Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (612. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 20 Misafir (4 Mobil) - 19 Masaüstü6 Mobil
5 sn
12.530
Cevap
318
Favori
521.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 610611612613614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

Zaten PSSR kusursuz çıktı diyebiliriz. Sony oyunlarında 10 numara sonuç veriyorPLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!  Diğer multiplatform oyunlar da zamanla tam uyum sağlayacak.

Şu an, AMD üzerindeki tek AI upscaling uygulaması, PS5 Pro'da yapılıyor. PC tarafında, AI destekli FSR daha çıkmadı. 2025 başında FSR 4 ile AI upscaling başlayacak. Sıkıntılar onunla alakalı. Yapımcılar için yeni bir olay.

Aynı şekilde, RDNA 4 tabanlı RT de daha PC'lerde yok. RX 8000 serisi çıkıp oyunlar daha iyi uyum gösterdiğinde, RT performansında artış görebiliriz.

Hatta ben PS5 Pro'nun raster performansının bile bir update'le artmasını bekliyorum. Raster farkını bellek band genişliği etkiliyor olabilir; fakat onun etkisi, motora, oyuna, render çözünürlüğüne ve oyun içindeki sahnenin niteliğine göre değişir. (Texturing ağırlıklı sahnelerde etkisi artar vb.) Şu anki gibi, çok sayıda oyunda, farkın %30'a inmesine yol açması mantıklı değil.

Not: PSSR tam DLSS seviyesine ulaşmayabilir. Zira RDNA 3'te, RTX'lerdeki gibi bağımsız Tensor Core'lar yok.

Fakat yine de RDNA 3'ün AI performansı RDNA 2'den kat kat yüksek. Yani, bir tür bağımsız çekirdek eklenmiş gibi fark oldu. Dolayısıyla önü açık. Ayrıca, PS'in yazılım desteği, şu anki donanımlar karşısında bir avantaj yaratabilir. Nvidia ister istemez, zamanla ağırlığı RTX 5000 serisine verecektir.

Yazıma ek olarak:

RDNA 3'te, RTX'lerdeki gibi Tensor Core veya CDNA mimarisindeki gibi Matrix Core yok. Yani AI işlemlerini, ayrı çekirdekler yerine, ana stream işlemcileri yapıyor.

Fakat, stream işlemcilerinin yaptığı AI işlemlerini düzenleyip planlayan AI Accelerator'lar var. PS5 Pro'da, tıpkı RT çekirdeklerinde olduğu gibi, bu accelerator'lar da RDNA 4 seviyesine çıkmış olabilir.

Yani PS5 Pro'nun GPU'su, teknolojik açıdan, her anlamda AMD'nin en yeni GPU'su. Dolayısıyla oyunların adapte olması biraz sürecek.

PSSR ise, daha çıkmamış olan AI tabanlı FSR 4'ün, Sony SDK'sı kullanan hali denebilir. Bu kadar yeni bir teknolojiyi, her yapımcı, direkt Sony oyunları kadar iyi kullanamaz.

Yıllardır, PC'deki UE5 stutter sorunlarını çözemeyen firmaların, PSSR'ı da anında kusursuz kullanmasını beklemeyin 

Youtube'ta, hit alma amacıyla abartılı videolar çekiliyor. Hatta DF bile bazen, gereğinden fazla sayıda negatif video çekiyor  Çok itibar etmemekte fayda var.

• hepsiburadadan aldığım cihazı iade edeceğim için amazon almanyadan alan bir arkadaştan 32 ye bende dün aldım. Cihazda ilk fark ettiğin kolu normal dualsense e göre çok daha hafif geldi.
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    Amazon da olsa demek ki güvenmemek lazım bu bağlamda platformdan çok satıcı önemli.
  • ps5 pro için italya almanya japonya tayvan dan gelen cihazlar var önerisniz ne olur sürüm kodu ne olmalıdır ?

• Sarı sitede fiyatlar 30 - 32 arasına gelmiş bence iyi bu fiyatlar kapalı kutu sıfır pro icin
  • Slim varken pro almak mantıklı mı ya abiler? Fark yok vs diyorlar genel olarak çok bakmadım detaylara.
  • dante06 kullanıcısına yanıt

link alabilir miyiz hcm.Guvenilir en uygun yer icin...

• PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

hepsi aynı tek sürüm var şuan

• Digital Foundryyoutube
    Fortnite Upgraded For PS5 Pro - Unreal Engine 5 Hardware RT Makes A Big Difference
    https://www.youtube.com/watch?si=7xzFN3QD5umuo74H&v=HrYk0J9-ITY&feature=youtu.be

GamingTechyoutube
    Black Myth: Wukong - PS5 Pro vs PS5 - PS5 Pro Is Up To 50% Faster Without Pro Patch
    https://www.youtube.com/watch?si=ckPlhLqCqoHkxpNk&v=CsVm_01fCc8&feature=youtu.be

• mucahid_06 M kullanıcısına yanıt

Ps5 proyu biz tvmizde keyifle uzanıp oyun oynmak için alıyoruz. Yoksa çoğu kişide gaming pc de var.

• mucahid_06 M kullanıcısına yanıt

Evde benim PS5 var hem oğlan için 4060lı sistem, oynadığımız oyunlarda PS5 her türlü önde, kolay, optimize ve oğlan oyunları PS5'de oynadığından kavgalıyız.

(PS5 pro değil düz PS5)

ama senin PC seçimine saygı duyuyoruz ve şimdi bu başlıkta ps5 pro ile ilgili bilgi arayan ve paylaşan arkadaşları rahat bırakalım.

• ANLT kullanıcısına yanıt

Hocam yurtdışı ürünler şahıslar satıyor.Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul Ankara İzmir gibi illerde baya ilan var. Bulunduğunuz ildeki ilanları inceleyip elden satın alabilirsiniz.Tabi bunların çoğu şahıs olduğu için nakit fiyatıdır.Önemli olan ürünün güvenlik bandının üzerinde ve açılmamış olması lazım

• oly1786 kullanıcısına yanıt
    Ben bişey demedim hocam bendede hem PC hem series x var düz ps5 den geçtim ps yi bende seviyorum konsol tabiki pcye göre rahat kullanışlı hep konsol elimde tutarım PC nin yanında ama sadece yorumu görünce arkadaşa yazdım ps5 pro çok güçlü bir konsol değil demek istedim hepsi o yoksa ps özel oyunları şaheser ona bişey dedigimiz yok rtx 4060 oda 2 k monitörde kullanip flaş kalite moduna cekimce ps5 prodan daha iyi grafik gorursunuz 1080p monitörde degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahid_06 -- 30 Kasım 2024; 14:9:24 >
  • www.teknosa.com
    PS5 Dualsense /30TH Anniv LE/EAS Fiyatı ve Özellikleri
    https://www.teknosa.com/ps5-dualsense-30th-anniv-leeas-p-125086047

Stok gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: mucahid_06

Bu mesaj silindi.

O sırada 4060.

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

Bari doğru kart örneği verin.

• Mustafa yıldız ts kullanıcısına yanıt

Saniyesinde bitmiş

• 
Sayfa: önceki 610611612613614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.