Yurt dışından gelirken kutular gümrükte açılıp kontrol ediliyor diyen de var, kutu ve cihaz ayrı geliyor burada birleştiriliyor diyen de. Herkes farklı bir şey söylüyor bu konuda. |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (687. sayfa)
-
-
Ben de birkaç günlük kullanım sonrası izlenimlerimi yazayım. Çünkü burada cihazı alıp ps5’e de sahip olup kıyaslama yapan pek yok. Öncelikle bu cihaz ps5 ile performans sorunları yaşadığınız her oyunu (gerek düşük çözünürlük gerekse düşük fps) olması gerektiği gibi oynatıyor. Ancak en büyük olayı şu; kalite modunda kilitsiz kare. Yani bu cihaz uyumlu bir Tv ile oyun da kilitsiz kare destekliyorsa gerçekten başka bir şeye dönüşüyor. Oyunlardan örnek vermem gerekirse;
-Gow 2018 özellikle bu oyunu seçmemin nedeni ps4 oyunu olması. Bunda kilitsiz kare yok. Ama oyun performans modunda dahi gece/gündüz kadar farklı. Fps drop yok. Oyun inanılmaz gözüküyor.
-Gta 5 yine ps4 oyunu. Fark her anlamda çok bariz. Çözünürlük, kaplamalar, fps çok ama çok fark ettiriyor.
-Gow Ragnarök gelelim kilitsiz kare olayına. Bu oyunda pro modu olmasına rağmen ben ps5 kalite modunu kullanıyorum. Yine tabii kilitsiz kare açık. Oyun kalite modunda 30 fps. Ancak böyle açarsanız fps 60+. Görüntü tek kelimeyle muazzam. 4k render edildiği için de pssr falan kapalı yapıyorum. O çözünürlükte gerek yok.
-Tlou 1 bu da aynı. Pro moduna gerek duymuyorum. Pro modunda ve pssr açık glitchler ve shimmering bol. Zaten çoğu kullanıcı bundan bahsediyor. Oyuna özel değil, pssr sorunu diyelim.
-Dead Island 2 oyunda bir ayar yok. Ps5’deki fps droplar kesinlikle yok. Gözle görülür çözünürlük/grafik farkı var.
-Re 2 oyun rt açık 60 fps stabil ye da 120 fps rt kapalı çalışıyor. Rt açık ps5’in öksürdüğü/takıldığı yerlerde yağ gibi. Grafik olarak farklar minor aman performans olarak çok fark var.
-Uncharted ise tek kelimeyle muazzam gözüküyor. Patch almamasına rağmen. Yine aynı ayar. Kalite modu ve kilitsiz kare. Fark epey var ps5’e göre.
Uzun lafın kısası bu alet PC analojisine göre orta-üst bir gpu’dan high-end bir gpu’ya upgrade gibi bir fark yaratıyor. Tv’u vrr ve yüksek kare hızı destekleyen kullanıcılar bu cihazın nimetinden faydalanır. Bu arada ps5’e de bu ayarda kullanıyordum ama hiçbir oyunda kilitsiz kare ile 60 fps görmedim. Bu cihaz 60 ve üstü oynatıyor. Grafik kalitesi ise bariz üstün. Fark yok diyen ya kördür ya da art niyetli. Herkese keyifli oyunlar. Hayat kısa zevk alın…😉
-
quote:
Orijinalden alıntı: sarppyYurt dışından gelirken kutular gümrükte açılıp kontrol ediliyor diyen de var, kutu ve cihaz ayrı geliyor burada birleştiriliyor diyen de. Herkes farklı bir şey söylüyor bu konuda.
gümrük falan diyorlar da bunların sattığı ürünlerin yasal olarak ithal edildiğinden emin miyiz acaba? :)
ayrıca gümrükte ürünler kırmızı hatta düşmediği müddetçe öyle bir uygulama yok. atıyorum 20-30 tane ürün gelir, rastgele birkaç tanesi muayene için açılır bakılır. bütün ürünler açılıp içinde ne var diye bakılmaz. bunların maşallah bütün kutuları açık.
cihazı çıplak getirip, kutuyu başka bir yerden ya da başka bir yoldan getirme ihtimalleri ise evet olabilir. taşırken hacim küçültme için yapıyor olabilirler belki de...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Aralık 2024; 14:42:18 >
-
Geçen hafta aldım Almanya’dan hiç açmadılar jelatinli şekilde getirdim -
sizin yolcu beraberinde getirdiğiniz şey gümrükten geçmedi. arkadaşın kast ettiği başka bir şey.
-
Bireysel olarak getirdiğimiz ürünlerden değil de dükkanların ithalatçı garantili olarak sattığı ve kutusu açık olarak gönderilen konsollardaki durumun belirsizliğinden bahsediyoruz hocam. Ben de geçtiğimiz ay Yunanistan'dan PS5 Pro alıp getirdim ve kimse kutusunu açıp bakmadı, bu kısımda bir sorun yok.
-
valla bana yunanistandan getiren spotcu da bana tertemiz teslim etti. kutusunu falan ilk ben actim
-
Kendisi dükkandan büyük ölçekli ürün satışı yapıyor mu yoksa Yunanistan'a ara ara kendisi eşi dostu akrabası gidip konsolları araca yükleyip öyle gelen ve sahibinden gibi yerlerde ilan açıp evden bireysel satış yapan birisi miydi?
-
Yaptıkları çoğu şeyin yasal olmadığına yemin edebiliriz ama ispatlayamayız durumundayız maalesef. 2 hafta önce gündeme gelen içerisinde 50 milyon TL değerinde oyun konsolu ve direksiyon seti ile yakalanan tır bu örneklerden sadece biri.
-
şimdi ben bunlardan herhangi birinin dükkanına gitsem, "ps5 pro almak istiyorum" desem, 35k para versem, cihazı alsam, dükkandan çıkarken bana "hayırlı olsun" deseler, ben de: "ee ama hani bunun faturası, garanti belgesi?" desem, onlar da bana "faturalı olursa +kdv olur yalnız" deseler...
başka bir ispata gerek var mı sizce? :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Aralık 2024; 15:51:18 > -
Bugün gidince bu konuyu da soracağım. Bence de eğer sadece kablo için açıyorlarsa büyük saçmalık.
-
Bu durumu aslında bazı durumlar için eskiden beri kendi lehimize de kullandık, dükkanlardan kutulu oyun aldığımız zamanlarda(özellikle PS3 dönemi) hep fiyatı dibin dibine düşürmeye çalıştık ve hiçbirisini fatura ile almadık. Kendim dükkandan gamepad almamış olsam da bir benzeri DualShock ve DualSenseler için yapıldı/yapılıyor. İşin arka tarafında güzel paralar dönüyor aslında ama kendilerine sorsanız piyasa durgun ve ayakta kalmaya çalışıyorlar.
-
doğru cevabı vermezler ki...
bu soru için standart bir cevap vardır, onu verirler. ve o cevap da "fiş için açıyoruz" olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Aralık 2024; 15:51:59 > -
Yasal bir fatura kesmiyorsa sattıkları kesin gümrüksüz sokulan kaçak ürünlerdir.Sizin fatura istemsenizle ile alakalı bir durum değildir.
Gümrüğe tabi olan şeylerde direk fatura kesilir.
-
-
hayırlı olsun 👌🏻
-
Teşekkürler. -
neresi hocam burası -
Plovdiv Zora mağazası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X