Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (713. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.353
Cevap
349
Favori
620.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 711712713714715
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yorum için çok teşekkürler..

5pro geleceği de yakalayamıyorsa o zaman rafa kaldıralım.. düz 5 bize yeter.. sonra bakarız duruma göre 6 veya prosunu o zaman değerlendiririz..

Düz 5'te diskli mi avantajlı yoksa dijital versiyonlar yeter mi?
    Ben kendimce ikinci el oyun buluruz dijitalle kombine daha çok seçeneceğimiz olur diye düşündüm ama disklide, doğru bir mantık mı? Yoksa dijital versiyon 1tb yeterli oluyor mu, finansal olarak çok yoruyor mu bir de?

Fat kasalar bir ihtimal sıfır bulunabilirse hangi versiyonu kodu neyse hangisi alınmalı? Adını sanını tam yazma imkanınız var mı?

Slim daha yeni güncel cihaz sanırım sesi ısınması biraz daha fazla olsa da.. TV yanım biraz dar gibi.. slim daha iyi olacak sanırım.. slim de diskli derseniz marka model kod vs tam olarak hangisi olmalı destek olur musunuz?

Hem size hem tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.. PS cahiliyim şu an, yanlış birşey yapmayayım..

Sağolun var olun..

• ugurtunc U kullanıcısına yanıt

rica ederim.

-konsolculardan disk alıp satacaksanız, mecbur diskli alacaksınız zaten. ama sadece hesap alıp-satacaksanız, kardeşlik yapacaksanız dijital de işinizi görür. çok bir fiyat farkı yok, siz disk kullanacak gibisiniz, diskli alın bence. o da elinizin altında hazır olsun.

-size ilk etapta 1 tb yeter. ama isterseniz daha sonra m2 ssd alır konsola takarsınız, ssd slotu var, geliştirme imkanınız mevcut.

-fat'in son serisi CFI-1200 serisi hocam. ama ikinci elde temiz kullanılmış 1100 de, hatta 1000 de işinizi görür.

-slim için, daha sesli çalışması dolayısıyla, mümkünse "almamanız" gereken modeli yazdım zaten. modellerle ilgili bilgiyi forumlarda bulabilirsiniz ama çok da takılmayın, ucuza bulduğunuzu alın:

https://www.technopat.net/sosyal/konu/ps5-slim-model-kodu-farki-var-mi.3048144/page-2

siz de sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Ocak 2025; 23:46:8 >

• TakTAkk kullanıcısına yanıt
    Jason Schreier’a göre 2026’ya sarkacakmış. 9. jenarasyon oyun olacaktır tabi. Rdr2-ps4 ilişkisine yakın olacaktır. Ama 10. jenerasyon için 2027 sonu olacak en uç tarih gibi görüyor. Baskılanırsa erkene çekilebilir.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt

PC'de 2k/4k ultra ayarda bmw açan adam ps5'de şu oyunun suratına bakmaz çok net, hele performans modu içler acısı. 2'sinde de oynadım, pc'de ekrana bakmaktan 30dklık kısmı 2 saatte geçtim.

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 6 Ocak 2025; 0:54:28 >
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke böyle bir mesaj atmasaydıniz. Çok gerildim şu anda. "Ama yine de en iyisi ps5 pro, çünkü 700 dolar, zaten ben koltukta yayılarak oynamayı seviyorum, şu anda ekran kartımı çekiçle kırıyorum " falan yazın da olaysız dağılalım, tatsızlık çıkmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ocak 2025; 1:16:37 >
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt

Hocam muhteşem manzara 👍🏻 Fakat ben de oyunda fark yaratan ayarın RT ve global İllumunation olduğuna inanıyorum Özellikle 20nin üzerinde karşılaştırma ve inceleme videosu izleyip gaza geldim 4080S aldım Fakat sonra şunufarkettim ki RT açıkken bu kartla bile 30-40fps ile oynanıyorsa hiç bir anlamı yok.(Lag olmaması için Frame Generation açmayacağımı düşünerek) ayrıca RT Açılmayacak ise ozman da PS5 prodan fazla bir farkı kalmıyor.

Sırf bu yüzden kartı iade edip pc toplamaktan vazgeçtim PS5 Pro aldım Bu oyunda PS5 pronun en kötü yanı PSSR dan kaynaklı güneş ışığının yansıdığı sisteki shimmering efektleri. Yoksa kaplama kalitesi ve grafikler inan fena değil…

Kaldı ki GOW Ragnarok u yeni bitirdim bu akşam:) Bu oyunun son bölümündeki epik grafikler, efektler, animasyonlar bence fark atar Wukong a . şahsi görüş ve deneyimimdir Belirteyim.

