Şimdi Ara

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (758. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zed Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.818
Cevap
365
Favori
695.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam Mustafa Kadir şöyle bir paylaşım yapmış.. Dediğine göre Rockstar Games, zamanında GTA 5ve RDR 2 için Türkçe dil desteği verecekmiş fakat bizim Türkçe çeviri ekibi ile anlaşamamışlar. eğer doğru ise Aral Game fazla ücret talebinde bulunmuş ve görüşmeler iptal olmuş. Eğer bu doğru ise bizim Türkçe çeviri ekibi yüzünden bu iki büyük oyunu yıllardır ingilizce oynamak zorunda kalmışız.. Bizde yıllardır Rockstar Games ırkçılık yapıyor diye günahlarını aldık meğer sıkıntı bizimkilerdeymiş.. Yazıklar olsun..

Mafia'da başarılı olursak GTA 6'ya da baskı kuralım diyen herkese hak veriyor ve kanıtlı bir paylaşım yapmak istiyorum. Zamanında Rockstar, GTA 5'i Türkçe dil desteği ile çıkarmak istedi ve bunu Twitter üzerinden duyurdu. Daha sonra ülkemizde hem fiziki oyun pazarlayan, hem de lokalizasyon yapan ARAL Game ile iletişime geçtiler ve toplantılar başladı. Ne yazık ki Aral Game, para konusunda çok üst düzey taleplerde bulununca, Rockstar bu işbirliğinden geri çekildi ve oyun Türkçe dil desteğine sahip olamadı. Daha sonra da Red Dead Redemption 2 ve Anonymous çeviri arasında yaşanan farklı bir sorun var ki bunu çoğunuz biliyor. Yani Rockstar ırkçı olsaydı tam anlamıyla, zamanında bu tweet atılmaz, Aral ile görüşmeler yapılmazdı. Biz Türkiye olarak sadece Rockstar'a iş yapılamayacak, anlaşılamayacak bir imaj çizdik. Toparlanamaz mı? Elbet toparlanır. Şimdilik Mafia The Old Country'e odaklanın sadece, odak bozulmasın. O başarı, Take-Two ve Rockstar tarafından da fark edilecektir. 2K ile anlaşayan yerli Lokalizasyon firması olursa şayet, kendilerini Rockstar'a ulaştırmak da zor olmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Y@KI$IKLII kullanıcısına yanıt
    Zaten sırf bu Aral game yüzünden dijital oyunlara büyük zamlar gelmişti
    Yanlışım yoksa şuanki overgame sahibi Aral game
    Belki bu konuda bilkom aracı olsa yine zamanında olduğu gibi Türkçe destekli oyunlar çoğalır, bize öncü olacak kimse yok gibi en büyük sorunumuz o

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam peki Türkçe yerelleştirme işleriyle hala aral game mi ilgileniyor?

• Belki Assasins Creed, Spider-Man 2 falan da bunlar yüzünden Türkçe olmamıştır

Hayır onlar ayrıldı bildiğim kadarıyla ps5 döneminden sonra bıraktılar
    O dönemler tekel olmuşlardı

• TakTAkk kullanıcısına yanıt

Ayrılmalarına sevindim valla.. Belki Rockstar Games GTA 6' ya Türkçe dil desteği verebilir. GTA 5 ve RDR2 için vermek istemişler çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 2 Şubat 2025; 23:8:48 >
    Böyle kendini düşünen aracılar olunca malesef ki olan biz oyunculara oluyor

Aynen öyle hocam.. 3-5 kuruş daha fazla alacağım diye bizi bu güzelim iki oyunu Türkçe oynamaktan alıkoymuşlar

Onların fiziksel kopya satabilmek için mahkeme kararıyla ps store’a zam yaptırmışlığı konuşuluyordu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    2021 sonunda overgame’de ps5 stok düşürmüştüm. Adamların sanki uyuşturucu satıyormuş gibi girdikleri tripler bir tuhaftı. O dönem stok sıkıntısından herkes sorduğundan bezmiş olabilirler. Ama bir konsol satın alacam diye cımbızla bilgi çekmek çok saçma gelmişti bana. Cevaplar hep mualak ve belirsiz. Biri az çıtlatmıştı. Salıya bırakma pazartesi gel diye söylemişti. Satın alınca bir yerden polis çevirecek diye korkmadım değil. Çok ilginç bir yerdi

• jymz___ J kullanıcısına yanıt
    O dönem fırsatçılık yapıp bundle olayını da onlar yaptırdı, ürünler ilk onlara ulaşıyordu,
    Ps5 alacak adama kamera kulaklık fln en üst fiyattan ekleyip satıyordular
    O dönem olan fırsatçılık hiçbir yerde görmedim
    Sony TR hiçbir zaman olmadı,ipler hep onların elindeydi

• cumartesi geceden bu yana kullanıyorum. 2020 den bu yana baya oyun birikmiş duruyor oynamadığım.

gow 1 den başladım vaktinde bitirmiş olsamda ragnarök öncesi oynanırdı.

grafikler baya baya güzel geldi gözüme. herşey bitince tekrar last of us başlayacağım.

• PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı!

• Ps özel oyunları PC ye gelse ne Spiderman 2 rezil şekilde çalışiyor PC de felaket optimizasyon sorunu var konsol rahatlığın canını severim

• Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

Oraya teknik olarak sorunlu çıktıkları gibi oyunlar kar'da getirmiyor, en son GT7 ve Demon's portlarından vazgeçtiler haberleri geliyordu, yakında Switch 2'den de cesaretlenip geleneksel exclusive mantığına geri dönerler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dictattor

Oraya teknik olarak sorunlu çıktıkları gibi oyunlar kar'da getirmiyor, en son GT7 ve Demon's portlarından vazgeçtiler haberleri geliyordu, yakında Switch 2'den de cesaretlenip geleneksel exclusive mantığına geri dönerler...

Bana da öyle geliyor hocam elimde güçlü bir PC var ama konsol da oynamanın tadı bambaşka PC ye çıksa bile yüzlerine bakmiyordum konsol da rahatlığı gördükten sonra

• Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt

Konsol candır hocam :)

• Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Ps5 pro alma arifesindeyim( sırf gta 6 yüzünden) ithalatçı garantili sahibindende 32-33k ya bir sürü ilan var. Yaşadığım şehirde bir tane kapalı kutu 30.500 e bulgaristan tan alınma bir cihaz. Kapalı kutu ve 1 yıl garantisi olduğunu söyledi avrupa malı olduğu için, sizce en iyi ve güvenilir şekilde nerden alabilirim.
    Not: sistemimi sattım artık konsola geçiş yapma niyetindeyim.

• fıfa F kullanıcısına yanıt

Forumda Boz Birlik dostumuz var, kendisi ile görüşebilirsiniz.

• fıfa F kullanıcısına yanıt

Yurtdışı cihazların Türkiye'de garantisi yok. Bilkom, sadece kendi sattığı konsollara bakıyor.

Avrupa cihazlara garanti olayı, eski Eurasia zamanlarında vardı.

Pro'yu ithalatçı olanlardan alın. En azından 1 yıl dükkan garantisi olur.

• 
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.