adres eptt avm adresi değil ki? adres barına bak ayrıca bu linki kaldır lütfen, dolandırıcıların fake site linkini koymuşsun. |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (627. sayfa)
-
-
Postu okudun mu hocam ? -
okudum hocam da herkes okumaz, dikkat etmek lazım. ekran görüntüsü olarak paylaşsaydın keşke.
-
-
Zaten PSSR olmadan kazanım daha fazla. PSSR doğası gereği 5-8 fps arası yiyor render time’dan. Tamamen iyi olduğu ispat edilene kadar bence PSSR kullanmayıp saf güç kullansalar daha mantıklı. Gow Ragnarok mesela çok belli oluyor normal mod fps kazanımı vs pssr ile fps farkı. Normal modda zaten güzel gözüken görüntü üstüne fps farkı katıyor. -
Güzel örnekleri var zaten tamamen kötü değil. Zaten normal bir durum aslında ama bunun arka planda çalışılıp daha iyi sunulması gerekirdi.
Herkes DLSS, FSR uzun zamandır piyasada var bunu çoktan o hâle çevirmeleri gerekliydi diyorlar ama o iş öyle değil. Nvidia kendine tuttuğu için çoğu teknolojiyi DLSS’e bakıp baz alamıyorlar çünkü teknolojileri dışarıya kapalı. FSR daha açık ancak onda da AI bazlı donanım hızlandırıcı yok. Zaten PSSR’ın bunlara bakarak uzun bir eğitim sürecinden geçeceği açık. Nvidia DLSS için de yanlış bilmiyorsam kendi sunucu bilgisayarlarında eğitimini yapıp kaliteyi iyi şekilde artırabilmişti. Bu da tonla oyundan bir sürü veriyi eğitmek ve dolayısıyla zaman demek. Ancak böyle olsa bile Sony, önceden bu durumu tahmin edip iyi bir şekilde arka planda gerekli geliştirmeleri ve eklemeleri yapıp o şekilde sunmalıydı.
Şu an iyi örnekler olmasına rağmen kötü örnekler daha çok göze batıyor doğal olarak. Bu tarz problemler şu noktada tüketiciye olumsuz yönde etkileyip cihazdan soğutur. Bu konuda bu şekilde düşünmekle de haklı insanlar. Bu durumda da Sony’nin hem geliştiricilerle hem tüketicilerle iletişimi artırması lazım. Zaten bu nesilde Sony’nin en kötü olduğu nokta tüketicilerle iletişim problemi.
-
50k ya alanlardan bahsediyorsan belki haklı olabilirsin. ama 30 a alan e-ticaretle almıyor ki? spot ürün alıyor. adam y.dışından almış ya da getirtmiş 6-7k kar koyup satıyor. cihazı vergiyle, resmi yolla getirenin fiyatı zaten vergilerin de etkisiyle 50k.
spot alacak olan bu fiyatları aramaz yani... cihazın gerçek fiyatı belli 700 usd / 800 euro
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Aralık 2024; 19:35:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: TechVETParayı faize koyup, her ay taksiti ödeyip faizle devam edilir. Hesaplamadım ama aynı paralara gelir tahminen.
Hocam bana da bu şekilde almak mantıklı gelmişti ancak görebildiğim kadarıyla taksit imkanı sunan (İthalatçı garantili için söylüyorum) fiyatlar Trendyol(39.000) Beymen (40.000) Hepsiburada(40.000) Amazon(41.000) şeklindeydi ve sürekli olarak satıcıları değişkenlik gösteriyordu. Bundan dolayı Avrupa model kodu(7021) olmayan, garanti belgesi çıkmayan, kırık dökük gelen ürünlerle alakalı kullanıcı yorumları okudum. Bu yüzden daha uygun bir fiyata(33.000₺) yıllardır işi sadece konsol olan bir mağazadan peşin olarak aldım. Konsolun özelliklerini tam olarak kullanabilmek için de TCL C755 TV almıştım konsol gelince de yorumlarımı yaparım inşallah.
-
Biraz da hit kasmak için abartılarak sunulduğunu düşünüyorum. Ps5 pro içeren başlıklar çok daha fazla izleniyor malum. Ben third party oyunları genelde pcde oynadım bu sene. O yüzden daha çok first veya third party exc oyunları deneyim ettim ve fazlasıyla memnun kaldım diyebilrim. Cod her iki cihazda da oynuyorum misal ama gözüme batan büyük bir sıkıntı görmedim. Df'de pssr sıkıntısı diye bir video vardı. Eşimle oynuyorum, o da çok rahatsız eden bir durum görmedi. Ufak tefek bulanık alanlar vardı dikkatimi çeken. Pcde de bir yığın sorun var oyunlarda ama bahsetmek çok da hit kazandırmıyor yayıncılara. Dlss performansın native 4k ile neredeyse aynı görüntü sunduğunu iddia eden cahil tipler bile mevcut malum.quote:
Orijinalden alıntı: MortalRide
Güzel örnekleri var zaten tamamen kötü değil. Zaten normal bir durum aslında ama bunun arka planda çalışılıp daha iyi sunulması gerekirdi.
