  • Ruled kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben belki herkesten çok istiyorum tüm oyunların Türkçe çıkmasını
    Rdr2yi Türkçe oynamak için neler vermezdim.
    Ama görünüz ki millet öyle yere götürüyor ki sanki oyun yapımcıları bize düşman da yapmıyor gibisinden

Yapmamalarının sebebi sadece satış olmayabilir ama %70 neden bu, geri kalan kısmı ise bizde bir oyun kitlesi yok
    Kitle dediğim dünyada oyun piyasasında yerimiz yok,sadece bikaç YouTuber dışında bir tane oyun geliştiricisi ya da bilindik söz sahibi,dünyadaki firmalarla içli dışlı bir platform ya da oyun firması var mı bilmiyorum
    Böyle çok neden var,örnek olarak İsrail gibi dünyada söz sahibi bir ülkenin dili var mı oyunlarda görmedim açıkçası

• Gelmiş yine "Firmalar Türk düşmanı" diye ağlayan tipler. PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | 

Ya arkadaşım daha 4-5 ay önce en büyük pc oyun platformu Steam, TL desteğini bıraktı. Sony çıktı Bilkom playstation satışı yapıyor.

Senin nüfusun 85 milyon, Almanya'nın 83 milyon. Almanya'da satan oyunların %10'u kadar satış yoktur bizim ülkemizde.

Çeviri işi de "yapay zekaya yaptır oyuna koy" kadar kolay değil. Satış sonrası Türkçe destek de vermek zorundalar.

Oyun Türkçe gelsin diye de mail atmak da ayrı bir rezillik. Forumda toplasan 200-250 mail atsa firma "Koskoca ülkeden bu kadar mı mail çıktı?" diye dalga geçer. Mail işinin ülke genelinde youtuberlar, twitch yayıncılarının herkesin desteklemesi lazım.

• Merhabalar, N11’den N11 satıcılı ps5 digital slim almayı düşünüyorum. Sorun yaşatır mı sizce temiz midir n11’in cihazlar

• lexfer L kullanıcısına yanıt
    Hocam yüzde 90 çoğu satıcıda Bilkom garantili olmayan yurtdışı cihazlar var.

D&R şu an sadece bilkom.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89638964896589668967
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.