• erimo E kullanıcısına yanıt

Native oynamamalısınız zaten. Öyle bakarsanız 4090'ın da anlamı yok hiçbir ürünün, konsolun yok. Çözünürlüğünüze göre DLSS modunu açıp (4K için Performance ideal) üstüne isterseniz FG açmalısınız. Rt kapalı olsa bile bariz fark var ayrıca.

Kartı nasıl iade ettiniz hocam? Ekran kartlarını iade etme şartları nasıl oluyor?

GOW Ragnarok'u düz ps5'te bitirmiştim, sırf merakımdan full ayar pc'de de baktım. eğer frame rate'i ve çözünürlükten gelen hafif keskinlik farkını saymazsak, ps-pc arasındaki fark neredeyse yok gibiydi. kaldı ki ps5 pro'da fps farkının da azalacağını tahmin ediyorum. Ama oyun ps'ten pcye port olduğu için bunlar normal.

wukong'u ise dün 4080'le sinematik ayarlarda RT açık ve kapalı olarak denedim. pc'de RT açıldığında zaten tamamen farklı bir oyun oluyor. kıyaslarken neden FG açmamak için RT kapatmak pek doğru bir mantık değil.

wukong'u ps5 pro'da oynamadım, ama yakışıklı arkadaşımız tarafından atılan meşhur ss'lere bakıyorum ve oyunun pc'deki haliyle hiç alakası yok gibi görüyorum. dramatik bir fark var gibi görünüyor ki 2 platformda da deneyen diğer arkadaşlar da bunu doğruluyor.

bu arada gow ragnarok grafiği geçtim oynanış, animasyonlar, çevre tasarımı açısından çok çok üstün bir oyun. henüz uzun uzun denemedim ama wukong bu konularda yakınından bile geçemez gibi görünüyor. dolayısıyla bence kıyaslamak bile doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ocak 2025; 7:43:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpioleo

PC'de 2k/4k ultra ayarda bmw açan adam ps5'de şu oyunun suratına bakmaz çok net, hele performans modu içler acısı. 2'sinde de oynadım, pc'de ekrana bakmaktan 30dklık kısmı 2 saatte geçtim.

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

zaten pc oyuncuları fps sayıcı izlemekten 30dk da geçilen yeri 2 saatte geçiyor, sizin standardınız zannediyordum.

Yeni cıkacak olan oyunlarda bu tarz sıkıntılar olmayacaktır, benim düşüncem o yönde. bu saatten sonra kaliteli oyunların elinden cıkan tüm oyunlar PSSR'ı verimli kullanacaktır. Beceriksiz adam her türlü oyunu yapamıyor zaten o ayrı konu.

Şimdi baktım kartın fiyatı avrupada 1250 euro. Sadece kart fiyatı bukadar olan bir sistem en aşağı 2500 eurodur. 800 euroluk ( 75 euro'su da kol parası ) ps5 proyu sabah aksam gönem kişiler o kadar para verilen bir sistemin, pc'ye nazaran oturmuş bir teknoloji calıstıramamasını savunanlar gelecek ya buraya, inan şaşkınlıkla mesajlarını bekliyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shingo Yabuki -- 6 Ocak 2025; 11:15:44 >

Hocam tabiki herşey ekonomi ile alakalı ama ben pro varken şahsen düz ps5 almazdım ki kendim ps5'i satıp pro aldım, şimdi 33 civarına falan düşmüş herhalde, aradaki fark tabiki 2 katı değil ama yine de hatrı sayılır bir fark var, yeni oyunlarda bu daha da belirgin olucak. Ana konsol tabiki ps5 olacak sony için, ben ps4 döneminde pro almadım hiç de pişman olmadım, ama siz hiç almadığınız için diyorum, özellikle yeni cıkacak oyunlarda arada güzel bir fark olacaktır.