Herkes DLSS, FSR uzun zamandır piyasada var bunu çoktan o hâle çevirmeleri gerekliydi diyorlar ama o iş öyle değil. Nvidia kendine tuttuğu için çoğu teknolojiyi DLSS’e bakıp baz alamıyorlar çünkü teknolojileri dışarıya kapalı. FSR daha açık ancak onda da AI bazlı donanım hızlandırıcı yok. Zaten PSSR’ın bunlara bakarak uzun bir eğitim sürecinden geçeceği açık. Nvidia DLSS için de yanlış bilmiyorsam kendi sunucu bilgisayarlarında eğitimini yapıp kaliteyi iyi şekilde artırabilmişti. Bu da tonla oyundan bir sürü veriyi eğitmek ve dolayısıyla zaman demek. Ancak böyle olsa bile Sony, önceden bu durumu tahmin edip iyi bir şekilde arka planda gerekli geliştirmeleri ve eklemeleri yapıp o şekilde sunmalıydı.
Şu an iyi örnekler olmasına rağmen kötü örnekler daha çok göze batıyor doğal olarak. Bu tarz problemler şu noktada tüketiciye olumsuz yönde etkileyip cihazdan soğutur. Bu konuda bu şekilde düşünmekle de haklı insanlar. Bu durumda da Sony’nin hem geliştiricilerle hem tüketicilerle iletişimi artırması lazım. Zaten bu nesilde Sony’nin en kötü olduğu nokta tüketicilerle iletişim problemi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 2 Aralık 2024; 20:19:12 >
-
makul bence...
dediğiniz gibi garantisiz 30 a alacaktınız. 38 e 9 taksit garantili oldu.
-
Herkes spotçulardan ürün alıyor ya da yurt dışından ürün getiriyor veya getirenlerden alıyor. Düzgün makul bir vergilendirme yapılsa insanlar uğraşmaz direk mağazalardan alır sürümden daha çok vergi getirisi olur. Yanlış mı düşünüyorum. 10 konsoldan 8 i mağaza dışı alınıyordur bence. Makul bir vergilendirme ile insanlar garantiyi de düşüneceğinden oran tersine döner bence. Yanlış mı düşünüyorum acaba :) -
Dediğiniz gibi sorunsuz baya oyun var. Ancak bahsettiğimiz sorunsuz oyunlarda bile PSSR’la oluşan artifacting (texture ve köşe hatların titremesi) problemleri görülebiliyor. Ben bahsettiğim durumu first party’lerde bile gördüm. Demon’s Souls, TLOU Part 1 gibi oyunlarda da var. Sadece nereye bakacağınızı bilmek lazım. Ancak dediğiniz gibi bunlar uçuk senaryolar. Bu tip iyi çalışan oyunlarda kullanıcıların %95’i farketmeyecek.
Öte yandan iyi çalışan üçüncü parti oyunlar var. Lords of Fallen çok az denememe rağmen normal PS5’in performans modu ile Pro’daki performans modu arasında gözle görünür tonla fark var. İyice yumuşatılmış görüntüyü PS5’te görebiliyorken, Quality mode seviyesine yakın keskinlikte görüntü Pro’da görülebiliyor.
Bahsettiğiniz gibi DLSS’in de problemli olduğu durumlar var. Özellikle native çözünürlük 1080p ve daha altı olan senaryolarda. Hatta DF videosunda bahsetmişti hareketli sahnelerin bazıların PSSR, DLSS’ten bile iyi çalışıyor diye. Ancak dediğim gibi PSSR’ın kötü olduğu durumlar gerçekten kötü bu yüzden kendini iyi derecede koruyamıyor. Üstüne kötü kullanıldığı oyunlarda daha da göze batıyor. Öyle olunca da bu kadar eleştiri alması gayet normal. Umarım Playstation tarafı bu problemler için hızlı bir şekilde reaksiyon alır ve geliştiricilerle iyi bir çözüm bulabilir, en azından şu anlık. Çünkü PSSR’ın etkili bir gelişim sağlayabilmesi için uzun bir zaman geçmesi gerekli her türlü.
