|
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6551. sayfa)
-
-
Eğer gelirleri sadece oyun satışından elde ediyorsanız tabiki maliyet artışları karlılığı azaltacaktır fakat bu müşteri olarak benim problemim değil. Tam fiyattan oyun alacaksam, belirli kalite standartlarını talep etmeye hakkım var diye düşünüyorum. O sebeple, konsola çıkacak her oyun benim için artı yazıyor. Param kime giderse gitsin. Ben oynayabilecegim oyunlara bakarım.
Forumdaki yanlışlardan biri maalesef bu. Sony için 1.parti oyun gelirleri, genel kalemin %20 lik kısmını oluşturuyor. Bu yönden Nintendo ile ayrılıyorlar. Onlar için asıl gelir kalemi, markette satılan oyunlardan aldıkları pay ve abonelik ücretleri. Dolayısıyla market güçlü olduğu sürece kar edeceklerdir. 1. Parti oyunlar, daha çok konsolun reklamı klasmanında değerlendirilmeli. Dolayısıyla az oyun çıkarmak, zannedildigi gibi büyük bir sorun yaratmıyor onlara. Zaten uzun zamandır xbox eleştirimin temelinde bu yatıyordu. Marketini güçlü tutarsan, her türlü para kazanırsın. Mesela Apple ve Google, adam gibi bir oyun şirketine sahip olmadığı halde milyarlarca dolar kazanıyor. Sırf kestikleri %30 sayesinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Microsoft'un Forza Horizon 5' i PS5 için duyurması ile birlikte kazanan taraf Sony oldu.. Bu saatten sonra Xbox almak mantık işi değil kesinlikle.. Bence xbox'ı olanlar satsın ps5 alsın çünkü Xbox'a özel birşey kalmadı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabi hemen Xbox'ı satalım.Microsoft'un her yıl çıkartacağı 8 first party oyunu da Ps5'imizde 8 x 3000 TL ödeyerek oynarız artık.
-
Forza en az 3k olacaktır. Bir konsolsever olarak konsol işi yavaş yavaş bitiyor gibi. Tek kale Nintendo Switch kaldı. PC işi de içime sinmiyor bir türlü ama HL3 gelirse mecbur yapacağız bir şeyler. Microsoft ve Sony fena sıvadı bu nesil.
Hocam pc’nin xbox uygulamasından devam edersiniz. Kaybınız olmaz artısı ps5 kullanıcılarıyla daha rahat dalga geçersiniz. Pc kullanıcısı büyümeye devam ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 30 Ocak 2025; 23:59:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Xbox zaten konsol satışında düşüşteydi bekleneni yaptı xbox artık ucuz fiyat ürünü konunun artık bir anlamı kalmadı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Capedcim, yapman gerekeni biliyorsun. :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kac senelik rdr1e 1400tl veresim yok maalesef. Sony icin çalışamam hayatimin kalanında 😅.
Ya varya bu olay god of war,last of us,uncharted ın Xbox a gelmesi gibi bir şey.Daha nasıl savunacaklar diye merakla okurken, adamlar gran turismo yu bitirmeye geldi filan demişler.Hayretle okuyorum gerçekten hala daha saçma sapan bir şekilde savunmaya çalışmışlar.Bunu ps yapsaydı ben artık ps filan elimi çeker en azından daha fazla savunmazdim.
Bu gerçek mi? Gerçekten oyuncu kitle içerisinde belirli bir insan grubu inanılmaz. Konsollar ve konsollara özel oyunlar söz konusu oldu mu okült bir mezhep, tarikat gibiler. Herhalde bir futbolda, bir de siyasette bu denli duygu yoğun bir fanatizm var. Bari geri dönüştürmeye verseymiş ya da satsaymış. Hiçbir oyun sektörü haberi insanı bu hallere sokmasın. Çok bir yakını vefat etse herhalde kendi evini yıkar. Sağlam eşya bırakmaz. Alt tarafı konsol yahu.
Microsoft'un çıkaracağı oyunları PC' de oynayabilirsin Xbox'ı özel kılan birşey kalmadı onu demek istiyorum.
Doğrulatmak için alo 117 yaptık, açmadılar...
-
pc'ye transfer olur sony ve xbox'ın tüm oyunlarını torrentten çekerim ikisinin de hakkı bu
switch 2'de konsolum olur
-
değil görsel 2020'den
-
Konsolun o hali daha güzel olmuş. Orjinali farklı bir şeye benziyordu
Daha sabah söylemiştim konsol isteyen artık PS almalı rakipsiz ev konsolu kategorisinde diye akşama kalmadan duyurmaları sürpriz oldu
Artık cidden konu PS vs PC olur çünkü ps oyunları bir yılda olsa geç geliyor pc tarafına ve iki taraftada farklı oyunlar var xbox artık düz gamepass makinesi muhtemelen diğer nesil farklı üreticilere lisans verip gamepass satabilir Microsoft.
-
Benim gibi Pc'de oyun oynamayı sevmeyen milyonlarca konsol oyuncusu var.Xbox'ı özel kılan şey konsolcu kitle için hala gamepass.Artı bu ülke için mağaza fiyat avantajı.
-
Playstation kullanıcılarına hayırlı olsun. GT'nin yeri bambaşka olsa da PS tarafı yıllardır detaylı, açık dünya deneyim yaşatan yarış oyunları bakımından alternatif sunamıyordu kullanıcılarına, güzel bir gelişme Horizon 5'in geliyor olması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 31 Ocak 2025; 0:47:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X