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt
    Ben genelde en iyisini en yenisini en üst modelini vs vs alma taraftarıyım.. günaha giriyorsak tam girelim diye.. ama bu aleme yeni yeni adım atacağım için ve sıfırdan başlayacağım için düz 5ler de tatmin eder diye düşündüm.. tvlerimiz de öyle uçan kaçan cihazlar değil.. gözler zaten bozuk detayları yakalayamam muhtemelen :) :) işin bir ucu da finansal.. bir şekilde garantili proyu da karşılarım ama oyun oynamak için bu kadar büyük bir parayı vermek aklıma yatmıyor nedense... bir de garantisiz yurt dışı olayını tam benimseyemedim.. o sebeple oyunu konsolu ek kontrolcüsü cd sürücüsü vs derken birden 70k maliyetim olacak gibi göründü gözüme.. hatta slim cd versiyın çift kol garantili 33,5 bile düşündürüyor.. konsola bu para verilir mi?? İki çocuğum var 4 ve 9.. konsolun içinden geçecekler adım gibi biliyorum.. onlar da düşümdürüyor...

Kardeş tabiki de kimse kimseye kefil olamaz, ama benim hiç bir cihazım yurt içi cihazı değil, ps3ten beri psp ps vita, ps4 ps5 ps5 pro hep dıraşıdan aldım ama yine de takdir sizin, simdiden iyi eglenceler, çok güzel bir deneyim olacaktır, yeni gelenlere özellikle 2 kat eğlenceli oluyor.

Eğer birşey alınacaksa konsol olur veyahut başka birşeyler,kırıter herzaman bütçedir.Bütçede uygunsa sormaya bile gerek yoktur.

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt
    :) teşekkürler...

Oyun işini arada sırada cafeye gidip attığımız pes 13leri saymazsak üniversitede bıraktım... onda da saatlerce cod oynayacağım diye laptop ana kartı ile grafik kartının bütünleşmesini sağlamıştım... :)

Yani bu aleme bir girersem pir girerim gibi geliyor bana.. yurtdışı güvenilir bir şekilde almak da aslında fiyat açısından çok cazip...

Peki cihaz bozuldu, özel teknik servis veren yerler var mı bu cihazlara? Yoksa 40k yatırım yaptığım bir 5pro bir anda çöp mü oluyor?

Ben biraz bahtsızım da bu konularda.. olmayacak olan benim başıma gelir genelde :)
  • joven kullanıcısına yanıt
    Bütçe bir şekilde ayarlanır, ancak burada her seçiş bir vazgeçiştir... o sebeple optimumum noktayı bütçeye göre değil de tercihlere göre belirlemeye çalışıyorum.. biraz ondan.. ama sizlerin destekleriyle kabaca bir fikrim oluştu. Bundan sonrasını daha çok tercihlerim ve hayat algım belirleyecek.. :) tekrar teşekkürler...

siz ps5 alın hocam. sizin işinizi görür.

ps'lerde sorun olmaz diyenlere de çok takılmayın ve şu konuyu inceleyin:

https://forum.donanimhaber.com/playstation-5-pro-sorun--160161325

bozulursa ne olacak demişsiniz, 1-2 sene garantili konsol satan spotçular var, onlardan alabilirsiniz. (khalkedon, kahraman, fly vs.) sorun yaşarsanız iyi-kötü destek verirler. ama örnek olarak yukarıdaki gibi bir sorunu tespit ettirmek oldukça zor. daha çok yeni olduğu için pro tamiri şimdilik kolay olmayabilir ama istanbul'da bu işi yapanlar kısa sürede pro'nun da olası sorunlarını çözmeye başlayacaklardır, belki de başlamışlardır.

ps5'te ise zaten 4 senedir uzmanlaştılar, çok büyük bir problem olmadıkça, sorun yaşarsanız çözerler.

dediğim gibi siz ps5 alın. pro sizin için yersiz bir macera olur. pro biraz bu işe gönül vermişlerin konsolu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ocak 2025; 12:54:11 >

Yazınıza bakılırsa düz PS5 size daha uygun. Standart PS5 veya PS5 Slim alabilirsiniz.

Valla benim psp bile hala çalışıyordur, en son baktığımda çalışıyordu, hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece ps3 öldü onun da inanın hakkını sonuna kadar kullandım. Hiç bir cihazda sıkıntı yaşamadım yani. Ama olmayacağı manasına gelmez, elektronik şans işi 2 yıl bir ay oldu Sony tv de yeşil nokta çıktı tepede yapacak birşey yok dedi servis. Ama dediginiz gibi ps5 daha güvenli seçim sizin için , giriş için de gayet tatlı cihaz

• 
Sayfa: önceki 711712713714715
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.