Youtube veya diğer sosyal medya taraflarında sırf ilgi çekmek için olayları abartan insanlara hiç değinmiyorum bile. Her zaman düzgün, objektif ve güvenilir kaynaklardan gelecek bilgileri takip etmek en iyisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 2 Aralık 2024; 20:31:59 >
-
Beni Çocukluğuma götürdün Sony 30 yıldır beraberiz bu sürpriz de efsaneydi ❤️❤️ Utkan Telli 🛩️youtubePlayStation 30.yıl açılış videosuhttps://www.youtube.com/watch?si=sc9zZ7d7XMj7esaY&v=6WlezB6z6z4&feature=youtu.be
-
Temel durum bu aslında. Oyuncuların çoğu alanlara zoom yapıp bakmadığı için göze sokulan hata olmadığı sürece fark etmiyorlar. Sorunlu bir oyunu indirip bakmam lazım, direkt fark edilen oyunlar da var sonuçta. Ps'nin ekstra bir aksiyon alacağını sanmıyorum. Deneyimlere göre güncellemeler alacaktır zamanla. Aceleci olacaklarını da sanmıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: MortalRide
Dediğiniz gibi sorunsuz baya oyun var. Ancak bahsettiğimiz sorunsuz oyunlarda bile PSSR’la oluşan artifacting (texture ve köşe hatların titremesi) problemleri görülebiliyor. Ben bahsettiğim durumu first party’lerde bile gördüm. Demon’s Souls, TLOU Part 1 gibi oyunlarda da var. Sadece nereye bakacağınızı bilmek lazım. Ancak dediğiniz gibi bunlar uçuk senaryolar. Bu tip iyi çalışan oyunlarda kullanıcıların %95’i farketmeyecek.
Öte yandan iyi çalışan üçüncü parti oyunlar var. Lords of Fallen çok az denememe rağmen normal PS5’in performans modu ile Pro’daki performans modu arasında gözle görünür tonla fark var. İyice yumuşatılmış görüntüyü PS5’te görebiliyorken, Quality mode seviyesine yakın keskinlikte görüntü Pro’da görülebiliyor.
Bahsettiğiniz gibi DLSS’in de problemli olduğu durumlar var. Özellikle native çözünürlük 1080p ve daha altı olan senaryolarda. Hatta DF videosunda bahsetmişti hareketli sahnelerin bazıların PSSR, DLSS’ten bile iyi çalışıyor diye. Ancak dediğim gibi PSSR’ın kötü olduğu durumlar gerçekten kötü bu yüzden kendini iyi derecede koruyamıyor. Üstüne kötü kullanıldığı oyunlarda daha da göze batıyor. Öyle olunca da bu kadar eleştiri alması gayet normal. Umarım Playstation tarafı bu problemler için hızlı bir şekilde reaksiyon alır ve geliştiricilerle iyi bir çözüm bulabilir, en azından şu anlık. Çünkü PSSR’ın etkili bir gelişim sağlayabilmesi için uzun bir zaman geçmesi gerekli her türlü.
Youtube veya diğer sosyal medya taraflarında sırf ilgi çekmek için olayları abartan insanlara hiç değinmiyorum bile. Her zaman düzgün, objektif ve güvenilir kaynaklardan gelecek bilgileri takip etmek en iyisi.
-
Arkadaşlar konudan bağımsız bisey soracam saçma olabilir mazur görün lütfen 🙏 spot cihazdan çıkan kablolar hiç orijinalmiş gibi durmuyor satıcı değiştirmiş büyük ihtimal Playstation 4 pro var onun adaptör fişi ve hdmi kablosunu bunda kullansam sıkıntı olur mu acaba wolt değeri vs … -
Hiç sorun olmaz.
-
yanlış düşünmüyorsun da bizi yönetenler düşünmüyor bile. düşünseler ülke bu halde olmazdı.
vergilerle artık özel yaşama müdahale durumu var. misal insanlar alkoldeki fahiş vergiler sebebiyle kaçak alkole, sigaraya yöneliyor.
sonra her gün haberlerde merdiven altı alkol sebebiyle hastanelik olan, ölen insanlar haber oluyor.
devlet hem vergiden oluyor hem de bu insanların hastalığı ile uğraşıyor. dolaylı olarak ölümüne sebep oluyor belki de.
içmek isteyene bu tip engellemeler yapmak yanlış. zaten telefon kayıt ücretlerinden ne kafada oldukları açık.
45bin TL kayıt ücretinin hiç bir mantıklı açıklaması yok. adamlar resmen iphone alacaksan bir tane de bize alacaksın vergisi getirdi.
iphone'da apple'dan daha çok kazanan başka bir devlet, kişi, kuruluş yoktur.
bizim halkımız bunu istedi gerçi ama kurunun yanında yaşta yanacak bu dönemde.
-
Bu kadar güzel düşünülmüş, çocukluğunu, gençliğini bu platformda geçirmiş insanları mutlu eden böyle bir güncelleme yapıp neden sınırlı süreye bağlarsın ki nedir yani mantığı? İstemeyen, sıkılan kullanmaz zaten çok garip karar... -
Gidecekmi cidden ne kadar saçma karar oysa 20.yıl temasını hatırlıyorum ps vitadan tutun 3'e kadar çıkmıştı ücretsiz olarak hala yüklü durur elimde :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X