online fps oynuyorsanız dediğiniz gibi kablo en mantıklısı, ps routerın dibinde de olsa anlık atlamalar baya hissedilir oluyor. |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (757. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Türkiye’de fiyatlar hep pahalıdır ve artmaya devam eder, o yüzden hiç bekleme yapmadan almanı öneririm.
Bütçen varsa pro şu an için alabileceğin en üst model ama fiyat/performans candır dersen şu an için f/p kralı da slimdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Slim için 20.000 TL , pro için 34.000 TL fiyat buldum en ucuz ithalatçı garantili olarak. Birinden birini alacağız bakalım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tvniz iyiyse (120 fps desteği varsa) pro alın değilse slim alın fiyatlar genelde aynı olur sömestr olması farketmez.
Spiderman 2 | PS5 Pro vs PC
PC' deki grafikleri görünce PS5 Pro'daki Spiderman 2 ye ekmek veresim gelmediProda grafikler çamur gibi görünüyor.. Eğer iyi bir ekran kartınız varsa bu oyunu PC de oynayın.. Hem Türkçe yamada yüklersiniz mis gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 2 Şubat 2025; 16:16:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Kaç para ulan bir pc"
Şaka bi yana pcde TR yama şansı çok süper bi olay, Sony boşa psde bunu engelliyor, saçma sapan bir sistem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ben artık karar aldım. Türkçe olmayan hikaye tabanlı oyunları torrentten indirip PC' de Türkçe yama kurup oynuyorum. Türkçe dil desteği veren oyunları ise PS5 Pro'ya orjinal olarak alıp destek veriyorum. Hem oyuna 2.500 TL vereceğim hemde ingilizce oynayacağım.. Kimse kusura bakmasın bundan sonra benden bir kuruş çıkmayacak dil desteği vermeyenlere..
Yok ben o tür kaçak göçek işlere karşıyım
Ortada bi emek var,hak var sonuçta
Yoksa bu şekilde yaparsak hiç dil destekli oyun gelmez
Almamak daha doğru bir tepki olur
oo ironi galiba? alırım bi dal...
ben pc versiyonunu full ayarlarda 4k olarak pc'imde denedim, ps5 pro aldığımda da ilk bunu denemiştim zaten. madem konuyla bu kadar ilgilisin, hemen yorum yapayım; fps yüksek olduğundan spider man gibi bir oyunda çok işe yarıyor. bu anlamda pc bu oyun özelinde öne geçiyor.
ortam detay seviyesi, doku kalitesi, keskinlik, çizim mesafesi ve rt sadece "birazcık" daha iyi ama bunlar gece-gündüz gibi fark yaratmıyorlar. zaten ps5'ten port olan oyunlarda frame sayısı hariç çok ciddi fark olmuyor. gow ragnarok da bu böyleydi. bunun gibi ps5 oyunlarında örn. wukong gibi çok ciddi farklar olmuyor kısacası...
bu farklar youtube videolarından yani sıkıştırılmış videolarla neredeyse hiç anlaşılmaz bu arada onu da not edeyim.
pc'den SS de atayım fikir olsun:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2025; 16:59:41 >
-
Hocam videoyu 4K televizyonda açıp izlersen farkı göreceksin. Telefonda bakıyorsan fark fazla belli olmuyor.
yok karşımda 42" oled tv var zaten.
konsolda ya da pc'de bizim ekranda gördüğümüz raw görüntülere göre yt'daki bütün videolar sıkıştırılmış, bitrate'i düşük videolar bu sebeple benim bahsettiğim detayları seçmek biraz zor. yt'un 4k 60fps modunda bile bu böyle.
sıkıştırılmamış videolarla karşılaştırma yapmak lazım ama onu da bazı sitelerden indirip yapabiliyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 2 Şubat 2025; 17:12:10 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MacGyver.yok karşımda 42" oled tv var zaten.
konsolda ya da pc'de bizim ekranda gördüğümüz raw görüntülere göre yt'daki bütün videolar sıkıştırılmış, bitrate'i düşük videolar bu sebeple benim bahsettiğim detayları seçmek biraz zor. yt'un 4k 60fps modunda bile bu böyle.
sıkıştırılmamış videolarla karşılaştırma yapmak lazım ama onu da bazı sitelerden indirip yapabiliyorsun.
Doğrudur hocam ama PC deki görüntüyü görünce PS5 Pro çok kötü geldi bana.
Ticaret bu iş
Yeterli kazanç olmadığı için yatırım yapma gereği duymuyorlar
Telegram grubu kurup gow Ragnaroku 30-40 kişi değişmeli oynuyor böyle bir ortamda sonraki gow oyunu için neden Türkçe eklesin
Kutulu oyun satışları da ciddi olarak düştü
ama hocam 700 usd'lık konsolla, 1000 usd'lık ekran kartını kıyaslamak hiç adil değil..
aşırı fark yok, ps5 pro'da performans modunda sm2 oynayan bir şey kaybetmez, öyle söyleyeyim. zaten oyun esasen ps'ten port olduğundan port edenin de yapabileceği çok bir şey yok. ama mesela dediğim gibi wukong olsa fark var.
-
Bu durum benim de canımı sıkıyor. Spider-man base ps’te de temiz çalışıyor. Ama cidden burada ciddi fark var. 9.jenerasyon base donanımları çok ucuza harcadılar. Oyuncular gelişmiş donanımlara yönlenerek bir nevi Oyun geliştiricilerin maliyetlerine ortak oluyor. Nintendo dışı firmalar pc’ciliğe oynayarak ben bir konsol köylüsü olarak 10. jenerasyonda farklı yolları şimdiden düşünmeye başladım bile
İstediğin kadar yabancı dile hakim ol ana dilde içerik tüketmenin konforu her daim bambaşka. Skyrim gibi oyundakilere brnzer üçüncü parti altyazı modu gibi bir sistem bile oyunculara çok yarar.
Emin olun benim kadar Türkçe desteği isteyen başka kimse yoktur ne burda ne de başka yerde
Bazı firmalar belli dillerin dışında hiçbir şekilde başka dil eklemiyor bu konuda geri kalmışlık var biraz
Aslında bu konuda devlet yetkilileri el atsa yasak durumu olsa zorlama da olsa gelir
Çünkü çoğu ülkede bi şekilde İngilizce fln ek dil olarak konuşuluyor bizde o tür durum da yok
x (formerly twitter)
Mustafa (@MstafaKadir) on Xhttps://x.com/MstafaKadir/status/1886125304369881285?t=ok1JN3sWTOBPOF-B8E_RrA&s=19
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X